Първоначално изпратено от diletant
Разгледай мнение
----------------------------------------------------------
В средното даскало се сменят 3-ма даскали по литература ( мъже, жени на кой му пука, понеже не ги броим вече ).
В същото време аз съм 5 седмично на тренировки по самбо от 17 до 20ч. Почти всеки ден на танци, защото всяка неделя се бълва ТВ предаване по единствената телевия на БГ тогава за децата от 10ч всяка сутрин и всичко е на живо, докато Мими Иванова и Развигорчо се опитват да си лансират щерката на 12 годинки с нескопосаното рапиране, ама ние там сме танцувален фон.
И отделно съм включен в отборите по футбол, волейбол, баскетбол и щафетите на града, понеже имало празник Х и давай да търчим с ленти и бухалки за сеир.
-----------------------------------------------------------------------
Та, в 10-11 клас ( по памет ) ни се сменя поредният даскал по БЕЛ ( бг ези & литература ), който е литературен критик и си пафкаше с цигарката в класната стая без проблем.
Тогава мисля дойде ред и на Под игото ( тухла четворка ), която трябва да си прочел. Та, изкарва ни той на групи пред дъската и всеки да му разкаже за 2-3 мин. какво е разбрал от този роман Под игото като прекъсва предният и да продължи следващият по сюжетната линия.
И идва моят ред ( сецва предният ), та аз го продължавам ами тук лирическото аз на героя, тук метода на сравнението, тук диалозите и въобще съм в пълна еуфория. Пичът на 65 годинки си пафка цигарката на отворен прозерец и в първите 2 мин. само възклицава: Оо ..., да, много добре - обаче ме чука да подам топката на следващия като продължение на сюжета и аз съответно правя пълна издънка. И той се усмихна и ме пита публично: Колега ( той така ни говореше ), вие въобще чели ли сте романа. Па, аз не мога да лъжа и викам директно: Не, ама просто нямам никакво време, защото всеки луд с номера от даскалите ( забравих и Олимпиадите по математика, където ме юркаха да стигаме поне до 4-ти кръг - нестандартни задачи по републиканските ) и викам физическа възможност нямам да ви смогна на фростотиите, с които ме занимавате и затова едиствено съм прочел няколко рецензии, които пускате за подобни хамалогии и оттам ви имитирам стила за анализи и ко беше там.
Оня тръсна цигарката, вика ще те следя, но за първи път не можах да се усетя, че някой ме разиграва 5 мин. без да е чел нещо. Та, после на бумащините няма проблем - пиша без правописни грешки, там по видовете разбори бях приличен и тоя хамавия ми наби два шестака за първи и втори срок и толкоз. Не го прие лично, то всъщност и при другите все имах шестаци, ама не е ли целта от тази БЕЛ чиляк да може сравнително разбираемо да се изряза пред околните, па кой какво бил казал и имал предвид - ами, еВа ли го, щото денят няма 40 часа в денонощието, че да се огрее навсякъде?
П.П. После го прегледах Под игото понеже ми беше кофти, ама то .... айде няма да коментирам какво мисля. Последно го засякох преди година мисля ( вече би трябвало да гони 85 и естествено пак беше с цигарката в устата ), ама се поздравяваме винаги. Помним се.
Коментар