IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
    Какво е ставало в Солун в 1913 НЕ СЕ изучава по история. Аз лично научих от една книга на Алистър МакКлийн. Там родителите на един от героите(грък) беше убит от българите през 1913г. Така, че не се чудете. Историята е това което пише в учебниците а не това което се е случило. Затова всяка държава си пише учебниците по определен начин. Специално се поготвят кадри за това. Примерно агент Гоце е бил готвен за такъв. Даже е написал някакъв угоден на Партията труд за Македония. Проблемът обаче е, че дори да прочетете учебниците на съседните страни, пак нищо няма да разберете защото и те са писни по същия начин. Може в WikiPedia e последната надежда.
    Мисля, че е крайно време да се сложи край на тази идиотска ситуация. Каквото било, било. Говорим за факти само отпреди 80-100 години, които не могат да се оспорват и са видими на интернет от всекиго вече. Историята трябва да се подчини на фактите и изобщо да не ни противопоставя като съседи повече. Някой паметник, някое извинение и затваряме тази страница. Какви са тия примати по форуми, България на три морета и две земни кълбета, какъв е този идиотизъм? Аз де факто се оказвам малцинство в тази група и този форум. Кога успя да се разрастне този идиотизъм у нас до тези размери? Това ли е да си българин - да си тъп, прост, злобен, завистлив и АГРЕСИВЕН?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнение
      OMG, тоя (fon) е неспасяем... Точно като развален грамо(fon)..
      Някой може ли да ми каже, учили ли сме по история, че българските войски са се разхождали интензивно наоколо след 41г с помощта на войските на Хитлер и Мусолини. Защото не си спомням, пък може да съм си бъркал в носа на този урок. Ако не сме учили, редно ли е да е така? Щото мойта нежна душа не може да търпи някакви си гадни гърци и македонци да ни изписват върху паметниците си днес като "български окупатор". Външно защо мълчи? Веднага да се намеси с ноти да се премахнат паметниците. Или мълчи само пред българите. То милиони българи пътуват до там и ги виждат тези паметници.

      Коментар


      • OMG, тоя (fon) е неспасяем... Точно като развален грамо(fon)..

        Коментар


        • Какво е ставало в Солун в 1913 НЕ СЕ изучава по история. Аз лично научих от една книга на Алистър МакКлийн. Там родителите на един от героите(грък) беше убит от българите през 1913г. Така, че не се чудете. Историята е това което пише в учебниците а не това което се е случило. Затова всяка държава си пише учебниците по определен начин. Специално се поготвят кадри за това. Примерно агент Гоце е бил готвен за такъв. Даже е написал някакъв угоден на Партията труд за Македония. Проблемът обаче е, че дори да прочетете учебниците на съседните страни, пак нищо няма да разберете защото и те са писни по същия начин. Може в WikiPedia e последната надежда.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
            Аз да попитам "Специалиста", който пита, какво са правили българите в Солун през 1913г.: А, какво са правили гръцките окупатори в Солун през 1913г. там, като гръцкото население е малцинство, а от столетия мнозинство са турци и евреи?:
            Може и така да е било, ама какво общо има това с предишния въпрос?
            Като има някаква етническа статистика и давай с армията ли?
            За какви гръцки окупатори в Гърция става въпрос? Солун не е бил български и за един ден след 14-ти век. Преди това не знам.
            По времето на Кирил и Методий там се е говорело масово на български, ама пак е бил гръцки.
            Леле, дано и на турците това не им хрумне утре.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
              Левак! Имаш ли барем основно образование? Явно в час по история си си играл... с някое топченце от носа. Ученицк, следете кви ги дрънка даскала, па едва тогава му опонирайте!
              П.п. Все повече замязваш на нарочен провокатлр.
              И не разбрах как са се озовали българските войски в Солун през 1913г? По история съм имал все шестици в елитно училище. И по аритметика, която според тебе е някаква по-нисша наука. Сега нищо не мога да си спомня какво учехме по въпроса. Останало ми е в главата само, че гърците и всичките ни съседи тогава са били много лоши и се обединили срещу нас. Не знам, случайно ли съм запомнил това или целта на великата история дето сме изучавали е било да остави само това в главата ми? Не, не бих дал и два лева за да ме ограмотяваш на историята си, ако това намекваш.

