IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    не ставай смешен..... германеца става сутринта и си отваря компютъра,който разбира се е в 90% от случаите американски и в 0 % от случаите немски..... после почва да използва софтуер ,който в 99 % от случаите е американски и 0,001 % от случаите немски..... после се обажда на приятеля си по телефона,който в 80 % от случаите е американски,а ако не е такъв,то германеца поне си мечтае,че следващия му телефон ще е американски..... после се качва в мерцедеса си,където софтуера е към 80 % американски , но все пак гайките и болчетата са немски..... а ако мерцедеса му е R или М класа,тогава пак е американски.... после отива на кино,където 70% от цената на билетчето му отива в сащ , и ти гарантирам,че над 80% от филмите ,които гледа са холивудски , ама ги гледа и вика колко е тъп американеца.... после отива в ресторант и плаща с кредит карта,която разбира се е американска ..... и хоп още един процент от всяка негова покупка отива в .... сащ ..
    в 60 % от случаите,ако е пушач,пуши американски цигари, ако уискито не е шотландско има голяма вероятност да е джак даниълс .... култура,освен холивудските филми, гарантирам ти,че германеца чете повече американска литератува,отколкото германска, слуша повече американска музика,отколкото германска и т.н.
    американеца ни гледа германски филми,рядко чете германска литератува,никога не е чувал за германски групи ,освен може би скорпиънс , 12% от автомобилния маркет в сащ е европейски,НО се произвежда в сащ , американеца не може да си купи германски копютър,защото в германия не са на технологично ниво да прозивеждат компютри - тва да не е да завиваш гайки и болтчета?

та кой казваш,че има истинска икономика? и тва са германците,за останала европа дори няма да надигам дума ........
    Асене, удряш го на емоция! Много ясно че цели браншове са доминирани от американците, но особено докато не беше така глобализиран света, важно беше и на колко голям пазар продаваш у дома. Няма нещо, което Европа да не може да произведе. НЯМА! (Е, може би нефт...) А един GPS като джаджа няма нищо общо с технологичните възможности на германците, а със системата GPS мисля. Компютрите отдавна не са американски, а произведени на изток - както европейските автомобили се правят даже и в Русия, Китай..Немските компютри фалираха - не са конкурентноспособни. Но в този бранш, случайно, всяка джаджа идва от различен край на света много отдавна. Най-вече югоизток. Но вторият мисля софтуер-производител е SAP. Пък и Linux е от европеец. И третият да е все тая. Автомобилите? Ами те в германия са измислени. Не са само болчета и гайки, а много наука, че и големи суми. Технологии и доставчици са толкова омешани, че Мерцедес, БМВ, Бош произвеждат навсякъде, не защото американците ще ги учат да правят коли, а по пазарни причини. Както има Сън Майкросистемс , Хюлет пакард етс в Мюнхен...и Китай. По ирония ...американците купиха един Опел и той е най-калпавата кола в Германия. Хибриди не се правят, не защото не могат, а защото пазарът не е узрял. Много отдавна в Мюнхен има градски автобуси с алтернативни двигатели. И какво? Някой китаец в американска лаборатория ще измисли нещо, БМВ ще купят един екземпляр и ще вземат всичко интересно - ако преценят че има смисъл. Както китайците крадат от тях. Все пак е родината на автомобила и на много други неща. Ако не бяха и рестрикциите след войната, и оръжейната промишленост, химическата, фармацевтиката, разбиването някои техни гиганти може би щяха да са още водещи. ( Но немците като общество от раждането им набиват вина за войната и ги доят колкото може.) Както има швейцарски гиганти ..от тази дребна държава. Телефони: Какъв американски телефон в Германия? Моторола е NO NAME. Не е ли Нокия номер 1 в света? И Ериксон не са зле. Все от малки държави. Холивуд е доминиращ навсякъде - да. Слава богу. И банки може да има по-големи, но те имат много спестовни каси -със социални мерки там се прави добра политика. Манталитет и история донякъде...И въобще: войната е между концерните, и не мисля толкова между държавите, макар че и американците не позволяват на Китай да им купи някои фирми. Пазар, пазар ама като станат нещата сериозни...A компютърът+софтуера за него+% за кредитната карта в едно домакинство е смешно малка сума в сравнение с останалото потребление произведено у тях си. Което не може да се каже за България например...(При нас "хитът" маломерни жилища в 2-3 града ) Все пак Германия изнася повече стока от Америка с много по-малко население и площ. Но и Германия и Америка потребяват все повече китайски неща... И въобще: ако Германия, Швейцария, или дори Холандия или Япония имаха площ колкото америка, може би английският нямаше да се говори толкова...Няма никакви чудеса
    Last edited by Kosto; 31.03.2011, 12:16.

Коментар

• Ето ти малко инфо след като кризата " съсипа " щатите.

