IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли партия "Атака" да бъде забранена и Сидеров да бъде съден ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Виж какво написах на Грую. В добавка ще кажа, че има огрома разлика между Ню Йорк и България. У нас си имаме "наши" си мюсюлмани - турци, помаци и сигурно малко албанци. Докато при теб цялата тая паплач са имигранти! У мас имигрантите араби и всякакви други са много малко и не могат да влияят сериозно на религиозната общност. Все едно утре да дойдат руснаци или гърци и да почнат да ни дават акъл за православната църква. За това случаят е много по-различен. Иначе съм съгласен, че ония в Ню Йорк няма как да се интегрират. И че арабите у нас също няма да има как да се интегрират, ако продължаваме да неглижираме тяхното присъствие. Единствно наличието на турско малцинство и традиционно мюсюлманско вероизповедание в България ни е спасило досега от това, което виждаш в Ню Йорк.
    От това в Ню Йорк ни е спасил по-скоро стария комунистически режим. И не на последно място незавидното икономическо положение на България.
    Всъщност проблем с българските мюсюлмани създават партии на етнически принцип - знам една. Но мюсюлманите като религия са много податливи на радикализация от да речем християнството. Съчетано и с безхаберието на държавата --> Атака. Само да припомня че Атака има или имаше двайсетина народни представители. За тях са гласували българи, които недолюбват исляма. Ако държавата продължава да крие глава в пясъка - по-лошо ще става

Коментар

• Първоначално изпратено от Курдо Коленко Разгледай мнение
      бсп?
      Сериозно ли е това което казваш за БСП то ,че праща със стипендии да се обучават младежи??Питам тъй като за първи път го чувамм.
      http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
      Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
        А наясно ли си, че ако трябва да се публикуват снимките на джамии в християнските страни, страницата ще трябва да е километрична
        Постнах тоя линк ,защото по- надолу се твърдеше че нямало църкви в мюсюлмански страни.Що се касае до списъкът за който ми казваш естествено ,че съм наясно колко км ще е пиги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Курдо Коленко Разгледай мнение
          Никой няма намерение да се заяжда.
          Но пък трудно някой си променя мнението.
          Може и да звучи крайно, но мирното съжителство е бомба със закъснител. На практика е да не каже съвсем, но почти невъзможно. Културата на тези е още в 15 век, ако не и по-назад. Споменах някъде, че живея в Ню Йорк. Ами че то е ужасяващо, като ги видиш тези по улиците. Като каже някой че е мюсулманин - и все едно казва прокажен съм. Разбира се, това е мнението на обикновените хора, чието мнение никъде по света не се зачита. Никой не иска такива за съсед. И те живеят на групи - в такива квартири и сгради други няма. Не се интегрират по никакъв начин Разбираемо е - никой не иска да бъде взривен ненадейно.
          По летищата вече има скенери, на които те гледат както майка ти те е родила. Като те обискират, може и да те обезчестят, търсейки нещо.
          И целия този тормоз е заради исляма. И само за обикновените хора. Тези които проповядват толерантност, това не ги лови.
          Затова и се появяват партии като Атака. Реакция. И още по-зле ше става, ако този проблем не се признае официално.
          Засега ги е страх. От какво? Че ще обявят джихад? (Всъщност резултата сме го виждали няколко пъти през последните години.) Или например Иран ще прекъсне дипломатически отношения с ЕС? САЩ нямат такива с тях, и не виждам да страдат неимоверно за това.

