IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласуваш ТИ на втория тур за президент?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между 80 и 120 общини може да проведат нови избори заради нарушения, според наблюдатели
    31 октомври 2011 | 15:22 | Агенция "Фокус"

София. Поне две трети от подадените жалби за изборни нарушения ще бъдат уважени и е възможно след два-три месеца в 80 - 120 общини да има нови избори. Това ми е прогнозата минимум, каза пред Агенция „Фокус” Даниел Стоянов, главен юридически експерт на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ), която извърши наблюдение на изборите за президент и местни власти.
    Изборите могат да бъдат касирани от раз само заради решението на Централата избирателна комисия за удължаване на изборния ден. ЦИК няма право на това, тъй като Изборният кодекс не й дава това правомощие. Само фактът, че има решение на ЦИК, което е взето без тя да има правомощия, е достатъчно основание за касиране на изборите, каза юристът.
    Основание за касиране на изборите е и присъствието на народни представители под каквато и да е форма от която и да е политическа сила в секционни или избирателни комисии. „Ако това не е потъпкване на каквито и да е норми и принципи – нямам какво друго да кажа”, коментира Даниел Стоянов. По думите му само с тези два аргумента, ако „някой има интерес – тези избори ги събаря само с едно внасяне на жалба”.
    Въпреки че Изборният кодекс урежда реда и начина на касиране на изборите, компетентен по темата е съдът. „След като стигнем до съд – като изборите за президент, вицепрезидент и Народно събрание се касират в Конституционния съд, в който обаче знаем как се назначават членовете – кой какви квоти има, и стигнем до административните съдилища по места, които трябва да вземат решение за касиране на изборите – оттук-нататък влизаме в една дълга процедура, която – първо е безсмислена, второ подкопава самото доверие в изборите и трето – не е и гаранция, че това, което съдът реши, е било вярно. Не е ясно какви юридически трикове ще бъдат извадени от адвокатите, какво ще признае съдът и какви ще са убежденията на съдията”, заяви Даниел Стоянов. Според него това, което се е случило на изборите, е абсолютно нарушаване на международните стандарти за провеждане на избори. „На това, което бяхме свидетели, има основания изцяло да бъдат касирани изборите – не може да не спазваме върховенството на закона – ЦИК взема решение да удължи изборния ден, колкото и да е демократично, защото се разрешава на повече хора да гласуват, при положение, че сме си клатили краката три месеца и не сме създали необходимата организация, но за това решение те нямат правомощия, защото изборният закон не им ги дава”, посочи той.
    Галина ДИМОВА

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
      Абе знаеш ли, отначало те мислех за нормален начетен човек, който малко е залитнал в политиката. Но все повече се убеждавам, че си обикновен псевдоначетен паун. Твоите приказки могат да впечатлят само незрели тийнейджърски мозъци и то само до третата среща. След това на всички става ясно що за глупости произвеждаш. Псевдоинтелектуализма е болест, трудно лечима. Ти си карай, боледувай си на воля! Само не ни карай да се смеем с теб.
      Ще се разплача, как ти дава сърце така да си играеш с чувствата ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
        Народът шзобщо не спи, а каза тежката си дума и по Конституция
        никой не може да си присвоява неговия върховен суверенитет. Глас народен, глас божи!

А за теб отсега нататък важи:

ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ!
        А аз дето не гласувах за никой да си купувам ли вазелин

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Кучетата си лаят керванът си върви ,а народът спи !
          Народът изобщо не спи, а каза тежката си дума и по Конституция
          никой не може да си присвоява неговия върховен суверенитет. Глас народен, глас божи!

А за теб отсега нататък важи:

ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ!
          Last edited by Стамболов; 31.10.2011, 16:19.

Коментар

• Кучетата си лаят http://gramofona.com/politika/nfsb-i...i-po-stsenariy, керванът си върви ,а народът спи !
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Сложно ли ти е за схващане. Имам една лоша новина за теб, светът е цветен, не е черно-бял. Развития ум се познава от това че може да задържи в съзнанието си еновременно противоположни възгледи. Колкото по-тъп е човек толкова повече иска всичко де е в черно и бяло.
              Абе знаеш ли, отначало те мислех за нормален начетен човек, който малко е залитнал в политиката. Но все повече се убеждавам, че си обикновен псевдоначетен паун. Твоите приказки могат да впечатлят само незрели тийнейджърски мозъци и то само до третата среща. След това на всички става ясно що за глупости произвеждаш. Псевдоинтелектуализма е болест, трудно лечима. Ти си карай, боледувай си на воля! Само не ни карай да се смеем с теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                ами последно е селския идиот с компютър в къщи ..какво може да бъде това човече.... дразнещ мрънкач
                Мерси, мерси Обещавам да продължавам в същия дух щом предизвиквам подобни въпроси.