Gross domestic product in billions of current US dollars | 2009

RANK COUNTRY/ECONOMY SCORE
      1 United States...................14,256.3
      2 Japan .................................5,068.1
      3 China..................................4,909.0
      4 Germany ............................3,352.7
      5 France ................................2,675.9
      6 United Kingdom.................2,183.6
      7 Italy ....................................2,118.3
      8 Brazil ..................................1,574.0
      9 Spain ..................................1,464.0
      10 Canada...............................1,336.4
      Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

не казвам,че немците нямат технологично производство,казвам,че спрямо американците ,немските технологии са същите,както и бг технологиите са спрямо хемските
        "
        човече сериозно си се объркал за немските технологии . немците са МНОГО напред с матриАла , не случайно почнаха да изкупуват вече и американски компании . за немското автомобилостроене не ми се говори - това Мерцедес , Порше кви са тия бе . до колкото знам Порше е най-рентабилната автокомания в света или поне беше таква преди няколко години ....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
          еми това е по - принцип забранено от Маастрихтиските критерии сега какво е станал точно само може да гадаем . някаква игра....
          а бе дали е забранено или не не знам.
          само че четох, че и други страни са го ползвали и то многократно (само дето било в по малък процент от БВП), но без да им споменават имената.
          пък аз... нали съм глупав - все си мисля, че който е най-близо до кацата, най дълбоко бърка в меда!

живи да сме. някой ден може и да разберем.

хайде лека нощ, за който е нощ от мен - другите да продължите да словоблудствате да има какво да четем утре!

Коментар

човече не се излагай .... немците ако нямат високотехнологично производство не знам кой друг има . немските инженери се търсят под дърво и камък дори в Америка .... само че им плащат добре и си седят в родината ....
            аз не казвам че Америка няма високотехнолиично производство - напротив има , но си съсипаха регулярното производство и заводи за сметка фиктивен капитал и тръганаха да правят растеж от имоти а така не става като горчиво разбраха някои хора в БГ ..... Нямаш ли р производство си загубен .... а немците точно това имат . ела в едно село в Германия или Австрия има по няколко завода .....
            не казвам,че немците нямат технологично производство,казвам,че спрямо американците ,немските технологии са същите,както и бг технологиите са спрямо хемските
            са,да ми казваш,че в ЕС немците са най добри технологично,няма да споря с теб,ама да ми казваш,че немците са най добрите в света, аре по полека,освен сащ имаш и япония,имаш и южна корея ,напоследък имаш и китай......
            немците ги броят за най добри в автомобилостроенето,и макар,че аз не съм на тва мнение,нека го уважиме......
            я ми кажи колко немски автомобили имаш ,които са хибриди? хибрида намаля комсумацията с около 30 % ,като използва остатъчната енергия от двигателя и спирачките в превръщане в електричество....
            та кат германците са най добрите автомобилостроители,декъ са им хибридите? дори няма и да те питам кога ще произведат електричка и къде единствено в целия свят се произвеждат такива автомобили?
            нали са мноооого добри?то е едно да дадеш 2000 $ за услилвател и колони на боус ( американска компания) и да го пльокнеш в мерцедес ес класата, да сложиш джипиес (също американска технология ) и да го пльокнеш в ес класата , и накрая да ги препродадеш в пъти по скъпо като " луксозен пакет" и да ги пишеш германски ....... кога ли ще почнат да купуват батерии и електродвигатели от форд или тойота и ще си имате и в ЕС хибриди ... "германско производство"

Коментар

• Първоначално изпратено от goro Разгледай мнение
              ...
              и в африка имат ниви, ма са гладни

ето ти за ирландия и централната им банка, макар, че не съм сигурен дали точно тази бе статията, ма мързи пак да чета
              http://www.independent.ie/business/i...y-2497212.html
              еми това е по - принцип забранено от Маастрихтиските критерии сега какво е станал точно само може да гадаем . някаква игра....

Коментар

човече не се излагай .... немците ако нямат високотехнологично производство не знам кой друг има . немските инженери се търсят под дърво и камък дори в Америка .... само че им плащат добре и си седят в родината ....
                аз не казвам че Америка няма високотехнолиично производство - напротив има , но си съсипаха регулярното производство и заводи за сметка фиктивен капитал и тръганаха да правят растеж от имоти а така не става като горчиво разбраха някои хора в БГ ..... Нямаш ли р производство си загубен .... а немците точно това имат . ела в едно село в Германия или Австрия има по няколко завода .....
                ...
                и в африка имат ниви, ма са гладни

ето ти за ирландия и централната им банка, макар, че не съм сигурен дали точно тази бе статията, ма мързи пак да чета
                http://www.independent.ie/business/i...y-2497212.html

Коментар

e...
                  чак такъв калитко не съм
                  не ставаше въпрос за тези 85млд
                  ще трябва да потърся статията.
                  ставаше въпрос за това, че централните банки имат право да кредитират при определени обстоятелства и ирландия се е възползвала от това
                  по Маастрихтските критерии Централните банки НЯМАТ право да кредитират правителствата в Европа . дали е станало нещо друго вече не знам .....

Коментар

же да си купи германски копютър,защото в германия не са на технологично ниво да прозивеждат компютри - тва да не е да завиваш гайки и болтчета?

