IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограбват ли България чрез концесиите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    Йосифе,
    Аз си признавам - не знам каква е световната практика.
    Но пък защо трябва да се съобразяваме с нея?
    Всичко си е въпрос на пазарлък
    В момента златния резерв на България е около 40 тона (ако не се лъжа) - на хартия .....
    Една от най-строго пазените държавни тайни е - колко злато има НАЛИЧНО в БНБ ....
    Ето ти нещо "пресно" - от днес:
    http://www.bullionstreet.com/news/bu...r-100-tons/566
    залежи за +100 тона !!!
    Колко ли ще стане златния ни резерв - след като и това находище бъде ОПОСКАНО???
    Защо примерно да не го удвоим този златен резерв???
    Това са условията които поставяме - ако на някой му оттърва - да почва да работи
    Гарантирам ти - че ще се намери такъв/такива!!!
    Маринчо темата е за "Ограбват ли България чрез концесии" , а не "Кой открадна златния резерв"....Но както и по единия въпрос , така и по другия ТРЯБВА първо да се почете и след това да се изливат лайната , а не както в тази тема всички се изредихте в/у магарето , а сега почнахте да ми се оправдавате......

Коментар

• Роялти?

Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
      В интерес на истината машините и съораженията за добив на злато са сравнително евтини
      но всичко е въпрос на политика.
      Ето едно интересно интервю "Напомням , че всеки опит да си върнем раздаденото , жестоко се санкционира .. ! Спора около Челопеч предизвика заплаха от Меж.съд за 1 милиард $ пак през 2008 г. И фирмата отстъпи не толкова пред политиците , колкото от растящото недоволство в страната , давайки си сметка ,че българина всеки момент може да се събуди от сегашната си летаргия….!" август 2, 2010 at 6:31 pm http://www.artefacts.biz/samorodno-z...tml#comment-27
      В България има кадрови и промишлен потенциал за добив на злато-правили сме го.Вместо да търсим банкови заеми,за да "имаме"дял в нови реактори за "Козлудуи",Държавата може да добива злато в свои интерес.Въпрос на еламентарна политическа почтенност.http://forum.investor.bg/news/article/127428/332.htm "Една мина от Горубсо(РМД) чакаше лиценз няколко години .Добив на злато.Със всички еко-изисквания и рекултивации говореха за разходи 290 $/унция.Може би вече копаят" Малко история- Герб говореше предизборно за "Софийска вода"-че ще променя договора.Омъжглиха се.Откриха преди година че управлението на данък-пенция от частни "управители" е по губещо от елементарен депозит.Пак мъгла ,но "глоба"само 100М. и ги оставиха да се учат,вече и на US пазари;-( За концесията в Крумовгад според Сметна палата процента за държавата едвам стига за разходи по контрола.

Е,Триглавата си отгледала клонинг;-))Къде е прогреса?
      Last edited by Minavast; 12.12.2011, 20:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Аз бих се радвал с думи прости да ни осветлиш.
        А направо бих бил щастлив, ако се окаже, че няма "далавера" и че всичко е ок за Българския народ.
        Ами пъпеш ти изля един тон цианкалий ...

Аз не знам ОК ли е за българския народ или не ( т.е. дали ще сме по на далавера ние да си го работим ) не съм минен специалист , но поне разбрах ,че да се леле помия в този форум е станало призвание.... Никой не чете нищо , но знае всичко - включително и ти ..написал си че в Румъния събират 40-60 % роялтис ... ама чел ли си следното Romania will increase the royalties for gold, platinum and silver from 4 percent to 6 percent of the value of production, according to a draft from the Ministry of Public Finances, which modifies the Fiscal Code.... разбира се че не
        а чел ли си как е в щатите...разбира се че не ..
        а чел ли си как е в Русия ... разбира се ,че не ...

ами прочети бе пич ....
        Написал си иначе цял учебник в колко гадна държава живееш ....

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          А бе пичове голямо чесане на езици е паднало , какво ограбване на "българското злато" ставало , НО очевидно никой не си е направил труда да провери каква е световната практика ...
          Ами аз отделих 60 минути и горе долу ми се изясни за какво става въпрос.
          Жалкото е че повечето сте умни момчета , но в тази тема се държите като първолаци .. един друг се надъхвате в каква "жалка " държава живеете , но никой не е направил елементарно проучване , А то сега става точно за няколко минути....

