IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограбват ли България чрез концесиите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Най-краткия виц: Слави Бинев - евродепутат
    най- краткият виц е Дянков - икономист
    въобще такива вицове в бантустана с лопата да ги ринеш

колкото до темата - БАНТУСТАНА беше ограбен по много начини - приватизацията е НАЙ- ОЧЕВАДНИЯ - материални активи от времето на социализма на стойност около 110-130 млирд бяха разпродадени за жълти стотинки - зо около 3-4 млид $- като в хазната никой не знае колко точно са влезнали
    далаверите с външните дългове , концесии - концесиите са само троха сравнение с другите грабежи

Коментар

• Най-краткия виц: Слави Бинев - евродепутат
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        от тъпия ти пример не разбрах ти знаеш ли в коя държава концесионната такса е 50 % за добив на полезни изкопаеми.....
        А ти на петарка навит ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          Гледай сега да ти обясня нещо:
          Мисля, че не си женен, ако си - ще разбереш.
          Ако не си, което е по-вероятно, отпусни си и си го представи.
          от тъпия ти пример не разбрах ти знаеш ли в коя държава концесионната такса е 50 % за добив на полезни изкопаеми.....

Коментар

ти не твърдиш , но с лека ръка отваряш тема с бомбастичното заглавие ОГРАБВАТ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ КОНЦЕСИОННИ ДОГОВОРИ и почваш да ми цитираш славчо и други "експерти" ..Не си наясно , нищо не разбираш и си пълен лаик , но ЗНАЕШ ,че Прайз Уотърхауз говорят глупости пък славито знае всичко ..аре аман от просташки теми с бомбастични заглавия...Ти да не си платен лобист на някоя " природозащитна" организацийка - да спасим Крумовград ...от какво да го спасят - от отваряне на работни места ли .
            Гледай сега да ти обясня нещо:
            Мисля, че не си женен, ако си - ще разбереш.
            Ако не си, което е по-вероятно, отпусни си и си го представи.

Имаш жена и тя иска да бъде оправяна.
            Варианти за това - да го правиш ти или някой друг.
            Най-добре е съпруга, но той(не ти) не върши работа.
            Идва прайс незнам какво си и ти казва: ей го Пешо, той ще свърши работа.
            Ще ти плаща и такса - колкото се взима от другарките на Лъвов мост - там таксата е 15лв, но посредника взима 5, а за момичето остават 10 лв.
            Та ние на теб ти препоръчваме да му взимаш 5 лв - много сме авторитетни и хората в бг, като чуят прайс незнамкакво си падат от кеф!

И сега ти трябва да решиш-
            Най-добре да се справиш сам. Можеш да откажеш предложението- не си струва за 5 лева да любят жена ти(дори и канадци)
            Ама, ако няма мъдане - поне да намериш някой дето да дава повече пари.

Та така друже с природата - тези общи приказки със запазването не са за всеки.
            Не всеки има сърце за природата.
            Не всеки има сърце да усети и другите хора и да се съобрази с тяхното несъгласие да се съсипват домовете им.
            Вярно, че живота иска компромиси и ги правим.
            Но поне цената, която получаваме да е за народа ни,
            а не да влиза на други места и да се пресътворява в бетонирано море и планини.

Коментар

Аз не твърдя нищо за размера. 50 % го дава Бинев...
              Сега някой нормален ще се навие ли да си отрови природата и населението срещу 1,5 процента?!!?!?!? Трябва да е Сталинист! И защо при традиции в добива на полезни изкопаеми трябва да идват разни мистериозни фирми от майната на майната си?
              Дреме ми на дедовия какво препоръчва Прайз незнам какво си купърс!
              Така си подарихме един куп предприятия.
              Мен ме интересува интереса на страната ми и на сънародниците ми!
              ти не твърдиш , но с лека ръка отваряш тема с бомбастичното заглавие ОГРАБВАТ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ КОНЦЕСИОННИ ДОГОВОРИ и почваш да ми цитираш славчо и други "експерти" ..Не си наясно , нищо не разбираш и си пълен лаик , но ЗНАЕШ ,че Прайз Уотърхауз говорят глупости пък славито знае всичко ..аре аман от просташки теми с бомбастични заглавия...Ти да не си платен лобист на някоя " природозащитна" организацийка - да спасим Крумовград ...от какво да го спасят - от отваряне на работни места ли .

Коментар

Славито не знам от кога един курвалан започна да разбира от минна промишленост ..ама нейсе .Та въпроса ми е би ли Пъпеш посочил къде в, в коя държава имаме 50 % концесиона такса , защото при лек сърч прочетох това :

Той уточни, че когато е сключван договорът с първия концесионер на мината – ирландската "Наван Майнинг", анализ на "ПрайсУотърХаузКупърс" е препоръчвал първите 5-години въобще да не се плаща концесионна такса, но е било заложено отчисление от 1.75 на сто. Влошената пазарна конюнктура обаче фалира концесионера и "Дънди" купи договора през 2004 г. При тогавашните изключително ниски бе подписан анексът, намаляващ процента на 0.75 на сто до 2010 г., обясни Казанджиев. Последвалото рязко поскъпване на медта и златото обаче наложило промяната на образуването на концесионните такси, допълни той. Експертът допълни, че плаващата скала за концесионна такса между 0.7 и 4 на сто от стойността на металите отразява европейските практики, като най-високата на Стария континент такса била в Русия, където концесионерите плащат 6 на сто.

мерси предварително за отговора...
                Аз не твърдя нищо за размера. 50 % го дава Бинев...
                Сега някой нормален ще се навие ли да си отрови природата и населението срещу 1,5 процента?!!?!?!? Трябва да е Сталинист! И защо при традиции в добива на полезни изкопаеми трябва да идват разни мистериозни фирми от майната на майната си?
                Дреме ми на дедовия какво препоръчва Прайз незнам какво си купърс!
                Така си подарихме един куп предприятия.
                Мен ме интересува интереса на страната ми и на сънародниците ми!

Коментар

Изнасянето -ОК
                  Въпросът е каква е цената. Срещу музерен процент се съсипва и трови природата.
                  Потъпква се волята на населението.
                  Като ще се прави - поне да е за цена, която си струва. За тези мизерни проценти - каква е файдата за народа?
                  празни приказки от селския мегдан...Това папагалско повтаряне "Съсипва природата " дава на определени структури наричащи се "природозащитници", да се обогатяват не морално.... Защо не отвориш тема да попиташ дали това е така или не...Един от най-сладките бизнеси последните години.Бих казал по вреден от добива на полезни изкопаеми...

Иначе пич искаш да имаш всякакви домашни удобства в къщи , но задаваш ли си въпроса през какви технологични процеси и с какви материали се изработват...а ?

по тази логика и добива на петрол и газ и на мед и желязо е вредно за природата

Коментар

както и изнасянето на домати от България , на картофи , а пък пращането на туристи в Гърция и Турцияя е двойно по сериозна държавна измяна... не мога да разбера как се позволява това престъпление..всички фирми , пращащи туристи извън България трябва да се затворят ,а собствениците им арестувани...Обадих му се на слави бинев да пита в европарламента... Не може да имаме хотел през 100 м. а бълг.граждани да ходят в Турция и Гърция да почиват ..Това е безобразие.
                    Изнасянето -ОК
                    Въпросът е каква е цената. Срещу музерен процент се съсипва и трови природата.
                    Потъпква се волята на населението.
                    Като ще се прави - поне да е за цена, която си струва. За тези мизерни проценти - каква е файдата за народа?

