IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лустрацията - единствен шанс на България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
    Аз пък съм репересиран многократно от милиционерите. Ще ми дадете ли тапия за Активен борец против комунизма?
    Лустрацията е друго
    Това е хора с минало в структурите на ДС да нямат достъп до обществени длъжности

    Не знам дали се шегувате, но щом не знаете какво е Лустрация значи темата има място

    Аз постоянно срещам примери, как различни хора агенти на ДС още са си във властта и се подкрепят взаимно. Те са учили заедно (основно в Москва), работили заедно и все още са си заедно
    нали трябва всички да напуснат групово ако има лустрация . ще останем без управляващи в момента

    Коментар


    • Първоначално изпратено от мейси
      Явно българсият преход към правова държава и демокрация ще е безкраен (и безрезултатен)в България,независимо ,че имаме нови управляващи.
      Не може писаната от комунисто-мафиоти Конституция да осъществи преход от тоталитаризъм към правова държава.Това е все едно Конституция, писана от Хитлер, Гьобелс и Гьоринг да ръководи демократична Германия
      Конституционният съд отмени забраната агенти на ДС да са ръководители в парламента
      решението
      http://www.constcourt.bg/Pages/Docum...e.aspx?ID=1350
      http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...enti_na_ds_da/
      Браво на КС ТАКА ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА ПРОДЪЛЖИ ДА ВЛАСТВА !!
      Що се учудваш, нали агент гоце назначава половината от състава на конституционния съд! Баси пародията е тази държава. Всички комунисти на сапун и това е! Тази страна трябва да се прочисти от боклука, който я дърпа назад!

      Коментар


      • Хмм, идеята е чудесна, но на практика много трудно осъществима. Ако се приеме закон за лустрацията и той бъде прилаган, то това означава да удари 70-80% от големия бизнес в БГ, това са все внъци и деца на комунистическите престъпници, които управляват ограбените от тъх пари и държат икономиката ни сега!
        От друга страна ако ги махнем тези некъдърници от биснеса и политиката и вкараме хора като Дянков напримр (а на Запад има много кадърни и чисти българи с познания и опит) икономика ни би хвръкнала за 1 година поне с 20% ръст!!!
        Идеята е много добра и е крайно време да бъде приложена! ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ОТ БИЗНЕСА И ПОЛИТИКАТА, ЗА ДА МОГАТ ДА ТРЪГНАТ НЕЩАТА В БГ!
        Само като се замисля, че в ДПС и БСП 100% от назначенията и кадрите по места са такива, ме хваща погнуса! Всичките трябва да бъдат изхвърлени и наказани!!!

        Коментар


        • Минчо Спасов: ДС има лоби в ГЕРБ
          http://www.glasove.com/article-6776.php
          .....Спомняме си, че още в първите дни като премиер Борисов заяви, че работна група на ГЕРБ ще разработи проект за промени в закона за досиетата, но с цел проверката за принадлежност за публичните дейности да започва от 1989 г. След това обаче именно г-н Анастасов (ГЕРБ) се изказа, че „много внимателно” трябва да се обсъдят евентуалните промени в закона, защото „материята била деликатна”. Има ли шанс вместо да се изпишат вежди, да се извадят очи?

          Законопроект за разширяване на обхвата бе внесен от депутатите от НДСВ Андрей Баташов и Марияна Костадинова още през 2008 г. БСП не го вкара в зала. Предполагам, че ГЕРБ също няма да го направи.
          http://www.glasove.com/article-6776.php
          .За да се изчисти страната ни ,от такива които са имали принадлежност към ДС и КГБ макар и 21 години след псевдодемокрацията трябва да се разкрият на всички досиетата от 1965г до 1989г и да им цъфнат червените задници.Иначе ще тъпчим на едно място още доста време.Сега му е майката на една лустрацийка.Но като гледам гуруто не ще и да чуе.Защо ли???
          [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

          Коментар


          • Явно българсият преход към правова държава и демокрация ще е безкраен (и безрезултатен)в България,независимо ,че имаме нови управляващи.
            Не може писаната от комунисто-мафиоти Конституция да осъществи преход от тоталитаризъм към правова държава.Това е все едно Конституция, писана от Хитлер, Гьобелс и Гьоринг да ръководи демократична Германия
            Конституционният съд отмени забраната агенти на ДС да са ръководители в парламента
            решението
            http://www.constcourt.bg/Pages/Docum...e.aspx?ID=1350
            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...enti_na_ds_da/
            Браво на КС ТАКА ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА ПРОДЪЛЖИ ДА ВЛАСТВА !!
            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

            Коментар


            • И в Германия подадоха оставки заради принадлежност към службите
              http://world.actualno.com/news_273576.html
              В Германия бързо ще се оправят с тоя , които не си е подал оставката,а тука - два мандата ни управлява агентът Гоце+ знайни и не знайни агенти на ДС.
              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

              Коментар


              • кастрацията е единствен шанс

                Коментар


                • Ченгетата-международници и настъпената мотика
                  28.11.2009-В България бяха огласени имената на 3 сътрудници на бившата ДС от сегашното правителство, като от проверените 47 членове от състава на кабинета на Борисов 8 „не подлежат на проверка”. Какви въпроси повдигат разкритията?
                  Въпреки почти пълната липса на внимание от страна на българските медии, методичната дейност по осветяване принадлежността на висши служители към структурите на комунистическите тайни служби и репресивния апарат продължава.Ако не се броят осемте „неподлежащи на проверка” по закон служители на сегашното правителство, като бройка единият министър без портфейл и двамата заместник-министри, сътрудници на някогашната държавна сигурност, не могат да се сравняват със седемте агенти, които в качеството си на зам.-министри се „подвизаваха” в кабинета на Станишев. И все пак паралелите се налагат.
                  Българският агент 007
                  След като в началото на 2007 година държавният глава Георги Първанов побърза да се освободи от най-знаковите ченгета от своето „съветническо” обкръжение, като ги изпрати посланици в пет важни за България държави, четири от които членки на ЕС, тристранната коалиция, освен знаковото Министерство на външните работи, където бяха „тропосани” двама зам.-министри с „принадлежност”, окупира с бивш агент и посланическото място на страната в НАТО. Всички тези хора, подобно на президентските посланици, се радваха на пълната подкрепа и доверие на управляващите в „отговорната” им дейност по защитата на националните интереси в сферата на международните отношения.

                  Една от най-ярките стъпки на новата българска дипломация от средата на лятото се оказа неприключилата все още афера с отзоваването на двама ключови посланици от Вашингтон и Анкара за груби нарушения около организацията на гласуването на българите в съответните държави на 5 юли. Посланикът в Турция подаде оставката си с желание „да запази престижа на българската дипломация”, а посланикът във Вашингтон изчаква в София по-нататъшното развитие на събитията, въпреки че и неговото оставане на поста ще е трудно след избухналия скандал.
                  Подредената къщичка на дипломатите
                  Тъкмо в хода на въпросния скандал и само преди седмица, сегашната външна министърка и бъдеща еврокомисарка Румяна Желева обяви, че за изминалите три месеца е „подредила къщичката” на външнополитическото ведомство и то е допринесло за „връщане на доверието на ЕС към България”.
                  Изведнъж обаче се оказва, че нейният зам.-министър по европейските въпроси, дипломат с 26-годишен стаж, член основател на Европейското движение в България и на българския Атлантически клуб, всъщност е вербуваният, забележете, през 1989 година агент „Норис”,
                  който през 1991 година е „снет от действащ оперативен отчет”! Малко преди това самият премиер Борисов възкликва в Берлин, че „Агентите на ДС са във всеки скандал, във всяка институция” и горчиво пророкува: „Ще видите, когато мине проверката във външно министерство за досиетата, какво чудо е там. А тези хора са формирали и формират външната политика на България. Става въпрос за 90 на сто от състава на външно министерство - говоря за последните 20 години, говоря за сега!”, подчертава г-н Борисов.

                  Е, предстои да видим, естествено, дали усърдието по отзоваването на посланиците в САЩ и Турция ще бъде същото и по отношение на 90-те процента ченгета-международници. Защото основанията са идентични – „запазване престижа на българската дипломация” и „връщане на доверието на ЕС и света към България”.

                  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4942852,00.html
                  Интересно Бойко като знае какво е дережето с ДС агентите които са във властта ,защо не внесе един закон та да ги лустрира за да не могат да заемат постове и да се очистим един път за винаги от тях?
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

                  Коментар


                  • Проверени са 47 лица от кабинета "Борисов".Министър и двама зам.-министри били агенти на ДС
                    Р Е Ш Е Н И Е № 101/ 25.11.2009 г.
                    След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

                    Р Е Ш И :

                    установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на следните лица:

                    Три имена Божидар Димитров Стоянов
                    Дата на раждане 03.12.1945 г.
                    Място на раждане гр. Созопол
                    Вербувал го служител кап. Цветан Станимиров на 04.12.1973 г.; възстановен на 22.07.1976 г.; подп. Атанас Димитров Василев на 29.09.1987 г., регистриран на 07.10.1987 г.
                    Ръководил го служител кап. Цветан Станимиров; о. р. Атанас Атанасов; о. р. Тодор Костов; подп. Атанас Димитров Василев
                    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ; ВГУ-II-IV
                    Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник секретен сътрудник; агент
                    Псевдоними Кардам; Тервел; Телериг
                    Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получено възнаграждение; разходен документ, отчетен от ръководил го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр., обр. 3, обр. 4 – 2 бр.; лично и работно дело Ф1, а. е. 3071; лично дело IА-36027.
                    Снемане от действащия оперативен отчет
                    Публична длъжност или публична дейност Министър без портфейл

                    Комисията разполага с документи, удостоверяващи принадлежност на Божидар Димитров Стоянов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.
                    Обявен с решение № 69/ 29.06.2009 г. - лица, регистрирани от ЦИК за кандидати за народни представители

                    Три имена Красимир Иванов Костов
                    Дата на раждане 17.04.1957 г.
                    Място на раждане гр. Дупница
                    Вербувал го служител ст. лейт. Кирил Годоров Димитров на 25.04.1989 г., регистриран на 27.04.1989 г.
                    Ръководил го служител ст. лейт. Кирил Годоров Димитров; ст. лейт. Антон Мирчев Василев
                    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ
                    Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник секретен сътрудник
                    Псевдоними Норис
                    Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написана декларация за сътрудничество; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3; дело Ф1, а.е. 7278.
                    Снемане от действащия оперативен отчет 1991 г.
                    Публична длъжност или публична дейност Зам. министър на външните работи

                    Три имена Павлин Георгиев Димитров
                    Дата на раждане 11.06.1952 г.
                    Място на раждане с. Гложене, обл. Ловеч
                    Качество Щатен служител
                    Структури, в които е работил СОУ на МВР-ДС
                    Документи, свързани с кариерното му развитие Със заповед № 3280/ 29.08.1985 г. е назначен за зам. н-к по ДС на РУ-Ботевград; със заповед № 678/ 05.03.1987 г. е изпратен на 3 месечен курс за ръководни кадри във ВКШ- КГБ-СССР; със заповед № 4018/ 13.12.1988 г. е преназначен за н-к ОбУ на МВР-Ботевград.
                    Публична длъжност или публична дейност Зам. министър на вътрешните работи

                    Председател:
                    Евтим Костадинов Костадинов ................................

                    Зам. председател:
                    Орхан Ахмедов Исмаилов .....…………………
                    http://www.comdos.bg/index.php?optio...=998&Itemid=47
                    Интересно какво чакат още новите управляващи ,че не внесат Закон за Лустрацията,но не козметичен а какъвто бяха въвели ГДР,Унгария и др от бившият соц лагер .Някой казват ,че ”лустрацията” е против интересите на България ?Това са глупостите които говорят единствено другарите от БСП и ДПС . Ако това нещо беше станало още първата година на прехода сега нямаше да сме на това положение,но никога не е късно за това.Мисля си ,че нещо ги е шубе новите управляващи ,ако го приемат тоя закон,по простата причина ,че част от управляващите и те ще попаднат под ударите на законът.
                    ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА !!! Таози закон е наѝ-важното, което може да гарантира демократизирането на обществения живот в България . Обяснени я за противниците : Разберете - няма разузнавачи - патриоти при комунистическия режим . Героизирането и митологизирането на шпионите и агентите на Д.С. беше правено от пропагандната машина на тази същата прастъпна организация . Официалните и таѝните агенти работеха само в интерес на Комунистическата партия и против българите . Ето какво пише един истински велик българин и истински професор ( Янко Янков ): „По силата на приетия от българския Парламент т. нар. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен комунистическата Държавна сигурност е била престъпна организация, тъй като е била главната репресивна ударна сила („юмрук”) на Комунистическата партия, и цялостната й дейност се е основавала върху престъпната идеология на комунистическата партия; В) в частност това означава, че е била престъпна както цялата дейност, която е била извършвана от комунистическата Държавна сигурност, така и дейността, която е била извършвана от всеки, който е бил (служебно-професиона агентурно, или под каквато и да е друга форма) ангажиран с тази организация и с нейната дейност; Г) в частност това означава, че е извършвал (извършил) престъпление всеки, който е оставял (оставил) или повторно е назначавал (назначил) на служба в посткомунистическите специални силови и тайни държавни служби бивши служители на комунистическата Държавна сигурност“. (В блога на професор Янко Янков можете да прочетете и и да научите идруги интересни факти) Не помните ли на какво ни учеха в „социалистическот общество“ - „родината на всички комунисти е Съветския съюз“ ? На тази „родина“ служеха въпросните „борци на тихия фронт“. Те служеха на Д.С, но подразбираѝ К.Г.Б. Двете таѝни служби се бяха сляли в едно , но работеха под ръководството и в интерес само на голямата „Империя на Злото“ . Що се отнася до набедения „патриот“ Божидар Димитров - ще Ви уведомя : тоѝ е обявен за „Песона нон грата“ в Италия заради “шпионски деѝствия в полза на Съветсския Съюз и неговите сателити“ . Това е цитат от официален документ , коѝто вече е публикуван . С не по добро име тоѝ се ползува и в съседните държави . Как би могъл да представлява този предател моята Родина пред българите в чужбина ?! Тоѝ не е смо министър без портфеѝл- тоѝ ще бъде и МИНИСТЪР БЕЗ ПАСПОРТ ! За Простотията в България тоѝ е „голям учен“ . Блажени са невежите ! Те не знаят , че нищо незнаят . Те не знаят, че това не истина . Господа, моля оставете професионалисти да дават оценки на работещите в отделните научни дисциплини . За един човек, работещ като историк обективна преценка може да даде друг историк , така- както за един физик вярна оценка може да даде друг физик . Все едно дали това се харесва на „широката публика“ . Като професионален историк и състудент на Божидар Димитров наѝ-отговорно заявявам - тоѝ е компилатор , плагиат , некоректен , антибългарин,фалшифи , дезинформатор , позьор , комплексар и скандалджия . Истинските българи историци представят историческите събития такива - каквито са , без да ги украсяват или изопачават . Колкото и да боли, един исторически факт трябва да се представя такъв-какъвто е . Истината е водещ принцип за един учен , а не конютурното , нагаждаческо , маниакално и наукоподобно бръщолевене . Аз разбирам , че на непрофесионалистите и незапознатите с изворите за българската история , чалгата разигравана в телевизионните предавания на Б.Д. им харесва . Гъделът, коѝто им се прави когато се твърди, че „българите са наѝ- силните, наѝ-умните и наѝ-красивите“ компенсира жалкото им социално и душевно положение , в което се намират . Това някак си компенсира комплексът им за малоценност . Вместо да се замислят над въпроса - коѝ е виновен за това им състояние, хипнотизирани - те се отдават на транса на великобългарския шовинизъм , коѝто беше официално пропагандиран от такива „историци“ като Божидар Димитров . Това лице не е нито историк, нито патриот, нито добър българин . Тоѝ е просто един чалга историк, работещ за вредни за българския народ каузи , агент на Д.С. и К.Г.Б., крадец , мошеник и участник в престъпленията на днешната българска мафия . Мога надълго и наширироко да разказвам за неговите престъпления, но ще го направя в една книга , както и пред европеѝските държави .Тук се спрях само на една персона от лицата, които би трябвало да засегне ЛУСТРАЦИЯТА . Не се съмняваѝте - и останалите агенти на Д.С.(К.Г.Б.) не са по-невинни . ДА НА ЗАКОНА ЗА ЛУСТРАЦИЯТА !
                    [/b]
                    [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

                    Коментар


                    • Аз също ви подкрепям за лустрацията батета... и добавям досиетата трябва да са качени със свободен достъп в интеренет..... Всеки логично мислещ искащ България да скъса с миналатото трябва да е за лустрацията, против са само тези които има от какво да ги е страх

                      @би_гугъл ти да кажеш нещо? Малък си да си бил доносник и да те е страх за теб самия така че кажи какви са ти логичните доводи да си против?
                      mWPCloud.com

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SoKoLoV
                        а Мейс религията е за това за да утеши и да намери по лек път за душата ти,а не да се лута цял живот без утеха и спокойствие...както ти из форума като пълна фурия...
                        : ) ..зависи дали се усещаш и имаш дух...
                        Мисля ,че темата е за Лустрация ,а не за религията,но явно няма какво да кажеш, та реши в духа на същата да пишеш.И тъй като не осавям магарето си в калта ,та да ти отговоря само с три изричения.
                        а Мейс религията е за това за да утеши и да намери по лек път за душата ти
                        "SoKoLoV да си вярват в нея тия де са слаби и не разчитат на собственото аз.
                        а не да се лута цял живот без утеха и спокойствие.
                        Ти не бери грижа за мен дали се лутам или не.
                        както ти из форума като пълна фурия..
                        Това ,че пиша във форумът ни най- малко може да е доказателсвто за животът ми какъв е.За тази вечер ти желая лека нощ!
                        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

                        Коментар


                        • а Мейс религията е за това за да утеши и да намери по лек път за душата ти,а не да се лута цял живот без утеха и спокойствие...както ти из форума като пълна фурия...
                          : ) ..зависи дали се усещаш и имаш дух...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Факушка
                            Първоначално изпратено от lazar
                            Мейсси.ако си антипода на това,което описваш,искам да гласувам за теб. Моля,постни една твоя снимка,за да те разпозная на плакатите. :-)
                            Aз имам снимка на мейси.
                            С това блъфиране интересно какво целиш?
                            lazar-Представям си я като "Сикстинската Мадона": на Рафаело от Дрезденската галерия.
                            Уникална е.
                            Ако такива те възбуждат ами представяй си тогава
                            lazar-А ако говорим сериозно,Мейси,не може да псуваш и Бога,и Дявола. Избери страна.
                            Тъй като за мене религията е създадена за да манипулира хората ,няма как да си избера страна. Нещо май се отклонявате от същността на темата?
                            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Факушка
                              Първоначално изпратено от lazar
                              Мейсси.ако си антипода на това,което описваш,искам да гласувам за теб. Моля,постни една твоя снимка,за да те разпозная на плакатите. :-)
                              Aз имам снимка на мейси.
                              Моля,прати ми я на lazar1968@abv.bg.
                              Очарован съм,възбуден съм.
                              Представям си я като "Сикстинската Мадона": на Рафаело от Дрезденската галерия.
                              Уникална е. :-)
                              А ако говорим сериозно,Мейси,не може да псуваш и Бога,и Дявола. Избери страна.
                              Излез на светло,кажи какво искаш и ни поведи..... :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Jay Gould
                                Лустрация се римува с кастрация Второто не е ли по-подходящо
                                Ще ги лустрираме , след това ще ги кастрираме Jay Gould"и за капак ще им сложат по един вграден чип с инфо за тях!
                                Крайно време е Бойко Борисов да приеме Закон за Лустрацията .Егаси ченгеджийницата в нашата държава!Всички шефове на окръжни следствени служби - сътрудници на Държавна сигурност
                                28 окт 2009, Комисията по досиетата обяви най-внушителното присъствие на Държавна сигурност в структура на управлението досега - 239 сътрудници на ДС сред следователите и дознателите. Проверката е обхванала общо 4017 лица, а периодът е от 1990 до 2009 г.
                                "От решението ни е видно, че всички ръководители на окръжните следствени служби са били сътрудници на Държавна сигурност", заяви пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов. Той посочи, че в повечето случаи и заместник-началниците на окръжните следствени служби и началниците на отдели са били щатни сътрудници на ДС. "Трябва да се има предвид, че възнагражденията на тези служители са били по-високи, отколкото на останалите следователи", коментира още Костадино

                                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...veni_slujbi_-/
                                КОЙТО ИСКА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ПРИНАДЛЕЖАЩИТЕ КЪМ ДС ,ЕТО ЛИНКА
                                Решение №95 от 28.10.2009 г. - следователи и дознатели
                                http://www.comdos.bg/index.php?optio...=984&Itemid=47[/b]
                                Архивите на ДС са като чувал с брашно. Колкото и да го тръскаш, винаги ще пада по нещо. Това е причината, поради която първаците и подчинените им политици не желаят досиетата да бъдат отворени напълно - има огромна опасност на бял свят да излязат много неудобни истини.
                                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

                                Коментар

                                Working...
                                X