Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО - 734 MW и продължава да пада
Collapse
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеНе са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те е****т сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеТъй де, тъй .... И аз питам защо нищо не се чу дори за опит да бъде сключено такова споразумение. И затова питах герберския флагман тук във форума какво мислят да правят. Имам неприятното чувство, че или някой е тъп и некадърен или някой нарочно не защитава интересите на работодателя (държавата) в спора с изнудвачите. Аз ако бях на мястото на Трайчо, щях да ги подкарам по процедурата от закона, а в случай че не се постигне споразумение за осигуряване на доставките, щях да спра всякакви преговори, докато клекнат. Нашите измислени синдикати са менте и няма да издържат и един месец. Понякога се налага да си инат - Желязната лейди издържа една година и им прекърши гръбнака.Last edited by Beti; 21.01.2012, 16:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеНе са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те ебават сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.Last edited by netware5; 21.01.2012, 16:01.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Тъй де, тъй .... И аз питам защо нищо не се чу дори за опит да бъде сключено такова споразумение. И затова питах герберския флагман тук във форума какво мислят да правят. Имам неприятното чувство, че или някой е тъп и некадърен или някой нарочно не защитава интересите на работодателя (държавата) в спора с изнудвачите. Аз ако бях на мястото на Трайчо, щях да ги подкарам по процедурата от закона, а в случай че не се постигне споразумение за осигуряване на доставките, щях да спра всякакви преговори, докато клекнат. Нашите измислени синдикати са менте и няма да издържат и един месец. Понякога се налага да си инат - Желязната лейди издържа една година и им прекърши гръбнака.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Не са ми понятни. Аз понеже на държавна хранилка не съм бил и може за това да не мога да им вляза в положението. Като не ти е гот и смяташ че те е****т сменяш компанията ,занятието, и тн. А пък като имат наистина подписан договор - що не са завели дело - веднага ще спечелят и готово. Но е крайно време да се забрани удържането на членски внос по ведомост - те това всъшност защитават "профсъюзните лидери" и тук и в бдж.Last edited by Beti; 21.01.2012, 15:47.
Коментар
-
ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО - 734 MW и продължава да пада
ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО
Днес е 734 Мегавата. Вчера беше над 1000. За един ден 30% по-малко.
Съгласно ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА КОЛЕКТИВНИТЕ ТРУДОВИ СПОРОВЕ :
Чл. 14. (1) Работниците и работодателят са длъжни с писмено споразумение да осигурят условия за осъществяване през време на стачката на дейностите, чието неизпълнение или спиране може да създаде опасност за:
1. (нова - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) живота и здравето на гражданите, нуждаещи се от спешна или неотложна медицинска помощ, или постъпили за болнично лечение;
2. (предишна т. 1, изм. - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) производството, разпределението, преноса и доставката на газ, електрическа и топлинна енергия, задоволителното комунално-битово и транспортно обслужване на населението и за спиране на радио- и телевизионните излъчвания и гласовите телефонни услуги;
3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) нанасяне на непоправими вреди върху обществено или лично имущество или природната среда;
4. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) обществения ред.
(2) Писменото споразумение по предходната алинея се сключва най-малко 3 дни преди началото на стачката.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 87 от 2006 г.) Когато страните не постигнат споразумение по ал. 1, всяка от тях може да поиска от Националния институт за помирение и арбитраж въпросът да бъде решен от едноличен арбитър или арбитражна комисия. В срок три работни дни от получаването на искането директорът на института определя едноличен арбитър или арбитражна комисия, съставена от арбитри, включени в списъка по чл. 4а, ал. 7, т. 5. В 7-дневен срок от определянето му арбитражният орган разглежда и решава спора по реда на чл. 6.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар