IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентски избори в България (2011, първи тур)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Росен Плевнелиев пред вестник „Банкеръ” през 2007 година: Живеем в града на греха

    14 септември 2011 | 20:27 | Агенция "Фокус"

    Интервю на Росен Плевнелиев пред вестник „Банкеръ”, дадено пред Мариета Велинова, на 1 септември 2007 г. Подзаглавието на материала, публикуван на стр. 21, гласи: За мен „Софийски имоти” са еманацията на злото в столицата”.

    Въпрос: Г-н Плевнелиев, вече седма година се борите с общината да изпълни собствените си решения. Не мислите ли, че това е малко странно?
    Росен Плевнелиев: Странно е, меко казано. Реално това е единствената прозрачна сделка за замяна, която е изцяло в полза на общината, и може би именно защото е прозрачна и защото е в полза на общината, тя не става.
    Въпрос: Искате да кажете...
    Росен Плевнелиев: Не плащаме подкупи. Ние сме немска публична компания и не можем да вадим пари за такива цели. Ако системата ни на управление не беше такава, досега всичките тези лобита в СОС, които си гласуват, както решат, можеха да бъдат „напазарувани”, а ние да сме забравили за проблема. Нашата сделка обаче не може да мине вече седма година, тъй като парцелът, за който става дума, е в капитала на „Софийски имоти” АД. Публично известен факт е, че от тази фирма просто няма спасение. Но така или иначе ние няма да платим и лев подкуп.
    Въпрос: Настояваха ли за това?
    Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения „да помогнат” за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи – резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не „доброжелатели”, които казват – нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...? Нали знаеш, ти трябва да се видиш с точните хора...? Никой не споменава сума, но пък и аз не съм човекът, който ще тръгне в тази посока. Защото тръгнеш ли - няма връщане. Знам, че ако някой ви каже: елате на една среща – интересът ви ще бъде защитен, няма да има проблеми и т.н., и вие отидете – свършено е. Това е покана за танц, която вече сте приели. Отново подчертавам – ние сме немска публична компания, не можем да вадим такива пари, а ако ги извадим, те ще се видят на борсата.
    Въпрос: Как се изнудва инвеститор като Lindner?
    Росен Плевнелиев: Не ми се говори по този въпрос. Просто такава е ситуацията в този град, в който нещата са докарани дотам, че дори и принципалът, в случая кметството и СОС, да вземат решение - нещата пак не се случват. Това е, общо взето, да имаш фирма, на която си собственик, да си назначиш управител -човек на трудов договор, и той да започне да си прави каквото си иска, а ти по никакъв начин да не можеш да реагираш. В случая принципалът вече е решил, че тази замяна е в изгода на общината. Това е така, защото гражданите на кв. „Младост" ще получат метро и общината ще замени реално кокошка за кон, а не както обикновено става в подобни случаи....
    Въпрос: Кой е реалният виновник тази сделка да бъде сложена на трупчета?
    Росен Плевнелиев: „Софийски имоти", разбира се. Те просто не предвиждат процедура. Причината според мен е, че с тази сделка ние бръкнахме в джоба на началниците в дружеството. Развалихме им схема, от която някои хора щяха да източат много милиони. Този парцел, който ние трябва да получим, е 15 дка срещу предоставени от нас 27 дка, и то на Околовръстния път. Още след първото решение на СОС обаче нещата започнаха да се мотаят. Нещо повече - дадоха ни да разберем, че то няма да бъде изпълнено. Междувременно от общинската фирма бяха побързали да направят градоустройство на парцела и дори да го продадат. През 2003-а „на тъмно" те правят градоустройство, при което на този парцел се предвижда изграждането на 18-етажни сгради с обща разгърната площ от 60-80 хил. кв. метра. По-късно разбрахме, че
    са се опитвали да го реализират по техния си начин. Разбрахме и че е имало преговори с Гриша Ганчев, с втори, с трети, но нещата са се разсъхнали. А тези сгради с огромна етажност и разгърната площ са били заложени по този начин, за да се защитят големите комисиони. И това става при положение, че има решение на СОС за замяната с нас още от 2001 -ва, което е потвърдено и през 2002 година...
    Въпрос: Може ли нормален инвеститор да работи в такава държава?
    Росен Плевнелиев: Трудно. Единственият шанс да ти вървят нещата е да си плащаш на точните хора. Няма нито един чуждестранен инвеститор у нас, който да не го е осъзнал. Напоследък съм малко обнадежден, защото вече има солидарност от страна на бизнеса и дори негласно споразумение да не плащаме.
    Въпрос: Ръководството на „Софийски имоти” беше сменено преди няколко месеца. Сега водите ли преговори с новото?
    Росен Плевнелиев: В тази фирма аз посмъртно няма да стъпя! Сигурен съм, че там нищо не се е променило. За мен тя е еманацията на злото за този град. Ако всичко, което успя да „изтъргува" това дружество, беше направено по прозрачен начин, София отдавна щеше да има метро, да има магистрали, завод за боклук и отдавна градът да е наистина европейски. Столицата ни е ощетена със стотици милиони само от това дружество, а тя самата се е превърнала в града на греха.