Коментар

По света взимат до 50% такса

И в най-корумпираните страни концесионната такса е 50%, а у нас е между 1,44 и 4%, което е пладнешки обир, коментира евродепутатът Слави Бинев.
                      Славито не знам от кога един курвалан започна да разбира от минна промишленост ..ама нейсе .Та въпроса ми е би ли Пъпеш посочил къде в, в коя държава имаме 50 % концесиона такса , защото при лек сърч прочетох това :

Той уточни, че когато е сключван договорът с първия концесионер на мината – ирландската "Наван Майнинг", анализ на "ПрайсУотърХаузКупърс" е препоръчвал първите 5-години въобще да не се плаща концесионна такса, но е било заложено отчисление от 1.75 на сто. Влошената пазарна конюнктура обаче фалира концесионера и "Дънди" купи договора през 2004 г. При тогавашните изключително ниски бе подписан анексът, намаляващ процента на 0.75 на сто до 2010 г., обясни Казанджиев. Последвалото рязко поскъпване на медта и златото обаче наложило промяната на образуването на концесионните такси, допълни той. Експертът допълни, че плаващата скала за концесионна такса между 0.7 и 4 на сто от стойността на металите отразява европейските практики, като най-високата на Стария континент такса била в Русия, където концесионерите плащат 6 на сто.

мерси предварително за отговора...
                      Last edited by йосиф; 20.09.2011, 12:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Всяка държавица, със статут на колониална, е ограбвана и това е един от основните начини.

И другаде съм казвал, че изнасянето на Българското злато (т.е. от нашите находища) извън България е държавна измяна.
                        както и изнасянето на домати от България , на картофи , а пък пращането на туристи в Гърция и Турцияя е двойно по сериозна държавна измяна... не мога да разбера как се позволява това престъпление..всички фирми , пращащи туристи извън България трябва да се затворят ,а собствениците им арестувани...Обадих му се на слави бинев да пита в европарламента... Не може да имаме хотел през 100 м. а бълг.граждани да ходят в Турция и Гърция да почиват ..Това е безобразие.

Коментар

• Крумовград в златен капан
                          Несъгласието на местните жители бе обявено за незаконно

