Първоначално изпратено от Optic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТЕЦ "Марица Изток 2" - ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО - 734 MW и продължава да пада
Collapse
X
-
С някой бяхме приказвали в друга тема (за съжаление не можах да я намеря) за ТЕЦ - Варна и доставките на въглища там.
Уважаеми джентълмени, оказахте се прави, а аз в грешка, поне по инфото което сега получих, там се работи основно с внос.
Тия дни ще имам малко по-подробна информация.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеИ там е куче влаче диря няма. Тия дни даваха някакъв ел. техник от мината, човекът казва "Сам ходя с лични пари да си купувам отверки и клещи, понеже от мината не дават, нито дават пари за това... " - Освен за парите имат и някакви други договорки, предполагам точно за тия неща, щото с гол гъз, нищо не става. Навремето имах едно ЗКПЧ идваше при мене в казармата и ми казваше - трябва да нарисуваш портрет на Димитров. Вика ОК. ама дай бои и четки, а тъпакът - "Ами не става ли с блажна боя и с клечки да рисуваш!" - Един ден така ми досади, а и си позволи да ме заплаши (щото не ми се рисуваше, ами исках да си ходя с ротата по занятия), че му казах "Ще предам нагоре, че искаш да рисувам вожда и учителя с прости бои и с клечки!" Почервеня като рак, ама а е гъкнал, а съм го накодошил гадната партийна гадинка.. нищо, че бе с чин капитан, пък после нека доказва, че няма сестра..
А на тия дето врякат, добре, че се е стигнало до компромис, защото ако стачката продължеше, щеше да ми е интересно кой щеше да слиза да копа, при услови, че не може да вземеш всеки от улицата, понеже това си е занаят, освен ако не искаш да ти начупят машините от незнание разни новобранци. Явно мнозина от вас не са придобивали никаква квалификация и сериозно образование в живота си, щом смятат, че с локаут и наемане на цигани или китайци (това бе най-смешното) ще се реши проблема. Дори за метач на улица трябват умения които не се придобиват за ден, пък какво остава за това да ти поверят машини и оборудване за милиони левове, ако ще ги гледаш като индианец пишеща машина. Това да не ви е мината в романа Жерминал на Зола и 19 век, че се правите на големи капиталисти и сте щели да смазвате, че да докарвате нам. кви си.. Хич ви няма повечето тука .. Много соц учебници сте чели, ама все писано по партийна линия и пълни с глупости. Смазване на стачка, ченгета, още малко армия ще пратите.. Явно на луната живеете.
Добре, че са се разбрали от мината и синдикатите - Ако бяха седнали още първия ден като хората да поговорят, мината нямаше да влиза с по 5-8 милиона на ден, заради едни 300 лева премии (не повече 2.5 милиона общо) и за малко отверки и работно облекло. Цялата причина за стачката бе голяма глупост и реално мината само загуби от нея.
http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=3634
http://hotels.marica-iztok.com/
Стачката си беше политическа и Тренчев този гъз сега трябва да поеме всичките загуби! Тук не става дума за пари, търсят как само да дестабилизират и да създават проблеми, където няма!podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеА в САЩ токът за домакинства средно е 11.5 цента на кВч. В 10 щата е под 10 цента... Щото сигурно са най-бедните... http://www.electricchoice.com/electr...s-by-state.phphttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
И там е куче влаче диря няма. Тия дни даваха някакъв ел. техник от мината, човекът казва "Сам ходя с лични пари да си купувам отверки и клещи, понеже от мината не дават, нито дават пари за това... " - Освен за парите имат и някакви други договорки, предполагам точно за тия неща, щото с гол гъз, нищо не става. Навремето имах едно ЗКПЧ идваше при мене в казармата и ми казваше - трябва да нарисуваш портрет на Димитров. Вика ОК. ама дай бои и четки, а тъпакът - "Ами не става ли с блажна боя и с клечки да рисуваш!" - Един ден така ми досади, а и си позволи да ме заплаши (щото не ми се рисуваше, ами исках да си ходя с ротата по занятия), че му казах "Ще предам нагоре, че искаш да рисувам вожда и учителя с прости бои и с клечки!" Почервеня като рак, ама а е гъкнал, а съм го накодошил гадната партийна гадинка.. нищо, че бе с чин капитан, пък после нека доказва, че няма сестра..