Вече две държави признаха че този модел се провали. Но сега, след като има толкова много ислямисти и във Франция, и в Германия, ще е много трудно да се овладее ситуацията.
          Виж какво написах на Грую. В добавка ще кажа, че има огрома разлика между Ню Йорк и България. У нас си имаме "наши" си мюсюлмани - турци, помаци и сигурно малко албанци. Докато при теб цялата тая паплач са имигранти! У мас имигрантите араби и всякакви други са много малко и не могат да влияят сериозно на религиозната общност. Все едно утре да дойдат руснаци или гърци и да почнат да ни дават акъл за православната църква. За това случаят е много по-различен. Иначе съм съгласен, че ония в Ню Йорк няма как да се интегрират. И че арабите у нас също няма да има как да се интегрират, ако продължаваме да неглижираме тяхното присъствие. Единствно наличието на турско малцинство и традиционно мюсюлманско вероизповедание в България ни е спасило досега от това, което виждаш в Ню Йорк.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
            А наясно ли си, че ако трябва да се публикуват снимките на джамии в християнските страни, страницата ще трябва да е километрична
            Сега сериозно Фицка. Тук става въпрос за едни неписани закони, а именно законите за търсенето и предлагането. Та я ми кажи ти колко пъти си влязъл в църква през последната година??? И го сравни с минимум 52 хъти годишно за почти всеки мюсюлманин Следователно ако ти си влязъл веднъж, нормално е съотношението 1/52. Ако си влязъл 2 пъти 1/26 Абе обикновен Мартингейл Какво да ти обяснявам

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
              Т

....Задавам си въпрост, коя наша партия праща кадри да учат висше в чужбина на издръжка на същата???Поне аз не съм чула такава.
              бсп?

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                Тук http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=970006 в темата ,,Churches in the Muslim world''
                има дадени снимки на църквите изградени в мюсюлманските страни и ако ви интересуват вижте ги .

.......
                Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Тук http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=970006 в темата ,,Churches in the Muslim world''
                  има дадени снимки на църквите изградени в мюсюлманският свят и ако ви интересуват вижте ги .

Големи пари се изливат от саудитски фондации в Родопите и Гоце Делчевско. Там децата ходят на училище в джамиите. Най-надарените ги пращат на университети в Саудитска Арабия. Сами разбирате какво се учи в тези университети. Не е никак трудно да промиеш мозъка на едно селянче израсло в мизерия и изведнъж да го сложиш в лукса и лъскавия свят на петродоларите!!! След това като го върнеш в България той ти е предан до гроб, защото си представя как ще пренесе онзи рай в родното си село само ако предано служи на Аллах!
                  Доган има създадена точно за това и фондация която се нарича,,Хермес''
                  http://www.hermesbg.org/bg.html
                  Доколкото знам във фондациите му дават пари бизнесмени които вместо да дават на данъчни, те наливат там.
                  Има и сдружение "Толерантност"
                  http://www.tolerantnost.com/obshtini.html
                  Що се касае до университети в Саудитска Арабия, имформацията която имам от кухнята е ,че там където ги праща да учат университетите са на светлини години от нашите и съжалявам ,че не съм си запазила линкове да ти покажа за какво иде реч.Прав си ,че целта на Доган е да има верни кучета след това ,но освен верни и ще са образовани .Но той не ги праща само в университети в СА ,праща ги и в други страни. Повече инфо може да даде тук Равон и другите депесари които пишат .Задавам си въпрост, коя наша партия праща кадри да учат висше в чужбина на издръжка на същата???Поне аз не съм чула такава.ппТемата е за Сидеров и Атака ,а както гледам нещо е отишла в друга посока.Не е зле да се обединят двете теми /тая и за ДПС/ в една .
                  Last edited by clearly; 30.05.2011, 18:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    нета, макар да си прав с изводите си, в случая тълкуваш фактите като дявол евангелие. нали ги разгледа църквите - огромната част са арменски - арменците са коренно население там от поне 25 века. да не говорим за веротърписмостта в Персия по принцип и т.н. - дълго и не знам дали има смисъл да го обяснявам, а и Иран, като изключим някои инциденти от 70-те, никога не са били фанатици, че даже бях и своеобразни "протестанти" според мюс'лманските норми - едните бяха суноте, друготе шиити (все ги мотатм), та персиийците са от изключението.

