IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

WikiLeaks

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Хактивистите "Anonymous" твърдят, че имат достъп до кода на сложния компютърен вирус, за който се предполага че е съвместна израелско-американска разработка за кибератака срещу иранската ядрена програма. Anonymous заявиха, че са получили детаилите за червея Stuxnet от мейлите на HBGary, секюрити компания, която беше подложена на хакерска атака по-рано този месец.
    Все още не са ясни плановете им за евентуалната употреба на вируса. Експерти по сигурността заявиха днес, че дори хакерите да имат достъп до части от Stuxnet, те нямат контрол върху критичната част от кода, която би им позволила да атакуват иранската централа Бушер.
    Orla Cox, секюрити-мениджър в Symantec, фирма която изследва Stuxnet от откриването му, - "много е трудно да се каже колко опасно копие на Stuxnet притежават Анонимните. Възможно е (за Анонимните да използват Stuxnet), но това ще изисква много труд, това не е тривиална задача. Най-впечатляващото за Stuxnet са познанията, които имат създателите му за целта срещу която е насочен. Така че дори да имат достъп до него ще се нуждаят от много добро разбиране на целта, а това предполага огромна изследователска работа."
    Според кибер-експерти създаването на Stuxnet е отнело на пет до десет човека повече от шест месеца работа при доста обилно финансиране.

    Коментар


    • US ambassador to Cairo gives his opinion on Muhammad Tantawy and number two general, Sami Hafez Enan

      Нищо което Египетския Военен съвет е извършил в миналото не подсказва, че има капацитет или склонност към бързи и радикални промени. С гарантираните 1,3 млрд $ годишна помощ от САЩ - гарантирани от спорузамунието от Кемп Дейвид с Израел - Военния съвет си е спечелил репутацията на тесногръда институция с никакъв апетит за реформи. В грама от март 2008 г., американския посланник в Кайро описва главата на Военния съвет, 75-годишния маршал Мохамед Тантауи, като "възрастен и резистентен, съпротивляващ се на промени". Тантауи използва своето влияние в кабинета, за да противостои на икономически и политически реформи, които според него отслабват властта на правителството, инициативи които окуражават политическото или религиозно разцепление на египетското общество. Американските власти разглеждат втория генерал в съвета, Сами Хафез Енан, като по-поддатлив на персонално сближаване. Всъщност Енан е бил във Вашингтон в момента, в който избуханаха протестите в Кайро. Това поставя 62-годишния обучаван в СССР началник на щаба в необичайната позиция да бъде фаворит едновременно на Вашингтон и на Мюсюлманско братство. Един от религиозните водачи на движението:"Той (Енан) може да бъде бъдещия мъж на Египет...мисля, че ще бъде добре дошъл." Останалите трима генерали се приемат като второстепенни и не са политически фигури, въпреки силните си връзки със САЩ.

      Коментар


      • Тайните депеши, адресирани до американското правителство и публикувани на сайта WikiLeaks, хвърлят светлина на това по какъв начин Вашингтон е получавал секретна информация от бюрото на Генералния секретар на НАТО.
        Брюксел, септември 2009 година: натовски сътрудник предава на САЩ писмо адресирано до генералния секретар на НАТО Расмусен от генералния секретар на ОДКБ (Организация Договора о колективной безопастности - нещо подобно на Варшавския договор, но за страните от СНГ, за някои от страните, не съм много наясно, но със сигурност Беларусия и Киргизия влизат). Писмото касае плановете на шефа на НАТО за по-тясно сътрудничество между двете военни организации. Вследствие на това държавния секретар Хилари Клинтън поръчва на посланника на САЩ в НАТО да й организира лична среща с Расмусен, на която го моли да преустаниови тази инициатива - по мнението на САЩ може да подкопае НАТО. и когато на 18 септември Расмусен произнася в Carnegie Center в Брюксел своята реч, там вече не се споменава за включването на ОДКБ в бъдещата архитектура на европейската безопасност.
        От своите източници САЩ са получавали също така информация рязко противоречащана това, за което говорил самия Расмусен, пише Die Welt. Така например след срещата на 17 декември 2009г в Москва с президента Медведев и премиера Путин, Расмусен информирайки членоете на алианса за съдържанието на разговорите, утвърждавал, че визитата се е състояла в "конструктивна атмосфера нацелена в бъдещето" и неговите събеседници са "доста разположени към сътрудничество с НАТО и са готови на конструктивен диалог по много теми, включително тези, в които сме на различни позиции".
        Няколко дни след това, т.нар. доверен източник изпраща на американците информация отсъстваща в доклада на Расмусен. Сведенията са получени от източник, присъствал на срещата с Путин. В грамата изпратена във Вашингтон от Бюрото на представителяна САЩ в НАТО: източника утвърждава, че при срещата на генералния секретар на НАТО с руския премиер Путин, още преди да му предложат на Расмусен да седне, се обърнали към него с упрек, че НАТО планира да разгърне ракети в България и поискал допълнителна информация. По реакцията станало очевидно, че това е абсолютно неочаквано за Расмусен, макар източника да не съобщава какво именно е отговорил. Съгласно грамата Путин казал на Расмусен, че всяка необходимост от съществуването на НАТО е отпаднала и е в руските инетреси, ако НАТО престане да съществува.
        Както подчертава ДиВелт, "строго засекретения" източник в щаба на НАТО продължава както и преди усърдно да снабдява Вашингтон с информация. В редица депеши фигурира едно и също име - Джеф Ратке.

