IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

410 000 души без работа откакто ГЕРБ е на власт ?????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
    Къде си Макиавели защо ме излъга ...
    Къде са тези 70 % българи цъфнали и вързали ....Покажи се и обясни...


    Една пета от българите смятат, че никога няма да излезем от кризата, а 26% се страхуват от безработица."
    Вярно е! от 2 години насам доходите ми са по малки защото започнах да си плащам данъците. Значи и аз живея по зле. само че статистиката показва че за заплати са изплатени примерно 2 милиарда месечно. а оборотите на магазините са 5 милиарда . От къде се вземат тези 3 милиарда всеки месец кой да ти каже??
    П.П. Ти чул ли си някое българче като го попиташ как е жизнения му стандарт и да не започне да мрънка и да се жалва. Познавам хора които са гъбави от пари и непрекъснато влагат в нови и нови недвижими имоти и само мрънкат колко им е трудно и как едва едва връзват двата края.
    Last edited by 4un4o; 31.05.2011, 22:42.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
      Ти определено не си от хората които разбират от икономика. Още ли си фен на иконом политика в САЩ?
      Ти пък как прецени след като познанията ти са от политсъбрания

      Коментар


      • [QUOTE=4un4o;1059098241]
        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не съм гербер. Правя сравнение между двете правителства. А що се отнася до инфирмацията накой мъдур човек беше казал: Който владее информацията владее света. винаги се е подслушвало и най вече в САЩ. Само , че ако те хванат гориш и толкоз. Следващия взема крути мерки и пак подслушва. Ти да не си мислиш, случайно , че сега след скандала не се подслушва? Подслушва се със пълна пара. Само че тези който са изнесли информацията ще ги тикнат на топло за издаване на държавна тайна и за сплашване на останалите и толкоз. А какво ще кажеш за прокуратурата?
        Герб демонстрира супер дебелокожие и абсолютна наглост. Ок предполагам че и други са подслушвали. но нормалното нещо е като те хванат - хвръкваш. И министъра на вътрешните работи и министър председателя. Защото няма как подобно скандално нещо да се прави без санкция от Премиера.

        това е нормалната ситуация - риск печели риск губи. като те хванат изчезваш завинаги от политиката и единия се хваща с преподаване на физкултура, а другия с охрана.

        Но не - на техни превъзходителства не им пука. Какво е това лична свобода. Какво е това политическа свобода. Какви се тези глупости наречени демократично управление. Тотална наглост надминаващ дори тази на Станишев и Сие. А си мислех че тях няма кой да надмине.

        Коментар


        • Къде си Макиавели защо ме излъга ...
          Къде са тези 70 % българи цъфнали и вързали ....Покажи се и обясни...



          БСП трупа самочувствие, Борисов губи доверие31.05.2011 21:5045НЦИОМ: 2/3 от българите живеят по-зле

          30% от хората симпатизират на ГЕРБ за изборите, БСП има доверието на 16% от избирателите, а ДПС – 8%, "Атака" – 4%, Синята коалиция – 2%.

          Това сочат последните данни от социологическо проучване на НЦИОМ, направено от 12 до 19 май.

          В ГЕРБ и БСП в равни степени има разочаровани симпатизанти, но електоратът на БСП е по-твърд, отколкото на ГЕРБ, въпреки процентите.

          За първи път състоянието на ГЕРБ налива самочувствие на избирателите на БСП. Левият избирател започва да трупа самочувствие, коментират социолозите.

          Премиерът Бойко Борисов губи 6% одобрение за последните 2 месеца. Но все пак подкрепящите го са повече – 51%, от неодобряващите – 39%.

          За първи път одобрението към Първанов е с по-висок дял – 47% от неодобрението – 38%.

          Сергей Станишев е най-одобряваният лидер на ПГ през месец май. За Мартин Димитров расте одобрението с 4% за последните два месеца, с 4% намалява неодобрението към Сергей Станишев и Иван Костов.

          Промени има сред обществените нагласи към лидера на „Атака” Волен Сидеров, който губи 7% одобрение в сравнение с март, въпреки че изследването е проведено преди скандала пред софийската джамия.