та кой казваш,че има истинска икономика? и тва са германците,за останала европа дори няма да надигам дума ........

Коментар

тези 85 млрд.Е за които говориш ти идват от ЕС . Централните банки в ЕС са с вързани ръце . не могат да дават пари на правителствата , а само да заемат от частни банки . такава е играта .... А парите идват уж като помощ , но реално са за изплащане на задълженията на иралнските банки към други европейски
                      e...
                      чак такъв калитко не съм
                      не ставаше въпрос за тези 85млд
                      ще трябва да потърся статията.
                      ставаше въпрос за това, че централните банки имат право да кредитират при определени обстоятелства и ирландия се е възползвала от това

Коментар

Германците правят истинска икономика , американците( след 71-ва) и англичаните правят финансова иконмика , която няма нищо общо с реалния индустриален капитализъм . само гледай немците кво правят - половин Европа работи за тях
                        не ставай смешен..... германеца става сутринта и си отваря компютъра,който разбира се е в 90% от случаите американски и в 0 % от случаите немски..... после почва да използва софтуер ,който в 99 % от случаите е американски и 0,001 % от случаите немски..... после се обажда на приятеля си по телефона,който в 80 % от случаите е американски,а ако не е такъв,то германеца поне си мечтае,че следващия му телефон ще е американски..... после се качва в мерцедеса си,където софтуера е към 80 % американски , но все пак гайките и болчетата са немски..... а ако мерцедеса му е R или М класа,тогава пак е американски.... после отива на кино,където 70% от цената на билетчето му отива в сащ , и ти гарантирам,че над 80% от филмите ,които гледа са холивудски , ама ги гледа и вика колко е тъп американеца.... после отива в ресторант и плаща с кредит карта,която разбира се е американска ..... и хоп още един процент от всяка негова покупка отива в .... сащ ..
                        в 60 % от случаите,ако е пушач,пуши американски цигари, ако уискито не е шотландско има голяма вероятност да е джак даниълс .... култура,освен холивудските филми, гарантирам ти,че германеца чете повече американска литератува,отколкото германска, слуша повече американска музика,отколкото германска и т.н.
                        американеца ни гледа германски филми,рядко чете германска литератува,никога не е чувал за германски групи ,освен може би скорпиънс , 12% от автомобилния маркет в сащ е европейски,НО се произвежда в сащ , американеца не може да си купи германски копютър,защото в германия не са на технологично ниво да прозивеждат компютри - тва да не е да завиваш гайки и болтчета?

Коментар

допускам, че на мен не ми е ясен механизма Emergency Financial Assistance щом твърдиш, че ирландската централна банка не е финансирал никого!
                          сега остава да ми го обясниш
                          тези 85 млрд.Е за които говориш ти идват от ЕС . Централните банки в ЕС са с вързани ръце . не могат да дават пари на правителствата , а само да заемат от частни банки . такава е играта .... А парите идват уж като помощ , но реално са за изплащане на задълженията на иралнските банки към други европейски

Коментар

абе, не е точно така.
                            и големи тръгнаха да фалират, но май последствията се оказаха твърде разрушителни.

"
                            трябваше да ги оставят да фалират , защото това е истиснкият свободен пазар - който е направил лоши решения и залози излзиза от играта .... на негово место иддват други по -добри играчи и така . оказа се обаче ,че банкерите са твърде силни

Коментар

ирладнската централна банка не е финансирала нищо . цялата финансова система на Ирландия е фактически банкрутирала , но ЕС ще им отпусне пари защото иначе банкерите ще издухат супата . демек ЕС им дава парите , допълнително ще увеличат данъците и така невините ирландски граждани ще плащат на банкерите.... за тва на месец хиляди напускат и емигрират "келтският тигър" дето ми го хвалеха като модел на иконмически растеж едно време когато бях студент в смехотвроното УНСС
                              допускам, че на мен не ми е ясен механизма Emergency Financial Assistance щом твърдиш, че ирландската централна банка не е финансирал никого!
                              сега остава да ми го обясниш

Коментар

да де...
                                ама си имаме Emergency Financial Assistance
                                незнам с колко ирландската централна банка е финансирала ирландските банки, ама знам че преди около седмица май разрешиха и на гърците да го ползват (в пресата съобщиха, че досега гърция не се е ползвала от това си право)
                                и откъде на майната си тази инфлация в европа при поскъпващо евро!
                                онова оси - дебеличката Меркел и Саркози такава я забъркаха, че не е ясно какво ни чака.
                                ирладнската централна банка не е финансирала нищо . цялата финансова система на Ирландия е фактически банкрутирала , но ЕС ще им отпусне пари защото иначе банкерите ще издухат супата . демек ЕС им дава парите , допълнително ще увеличат данъците и така невините ирландски граждани ще плащат на банкерите.... за тва на месец хиляди напускат и емигрират "келтският тигър" дето ми го хвалеха като модел на иконмически растеж едно време когато бях студент в смехотвроното УНСС

Коментар

Working...
                                X