IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И още нещо - прочетете за Трикери, първият концлагер в Европа, създаден само за македонските българи в предлеите на тогавашна Малякия А има хора, които ходят в малякия и им правят оборот, без да знаят, че дедите им са мрели като животни, по-зле от евреите в Аушвиц точно там, където техните наследници се смеят. Съмнявам се, че дори и 1/1000 знае за Трикери и драмата на солунските българи...
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение

Проиграната мечта за Беломорието

Да се гледа!
      Препоръка е!
      гледах го снощи - по някаква луда случайност го уцелих. Добър е, но можеше и още много да направят, а разорението на тамошните българи е страшно и това ни го правят братята православни, а не някакви гаджали
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Проиграната мечта за Беломорието

Да се гледа!
        Препоръка е!

Коментар

• Да преместят Балканджи Йово към "романтичното" творчество на Славейков тогава.

Да оставят уникалният ни Фолклор ни на мира с някакви абсурдни хорор касапници и групаж изнасилвания, каквито никога не е имало в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
            Посветено на трапезните патриоти и родолюбци! Най-вече на Гиговчо!

Робинзон и Балканджи Йово – герои на нашето време

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/0...nasheto_vreme/
            Немаш си на представа колко мистификации битуват като истини от последна инстанция. Включително самата идея за единна нация. Но модерното производство я изисква и извиква на дневен ред. Същото е и с националната пропаганда, благодарение на която се появиха съвременните нации. Но различията си битуват, та затова Франция се дели на Юг, Център, Север, Запад и други подобни като Италия, Испания, за Белгия да не говорим.

Коментар

• Посветено на трапезните патриоти и родолюбци! Най-вече на Гиговчо!

Робинзон и Балканджи Йово – герои на нашето време

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/0...nasheto_vreme/

Коментар

• Днес е световният ден на водата. Да ни е честито!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  Те това си е националист прагматик. Докато аз го карам по-лукаво - уж за другите, пък най-вече за себе си. Правилно ме допълваш, но това от непубличния раздел на националната програма.
                  Да, да, моето е от аддендум Я¹´ на програмата.

Мани, мани, в петък след като прочетох изцепките на Ердоган си рекох: ето, край, свърши се вече с този грозен и лицемерен театър, маските паднаха. И ... всеки си тръгва по пътя.

Не знаех, че все пак договор с турците ще има.

Още съм в потрес!

Инфо за погрома ТУК
                  Пък той изговори още грозни и назидетелни неща.

Оказа се, че Европа все пак е от мъжки род. Стигам индиректно да този извод, поради причина че очевидно има държане и извиване на т...ци.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Харесах тезата!
                    Позволявам си само едно неангажиращо предложение за много дребна редакция на последното изречение:
                    Да си част от разнообразието като има полза ЗА твоята нация ОТ всички останали.
                    Те това си е националист прагматик. Докато аз го карам по-лукаво - уж за другите, пък най-вече за себе си. Правилно ме допълваш, но това от непубличния раздел на националната програма.

Коментар

Ракиеният патриотизъм си е за кръчмата. За развеселяване и разнообразяване. Привърженик съм му, особено в по-отворени компании, които разбират от самоирония при цялата трагичност на националното ни битие. Но сериозното приложение на национализма у нас е рисково и фалшиво. Овладяно от лумпените на ДС, то е маргинализирано и сатиризирано. А национализмът е най-естествената изява на нацията, която се осъзнава като единна общност, стига да не се самозабравя и самоизолира от останалите нации. Национализъм не означава да унищожиш останалите или да ги унижиш, а да живееш с тях достойно, продуктивно и самостойно. Да си част от разнообразието като има няква полза от твоята нация за всички останали.
                      Харесах тезата!
                      Позволявам си само едно неангажиращо предложение за много дребна редакция на последното изречение:
                      Да си част от разнообразието като има полза ЗА твоята нация ОТ всички останали.

Коментар

Абе нещо не те разбирам. Показното ракиено патриотарство е убийствено. Вече сме в 21 век, а още мисленето на много е в 19.

ПП А и тази неразбираема история с "балканджи Йово"!
                        Ракиеният патриотизъм си е за кръчмата. За развеселяване и разнообразяване. Привърженик съм му, особено в по-отворени компании, които разбират от самоирония при цялата трагичност на националното ни битие. Но сериозното приложение на национализма у нас е рисково и фалшиво. Овладяно от лумпените на ДС, то е маргинализирано и сатиризирано. А национализмът е най-естествената изява на нацията, която се осъзнава като единна общност, стига да не се самозабравя и самоизолира от останалите нации. Национализъм не означава да унищожиш останалите или да ги унижиш, а да живееш с тях достойно, продуктивно и самостойно. Да си част от разнообразието като има няква полза от твоята нация за всички останали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Tъй, патриот съм, не съм русофил, не съм и американофил, българофил съм, но статията е лекинко тъпа - да свържеш проблемите в образУванието с "Балканджи Йово" е меко казано простотия Да, факт е проминаването на мозъците, да, факт е американизацията на страната, да, факт е, че преди имаше съветизация и т.н., но единственото вярно в статията е:

Довечера рецитиращите "Балканджи Йово" ще се потопят в личните проблеми на Зейнеб и Гювен в любимия сериал "Сълзи над Босфора". Защото несъществуващата от 100 години Османска империя е враг номер 1 само до обяд,

Виж това, следващото е върховна простотия, малко тип баш тази Османска империя, дето много ни било гот (факт, не сме били чак толкова зле, колкото се мъчат да ни изкарват, ама не сме били и някакъв див рахат, ръиш ли, рая сме били във всичките й значения) - щото и тогава сме имали не само три мoрета май са поне 5), ами и 2 океана, ама ей на, гадните българи искали да не са част от този рахатлък Ай сиктир от неоосманизъм, същата боза като панславизма и глобализма

а трите морета от националния блян вече са лесно достъпни благодарение на членството в ЕС, което така и не се научихме да ценим.

А как се променяме и защо, виж това е интересен въпрос. Аз също съм на мнение, че прекалено много забиваме в думи като робство, освобождение, благодарност и т.н., а не си гледаме нашите неща - 2 млн българи вече не са у нас, децата им не знаят български и това е великата трагедия, останалото е пунта мара...
                          Груйо, не ми е работа да ти давам оценка, но се радвам на завършващите ти думи.

Коментар

Препоръчвам този текст на всички патриоти!

http://www.webcafe.bg/webcafe/da-go-...Balkandji_Yovo
                            Tъй, патриот съм, не съм русофил, не съм и американофил, българофил съм, но статията е лекинко тъпа - да свържеш проблемите в образУванието с "Балканджи Йово" е меко казано простотия Да, факт е проминаването на мозъците, да, факт е американизацията на страната, да, факт е, че преди имаше съветизация и т.н., но единственото вярно в статията е:

Довечера рецитиращите "Балканджи Йово" ще се потопят в личните проблеми на Зейнеб и Гювен в любимия сериал "Сълзи над Босфора". Защото несъществуващата от 100 години Османска империя е враг номер 1 само до обяд,

Виж това, следващото е върховна простотия, малко тип баш тази Османска империя, дето много ни било гот (факт, не сме били чак толкова зле, колкото се мъчат да ни изкарват, ама не сме били и някакъв див рахат, ръиш ли, рая сме били във всичките й значения) - щото и тогава сме имали не само три мoрета май са поне 5), ами и 2 океана, ама ей на, гадните българи искали да не са част от този рахатлък Ай сиктир от неоосманизъм, същата боза като панславизма и глобализма

а трите морета от националния блян вече са лесно достъпни благодарение на членството в ЕС, което така и не се научихме да ценим.

А как се променяме и защо, виж това е интересен въпрос. Аз също съм на мнение, че прекалено много забиваме в думи като робство, освобождение, благодарност и т.н., а не си гледаме нашите неща - 2 млн българи вече не са у нас, децата им не знаят български и това е великата трагедия, останалото е пунта мара...

Коментар

Ма, ний сме патриоти именно защото разбираме идиотизма на подобен примитивен, но пресметлив национализъм. Там където няма атмосфера на дискусионност и съобразяване с всички мнения в търсене на най-доброто решение, не може да има национална консолидация и обща целеустременост. Училището виновно, писах го вече някъде по-преди. И политиците, изучили се в такова зубраческо и потискащо мисълта и личната изява училище.
                              Абе нещо не те разбирам. Показното ракиено патриотарство е убийствено. Вече сме в 21 век, а още мисленето на много е в 19.

ПП А и тази неразбираема история с "балканджи Йово"!
                              Last edited by diletant; 18.03.2016, 11:01.

Коментар

Препоръчвам този текст на всички патриоти!

http://www.webcafe.bg/webcafe/da-go-...Balkandji_Yovo
                                Ма, ний сме патриоти именно защото разбираме идиотизма на подобен примитивен, но пресметлив национализъм. Там където няма атмосфера на дискусионност и съобразяване с всички мнения в търсене на най-доброто решение, не може да има национална консолидация и обща целеустременост. Училището виновно, писах го вече някъде по-преди. И политиците, изучили се в такова зубраческо и потискащо мисълта и личната изява училище.
                                Last edited by Trakatrak'; 18.03.2016, 09:05.

Коментар

Working...
                                X