А на тия дето врякат, добре, че се е стигнало до компромис, защото ако стачката продължеше, щеше да ми е интересно кой щеше да слиза да копа, при услови, че не може да вземеш всеки от улицата, понеже това си е занаят, освен ако не искаш да ти начупят машините от незнание разни новобранци. Явно мнозина от вас не са придобивали никаква квалификация и сериозно образование в живота си, щом смятат, че с локаут и наемане на цигани или китайци (това бе най-смешното) ще се реши проблема. Дори за метач на улица трябват умения които не се придобиват за ден, пък какво остава за това да ти поверят машини и оборудване за милиони левове, ако ще ги гледаш като индианец пишеща машина. Това да не ви е мината в романа Жерминал на Зола и 19 век, че се правите на големи капиталисти и сте щели да смазвате, че да докарвате нам. кви си.. Хич ви няма повечето тука .. Много соц учебници сте чели, ама все писано по партийна линия и пълни с глупости. Смазване на стачка, ченгета, още малко армия ще пратите.. Явно на луната живеете.
Добре, че са се разбрали от мината и синдикатите - Ако бяха седнали още първия ден като хората да поговорят, мината нямаше да влиза с по 5-8 милиона на ден, заради едни 300 лева премии (не повече 2.5 милиона общо) и за малко отверки и работно облекло. Цялата причина за стачката бе голяма глупост и реално мината само загуби от нея.Last edited by Jay Gould; 22.01.2012, 21:38.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнениеБате Пешо, когато се говори
с факти е най-лесно,
а това дали 30-40стинки е
висока цена сам прецени,
важното е със средната заплата
за дадена държава колко ток моеш си купиш
бг 4081 квтч
естония 9149 квтч
германия 14 838 квтч
дания 22 534 квтч
как е, кой отново е "най-нагласеният"
май отново е бай ти ганя"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Бате Пешо, когато се говори
с факти е най-лесно,
а това дали 30-40стинки е
висока цена сам прецени,
важното е със средната заплата
за дадена държава колко ток моеш си купиш
бг 4081 квтч
естония 9149 квтч
германия 14 838 квтч
дания 22 534 квтч
как е, кой отново е "най-нагласеният"
май отново е бай ти ганя
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMи да махнат гарантираните цени и на въглищата и на тока.Да видим тогава колко ще ти е сметката за тока.И да видим после как ще се мрънка срещу пазара.Нали видя какво стана с цените на дизела и бензина.Като искаш ток по 30-40 стотинки киловата няма проблем.После ще ревнеш че било монопол.Това българския народ много обича безплатните неща.Няма свършиха.Комунизма загуби битката.Малко са хората по света които могат да си позволят много неща без да работят.За съжаление ние не сме от тях.
Коментар
-
http://zonabg.info/Focus.40_42/22775.article/
"Този младеж иска да каже, че вие пречите от Перник да дойдат едни огромни количества въглища, които да компенсират вашите. Аз не знам този човек има ли идея колко композиции гори за една смяна само ТЕЦ 2. С някакви 1000 тона, които ще изгорят за няма половин час, той смята, че може да компенсира нещо и аз ви уверявам, че от тази работа има някаква много голяма далавера, за която тия въглища никой друг ТЕЦ не ги иска. Някакви 1000 тона. Къде е една композиция, къде са 55 композиции, които се горят на една смяна. Просто нямам думи", подчерта Тренчев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеДържавно търговско , с гарантирани изкупни цени които се калкулират в гарантираните изкупни цени на тока и тн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТези хора не са на държавна хранилка.Мините са търговско предприятие а не на бюджетна издръжка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеЗа първата част си прав, ама за втората - не си! Точно в тоя случай не трябва да има никакви преговори и никакво слушане на отсрещната страна. Оставяш ги да стачкуват докато пукнат от глад или докато отстъпят. Ето тези двамата така биха постъпили:
Коментар
Коментар