          94% от избирателите на партията обаче одобряват Сидеров, с което той е най-одобряваният лидер на партия сред симпатизантите си.

          Повечето министри губят доверие за работата си в кабинета. Най-изразителен е спадът при земеделския министър Мирослав Найденов – с 8%. Спад има и при министър Николай Младенов – 6%, министър Маргарита Попова – 5%.

          Най-рейтинговият министър продължава да бъде Росен Плевнелиев, който е добавил 6% одобрение.

          Министър Симеон Дянков има най-висок дял на неодобрение сред всички министри – 66%. На опашката се нареждат и правосъдният министър Маргарита Попова и здравният министър Стефан Константинов.

          Кристалина Георгиева е най-одобряваният български политик извън страната - тя има 69% подкрепа.

          Росен Плевнелиев пък оглавява класацията и с най-одобряваните действащи политици в страната през май с 60 на сто рейтинг. След него е столичният кмет Йорданка Фандъкова - 53 процента, толкова има и Меглена Кунева, а премиерът Бойко Борисов е с 51% доверие.

          Следват президентът Георги Първанов - 47 процента, вицепремиерът Цветан Цветанов - 44 на сто,земеделският министър Мирослав Найденов - 43 процента, Николай Младенов - 41 на сто, Вежди Рашидов - 33 процента, Трайчо Трайков - 32 на сто, Свилен Нейков - 29 процента и председателят на парламента Цецка Цачева, също с 29 процента рейтинг.

          Отношението на българите към работата на правителството не търпи промяна от последните два месеца, като негативните оценки към кабинета и парламента преобладават. Кабинетът е одобряван от една трета от българите.
          Институцията с най-голямо доверие е полицията. Прокуратурата и съдът продължават да губят доверие през май, като прокуратурата губи 5%, а съдът – 4%.

          Две трети от българите смятат, че живеят по-зле през последната година. Материално по-зле се чувстват хората между 30 и 50 години и хората над 60 години.

          Една пета от българите смятат, че никога няма да излезем от кризата, а 26% се страхуват от безработица."
          Last edited by meche_cveti93; 31.05.2011, 22:33.

          Коментар


          • Моята истина е ,че световната криза предизвика спукването на имотния балон у нас-а това беше цялата ни икономика-строителство и всички съпътстващи отрасли.Затова и сега въпреки двуцифрените ръстове на износа потреблението пада,лошите кредити растат,заетоста намалява и т.н. Това ,че Дянков е идиот го знае цял свят и не подлежи на коментар.Основната и непростима грешка на това правителство е ,че вместо да насърчи създаването на нов бизнес от предприемчивите хора ,то създава допълнителни пречки и го тормози. Излъгаха ни ,че са десни ,а те се оказаха левичари
            Реалистично погледнато, провалът се дължи на по-неблаговидни причини от едната некадърност. Дължи се, на първо място, на неразбиране на проблема, на наглата себичност на премиера и вътрешния му министър, които повярваха, че това е "тяхна" борба. На второ място - дължи се на обвързаността на ГЕРБ с монополите и олигархиите от национално до общинско ниво - енергийни картели, алкохолни босове, зърнени монополисти, кръгове около общинските администрации. Управлението на ГЕРБ пренебрегна именно хората, които му дадоха властта - дребните предприемачи, семейния бизнес, само-наетите лица и свободните професионалисти, квалифицираните работници, образованата и активна част от населението. Днес тези хора са с по-ниски доходи и с по-високо облагане. Но по-лошото е, че правилата на състезанието не са променени. Активните българи все така и все повече се сблъскват с привилегии за определени фирми, с монополно положение на пазара, с политически чадъри, нагласени поръчки. Да влезеш на пазара и започнеш бизнес на собствен риск е все по-трудно. Да поемаш отговорност за настоящето и бъдещето на семейството си - все по-безнадеждно. Това се усеща особено силно в малките и средни градове, където хватката на местната олигархия и подчинената й бюрокрация е желязна.
            Днес в борбата с корупцията и престъпността, в стремежа за подобряване на благосъстоянието няма избор " с Борисов или против Борисов", "с Цветанов или против Цветанов".
            Изборът е само един - с тези половин милион семейства, които водят борбата, или някъде отстрани, при тънките сметки и примирената публика.
            http://milom.blog.bg/

            Коментар


            • С новите цени на тока въвеждани от кабинета и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1 юли, пишете още поне 20 000 без работа.