              Абсолютно съм съгласен, че някои наши окупационни войски са завършили много трагично. Все пак какво са правили в Солун и кой ги е пратил там? А как са реагирали историците ни тогава? Понасъсквали ли са по-примитивните с някакви историики извадени от цялата картинка и доукрасявани с измислци? Иначе ако днес срещна гръцки войски примерно при Перник едва ли ще се съобразя много и с международните конвенции, които не знам дори какви са били 1913-та.

              Коментар


              • Аз да попитам "Специалиста", който пита, какво са правили българите в Солун през 1913г.: А, какво са правили гръцките окупатори в Солун през 1913г. там, като гръцкото население е малцинство, а от столетия мнозинство са турци и евреи?: Demographics

                Historical ethnic statistics

                The tables below show the ethnic statistics of Thessaloniki during the end of the 19th and the beginning of the 20th century.

                Year Total Population Jewish Turkish (Muslim) Greek Bulgarian Roma Other
                1890[110] 118,000 100% 55,000 47% 26,000 22% 16,000 14% 10,000 8% 2,500 2% 8,500 7%
                Още снощи поставих и въпроса, доколко коренно население са гърците в Драма и останалата част от Егейска Македония през 1941г., като близо 700 хил. от тях са дошли от Мала Азия след Лозанския мирен договор от 1923г. Коренни гърци има само в големите крайбрежни беломорски градове и някои от близката вътрешност като Серес. Реално гърците са много повече мнозинство по българското черноморие и градове останали впоследствие в България, като например Асеновград, Мелник и др.
                Всичките тези близо 700 хил. гърци идват, голи, боси, безпарични и безимотни. Гръцката власт решава да изгони живеещите там векове българите и да оземли с техните имоти своите братя гърци. Така че, кой е пришълец и окупатор в случая? От общо население в Солун от 118 хил. души, как се отразяват 270 хил. новодошли гърци? Как те действат с завареното мнозинствено насаление там-евреите? С огън, меч и репресии и накрая не остават такива. Умишлено най-голямата част от бежанците от Мала Азия се набутва в Македония 52% от всичките 1,1 млн бежанци и още 9% в Тракия, за да изтлъскат и претопят местното българско и турско и българомохамеданско население.
                Areas of settlement


                The core of the refugee population settled in Attica and Macedonia. The official refugee population per region in 1928 was as follows (number of refugees and percent of the refugee population):[9]Macedonia: 638,253 52.2% (with 270,000 in Thessaloniki alone[10])
                Thrace: 107,607 8.8%. Numerous suburbs, towns and villages were established to house the additional population of Greece, which rose by about 1/3 in just a few months. These areas are often named Nea (New) followed by the name of the Greek-speaking town or city in Asia Minor that its residents came from. In addition, to this day every town in Greece has a quarter named Προσφυγικά, The Refugees' (quarter).

                Използвам умишлено чужди източници! Ето тук могат да се видят етнически карти на населението в Македония и Тракия в края на 19-ти и началото на 20-ти век., като се игнорират български, гръцки и сръбски автори, има доста богат избор от европейски изследователи, но всички показват едно и също:

                https://en.wikipedia.org/wiki/Demogr...y_of_Macedonia
                Last edited by Bango; 16.01.2019, 10:08.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                  Аз съм работил в БАН в Института по техническа кибернетика и то по време на соца. Не виждам за какво са ти моите статии и име. И на въпросния Антон Иванов не виждам името тук пък и Google нищо не връща за "Антон Иванов историк", май не е много известен. Това което се говори тук е повече от долно и примитивно. Жалко е, че може от СУ историци да имат подобно поведение. Всъщност за нашата история мнението ми е много ниско, но за тия поне от СУ имах някакво по-високо мнение до момента. Приемаха ги трудно, какво са учили после и какво са правили с тях не знам.

                  С твойта логика двама гърци днес могат да влязат у дома ти и да избият семейството ти. Това което се говори в тукашната група си е направо на границата на психическо заболяване. Ако гърци са правили гнусотии у нас никой, ама никой не ти пречи фактите да се изнесат публично, да се дискутират и популяризират. Нямаш никакво право да посягаш на тяхната памет. Такива, че преди 100 и 1000 години някой ти направил мръсно на не знам си кой от дедите ти и ти имаш право на каквото си поискаш спрямо него сега е чиста злоба и признак на психическо заболяване. Това не се нарича "причинно-следствена връзка", ами "тотално скъсване с реалността" и виждам как ще имаме още много проблеми със съседите ни заради подобно примитивно поведение. За радост не очаквам война. Доволно си пътувам и по Гърция и по Македония и съм бил навсякъде по Балканите, пък вие си се пържете тук в своя собствен сос, злоба, примитивизъм и някои фобии в главите ви.
                  Че кога сме казали нещо за гърците днес? Съвсем се хвърли в спекулации. Просто ти разяснявахме защо първата половина на миналия век на Балканите има толкова много кланета. И преследвания на инородци и друговерцо. Така става при разпадане на многонационални империи със смесено население. Излизат отгоре сред пяната баш касапите. Престани се излагаш ми отиди там в темата за аритметиката. Може и да кажеш нещо стойностно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                    А бе що не мога да оставя коментар на тези "ценни" сайтове или да задам въпро? Надъхах се много против гърците. Успя! Ама се запитах какво са търсили нашите в Солун по това време. Не трябва ли такава статия да започне с обяснение на това или ние сме някакви малоумници та може и така да бъдем информирани? Гледам някакъв сега щял да съди, щял да мъсти защото кола прегазила зверски кучето му на пътя. Ами нали в съда първо трябва да обясниш какво е правило кучето ти на пътя без каишка, бе.

                    И теб ще трябва просвещаваме. Ама скъпо озлиза , да знайш.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                      Тук е форум Инвестор. Ако считаш, че си някъде по Бойнаслава, Тангра и подобни зони за примати за да банват всекиго който се различава от твойто мнение си се объркал. Продължавам да питам какво са правили българските окупационни войски в Солун през 1913-та. Изобщо не знаех до момента, че е имало такива там и ми е интересно как са стигнали до там. Предполагам, че като начало някой "историк" им е обяснил как е чул там някакви славяногласни и им е обяснил, че тези земи са български. След което войските са стигнали там или с парашути или с бой или по пътя са ги посрещали със знаменца, хляб и сол.
                      Имаш ли барем основно образование? Явно в час по история си си играл... с някое топченце от носа. Ученицк, следете кви ги дрънка даскала, па едва тогава му опонирайте!
                      П.п. Все повече замязваш на нарочен провокатлр.
                      Last edited by mibova; 15.01.2019, 21:29.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Моля някой модератор да банне откровеният трол fon, ръсещ простотия на килограм, без никакъв исторически аргумент! В началото си мислех, че е просто невеж маляка, но всъщност е трол, провокиращ фейк нюз - ако Инвестор.бг държи да бъде нещо разлчино от розов сайт, подобни действия са наложителни!
                        Тук е форум Инвестор. Ако считаш, че си някъде по Бойнаслава, Тангра и подобни зони за примати за да банват всекиго който се различава от твойто мнение си се объркал. Продължавам да питам какво са правили българските окупационни войски в Солун през 1913-та. Изобщо не знаех до момента, че е имало такива там и ми е интересно как са стигнали до там. Предполагам, че като начало някой "историк" им е обяснил как е чул там някакви славяногласни и им е обяснил, че тези земи са български. След което войските са стигнали там или с парашути или с бой или по пътя са ги посрещали със знаменца, хляб и сол.

                        Коментар


                        • Моля някой модератор да банне откровеният трол fon, ръсещ простотия на килограм, без никакъв исторически аргумент! В началото си мислех, че е просто невеж маляка, но всъщност е трол, провокиращ фейк нюз - ако Инвестор.бг държи да бъде нещо разлчино от розов сайт, подобни действия са наложителни!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                            Ето ти малко материал за размисъл, щото явно си много плитък в познанията си по тези дела.
                            https://bulgarianhistory.org/trikeri-ostrov-lager/
                            https://www.168chasa.bg/Article/679429
                            http://www.desant.net/show-news/40435
                            https://sitebulgarizaedno.com/index....4-13&Itemid=61
                            https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%8F/a-18318188
                            А бе що не мога да оставя коментар на тези "ценни" сайтове или да задам въпро? Надъхах се много против гърците. Успя! Ама се запитах какво са търсили нашите в Солун по това време. Не трябва ли такава статия да започне с обяснение на това или ние сме някакви малоумници та може и така да бъдем информирани? Гледам някакъв сега щял да съди, щял да мъсти защото кола прегазила зверски кучето му на пътя. Ами нали в съда първо трябва да обясниш какво е правило кучето ти на пътя без каишка, бе.