    http://www.focus-news.net/?id=f18715

    Коментар


    • Аз ще гласувам за Светлъо Витков........Плевннелиев нищо не прави какви магистрали марица вече се разпада на тракия на лот 4 още хумоса махат и няма да е готова 1 януари 2013

      С тия дъмпингови цени магистрали качествени няма да има ,а да не казвам какви смешни са заплатите на работниците на магистралата.....


      Всичко други бяха вече в държавната власт и нищо не направиха
      Last edited by vabo_2008; 11.09.2011, 20:00.
      в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

      Коментар


      • Кунева е медиен балон, надут най-вече от извън България. Не е нищо друго, та не се чудете на "популярността" й. Тя е измислена, изсмукана от пръстите.
        Съответно няма да вземе повече от два-три % още на първия тур.

        Спомнете си как започна мита за нейната популярност като кандидат президент...
        Спомняйте си - откъде чухте за първи път за тази популярност?..
        От хората по градове, села и паланки? - не.
        От някоя, която и да е, партия? - не.
        Вие сами я искахте още преди половин година? - още по не.

        Но идеята я чухме за първи път (и единствено) от медиите. Лично на мен ми увисна ченето от изненада и паднах от камилата*. Усетих веднага пропагандния валяк зад нея. Затова много внимателно следях нейния "възход" и, за да не продължавам с технически подробности, които вие сами можете да се сетите или осъзнаете, ще завърша с това, с което започнах:

        КУНЕВА Е МЕДИЕН БАЛОН, ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.

        С нея пак пробваха онзи принцип: една лъжа, повторена сто пъти, става истина.
        Но немаха време да повторят сто пъти.

        ------------------------
        * - за знаещите руски - реакция, подобна на описаната тук
        Last edited by vmаnkov; 11.09.2011, 19:55.
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

        Коментар


        • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
          Изборите винаги са били предимно само за два вида хора: Хора които се интересуват и отиват да гласуват за бъдещето на България и хора които го правят от политическа принадлежност.

          Доста хора от слабо интелигентната класа на България му се връзват на Борисов и му викат ура но това не значи, че те са от хората които ходят на избори. За повечето хора от слабо интелигентната класа ходенето на избори е изгубено време, та те може да му поверват на Борисов но това не значи, че ще отидат да гласуват.

          Кой ще отиде да гласува за Герб отговора е само хора с политическа принадлежност но това максимум до 5%.

          Пенсионерите с замразените пенсии няма да гласуват за Герб.
          Работещите в бюджетния сектор с замразените заплати те ли ще гласуват за Герб.
          Може би частния сектор дето ги накара всички да си вържат касовия апарат към Нап сигурно те ще гласуват за Борисов
          Онкоболните дето им спря безплатните лекарствата за 3 месеца и им даде не работещи евтини заместители за да спестят някой лев дам сигурно те ще гласуват за Герб.

          Още от сега аз ви казвам, че положението е отчайващо за Герб и ако Плевнелиев който многократно заяви, че не става за политик и няколко пъти каза, че не иска да е президент вземе около 10% пак ще бъде някакво чудо.
          Ние всички виждаме високоинтелигентните както си ги определил и отговорни за бъдещето какви олигофрени ни натрисат.И какво бъдеще ни докараха?Аз понеже съм ниско интелигентен според теб ще гласувам само ако някой ми плати и съвсем честно и почтено ще гласувам за него.Ако има повечко мераклии който плати най много печели.Виждам че Бойко не ти харесва но щом си решил явно има за кого да гласуваш.Мен бъдещето не ме вълнува искам настощето да е друго.

          Коментар


          • Краят на Герб.

            Изборите винаги са били предимно само за два вида хора: Хора които се интересуват и отиват да гласуват за бъдещето на България и хора които го правят от политическа принадлежност.

            Доста хора от слабо интелигентната класа на България му се връзват на Борисов и му викат ура но това не значи, че те са от хората които ходят на избори. За повечето хора от слабо интелигентната класа ходенето на избори е изгубено време, та те може да му поверват на Борисов но това не значи, че ще отидат да гласуват.

            Кой ще отиде да гласува за Герб отговора е само хора с политическа принадлежност но това максимум до 5%.

            Пенсионерите с замразените пенсии няма да гласуват за Герб.
            Работещите в бюджетния сектор с замразените заплати те ли ще гласуват за Герб.
            Може би частния сектор дето ги накара всички да си вържат касовия апарат към Нап сигурно те ще гласуват за Борисов
            Онкоболните дето им спря безплатните лекарствата за 3 месеца и им даде не работещи евтини заместители за да спестят някой лев дам сигурно те ще гласуват за Герб.

            Още от сега аз ви казвам, че положението е отчайващо за Герб и ако Плевнелиев който многократно заяви, че не става за политик и няколко пъти каза, че не иска да е президент вземе около 10% пак ще бъде някакво чудо.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
              ГЕРБ не трябва да си заминават, кой друг ще ни ръководи и управлява?
              Няма алтернатива на ГЕРБ и трябва да сме наясно че ГЕРБ е силата която трябва да ни води напред по пътя на прехода и реофрмите у нас.
              един е аллах и мохамед е неговия пророк
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

              Коментар


              • Бъдете с победителите.

                Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Ного точно казано !!! ГРОБ лъжат, че са дясноцентристка партия, но управлението им носи всички черти на посткомунистическа хунта - необявена война с частният бизнес, неконтролируемо товарене на работещите и безкрайно хрантутене на неработещите, национализация на частни пари на хората (това не е правено в България откак комунистите заграбиха земите на хората в периодът преди тодоризма) потъпкване на свободата на словото, полицейски терор срещу мирните граждани ( но не и срещо бандитите) и т.н. Аз мислех да гласувам за Светлю, но щом г-н Каракачанов се кандидатира, ще подкрепя него и само него - единственият политик, който показва реална воля за озаптяване на хъхряшкият бандитизъм и паразитизъм.
                Така е така е Императоре. Светльо Витков е много по-свестен от повечето кандидати. Но и той и Каракачанов са с малки шансове.

                На Балотаж отиват Калфин и Кунева.
                Калфин отива на балотаж, защото зад него седят два твърди електората БСП и ДПС които ще вземат още гласове заради повечето не гласували разочаровани от управлението на Герб.

                Кунева е първата жена кандидатирала се и е с огромна женска подкрепа само заради факта, че е жена. Кунева ще спечели подобно на Обама първия чернокож. В България жените са повече от мъжете.

                Аз лично щях да гласувам за РЗС но и те подобно на СДС вероятно ще вземат около по 10% което е недостатъчно. Сега ще гласувам за Кунева за да съм сигурен, че Герб няма да стигнат и до балотаж.

                РЗС ще ги подкрепя само за кмет на София.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ного точно казано !!! ГРОБ лъжат, че са дясноцентристка партия, но управлението им носи всички черти на посткомунистическа хунта - необявена война с частният бизнес, неконтролируемо товарене на работещите и безкрайно хрантутене на неработещите, национализация на частни пари на хората (това не е правено в България откак комунистите заграбиха земите на хората в периодът преди тодоризма) потъпкване на свободата на словото, полицейски терор срещу мирните граждани ( но не и срещо бандитите) и т.н. Аз мислех да гласувам за Светлю, но щом г-н Каракачанов се кандидатира, ще подкрепя него и само него - единственият политик, който показва реална воля за озаптяване на хъхряшкият бандитизъм и паразитизъм.
                  ++++

                  Биполярно финансово разстройство - Говорят като Маргарет Тачър, действат като Уго Чавес http://borsi.blog.bg/politika/2011/0...ret-tac.817948

                  С една забележка. Каракачанов е от техните и изпълнява партийни поръчения. На предните избори бе с Христо Атанасов Ковачки
                  Съюз между Ковачки и Каракачанов: http://www.capital.bg/politika_i_iko...d_kum_vlastta/



                  Обществена "тайна" е на кого е човек Ковачки

                  Каракачанов като бивш комсомолски секретар и донисник на ДС е назначен от ДС да се прави на патриот и опозиция, да замазва и тушира напрежението. Къде бе например той след убийството на Боби или при събитията на Красна поляна? Факта, че го няма, не каза и дума тогава срещу циганите само е още едно доказателство, че работи заедно с циганските фракции в ДПС, за да обират недоволните гласове.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                    Навършени 40 години. Кунева ша са впише тя е стара лелка.