              Стагфлация – ръст в ценовото равнище и намаление на реалната икономическа активност.
              Причини за стагфлацията са монополна политика, поддържаща високи нива на цените в периоди на криза, а също и антикризисни мероприятия, провеждани от правителствата, например държавни покупки и регилируем ръст на цените. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...86%D0%B8%D1%8F
              Last edited by Jay Gould; 31.05.2011, 22:32.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • Ти определено не си от хората които разбират от икономика. Още ли си фен на иконом политика в САЩ?



                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                Ама верно сте плъзнали всякакви ПРи поне трябваше да ви подготвят че като пишете в този форум хората тук разбират от икономика. можеше да вземат поне някой студент 4 курс икономика, а не неграмотни пропагандатори.

                Коментар


                • [QUOTE=ravnovesie;1059098229]
                  Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                  Ако тези подслушваните политици са чисти какво им пука дали ги слушат или не?

                  Ти шегуваш ли се. Наистина ли не виждаш проблем в това. това е брутално нарушаване на човешките права, брутално погазване на политическата свобода. Значително нарушение на всякакви демократични принципи.

                  За подобно нещо в САЩ Никсън си подаде оставката или по-скоро буквално му я тикнаха в ръцете. И това по времето на студената война. Но явно герберите живеете в някакъв друг свят, където тоталитаризма е нещо нормално. където е нормално хората да си жертват личните свободи в полза на царуването на фюрера или на Сталин. където свободата се жертва заради сигурността, а сигурността така и не се достига. Освен за управляващата партия.

                  Излезли сте от нафталина на историята. По тоталитарна партия от Герб не е имало в наш парламент от 20 години насам. И силно се надявам да е за последно.
                  Не съм гербер. Правя сравнение между двете правителства. А що се отнася до инфирмацията някой мъдър човек беше казал: Който владее информацията владее света. Винаги се е подслушвало и най вече в САЩ. Само , че ако те хванат гориш и толкоз. Следващия взема крути мерки и пак подслушва. Ти да не си мислиш, случайно , че сега след скандала не се подслушва? Подслушва се със пълна пара. Само че тези който са изнесли информацията ще ги тикнат на топло за издаване на държавна тайна и за сплашване на останалите и толкоз. А какво ще кажеш за прокуратурата?
                  Last edited by 4un4o; 31.05.2011, 22:29.

                  Коментар


                  • Чунчов - какво да коментирам изказването ти? Аз нямам от какво да се срамувам, но не желая да бъда подслушван от Цецо Маймунякът, нито да пилеят стотици милиони за подслушване, докато възрастни и цял живот работили хора ровят по кофите, редом с хъхрещите гниди.

                    Алънов - брой.



                    Хора, хрумна ми, докато коментирах една статия в Днес.бг, че би било хубаво да уредим да кръстят на бойко борисов някой тайфун - колкото по опустошителен и щетонанасящ, толкова по-добре. Он го заслужава.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • [QUOTE=4un4o;1059098220]
                      Ако тези подслушваните политици са чисти какво им пука дали ги слушат или не?

                      Ти шегуваш ли се. Наистина ли не виждаш проблем в това. това е брутално нарушаване на човешките права, брутално погазване на политическата свобода. Значително нарушение на всякакви демократични принципи.

                      За подобно нещо в САЩ Никсън си подаде оставката или по-скоро буквално му я тикнаха в ръцете. И това по времето на студената война. Но явно герберите живеете в някакъв друг свят, където тоталитаризма е нещо нормално. където е нормално хората да си жертват личните свободи в полза на царуването на фюрера или на Сталин. където свободата се жертва заради сигурността, а сигурността така и не се достига. Освен за управляващата партия.

