IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО - 734 MW и продължава да пада

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Мрежата за да се справиш с тази стачка трябва опит и интелект какъвто Трайчо няма............................Разговора с тях е ние се събрахме аз реших марш да изпълнявате.Е така няма да стане.Тези хора трябва да се научат да слушат какво им говорят хората щото това високомерие ще ги погуби.Оня цъкльо нали им викаше зли кучета сега що гледа като изоран суек.Има начин да се оправят но високомерието не им позволява да питат по низшите.
    За първата част си прав, ама за втората - не си! Точно в тоя случай не трябва да има никакви преговори и никакво слушане на отсрещната страна. Оставяш ги да стачкуват докато пукнат от глад или докато отстъпят. Ето тези двамата така биха постъпили:
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
      Не са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те е****т сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.
      Тези хора не са на държавна хранилка.Мините са търговско предприятие а не на бюджетна издръжка.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Тъй де, тъй .... И аз питам защо нищо не се чу дори за опит да бъде сключено такова споразумение. И затова питах герберския флагман тук във форума какво мислят да правят. Имам неприятното чувство, че или някой е тъп и некадърен или някой нарочно не защитава интересите на работодателя (държавата) в спора с изнудвачите. Аз ако бях на мястото на Трайчо, щях да ги подкарам по процедурата от закона, а в случай че не се постигне споразумение за осигуряване на доставките, щях да спра всякакви преговори, докато клекнат. Нашите измислени синдикати са менте и няма да издържат и един месец. Понякога се налага да си инат - Желязната лейди издържа една година и им прекърши гръбнака.
        Мрежата за да се справиш с тази стачка трябва опит и интелект какъвто Трайчо няма.А като гледам заместника му е с жълто и по устата и по гащите.Момента е изключително добре подбран точно когато товарите са най големи а язовирите не са пълни.Една авария на пети или шести блок в момента ще ... мамата на всичко.А дали ще има откъде да се внесе ток е друг момент.Запомни от мен че да се преговаря с милиционери е доста неприятно.Интриганти и ти отговарят като Мирча Кришан за краставицата.Каквото и да ги питаш отговора е един и същи.Нагли прости и безцеремонни хора повярвали си че като като са на власт всички трябва да им козируват и изпълняват.Ти ги питаш колко е две по две те отговарят за краставицата ти питаш коя е формулата на водата те пак с краставицата.Каквото и да ги питаш все за краставицата говорят.С тях разговор не може да има то е по лошо от разговор между ням и глух.Разговора с тях е ние се събрахме аз реших марш да изпълнявате.Е така няма да стане.Тези хора трябва да се научат да слушат какво им говорят хората щото това високомерие ще ги погуби.Оня цъкльо нали им викаше зли кучета сега що гледа като изоран суек.Има начин да се оправят но високомерието не им позволява да питат по низшите.
        Last edited by Beti; 21.01.2012, 16:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
          Не са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те ебават сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.
          Виж сега, независимо дали си на държавна или частна хранилка, правото на стачка е основно човешко право. Но странно защо това животно профсъюза гледа да се въди само в държавните предприятия Но няма смисъл да се вдълбочаваме в тая материя. Сега е ясно едно - има стачка и тя трябва да се прекрати. Или държавата ще отстъпи, или работниците. Тънкият момент обаче е, че големите синдикати в нормалните държави имат дебели стачни фондове, от които плащат на членовете си по време на стачка, защото докато стачкуваш не ти се полага заплата. Тези фондове позволиха на Националния съюз на минните работници да удържи цяла година в стачка, но лейди Тачър излезе по-инат и най-накрая ония клекнаха. От тогава синдикатите в Англия не са същите Хайде сега познай от три пъти какви стачните фондове на нашите ментета? Колко могат да издържат? Ще издържат на куково лято, щото всякакви Тренчевци и друга паплач отдавна са излапали парите. Та ако Трайчо е твърд и спре преговорите има давам не повече от месец. Ама трябват топки и акъл! Възрастната дама ги имаше и двете. И Рейгън също. А у нас .....
          Last edited by netware5; 21.01.2012, 16:01.

Коментар

• Тъй де, тъй .... И аз питам защо нищо не се чу дори за опит да бъде сключено такова споразумение. И затова питах герберския флагман тук във форума какво мислят да правят. Имам неприятното чувство, че или някой е тъп и некадърен или някой нарочно не защитава интересите на работодателя (държавата) в спора с изнудвачите. Аз ако бях на мястото на Трайчо, щях да ги подкарам по процедурата от закона, а в случай че не се постигне споразумение за осигуряване на доставките, щях да спра всякакви преговори, докато клекнат. Нашите измислени синдикати са менте и няма да издържат и един месец. Понякога се налага да си инат - Желязната лейди издържа една година и им прекърши гръбнака.

Коментар

• Не са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те е****т сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.
              Last edited by Beti; 21.01.2012, 15:47.

Коментар

• ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО - 734 MW и продължава да пада

ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО

Днес е 734 Мегавата. Вчера беше над 1000. За един ден 30% по-малко.

Съгласно ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА КОЛЕКТИВНИТЕ ТРУДОВИ СПОРОВЕ :

Чл. 14. (1) Работниците и работодателят са длъжни с писмено споразумение да осигурят условия за осъществяване през време на стачката на дейностите, чието неизпълнение или спиране може да създаде опасност за:

1. (нова - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) живота и здравето на гражданите, нуждаещи се от спешна или неотложна медицинска помощ, или постъпили за болнично лечение;

2. (предишна т. 1, изм. - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) производството, разпределението, преноса и доставката на газ, електрическа и топлинна енергия, задоволителното комунално-битово и транспортно обслужване на населението и за спиране на радио- и телевизионните излъчвания и гласовите телефонни услуги;

3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) нанасяне на непоправими вреди върху обществено или лично имущество или природната среда;

4. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) обществения ред.

(2) Писменото споразумение по предходната алинея се сключва най-малко 3 дни преди началото на стачката.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) Когато страните не постигнат споразумение по ал. 1, всяка от тях може да поиска от Националния институт за помирение и арбитраж въпросът да бъде решен от едноличен арбитър или арбитражна комисия. В срок три работни дни от получаването на искането директорът на института определя едноличен арбитър или арбитражна комисия, съставена от арбитри, включени в списъка по чл. 4а, ал. 7, т. 5. В 7-дневен срок от определянето му арбитражният орган разглежда и решава спора по реда на чл. 6.
              Working...
              X