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Преди да стигнеш до нашите окупационни войски, що не вземеш да прочетеш за потоците изселници и бежанци от Беломорска Тракия и Македония, горд българино с родословно дърво до 9-то коляно. Причина и следствие му се вика на това. Или ако ти е по-достъпно - каквото повикало, такова се обадило.
                              Аз съм работил в БАН в Института по техническа кибернетика и то по време на соца. Не виждам за какво са ти моите статии и име. И на въпросния Антон Иванов не виждам името тук пък и Google нищо не връща за "Антон Иванов историк", май не е много известен. Това което се говори тук е повече от долно и примитивно. Жалко е, че може от СУ историци да имат подобно поведение. Всъщност за нашата история мнението ми е много ниско, но за тия поне от СУ имах някакво по-високо мнение до момента. Приемаха ги трудно, какво са учили после и какво са правили с тях не знам.

                              С твойта логика двама гърци днес могат да влязат у дома ти и да избият семейството ти. Това което се говори в тукашната група си е направо на границата на психическо заболяване. Ако гърци са правили гнусотии у нас никой, ама никой не ти пречи фактите да се изнесат публично, да се дискутират и популяризират. Нямаш никакво право да посягаш на тяхната памет. Такива, че преди 100 и 1000 години някой ти направил мръсно на не знам си кой от дедите ти и ти имаш право на каквото си поискаш спрямо него сега е чиста злоба и признак на психическо заболяване. Това не се нарича "причинно-следствена връзка", ами "тотално скъсване с реалността" и виждам как ще имаме още много проблеми със съседите ни заради подобно примитивно поведение. За радост не очаквам война. Доволно си пътувам и по Гърция и по Македония и съм бил навсякъде по Балканите, пък вие си се пържете тук в своя собствен сос, злоба, примитивизъм и някои фобии в главите ви.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                                Личи ти, че си безродник. Малограмотен и надъхан срещу истинската България. Тази, която загубихме от 1913 до 1949. По време на война винаги има изстъпления. Особено когато са натрупани озлобление и желание за мъст. И все пак нашето присъствие в Беломорието по време на войната не е най-лошото, което можеше да се случи на гърците там. А тяхната съпротива по военните закони е била строго наказуема. Но у нас на законността се гледа с пренебрежение.
                                Ето ти малко материал за размисъл, щото явно си много плитък в познанията си по тези дела.
                                https://bulgarianhistory.org/trikeri-ostrov-lager/
                                https://www.168chasa.bg/Article/679429
                                http://www.desant.net/show-news/40435
                                https://sitebulgarizaedno.com/index....4-13&Itemid=61
                                https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%8F/a-18318188
                                То за Трикери - първият концлагер в световен мащаб, в който маляките убиват от глад и жега елита на българската интелигенция в Беломорска Тракия и Македония, където "нямало" българи - не знаят дори т.нар. "партиоти" сред българите, та какво остава за тоя. Доказано и документирано от човек, който дори не е българин, за да бъде обвинен в пристрастност. Може много да се чете как системно са избивани и подлагани на мъчения всички интелектуалци и по-заможни хора, водачите на българщината от Костур, Преспа и Воден, та чак до Дедеагач. Може да се прочете и за "великият" маляка Германос Каравангелис и зверствата, които този "служител на бога" не се посвенява да върши - като се почне с плащането за отрязана българска глава, премине се през постоянното му топене на българи пред османските власти и се стигне до благославянето на топовете на османците, скоито те прекършват съпротивата на българите в Илинденско-Преображенското въстание. И портрет на този слуга на Сатаната има в така известния скален манастирски комплекс в Метеора, където хиляди българи минават всяка година и хвърлят по един кръст пред портрета на този изверг...

                                Та не го съдете момчето, той просто е представителна извадка на това, заради което понякога се срамувам да съм българин, Просто му дайте игнор - дори не е подплатен със знания бот, а неграмотно и повърхностно момче с пиетет пред маляките. Жалко за него!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X