Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
История
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПреди да стигнеш до нашите окупационни войски, що не вземеш да прочетеш за потоците изселници и бежанци от Беломорска Тракия и Македония, горд българино с родословно дърво до 9-то коляно. Причина и следствие му се вика на това. Или ако ти е по-достъпно - каквото повикало, такова се обадило.
С твойта логика двама гърци днес могат да влязат у дома ти и да избият семейството ти. Това което се говори в тукашната група си е направо на границата на психическо заболяване. Ако гърци са правили гнусотии у нас никой, ама никой не ти пречи фактите да се изнесат публично, да се дискутират и популяризират. Нямаш никакво право да посягаш на тяхната памет. Такива, че преди 100 и 1000 години някой ти направил мръсно на не знам си кой от дедите ти и ти имаш право на каквото си поискаш спрямо него сега е чиста злоба и признак на психическо заболяване. Това не се нарича "причинно-следствена връзка", ами "тотално скъсване с реалността" и виждам как ще имаме още много проблеми със съседите ни заради подобно примитивно поведение. За радост не очаквам война. Доволно си пътувам и по Гърция и по Македония и съм бил навсякъде по Балканите, пък вие си се пържете тук в своя собствен сос, злоба, примитивизъм и някои фобии в главите ви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Личи ти, че си безродник. Малограмотен и надъхан срещу истинската България. Тази, която загубихме от 1913 до 1949. По време на война винаги има изстъпления. Особено когато са натрупани озлобление и желание за мъст. И все пак нашето присъствие в Беломорието по време на войната не е най-лошото, което можеше да се случи на гърците там. А тяхната съпротива по военните закони е била строго наказуема. Но у нас на законността се гледа с пренебрежение.
Ето ти малко материал за размисъл, щото явно си много плитък в познанията си по тези дела.
https://bulgarianhistory.org/trikeri-ostrov-lager/
https://www.168chasa.bg/Article/679429
http://www.desant.net/show-news/40435
https://sitebulgarizaedno.com/index....4-13&Itemid=61
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%8F/a-18318188
Та не го съдете момчето, той просто е представителна извадка на това, заради което понякога се срамувам да съм българин, Просто му дайте игнор - дори не е подплатен със знания бот, а неграмотно и повърхностно момче с пиетет пред маляките. Жалко за него!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
За какви териториални претенции говориш? Тук става въпрос, че от неграмотност може да се изплюеш върху паметта с човешкото преживяно нещастие при съседите и после какво очакваш ми е интересно? Това е като някой да оскверни гроба на майка ти и баща ти. За никакви териториални претенции не говорим. Не сме в 19-ти век.
Аз не гледам крави, не съм тъпанар, злобен и завистлив като някои тук - дето си мислят, че гърците газ пикаят заради него. Що за човек трябва да си за да се изказваш по този начин през 2019-та? Е точно такива изроди е имало много в българската войска около Драма, Кавала, Скопие Прилеп.... Ходя като стотици хиляди българи почти всяка година в Гърция. Слушал съм около мене българи с много селски и просташки физиономии как тези земи до 44-та били български, но за съжаление и интелигентни хора не знаят нищо за фактологията и се връзват. Виждал съм в Кавала надписи по сгради срещу "българския окупатор", виждал съм и на 100м от Парламента на Скопие, не много видим но "паметник срещу българския окупатор". Та тези паметници ги дължим на някой като по-горните получовеци, които никога не са чували за окупационните български войски след 41г там. И аз не бях чувал, но като видях паметниците пък попрочетох малко защо са там. И през Драма минах преди месеци и знам защо паметника им стърчи на центъра. Аз не искам като пътувам в съседските страни хората да ме презират заради нашите тъпаци. Пък и гърците и македонците били неблагодарни според някои тук, убили невинни български окупационни войници. Те не искат нищо специално от нас днес, но поне е нормално да уважаваме историческата им памет.
Ето ти малко материал за размисъл, щото явно си много плитък в познанията си по тези дела.
https://bulgarianhistory.org/trikeri-ostrov-lager/
https://www.168chasa.bg/Article/679429
http://www.desant.net/show-news/40435
https://sitebulgarizaedno.com/index....4-13&Itemid=61
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%8F/a-18318188
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
За разлика от теб и мен, в профилът на Арахната /Trakatrak/ в Инвестор стои истинското му име. Това, според мен означава, че той застава зад всяка казана от него дума, а не ръси като теб перли и бисери, под удобството на анинимността. Излез и ти с истинското си име, образование и професия, пък тогава викай " en garde" /специално на него/.
П.П. И още нещо - в тоз форум сал аз имам привилегията и удоволствието /изцяло мое/ да храча по Арахната
- 1 like
Коментар
-
За мене българщина и простащина са две съвсем различни неща. Казах ти, че цялата ми рода е от България. Разбрахме, че не си от БАН. Вече стана съвсем ясно и защо. Аз съм работил в БАН, не е кой знае каква гордост но трябва един минимум. А историк ли си? Къде си завършил за да се наричаш такъв? Да не е във Велико Търново някое военно училище? Хубава карта си направил, ама май дотам ти стигат възможностите.
Самият аз се занимавам с историческа и етническа картография. Което дразни кадесарчетата и чуждопоклонниците, подобни на теб. Какво друго съм писал може да видиш в сайтовете, връзка към които ти подадох. Колкото до БАН, там също има своеобразен филтър на удобни и неудобни. Така че прави сметка от кои съм.
- 5 Харесвания
Коментар
-
За мене българщина и простащина са две съвсем различни неща. Казах ти, че цялата ми рода е от България. Разбрахме, че не си от БАН. Вече стана съвсем ясно и защо. Аз съм работил в БАН, не е кой знае каква гордост но трябва един минимум. А историк ли си? Къде си завършил за да се наричаш такъв? Да не е във Велико Търново някое военно училище? Хубава карта си направил, ама май дотам ти стигат възможностите.
П.П. И още нещо - в тоз форум сал аз имам привилегията и удоволствието /изцяло мое/ да храча по Арахната
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
За какви териториални претенции говориш? Тук става въпрос, че от неграмотност може да се изплюеш върху паметта с човешкото преживяно нещастие при съседите и после какво очакваш ми е интересно? Това е като някой да оскверни гроба на майка ти и баща ти. За никакви териториални претенции не говорим. Не сме в 19-ти век.
Аз не гледам крави, не съм тъпанар, злобен и завистлив като някои тук - дето си мислят, че гърците газ пикаят заради него. Що за човек трябва да си за да се изказваш по този начин през 2019-та? Е точно такива изроди е имало много в българската войска около Драма, Кавала, Скопие Прилеп.... Ходя като стотици хиляди българи почти всяка година в Гърция. Слушал съм около мене българи с много селски и просташки физиономии как тези земи до 44-та били български, но за съжаление и интелигентни хора не знаят нищо за фактологията и се връзват. Виждал съм в Кавала надписи по сгради срещу "българския окупатор", виждал съм и на 100м от Парламента на Скопие, не много видим но "паметник срещу българския окупатор". Та тези паметници ги дължим на някой като по-горните получовеци, които никога не са чували за окупационните български войски след 41г там. И аз не бях чувал, но като видях паметниците пък попрочетох малко защо са там. И през Драма минах преди месеци и знам защо паметника им стърчи на центъра. Аз не искам като пътувам в съседските страни хората да ме презират заради нашите тъпаци. