Първоначално изпратено от acen1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българската революция
Collapse
X
-
Last edited by Kosto; 31.03.2011, 12:16.
-
Ето ти малко инфо след като кризата " съсипа " щатите.
Gross domestic product in billions of current US dollars | 2009
RANK COUNTRY/ECONOMY SCORE
1 United States...................14,256.3
2 Japan .................................5,068.1
3 China..................................4,909.0
4 Germany ............................3,352.7
5 France ................................2,675.9
6 United Kingdom.................2,183.6
7 Italy ....................................2,118.3
8 Brazil ..................................1,574.0
9 Spain ..................................1,464.0
10 Canada...............................1,336.4Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениене казвам,че немците нямат технологично производство,казвам,че спрямо американците ,немските технологии са същите,както и бг технологиите са спрямо хемските
"
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениееми това е по - принцип забранено от Маастрихтиските критерии сега какво е станал точно само може да гадаем . някаква игра....
само че четох, че и други страни са го ползвали и то многократно (само дето било в по малък процент от БВП), но без да им споменават имената.
пък аз... нали съм глупав - все си мисля, че който е най-близо до кацата, най дълбоко бърка в меда!
живи да сме. някой ден може и да разберем.
хайде лека нощ, за който е нощ от мен - другите да продължите да словоблудствате да има какво да четем утре!
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениечовече не се излагай .... немците ако нямат високотехнологично производство не знам кой друг има . немските инженери се търсят под дърво и камък дори в Америка .... само че им плащат добре и си седят в родината ....
аз не казвам че Америка няма високотехнолиично производство - напротив има , но си съсипаха регулярното производство и заводи за сметка фиктивен капитал и тръганаха да правят растеж от имоти а така не става като горчиво разбраха някои хора в БГ ..... Нямаш ли р производство си загубен .... а немците точно това имат . ела в едно село в Германия или Австрия има по няколко завода .....
са,да ми казваш,че в ЕС немците са най добри технологично,няма да споря с теб,ама да ми казваш,че немците са най добрите в света, аре по полека,освен сащ имаш и япония,имаш и южна корея ,напоследък имаш и китай......
немците ги броят за най добри в автомобилостроенето,и макар,че аз не съм на тва мнение,нека го уважиме......
я ми кажи колко немски автомобили имаш ,които са хибриди? хибрида намаля комсумацията с около 30 % ,като използва остатъчната енергия от двигателя и спирачките в превръщане в електричество....
та кат германците са най добрите автомобилостроители,декъ са им хибридите? дори няма и да те питам кога ще произведат електричка и къде единствено в целия свят се произвеждат такива автомобили?
нали са мноооого добри?то е едно да дадеш 2000 $ за услилвател и колони на боус ( американска компания) и да го пльокнеш в мерцедес ес класата, да сложиш джипиес (също американска технология ) и да го пльокнеш в ес класата , и накрая да ги препродадеш в пъти по скъпо като " луксозен пакет" и да ги пишеш германски ....... кога ли ще почнат да купуват батерии и електродвигатели от форд или тойота и ще си имате и в ЕС хибриди ... "германско производство"
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro Разгледай мнение...
и в африка имат ниви, ма са гладни
ето ти за ирландия и централната им банка, макар, че не съм сигурен дали точно тази бе статията, ма мързи пак да чета
http://www.independent.ie/business/i...y-2497212.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениечовече не се излагай .... немците ако нямат високотехнологично производство не знам кой друг има . немските инженери се търсят под дърво и камък дори в Америка .... само че им плащат добре и си седят в родината ....
аз не казвам че Америка няма високотехнолиично производство - напротив има , но си съсипаха регулярното производство и заводи за сметка фиктивен капитал и тръганаха да правят растеж от имоти а така не става като горчиво разбраха някои хора в БГ ..... Нямаш ли р производство си загубен .... а немците точно това имат . ела в едно село в Германия или Австрия има по няколко завода .....
и в африка имат ниви, ма са гладни
ето ти за ирландия и централната им банка, макар, че не съм сигурен дали точно тази бе статията, ма мързи пак да чета
http://www.independent.ie/business/i...y-2497212.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro Разгледай мнениеe...
чак такъв калитко не съм
не ставаше въпрос за тези 85млд
ще трябва да потърся статията.
ставаше въпрос за това, че централните банки имат право да кредитират при определени обстоятелства и ирландия се е възползвала от това
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеже да си купи германски копютър,защото в германия не са на технологично ниво да прозивеждат компютри - тва да не е да завиваш гайки и болтчета?
та кой казваш,че има истинска икономика? и тва са германците,за останала европа дори няма да надигам дума ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениетези 85 млрд.Е за които говориш ти идват от ЕС . Централните банки в ЕС са с вързани ръце . не могат да дават пари на правителствата , а само да заемат от частни банки . такава е играта .... А парите идват уж като помощ , но реално са за изплащане на задълженията на иралнските банки към други европейски
чак такъв калитко не съм
не ставаше въпрос за тези 85млд
ще трябва да потърся статията.
ставаше въпрос за това, че централните банки имат право да кредитират при определени обстоятелства и ирландия се е възползвала от това
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеГерманците правят истинска икономика , американците( след 71-ва) и англичаните правят финансова иконмика , която няма нищо общо с реалния индустриален капитализъм . само гледай немците кво правят - половин Европа работи за тях
в 60 % от случаите,ако е пушач,пуши американски цигари, ако уискито не е шотландско има голяма вероятност да е джак даниълс .... култура,освен холивудските филми, гарантирам ти,че германеца чете повече американска литератува,отколкото германска, слуша повече американска музика,отколкото германска и т.н.
американеца ни гледа германски филми,рядко чете германска литератува,никога не е чувал за германски групи ,освен може би скорпиънс , 12% от автомобилния маркет в сащ е европейски,НО се произвежда в сащ , американеца не може да си купи германски копютър,защото в германия не са на технологично ниво да прозивеждат компютри - тва да не е да завиваш гайки и болтчета?
та кой казваш,че има истинска икономика? и тва са германците,за останала европа дори няма да надигам дума ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro Разгледай мнениедопускам, че на мен не ми е ясен механизма Emergency Financial Assistance щом твърдиш, че ирландската централна банка не е финансирал никого!
сега остава да ми го обясниш
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro Разгледай мнениеабе, не е точно така.
и големи тръгнаха да фалират, но май последствията се оказаха твърде разрушителни.
"
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеирладнската централна банка не е финансирала нищо . цялата финансова система на Ирландия е фактически банкрутирала , но ЕС ще им отпусне пари защото иначе банкерите ще издухат супата . демек ЕС им дава парите , допълнително ще увеличат данъците и така невините ирландски граждани ще плащат на банкерите.... за тва на месец хиляди напускат и емигрират "келтският тигър" дето ми го хвалеха като модел на иконмически растеж едно време когато бях студент в смехотвроното УНСС
сега остава да ми го обясниш
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro Разгледай мнениеда де...
ама си имаме Emergency Financial Assistance
незнам с колко ирландската централна банка е финансирала ирландските банки, ама знам че преди около седмица май разрешиха и на гърците да го ползват (в пресата съобщиха, че досега гърция не се е ползвала от това си право)
и откъде на майната си тази инфлация в европа при поскъпващо евро!
онова оси - дебеличката Меркел и Саркози такава я забъркаха, че не е ясно какво ни чака.
Коментар
Коментар