IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласуваш ТИ на втория тур за президент?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Я прочети първо как се броят гласовете, пък тогава давай акъли. Да го д***т, да гласувам с валидна. Негласувалите се разпределят, а невалидните не! Ще им пусна невалидна ... Ясно ми е, че като партиен член искаш да гласувам за някой от двамата кандидати на ЦК на БКП - Калфата и Плевела, ама на мен ми е .... какво искате вие и какво искат те! Важно е какво искам аз!

Колега, казвам ти за пореден път. Не съм партиен член. Бил съм, разбира се, като офицер. Беше неизбежно.
    И за последно се опитвам да ти обясня. На първи тур има някакъв смисъл от протестна бюлетина. Това смалява дела на другите кандидати. И може първият класиран кандидат да не получи 50% от гласовете. И да не бъде избран на първи тур.
    На втори тур обаче, ако отидат да гласуват 100 003 избиратели. И СТО хиляди пуснат бели или невалидни бюлетини, а трима гласуват с валидни гласове, за кмет или президент ще бъде избран ЗАКОННО оня, който има ДВА гласа.
    Дотук с безплатното образоване...
    Last edited by X_Y; 26.10.2011, 11:08.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Я прочети първо как се броят гласовете, пък тогава давай акъли. Да го д***т, да гласувам с валидна. Ще им пусна невалидна...
      Абе Джей, прочети първо Изборния кодекс преди да се изхвърляш

Чл. 221. (1) При установяване на резултатите от гласуването една бюлетина съответства на един глас, който може да е действителен или недействителен.
      (2) Гласът е действителен, когато:
      1. бюлетината е по установения образец;
      2. бюлетината съдържа два броя печата на съответната секционна избирателна комисия, и
      3. само в едно от квадратчетата за гласуване има поставен знак "Х" с химикал, пишещ със син цвят, който изразява по еднозначен начин вота на избирателя.
      (3) Гласът по ал. 2 е действителен и когато:
      1. в бюлетината има отклонения, дължащи се на дефекти и грешки при производството, или когато върху нея има механични увреждания или зацапвания;
      2. поставеният от избирателя знак "Х" с химикал, пишещ със син цвят, излиза извън квадратчето на съответната кандидатска листа, но не навлиза в квадратчето на друга листа;
      3. в бюлетината няма вписани специални символи като букви, цифри или други знаци.
      (4) Гласът е недействителен, когато:
      1. няма поставен знак "Х" с химикал, пишещ със син цвят, в нито едно от квадратчетата за гласуване;
      За президент и вицепрезидент на втори тур е все тая дали си пуснал празна или надраскана бюлетина или въобще не си гласувал. ВСЕ ТАЯ! ЗАПОМНИ ГО! Единственото, което е вярно, е че ако са много невалидните бюлетини, това ще бъде една демонстрация и ще получиш морално удовлетворение и повод да драскаш по форумите. Но няма да промениш нещата. Дори ако в цялата държава има САМО ЕДНА валидна бюлетина и всички останали са невалидни, пак ще имаме избран президент - този за когото е пусната ЕДНАТА бюлетина. Такъв е закона, съжалявам ...
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Ето един готин виц:
        Ако изберем Цар Киро (варненския), след 4 години Варна ще има метро (дупките ще са толкова големи, че ще остане само да се свържат)
        Това бе яко
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

За Варна да. ++++++ Но ще фалшифицират и втория тур както направиха с първия и пак ще изкарат Кирчо Ментата. Обаче пак ще гласувам.
          Ето един готин виц:
          Ако изберем Цар Киро (варненския), след 4 години Варна ще има метро (дупките ще са толкова големи, че ще остане само да се свържат)

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            ....
            Я прочети първо как се броят гласовете, пък тогава давай акъли. Негласувалите се разпределят, а невалидните бюлетини не могат. Законите които сами приеха не го позволяват! Ще им пусна невалидна бюлетина значи ... Ясно ми е, че като партиен член искаш да гласувам за някой от двамата кандидати на ЦК на БКП - Калфата и Плевела, ама на мен ми е .... какво искате вие и какво искат те! Важно е какво искам аз!
            Last edited by X_Y; 26.10.2011, 00:04.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

За Варна да. ++++++ Но ще фалшифицират и втория тур както направиха с първия и пак ще изкарат Кирчо Ментата. Обаче пак ще гласувам.
              A ТРИбуквените какво мислят по въпроса??!!
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Да бе. Твоята работа изяж едно от двете лайна, че да може да се критикува Който плаща ДДС, акциизи и т.н. може всичко. Днес си купих за ядене, в момента ползвам ток, жена ми си купи лекарства за грип, значи съм платил само днес 20% ДДС + други данъци + акцизи, с които се издържат тия измекяри. На това отгоре, не съм казал, че няма да гласувам, а, че ще пусна невалидна бюлетина. Разликата между двете е колосална. С невалидна бюлетина нито един от двамата кандидати на ЦК на БКП не може да се похвали, че ми е взел гласа. Ако не гласувам по изборните закони които са приети в БГ ще ми разпределят гласа между двамата.
                Бех мааму стара. Абе ти не можеш ли да четеш? Все едно е да
                пуснеш празна бюлетина, невалидна бюлетина или да не гласуваш. Гласът ти не се зачита и толкова.
                Броят се ВАЛИДНИТЕ гласове. И е избран този кандидат, които е получил ПОВЕЧЕ гласове. Няма значение с колко и какъв процент. Това е на втория тур. На първия тур има изискване кандидатът да е получил повече от половината от действителните гласове и действителните гласове да са поне 50% от фигуриращите в избирателните списъци. Така ,ако искаш макар и с една двумилионна част влияние да въздействаш на избора трябва да гласуваш с ВАЛИДНА бюлетина.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                  Джей, във Варна на Цар Киро му ядохме лайната вече 12 години. След като по-лошо от това не може да стане, следва, че всяка промяна може да е само към по-добро. Следователно ще гласувам за Марешки, още повече, че Максуда е за Цар Киро (варненския) , значи аз съм за Марешки. Мангалите ако ги питаш, дори и име не знаят, а само номер "2" ! Пълно малоумие от страна лично на премиера, заради което загуби поне още 6-7 общински съветници и кметското място във Варна
                  Last edited by Jay Gould; 25.10.2011, 23:03.

Коментар

• Не забравяйте че и двамата кандидати са кандидати на една и съща икономическа структура. Единствената разлика която виждам аз е че Б.Б. може да го побийнова от време на време Плевнелията, шамари също и той ще си остане секретарката на Бойко
                    А за момента не е известно някой да малтретира Калфин, духовно, физически или психически.
                    За мен остава въпроса кой ще направи повече за хората?!
                    Защото е очевадно, че те ще бъдат много зависими президенти.
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Джей, във Варна на Цар Киро му ядохме лайната вече 12 години. След като по-лошо от това не може да стане, следва, че всяка промяна може да е само към по-добро. Следователно ще гласувам за Марешки, още повече, че Максуда е за Цар Киро (варненския) , значи аз съм за Марешки. Мангалите ако ги питаш, дори и име не знаят, а само номер "2" ! Пълно малоумие от страна лично на премиера, заради което загуби поне още 6-7 общински съветници и кметското място във Варна

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        то в този форум всички гласувахте за Светльо ... но ..така че тукашните анкети са много сладки , но само топлят вашите изтерзани душички....
                        Хей платения, изборите беха купени. Светльо поне 15% е имал без никаква кампания.
                        Не смей да пишеш глупости човече.
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          ...Ама честно ви казвам ако някой ми се разболее втори път за една година и ще получи предизвестие веднага като дойде на работа. Трети път няма да има...
                          Брей, това нещо Гиговчето! Голям капиталист!
                          А ако ти се разболееш три пъти, или жената, или децата?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            В семейството гласувахме двама за Хипо и един за Кунева...
                            Сега Калфин ще има три гласа в повече.....
                            Ако не гласувам сега, нямам право да критикувам утре.....
                            пп Джей, чу ли ...???? Ще критикуваш невалидно...
                            Да бе. Твоята работа изяж едно от двете лайна, че да може да се критикува Който плаща ДДС, акциизи и т.н. може всичко. Днес си купих за ядене, в момента ползвам ток, жена ми си купи лекарства за грип, значи съм платил само днес 20% ДДС + други данъци + акцизи, с които се издържат тия измекяри. На това отгоре, не съм казал, че няма да гласувам, а, че ще пусна невалидна бюлетина. Разликата между двете е колосална. С невалидна бюлетина нито един от двамата кандидати на ЦК на БКП не може да се похвали, че ми е взел гласа. Ако не гласувам по изборните закони които са приети в БГ ще ми разпределят гласа между двамата.
                            Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Никога не гласувам за някой който ми е бъркал в джоба и за партия която ми е качвала цената на тока и цигарите. Ще пусна невалидна бюлетина.
                            Last edited by Jay Gould; 25.10.2011, 22:25.

Коментар

• Половин час тръсих една снимка, дето я видях днес в кнтората, но сигурно са я изтрили вече из цялата мрежа - на нея Кратуната дърпа ушото на Плевнята !!
                              Ще гласувате ли за президент, който позволява някому публично да му дръпа ушото?... отделно да си играе на Лази буба лази по неговата тимберица?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В семейството гласувахме двама за Хипо и един за Кунева...
                                Сега Калфин ще има три гласа в повече.....

Ако не гласувам сега, нямам право да критикувам утре.....

пп Джей, чу ли ...???? Ще критикуваш невалидно...

Коментар

Working...
                                X