можеш ли да ми кажеш колко църкви има в саудитска Арабия? А в Афганистан? и да ги сравниш с броя на джамиите в Бг, ако може
                    Грую, както вече казах - има изключения и това са Саудитска Арабия и Афганистан. Но имаше твърдения, че така е във всички "ислямски" държави, като под "ислямски" се разбира тези в които официалното право е правото на шериата. Иначе си прав, че персийците са традиционно толерантни, което не може да се каже толкова за арабите, например. Притеснява ме, че се правят опити за насаждане на неправилно разбиране за исляма и ислямските държави, като се пишат откровени лъжи. В това отношение, такива "наши доморасли" проповедници са също толкова опасни, колкото и радикалните шейхове, обучаващи в радикален ислям. А истината е, че този "радикален ислям" си е чиста проба политическа доктрина и няма нищо общо с истинския ислям. Не напразно радикалният ислям е по-разпространен в джамиите в Западна Европа, отколкото в Турция, Пакистан, Иран и Индонезия, например. Защото в тези държави религиозните власти бдят и бият през ръцете всякакви секти, по същия начин както нашият Синод се нерви много повече от разните християнски секти, отколкото от други религии. Въобще господстващата религия в една държава се грижи първо да няма извращения на собствената религия, пък после гледа другите. Пак повтарям Саудитска Арабия е изключение. Това е държавата, създала уахабизма, който се приема от мнозинството мюсюлмани по света като извращение и на практика не се практикува извън кралството. Големият грях на САЩ е, че допуснаха чрез войната в Афганистан уахабизма да нахлуе и в този район.

У нас единственото спасение от уахабизма е, че си имаме собствена традиционна мюсюлманска общност, и тя се съпротивлява на навлизането на радикалния ислям. С тези хора сме живяли заедно стотици години и няма от какво да се боим. Те са си "наши" мюсюлмани. Но от арабските имигранти трябва много да се пазим.......

Въобще много неща не се знаят за исляма .... например прословутото "да се избиват друговерците" .... А ми няма такова нещо в Корана! Единствените призиви за разправа са с езичниците. Ислямът уважава традиционните монотеистични религии като християнството и юдейството. Като кажеш че си такъв, се отнасят с уважение към твоята религия. Ако обаче кажеш, че си атеист или че вярваш в много богове (езичник), тогава вече не можеш да разчиташ на толерантност. Не напразно един от съветите при попълване на искане за виза в ислямска държава е да не пишеш "атеист" и да не оставяш празно полето за религия.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      какво разбираш под "да я оскверни"? да я превърне в джамия ли, че само тогава би се чуло нещо за "оскверняването" в Бг. Броиш ли за оскверняване факта, че църквата е желязна и че турската държава не дава пари за реконструкцията й (българската дава за джамии - Томбул джамия в Шумен е типичен пример или пък джамията в Благоевград, дето няма счупен резак)?

Апропо, с какво беше осквернена джамията в София?
                      С палене на молитвени килими например. Какво трябваше да се направи??? Трябваше да бъдат глобени за ниво на шума и за неправомерно използване на тротоарите. А не някакъв си куку да се гъбарка с мюсюлманите. А какво направи този кукендел в Батак????

Коментар

.....
                        Никой няма намерение да се заяжда.
                        Но пък трудно някой си променя мнението.
                        Може и да звучи крайно, но мирното съжителство е бомба със закъснител. На практика е да не каже съвсем, но почти невъзможно. Културата на тези е още в 15 век, ако не и по-назад. Споменах някъде, че живея в Ню Йорк. Ами че то е ужасяващо, като ги видиш тези по улиците. Като каже някой че е мюсулманин - и все едно казва прокажен съм. Разбира се, това е мнението на обикновените хора, чието мнение никъде по света не се зачита. Никой не иска такива за съсед. И те живеят на групи - в такива квартири и сгради други няма. Не се интегрират по никакъв начин Разбираемо е - никой не иска да бъде взривен ненадейно.
                        По летищата вече има скенери, на които те гледат както майка ти те е родила. Като те обискират, може и да те обезчестят, търсейки нещо.
                        И целия този тормоз е заради исляма. И само за обикновените хора. Тези които проповядват толерантност, това не ги лови.
                        Затова и се появяват партии като Атака. Реакция. И още по-зле ше става, ако този проблем не се признае официално.
                        Засега ги е страх. От какво? Че ще обявят джихад? (Всъщност резултата сме го виждали няколко пъти през последните години.) Или например Иран ще прекъсне дипломатически отношения с ЕС? САЩ нямат такива с тях, и не виждам да страдат неимоверно за това.

Вече две държави признаха че този модел се провали. Но сега, след като има толкова много ислямисти и във Франция, и в Германия, ще е много трудно да се овладее ситуацията.

Коментар

• Като си говорите за ислямските държави, обърнете внимание и на факта, че в Йордания "Възкресение Христово" и "Разпети петък" са официални празници ... също в Сирия и Ливан, но там само "Великден"..... тъй чи да замола, толерантност има не само в България, а и в страни членки на ОИК ....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Изказвам личното си мнение Лабрадоре. Мога да го променя в случай че някой куку мюсюлманин като Сидеров отиде и оскверни църквата Свети Стефан в Истанбул например
                            какво разбираш под "да я оскверни"? да я превърне в джамия ли, че само тогава би се чуло нещо за "оскверняването" в Бг. Броиш ли за оскверняване факта, че църквата е желязна и че турската държава не дава пари за реконструкцията й (българската дава за джамии - Томбул джамия в Шумен е типичен пример или пък джамията в Благоевград, дето няма счупен резак)?

Апропо, с какво беше осквернена джамията в София?
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Експерте, има и гръцка православна църква. Има и католически и протестантски. Българска няма, защото явно няма достатъчно българи, които да я поискат и построят. В края на краищата Иран не е съседна държава и не можеш да очакваш да има голяма българска колония.

Ето ти един списък на църквите в Иран:

А в Иран съм бил 3 пъти и не на държавни разноски.
                              нета, макар да си прав с изводите си, в случая тълкуваш фактите като дявол евангелие. нали ги разгледа църквите - огромната част са арменски - арменците са коренно население там от поне 25 века. да не говорим за веротърписмостта в Персия по принцип и т.н. - дълго и не знам дали има смисъл да го обяснявам, а и Иран, като изключим някои инциденти от 70-те, никога не са били фанатици, че даже бях и своеобразни "протестанти" според мюс'лманските норми - едните бяха суноте, друготе шиити (все ги мотатм), та персиийците са от изключението.

можеш ли да ми кажеш колко църкви има в саудитска Арабия? А в Афганистан? и да ги сравниш с броя на джамиите в Бг, ако може
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Изказвам личното си мнение Лабрадоре. Мога да го променя в случай че някой куку мюсюлманин като Сидеров отиде и оскверни църквата Свети Стефан в Истанбул например
                                Интересно как само заради 1 църква + бъдеще време си готов да промениш мнението си, а не ти влияе факта, че по време на "присъствието" почти не са останали неосквернени църкви от разните куку рязулки.
                                Прав си че всеки има право мнение, но дали е сериозно или не зависи от фактите на които се подкрепя. За мен провокацията дойде от турците, в последно време съвсем демонстративно надуват все по-силно аллаховите звуци и умишлено събират клатеща се сган на рогозките. А рейсовете дето водят сганта, не са ли демостративен акт, а все по-голямото пространство заемано от летящи килимчета не са ли провокация. Сигурно и пристствието по-време на боя на брат Юзаир ефенди не е случайно.
                                Цялата провокация дойде от турско, а не от българско.
                                Last edited by labrador; 30.05.2011, 18:11.

Коментар

Working...
                                X