Коментар

. Ти какъв си последно?
                  ами последно е селския идиот с компютър в къщи ..какво може да бъде това човече.... дразнещ мрънкач

Коментар

Ами и аз се забавлявам с такива като теб, дето се правят на хвърчащи в облаците, а всъщност са си обикновени мрънкачи, научили по няколко по-интелигентни израза. И престани да лъжеш, че само се забавляваш от политиката. Напротив, обсебила те е толкова, че от няколко месеца пускаш гневни постове срещу мутрата-пожарникар. А, и срещу глупака-милионер, който стана президент. Не може да си над политиката и едновременно да се дразниш от нея. То или си ентелигент или не. Ти какъв си последно?
                    Сложно ли ти е за схващане. Имам една лоша новина за теб, светът е цветен, не е черно-бял. Развития ум се познава от това че може да задържи в съзнанието си еновременно противоположни възгледи. Колкото по-тъп е човек толкова повече иска всичко де е в черно и бяло.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Бойко отрече твърдо снощи, че няма да е Фидосова.
                      Гълъбче куклата на конци и тя допреди месец говореше едно http://www.youtube.com/watch?v=lxDFKYlAqqA ,а дефакто се оказа ,че не е истина Следователно как да им имаш вярва на тия хора ,които сутрин едно казват и докато се стъмни ,мнението им е вече на 180 и едва ли не ние сме виновни ,че не сме ги разбрали.Малко в страни от темата ,но държа да посна нещичко от днешна статия по която искам да чуя мнението ти за тоя пакт ,, Евро + ''който Рапона подписа на 23 март 2011 ,дали не бе прибързано еднолично решение??
                      ЕС включи на две скорости, България - на задна
                      ....Много показателно е, че евролидерите подсетиха Борисов за ангажиментите му, поети лекомислено през март и юни по пакта "Евро плюс", който неговият финансов министър Симеон Дянков вече смята за "морално остарял". В параграф 24 на декларацията на последния Европейски съвет се казва: "Напомняме също нашите ангажименти, поети в рамките на пакта "Евро плюс". За пакта пише на още две места в текста. Ако наистина го смятаха за демоде, сигурно вече щяха да са го забравили. Може би само на Борисов му се иска да го забрави, защото все някой ден ще дава обяснения как така без мандат от Народното събрание е поел заробващи за България финансови ангажименти да спасява с мизерните български ресурси по-богати задлъжнели държави. Става дума за милиарди евро, които ще тежат на поколения българи, ако държавата все пак влезе в еврозоната, както се е задължила с присъединителния си договор в ЕС. Но Борисов тогава едва ли ще е премиер. Да му мислят следващите..
                      http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0000901
                      .
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Аз се забавлявам като пиша за политика. Това за мен е нещо като четене на жълта преса. Не съм се засегнал , защото не приемам лично нещата. Основните емоции които имам, свързани с политиката са дразнене от всеобхватния образ на селски бек който ни залива постоянно по медиите. Но горе долу по същия начин се дразня и от аналогичнит ему образи - чалгата, турските сапунки и безумно тъпите риалита.

Ами и аз се забавлявам с такива като теб, дето се правят на хвърчащи в облаците, а всъщност са си обикновени мрънкачи, научили по няколко по-интелигентни израза. И престани да лъжеш, че само се забавляваш от политиката. Напротив, обсебила те е толкова, че от няколко месеца пускаш гневни постове срещу мутрата-пожарникар. А, и срещу глупака-милионер, който стана президент. Не може да си над политиката и едновременно да се дразниш от нея. То или си ентелигент или не. Ти какъв си последно?

Коментар

Така си е. Аман от хора, които в този форум се пишат милионери и вещи познавачи на политиката. И сега всеки ти заявява, че не е засегнат от победата на ББ и не му пука. Ами като е така, защо пищяхте месеци във форума и сега продължавате. Хак ви е!
                          Аз се забавлявам като пиша за политика. Това за мен е нещо като четене на жълта преса. Не съм се засегнал , защото не приемам лично нещата. Основните емоции които имам, свързани с политиката са дразнене от всеобхватния образ на селски бек който ни залива постоянно по медиите. Но горе долу по същия начин се дразня и от аналогичнит ему образи - чалгата, турските сапунки и безумно тъпите риалита.

Коментар

Ти, момче, не ме учи кой е стока и кой не. Имам си собствено мнение, не ми трябва твоето. С моето никога не съм гласувал за комунисти. С твоето ти си гласувал. Пак ти казвам, ако имаш деца, скрий от тях вчерашното си падение.

А, и да добавя нещо. Ти защо смяташ президента за боклук? Човекът се е издигнал сам, заможен е, има прекрасно семейство с три деца. Какво му е боклучавото?
                            Или ти, с твоите игрички от няколко хиляди лева на калпавата ни борса го съдиш, защото си повече от него? Защо не се погледнеш отстрани - обикновен борсаджия, сметнал се за уолстрийтски лъв и политолог от кварталната кръчма.
                            Имам си собствено мнение и не ми трябва твоето за това кой какъв е не вижда аз да съм се кандитатирал за каквото и да било така че моята личност е изцяло извън дебата за публични личности. Също както и ни най-малко не ме интересува твоето мнение за моите виждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              Софи нали знаеш ,че всеки съди за другия по собственото си ниво на компетентност ..Така ,че от тези му характеристики за Плевнелиев се разбира какво нещастно момченце е....
                              Така си е. Аман от хора, които в този форум се пишат милионери и вещи познавачи на политиката. И сега всеки ти заявява, че не е засегнат от победата на ББ и не му пука. Ами като е така, защо пищяхте месеци във форума и сега продължавате. Хак ви е!

Коментар

А, и да добавя нещо. Ти защо смяташ президента за боклук? Човекът се е издигнал сам, заможен е, има прекрасно семейство с три деца. Какво му е боклучавото?
                                Или ти, с твоите игрички от няколко хиляди лева на калпавата ни борса го съдиш, защото си повече от него? Защо не се погледнеш отстрани - обикновен борсаджия, сметнал се за уолстрийтски лъв и политолог от кварталната кръчма.
                                Софи нали знаеш ,че всеки съди за другия по собственото си ниво на компетентност ..Така ,че от тези му характеристики за Плевнелиев се разбира какво нещастно момченце е....

Коментар

Working...
                                X