                    Дясното пространство е напълно разединено.

                    СДС,РЗС,КУНЕВА,АТАКА и лъжливия ГЕРБ дето се пише и той десен но има по лоша социална политика и от най-лявата партия БСП.

                    Истината е, че в момента имаме най-вредното управление от последните четири.

                    Еврофондовете се усвояват това е вярно но главно се усвояват по оперативна програма Транспорт.

                    Усвояват се от Еврфондовете около 1.2 милиарда лева на година.

                    Членския внос на България в ЕС е 870 милиона лева.

                    Истината е, че на 100% си ги плащаме магистралите от Бюджета.
                    Ного точно казано !!! ГРОБ лъжат, че са дясноцентристка партия, но управлението им носи всички черти на посткомунистическа хунта - необявена война с частният бизнес, неконтролируемо товарене на работещите и безкрайно хрантутене на неработещите, национализация на частни пари на хората (това не е правено в България откак комунистите заграбиха земите на хората в периодът преди тодоризма) потъпкване на свободата на словото, полицейски терор срещу мирните граждани ( но не и срещо бандитите) и т.н. Аз мислех да гласувам за Светлю, но щом г-н Каракачанов се кандидатира, ще подкрепя него и само него - единственият политик, който показва реална воля за озаптяване на хъхряшкият бандитизъм и паразитизъм.
                    Last edited by Императорът; 11.09.2011, 16:50.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      Голям срам. Днес в центъра видях да проси един дядо и то Българин. Дадох му а той ми вика благодаря бате а може да съм 3 пъти по-млад от него.

                      Голям срам.

                      Такова чудо никога не е било. Не ме е срам, че Борисов управлява България а ме е срам, че Борисов изобщо е Българин.
                      От срам не се мре ,срамувай си се колкото те кефи ,и от това че Борисов е българин и от това ,че и ти си такъв,ако си такъв. Със сигурност си много по-млад и няма как да помниш,че просията беше забранена ,сега обаче в Борисово време ,си свободен да плямпаш простотии и дори не си задължен да се срамуваш! Ай капито?

                      Коментар


                      • Гняв

                        Голям срам. Днес в центъра видях да проси един дядо и то Българин. Дадох му а той ми вика благодаря бате а може да съм 3 пъти по-млад от него.

                        Голям срам.

                        Такова чудо никога не е било. Не ме е срам, че Борисов управлява България а ме е срам, че Борисов изобщо е Българин.
                        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                        Коментар


                        • Дори тук в инвестора една голяма част е предпочела Кунева пред другите кандидати.

                          Че гласовете за БСП и ГЕРБ са подправени в това изобщо не се съмнявам особено тук в инвестора.

                          За Кунева се съмнявам, че гласуването е подправено та се питам защо за нея. Тя ли е най свестната?
                          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                          Коментар


                          • Конкурентроспособноста също въри добре имам познати,които са зели пари за машини и то не малки суми.
                            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

                            Коментар


                            • Навършени 40 години. Кунева ша са впише тя е стара лелка.

                              Дясното пространство е напълно разединено.

                              СДС,РЗС,КУНЕВА,АТАКА и лъжливия ГЕРБ дето се пише и той десен но има по лоша социална политика и от най-лявата партия БСП.

                              Истината е, че в момента имаме най-вредното управление от последните четири.

                              Еврофондовете се усвояват това е вярно но главно се усвояват по оперативна програма Транспорт.

                              Усвояват се от Еврфондовете около 1.2 милиарда лева на година.

                              Членския внос на България в ЕС е 870 милиона лева.

                              Истината е, че на 100% си ги плащаме магистралите от Бюджета.
                              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                                Ако икономическата култура на форумците е колкото политическата, аз съм потресен.

                                Николай Младенов няма право да бъде президент, защото няма навършените 45 (???) години.
                                А бе и ти май не се отличаваш с особена политическа култура. Защо не вземеш да провериш, да не би случайно да не си вдигнал минималното възрастово изискване с някоя друга година?

                                На Барбарон вече му бе обърнато внимание за грешката и дори му споменах , как стои въпроса в някои европейски държави, за да не остава човекът с погрешното впечатление, че тая възраст е измишльотина на ДС.
                                Last edited by Peter(Petar); 15.08.2011, 20:42.

                                Коментар

                                Working...
                                X