Първоначално изпратено от marin1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограбват ли България чрез концесиите?
Collapse
X
-
-
Роялти?
Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнениеВ интерес на истината машините и съораженията за добив на злато са сравнително евтини
но всичко е въпрос на политика.
Ето едно интересно интервю "Напомням , че всеки опит да си върнем раздаденото , жестоко се санкционира .. ! Спора около Челопеч предизвика заплаха от Меж.съд за 1 милиард $ пак през 2008 г. И фирмата отстъпи не толкова пред политиците , колкото от растящото недоволство в страната , давайки си сметка ,че българина всеки момент може да се събуди от сегашната си летаргия….!" август 2, 2010 at 6:31 pm http://www.artefacts.biz/samorodno-z...tml#comment-27
Е,Триглавата си отгледала клонинг;-))Къде е прогреса?Last edited by Minavast; 12.12.2011, 20:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеАз бих се радвал с думи прости да ни осветлиш.
А направо бих бил щастлив, ако се окаже, че няма "далавера" и че всичко е ок за Българския народ.
Аз не знам ОК ли е за българския народ или не ( т.е. дали ще сме по на далавера ние да си го работим ) не съм минен специалист , но поне разбрах ,че да се леле помия в този форум е станало призвание.... Никой не чете нищо , но знае всичко - включително и ти ..написал си че в Румъния събират 40-60 % роялтис ... ама чел ли си следното Romania will increase the royalties for gold, platinum and silver from 4 percent to 6 percent of the value of production, according to a draft from the Ministry of Public Finances, which modifies the Fiscal Code.... разбира се че не
а чел ли си как е в щатите...разбира се че не ..
а чел ли си как е в Русия ... разбира се ,че не ...
ами прочети бе пич ....
Написал си иначе цял учебник в колко гадна държава живееш ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеА бе пичове голямо чесане на езици е паднало , какво ограбване на "българското злато" ставало , НО очевидно никой не си е направил труда да провери каква е световната практика ...
Ами аз отделих 60 минути и горе долу ми се изясни за какво става въпрос.
Жалкото е че повечето сте умни момчета , но в тази тема се държите като първолаци .. един друг се надъхвате в каква "жалка " държава живеете , но никой не е направил елементарно проучване , А то сега става точно за няколко минути....
Е поне разбрах с какви хора си говоря и картинката наистина е отчайваща ...
Аз си признавам - не знам каква е световната практика.
Но пък защо трябва да се съобразяваме с нея?
Всичко си е въпрос на пазарлък
В момента златния резерв на България е около 40 тона (ако не се лъжа) - на хартия .....
Една от най-строго пазените държавни тайни е - колко злато има НАЛИЧНО в БНБ ....
Ето ти нещо "пресно" - от днес:
http://www.bullionstreet.com/news/bu...r-100-tons/566
залежи за +100 тона !!!
Колко ли ще стане златния ни резерв - след като и това находище бъде ОПОСКАНО???
Защо примерно да не го удвоим този златен резерв???
Това са условията които поставяме - ако на някой му оттърва - да почва да работи
Гарантирам ти - че ще се намери такъв/такива!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
А бе пичове голямо чесане на езици е паднало , какво ограбване на "българското злато" ставало , НО очевидно никой не си е направил труда да провери каква е световната практика ...
Ами аз отделих 60 минути и горе долу ми се изясни за какво става въпрос.
Жалкото е че повечето сте умни момчета , но в тази тема се държите като първолаци .. един друг се надъхвате в каква "жалка " държава живеете , но никой не е направил елементарно проучване , А то сега става точно за няколко минути....
Е поне разбрах с какви хора си говоря и картинката наистина е отчайваща ...Last edited by йосиф; 12.12.2011, 19:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнениеСмешниците даже си се хвалят
Преизпълнили сме бюджета от приходи по концесии ЦЕЛИ 60 МИЛКИ за 2011
http://www.investor.bg/news/article/127420/332.html
Смешна работа.
Дъндито само в Челопеч вади годишно по около 16000 т. мед и около 120000 тру злато. Това по груби мои сметки е около 350 мил годишно. Убеден съм че има поне още 10-тина процента които се източват под друга форма, сиреч можем да ги закръглим на 400 мил. само в Челопеч. Това инфо не е апокрифно всеки може да си го провери в ТР.
А сега пребройте на колко още дупки като в Челопеч копаят.
Ownership: 100%
What's New: Undergoing ore production expansion from 1 million to 2 million tonnes of ore per year
Gold Production: 2010 - 65,512 ounces
Copper Production: 2010 - 27,482,687 pounds
Cash Cost: 2010 - US$51.54 per tonne of ore; excluding royalties
2010 - US$56.22 per tonne of ore; including royalties
Mine Life: 10+ years
Mining & Processing: Underground mine; comminution and flotation
General Overview: Chelopech through the years
Technical Reports: Technical Report for the Chelopech Project, Bulgaria, March 24, 2011.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЖива верига срещу бомбите на “Дънди”
Коментар
-
Смешниците даже си се хвалят
Преизпълнили сме бюджета от приходи по концесии ЦЕЛИ 60 МИЛКИ за 2011
http://www.investor.bg/news/article/127420/332.html
Смешна работа.
Дъндито само в Челопеч вади годишно по около 16000 т. мед и около 120000 тру злато. Това по груби мои сметки е около 350 мил годишно. Убеден съм че има поне още 10-тина процента които се източват под друга форма, сиреч можем да ги закръглим на 400 мил. само в Челопеч. Това инфо не е апокрифно всеки може да си го провери в ТР.
А сега пребройте на колко още дупки като в Челопеч копаят.
Коментар
-
Защо да забравяме "класиката" в историята.
Когото силата на аргументите не сработва - със сигурност се налагат аргументите на силата .
Да не забравяме, че БГ е Родина на Българите и не ни е дадена даром.
Всеки индивид и група индивиди имат право да защитават със сила изконните си права и интереси и това е също е ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
Защо когато някой опустошава родното ми място аз да нямам право да го спра да го прави дори и със силови методи. София не е България. Управляващите тиквеници са избрани с гласовете на едва 15-20 % на населението. Определено не са абсолютно легитимни за да се разпореждат безхаберно с бъдещето на народа
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеИнтересно кои са собствениците на Дънди?
Има ли как да се провери?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Вчера(11.12.2011) пуснаха една статия в Инвестора: http://www.investor.bg/news/article/127418/332.html. От това както е написано излиза че:
- купуваме собствените си ресурси на международни цени,
- печалбата в случая е единствено от транспорта, но там прибирахме едни транзитни такси, които не знам дали ги включват в сметката,
- съсипаните терени и замърсяването(особено за шистовия газ) са за наша сметка.
Каква е крайната печалба на страната? (Каква е тя за подписващите договорите?)
Коментар
Коментар