Е поне разбрах с какви хора си говоря и картинката наистина е отчайваща ...
          Йосифе,
          Аз си признавам - не знам каква е световната практика.
          Но пък защо трябва да се съобразяваме с нея?
          Всичко си е въпрос на пазарлък
          В момента златния резерв на България е около 40 тона (ако не се лъжа) - на хартия .....
          Една от най-строго пазените държавни тайни е - колко злато има НАЛИЧНО в БНБ ....
          Ето ти нещо "пресно" - от днес:
          http://www.bullionstreet.com/news/bu...r-100-tons/566
          залежи за +100 тона !!!
          Колко ли ще стане златния ни резерв - след като и това находище бъде ОПОСКАНО???
          Защо примерно да не го удвоим този златен резерв???
          Това са условията които поставяме - ако на някой му оттърва - да почва да работи
          Гарантирам ти - че ще се намери такъв/такива!!!
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Аз бих се радвал с думи прости да ни осветлиш.
            А направо бих бил щастлив, ако се окаже, че няма "далавера" и че всичко е ок за Българския народ.

Коментар

• А бе пичове голямо чесане на езици е паднало , какво ограбване на "българското злато" ставало , НО очевидно никой не си е направил труда да провери каква е световната практика ...
              Ами аз отделих 60 минути и горе долу ми се изясни за какво става въпрос.
              Жалкото е че повечето сте умни момчета , но в тази тема се държите като първолаци .. един друг се надъхвате в каква "жалка " държава живеете , но никой не е направил елементарно проучване , А то сега става точно за няколко минути....

Е поне разбрах с какви хора си говоря и картинката наистина е отчайваща ...
              Last edited by йосиф; 12.12.2011, 19:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение
                Смешниците даже си се хвалят
                Преизпълнили сме бюджета от приходи по концесии ЦЕЛИ 60 МИЛКИ за 2011
                http://www.investor.bg/news/article/127420/332.html
                Смешна работа.
                Дъндито само в Челопеч вади годишно по около 16000 т. мед и около 120000 тру злато. Това по груби мои сметки е около 350 мил годишно. Убеден съм че има поне още 10-тина процента които се източват под друга форма, сиреч можем да ги закръглим на 400 мил. само в Челопеч. Това инфо не е апокрифно всеки може да си го провери в ТР.
                А сега пребройте на колко още дупки като в Челопеч копаят.
                Ownership: 100%
                What's New: Undergoing ore production expansion from 1 million to 2 million tonnes of ore per year
                Gold Production: 2010 - 65,512 ounces
                Copper Production: 2010 - 27,482,687 pounds
                Cash Cost: 2010 - US$51.54 per tonne of ore; excluding royalties
                2010 - US$56.22 per tonne of ore; including royalties
                Mine Life: 10+ years
                Mining & Processing: Underground mine; comminution and flotation
                General Overview: Chelopech through the years
                Technical Reports: Technical Report for the Chelopech Project, Bulgaria, March 24, 2011.

Коментар

Жива верига срещу бомбите на “Дънди”
                  пъпеш аз пак не намерих в коя държава роялти е 50 %

Коментар

• Смешниците даже си се хвалят
                    Преизпълнили сме бюджета от приходи по концесии ЦЕЛИ 60 МИЛКИ за 2011
                    http://www.investor.bg/news/article/127420/332.html
                    Смешна работа.
                    Дъндито само в Челопеч вади годишно по около 16000 т. мед и около 120000 тру злато. Това по груби мои сметки е около 350 мил годишно. Убеден съм че има поне още 10-тина процента които се източват под друга форма, сиреч можем да ги закръглим на 400 мил. само в Челопеч. Това инфо не е апокрифно всеки може да си го провери в ТР.
                    А сега пребройте на колко още дупки като в Челопеч копаят.

Коментар

• Защо да забравяме "класиката" в историята.
                      Когото силата на аргументите не сработва - със сигурност се налагат аргументите на силата .
                      Да не забравяме, че БГ е Родина на Българите и не ни е дадена даром.
                      Всеки индивид и група индивиди имат право да защитават със сила изконните си права и интереси и това е също е ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.
                      Защо когато някой опустошава родното ми място аз да нямам право да го спра да го прави дори и със силови методи. София не е България. Управляващите тиквеници са избрани с гласовете на едва 15-20 % на населението. Определено не са абсолютно легитимни за да се разпореждат безхаберно с бъдещето на народа

Коментар

• Е, де да беше...
                        По-скоро си мисля за някои наши крокодили - родоотстъпници.

Коментар

Интересно кои са собствениците на Дънди?
                          Има ли как да се провери?
                          Дънди Крокодилът?
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Интересно кои са собствениците на Дънди?
                            Има ли как да се провери?

Коментар

• Канадски хиени ограбват Отечеството ни !!!

http://nekov.blog.bg/novini/2011/12/...voto-ni.865578

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вчера(11.12.2011) пуснаха една статия в Инвестора: http://www.investor.bg/news/article/127418/332.html. От това както е написано излиза че:
                                - купуваме собствените си ресурси на международни цени,
                                - печалбата в случая е единствено от транспорта, но там прибирахме едни транзитни такси, които не знам дали ги включват в сметката,
                                - съсипаните терени и замърсяването(особено за шистовия газ) са за наша сметка.
                                Каква е крайната печалба на страната? (Каква е тя за подписващите договорите?)

Коментар

Working...
                                X