        http://www.welt.de/print/die_welt/po...Nato-Chef.html

        Коментар


        • Не се чувствам компетентен да ти оговоря. По-добре питай Близнаков, Свинаров и Цонев... А също и Николай Гигов, към "Терем" също може
          Last edited by s_LaSH; 11.02.2011, 13:57.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнение
            Нямаше ли офсет тогава?
            Де го?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

            Коментар


            • Абсолютно си прав за компесаторните офсетови сделки, тва е бизнес за големи. А санким прословутите хеликопетри Кугар нямаше заложени 100% обратни инвестиции, като 30% трябваше да бъдат в цивилно производстви търговия? Прословутия договор с Даймлер-Крайслер за покупка на нова автомобилна техника за армията, дето всеки военен в БГ щеше да е шофьор и пак щяха да останат коли? Нямаше ли офсет тогава?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от s_LaSH Разгледай мнение
                СААБ кирки и лопати ли правят или тия цитираните по-горе са дошли със задачата да отклонят финансовия поток от Кайманите към Северния полюс
                Преди време Унгария купи изтребители Грипен. Но Унгария е държава която си държи на националния интерес и не разрешава никой да и се бърка!!! Най-силният коз на шведите е, че в офертата включват настрещна инвестиция т. е. ако изхарчим 1 милиард за покупката то те се задължават да направят 1 милиард шведска инвестиция в нашата икономика. Това е много мъдро и взаимоизгодно...

                За съжеление обаче, както казах, решението вече е предопределено от бг йесмените и то е купуване на Ф 16 втора ръка... Чисто пръскане на огромни средства на вятъра! Най-вероятно ще бъде замазано с отпадане на визите на бг граждани за САЩ...
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Аха, точно. И от тях 200 милиона ще отидат на кайманите...
                  Ян Пие
                  - Преди седмица от документ, изтекъл по WikiLeaks и публикуван в британската преса става ясно, че щатското правителство се опитва да разубеди България от това да купува скъпо ново военно оборудване като фрегати и изтребители. Какво е вашето лично мнение, трябват ли й на малка страна с ниски доходи, като нашата, изтребители? При това почти всички наши съседи са и наши съюзници в НАТО.

                  От наша гледна точка, ние напълно разбираме и напълно уважаваме позицията, че България иска да има добри отбранителни способности. От наша гледна точка също така отчитаме и фактът, че при формирането на отбранителната си политика много страни, членуващи в НАТО, трябва да вземат под внимание както националната си сигурност, така и способността си да участват в международни (отбранителни) операции. Така че на практика имате два аспекта, на които трябва да обърнете внимание. Когато стигнем до въпроса как вашето правителство избира да похарчи ресурсите си, в кои области, ние не можем да коментираме. Аз съм сигурен обаче, че това е в съответствие с вашата политика за отбрана и сигурност.


                  - Преди време беше коментирана възможността, с цел оптимизиране на разходите, България и Румъния да закупят и използват изтребители заедно. Подобна опция разглеждана ли е от SAAB?

                  Пие: Това надхвърля компетенцията ми....Но доколкото знам, такава дискусия в момента не се води.

                  Айаксон: Това е интересна идея и е дискутирана не само тук, но и на други места. Все още обаче подобно решение не е било реализирано. Аз мисля че SAAB, ако става дума за SAAB, би бил щастлив да съдейства във всяко подобно начинание. Това е доста отвъд нашата компетенция да коментираме. В Европа това е задача на Европейската агенция по отбраната (Eurpopean Defence Agency), да насърчава подобно коопериране. Подобна политика силно се подкрепя от Брюксел.
                  http://www.investor.bg/news/article/112363/107.html

                  Обръщам се към теб като към многогранен специалист, инвеститор със зелени чорапи, СААБ кирки и лопати ли правят или тия цитираните по-горе са дошли със задачата да отклонят финансовия поток от Кайманите към Северния полюс

                  Коментар


                  • WikiLeaks се заканват, че ще заведат дело срещу бившия сътрудник и говорител на сайта Daniel Domscheit-Berg. В книгата си той описва и характеризира Джулиан Асандж като"император", който е "обсебен от идеята за власт и пари, и привързан към млади жени, по-млади от 22"
                    Даниел Домшберг, германски компютърен специалист и говорител до септември миналата година, каза че съдебния иск показва Асандж като "неприятна личност, която трябва да бъде осветена и разкрита"
                    На пресконференцията в Берлин 32-годишния компютърджия каза:"трябва да сложим записите, да опишем недвусмислено какво стана, какво се случи преди Асандж да се превърне в култ, в поп-феномен"
                    Даниел каза, че е получил писмо от адвокатите на Асандж, в което го обвиняват в саботаж относно разкритията в мемоарите му - Inside WikiLeaks – My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website - които бяха публикувани миналата седмица в 20 страни.
                    Даниел Домшберг възнамерява скоро да пусне собствен сайт - Open Leaks.