                      Излезли сте от нафталина на историята. По тоталитарна партия от Герб не е имало в наш парламент от 20 години насам. И силно се надявам да е за последно.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнение
                        Ами да, питай ме как живея? Питай и тези около мен? Питай и 70% от коренните жители на големите градове. Всяка монета си има 2 страни. А статистиката е надежден начин за обективно оценяване, който изключва субективния фактор. Черното пате и 100 палата да има, докато не стане бял лебед ще каже, че е зле.
                        Питам те....Как живееш?
                        Какво ядеш ,къде почиваш ,какъв бензин ползваш ,какво парно и ток плащаш , какви данъци ,какви застраховки ,колко топла и студена вода,колко души е семейството ти ,деца имаш ли ,какво образование им осигуряващ ,какво здравеопазване и стомотологическа помощ също ...имаш ли вила -циганите обирали са я, имаш ли проблеми с мутри и т.н. до сто,сигурен ли си като се прибираш нощно време и т.н....А Макиавели....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          В България можеше да няма икономическа криза в такъв мащаб..спретнаха ни я нашите политици. Те до момента не са взели - НИТО ЕДНО решение противостоящо на това икономическо явление. Правителство на ДПС да беше на власт щеше да вземе поне едно такова решение.Икономическата ситуация в България би била в пъти по добра от сега , ако Дуган беше на мястото на Бойко.
                          Виж индексите Sofix и останалите. Значи кризата в БГ започва 2007ма, октомври месец. Първите реакции бяха: "Ами щото в ЕУ кризата е в разгара си, много от чуждестранните инвеститори изтеглят капиталите си, за да запушат дупки у дома. Ние сме в периферията и ще си останем в периферията на кризата". Само че кризата продължи и цялата 2008ма. Нашите пазари също се свиваха! През 2009та, март месец, индексите тръгнаха нагоре. Най-после отлепихме от дъното. На хоризонта имаше нова политическа сила, и тя бе светия граал. Всички знаехме че тя е спасението, и всички гласувахме на юруш. И тя спечели и дойде на власт. 2 - 3 месеца се мотахме като пиле в кълчища. Сигналите бяха разнопосочни. Нямаше визия, нямаше послание, последователност, принципи, стратегия, философия на управлението. Магистрали! Дрън-дрън та пляс! За корупция, контрабанда и пр. да споменавам ли? На нас ни трябва правителство на България!! А ние все избираме на ... някой си! И на сегашните избори ще е същото. От посредствен народ какво очакваш!
                          http://georgipiskov.blogspot.com

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Стига глупости, Чунчов. Един политик може да си позволи да мънка и да се извърта, но един държавник трябва да прави това, което е нужно. Повечето проблеми в държавата могат да бъдат решени с прости и очевидни мерки, но на боко не му стиска, макар целият държавен апарат да е на негово разположение.
                            Вярно е! На негово разположение е, и когато подслушва престъпниците, те му помагат като изпращат записите на медиите!
                            Ако тези подслушваните политици са чисти какво им пука дали ги слушат или не? ама проблема е че над 90% от тях са се облажили от корупционни сделки и сега Яйце им се пече на задника дали някой хубав ден нама да им щракнат прангите. Една държава без разузнаване е разграден двор. Ти да не мислиш че БСП не подслушваха. Да ама сега се знае защото 99% от полицията са минали през партийната школа и все някое мекере е издало квалифицираната информация. За тях държава и национална гордост няма. Тези хора продадоха (подариха) нефтохима на руснаците за 100 млн долара за да караме сега на монополни цени от 2,50 лв за литър.
                            И знаеш ли сега каква е играта?
                            Ако не слушкаш бате Бойко, ще ти вдигнем петрола, ще ти вдигнем ел енергията и оттам автоматично ще се вдигнат всички цени и бат Бойко е аут. Народното недоволство ще го свали от власт. Затова ти казвам, че е много трудно. Виж какво стана в арабския свят. Арабската лига много взе да се репчи на Запада и какво им се случи ... няма вече арабска лига. над половината от вождовете им са свалени и още ще паднат. Щом не слушкат чичо Сам така им се полага!
                            Last edited by 4un4o; 31.05.2011, 22:18.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Няма да ми е за пръви път, Алънов.
                              Абе аз не те питам за кой път ще ти е , а да ли да те броя и теб?

                              Коментар


                              • Няма да ми е за пръви път, Алънов.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X