Екоминистерството обрече Източните Родопи на златен апокалипсис. Това стана ясно след инфарктно заседание на Висшия експертен екологичен съвет към ведомството на Нона Караджова вчера. "Болкан Минерал анд Майнинг" (БММ) получи 20-те тона злато на Крумовград, след като само петима от 25-членния състав на ВЕЕС гласуваха против изграждането на златен рудник от дъщерната компания на канадската "Дънди Прешъс Металс". Сред тях са кметовете на Крумовград и близките до находището села Овчари, Звънарка и Дъждовник, както и природозащитникът Дончо Иванов от Коалиция за устойчиво развитие. Заседанието започна с разправия, при която шефката на ВЕЕС зам.-министър Евдокия Манева отказа да допусне представителя на мрежата от екологични сдружения "Блулинк" Андрей Ковачев. "Обясниха ми, че моята номинация не е била представена в МОСВ. Не е вярно, тя беше представена в петък", коментира той. Ковачев смята, че отстраняването му от ВЕЕС и изолирането на другия природозащитник - Димитър Василев, поставя под съмнение взетото от съвета решение. В залата не бяха допуснати общински съветници от Крумовград, както и кметове на близки до Ада тепе села.
                          По предложение на директора на БММ Алекс Нестор съветът при екоминистерството реши да допусне предварително изпълнение на минния проект. Канадската компания ще може да строи рудника и да започна да копае, докато решението се обжалва по съдебните инстанции. Според член 60 от Административно-процесуалния кодекс предварително изпълнение се допуска в случаи, когато се налага да се осигурят животът и здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни и обществени интереси или да последва значителна или трудно предотвратима вреда. Нестор мотивира искането си с аргумента, че "Дънди" предлага инвестиция от национално и местно значение и ще претърпи загуби от нейното осуетяване.
                          Шефът на БММ излезе от заседанието с приповдигнато настроение. "Винаги има някакво въздействие върху околната среда, но проектът ще бъде реализиран съгласно българските стандарти и европейското законодателство", заяви пред журналисти Нестор. Според него поради всичките забавяния и жалби в съда компанията загубила 500 млн. долара от пазарната си стойност. "Това не е добър сигнал за инвеститорите в България. Трябва да има процедура след всичките тези обжалвания стратегическите инвеститори като нас да задействат бързо проектите си. Още не сме решили къде ще обработваме златото от находището", каза още той.
                          ВЕЕС отхвърли категорично всички отрицателни становища и несъгласия на местни жители и екоорганизации. "Представените възражения срещу осъществяване на инвестиционното предложение не съдържат конкретни мотиви по законосъобразност", пише в решението.
                          "Категорично сме против отварянето на златната мина", заяви кметицата на Крумовград Себихан Мехмед. Тя посочи, че не е получила ясен отговор от Министерството на здравеопазването, че рудникът на Ада тепе няма да създаде рискове за човешкото здраве. "Поискахме представителите на здравното ведомство да ни покажат становището си, но те отказаха", добави тя. Единственото обещание, което канадските златотърсачи са поели, е да построят пречиствателна станция, в случай че след първата година водите от хвостохранилището, които се заустват в река Крумовица, не отговарят на нормите. Тревогите на родопчани не са една и две - взривовете в открития рудник, който се намира на 2 км от града - по 14 тона седмично в близост до 17 махали. Разнасянето на прах от трошенето и смилането на рудата, флотацията с хиляди тонове отровни химикали - ксантогенати, медни сулфати и дитиофосфати, изпускането на отровени с арсен и тежки метали води в река Крумовица, от която черпи вода почти цялата община.
                          Председателят на Общинския съвет в Крумовград Метин Сали, който също не бе допуснат в залата, намира решението за безсмислено. "След като не се взе предвид общественото мнение в града, очевидно всичко е било предварително решено. Ще направим всичко необходимо да не се допусне златодобив и екокатастрофа", допълни той.
                          В четвъртък извънредно ще се събере Общинският съвет, който вероятно ще приеме декларация срещу пускането на рудника и ще реши да обжалва решението на МОСВ.
                          Ще съберем протестна подписка срещу геноцида, който ни готви "Дънди", и ще я внесем в Европейския парламент и в Еврокомисията, обяви и Мария Дамянова, председател на сдружение "Живот за Крумовград". Тя смята, че е абсолютно нахалство от страна на министерството да обявява мнението на гражданите на родопския град за незаконосъобразно. "Проблемът със златодобива е дори по-сериозен от този с шистовия газ. При златодобива животът и природата се унищожават директно на повърхността на земята, пред очите ни, а не дълбоко в земните недра", смята Дамянова.
                          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=382461

Коментар

• Пладнешки обир!
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение
                              Напълно съм съгласен че тези фирми трупат милиони на гърба на държавата.
                              http://www.investor.bg/news/article/122678/332.html
                              След тая новина си направих следната проста сметка
                              Очакван добив на суровина 2,7млн.т. годишно
                              мед в суровината - песимистичен вариант 15%(достига и до 30, да не говорим, че освен мед в суровината има и други благинки – злато, цинк, платина, дори уран и плутоний)
                              цена на тон мед 8000 долара
                              очаквани приходи – 3,24млрд лв. годишно
                              концесия – 2,8млн. годишно (0,09%)
                              Много искам да отида в двора на шефовете на такива компании и да си отгреба един камион пръст. И ако тази пръст струва 500лв., да им платя концесия 0,45ст.
                              И аз бих искал... Интересно до момента в анкетата няма даден отговор Не

Коментар

• Напълно съм съгласен че тези фирми трупат милиони на гърба на държавата.
                                http://www.investor.bg/news/article/122678/332.html
                                След тая новина си направих следната проста сметка
                                Очакван добив на суровина 2,7млн.т. годишно
                                мед в суровината - песимистичен вариант 15%(достига и до 30, да не говорим, че освен мед в суровината има и други благинки – злато, цинк, платина, дори уран и плутоний)
                                цена на тон мед 8000 долара
                                очаквани приходи – 3,24млрд лв. годишно
                                концесия – 2,8млн. годишно (0,09%)
                                Много искам да отида в двора на шефовете на такива компании и да си отгреба един камион пръст. И ако тази пръст струва 500лв., да им платя концесия 0,45ст.

Коментар

Working...
                                X