                    Helen Pidd in Berlin # guardian.co.uk, Thursday 10 February 2011 18.36 GMT

                    Отделно от това оня ден, покрай двудневното изслушване по повод екстрадацията в Швеция, някак между другото мина, Асандж ще съди Гардиан по повод т.нар."package three" - секретната дипломатическа кореспонденция на Държавния департамент. Има и други индикации, че отношенията с медиите-партньори с а обтегнати и въобще не са партньорски, в това число Гардиън и Ню Йорк Таймс.
                    According to David Leigh, the Guardian's investigations editor, Assange told him: "You can have package three tonight, but you have to give me a letter signed by the Guardian editor saying you won't publish package three until I say so." Assange got his letter
                    "We were starting from: 'Here's a document. How much of it shall we print?' Whereas Julian's ideology was, 'I shall dump everything out and then you have to try and persuade me to cross a few things out.' We were coming at it from opposite poles."
                    Досега има поне две книги издадени за Асандж и Уикилийкс, плюс излязлата във вторник "Known and Unknown" тлъсти 815 страници мемоари на Доналд Ръмсфелд, в които говори за почти същите събития(все пак е военен министър 2001-2006). Интересен прозорец се отвори към сегашното което още не е успяло да стане минало

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Поне 700 милиона долара... Според официалната информация покупката ще е поне за 1 милиард лева!
                      Аха, точно. И от тях 200 милиона ще отидат на кайманите...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Единствена цел на такава покупка е да се гепят няколко стотин милиона долара от България
                        Поне 700 милиона долара... Според официалната информация покупката ще е поне за 1 милиард лева!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Недей да лъготиш, кокин... Румъния също е горд натовец и ще влиза в шенген, но и през ум не им минава да харчат пари за такава глупост.

                          Явно вече им е станало безусловен рефлекс на управляващите и обслужващите ги журналя, да оравдават всяка една безхарактерност с "така искат от нато и от брюксел"... Ами ти за какво си начело на тая държава бе, льольо? Да следиш за националния интерес, а не да каваш йес на всеки който ти каже нещо отвън!

                          Ако ти кажат от нато да си свалиш гащите и да се надупиш ще го направи ли?! Явно отговорът за деб е "да"... Ето затова сме в това положение. Защото има много педеруги след управляващите, повече от която и друга държава в Европа!
                          Закупуване на стари изстребители от САЩ няма нищо общо с охраната на Шенгенска граница, нито пък с някакъв "противоракетен щит". Те не стават за това.
                          Единствена цел на такава покупка е да се гепят няколко стотин милиона долара от България и половината от тях да се озоват в банки на Каймановите острови, в личните сметки на Бойко и компания!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Причината не са нелегалните емигранти.Forex Master като съюници на НАТО и след като на бг територия ще бъде изграден американски противоракетен щит явно и за това трябва да купим Ф16.
                            Недей да лъготиш, кокин... Румъния също е горд натовец и ще влиза в шенген, но и през ум не им минава да харчат пари за такава глупост.

                            Явно вече им е станало безусловен рефлекс на управляващите и обслужващите ги журналя, да оравдават всяка една безхарактерност с "така искат от нато и от брюксел"... Ами ти за какво си начело на тая държава бе, льольо? Да следиш за националния интерес, а не да каваш йес на всеки който ти каже нещо отвън!

                            Ако ти кажат от нато да си свалиш гащите и да се надупиш ще го направи ли?! Явно отговорът за деб е "да"... Ето затова сме в това положение. Защото има много педеруги след управляващите, повече от която и друга държава в Европа!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              кокин, ако използваме изтребители за опазване на границите от нелегални имигранти ние ще сме първата страна в света. Всички ще ни се смеят!
                              Причината не са нелегалните емигранти.Forex Master като съюници на НАТО и след като на бг територия ще бъде изграден американски противоракетен щит явно и за това трябва да купим Ф16.
                              ....Посланикът предложи също така американска помощ за модернизацията на въоръжените сили, по-конкретно предстоящото закупуване на многоцелеви изтребители за Военно-въздушните сили.
                              http://www.mediapool.bg/show/?storyi...1&srcpos=6&p=7
                              Виж кои страни го притежават http://www.globalsecurity.org/milita...t/f-16-fms.htm
                              Last edited by коки; 09.02.2011, 19:05.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Естествено ,че трябват след като искаме да влезел в Шенген.Май забрави ,че трябва да изпълним техническите критерии които са ни спуснали от ЕС.Миналият месец бяха доставени три нови хеликоптера от компанията "Агуста Уестланд".Те ще бъдат използвани за контрол и наблюдение на външните граници
                                кокин, ако използваме изтребители за опазване на границите от нелегални имигранти ние ще сме първата страна в света. Всички ще ни се смеят!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                                Коментар

                                Working...
                                X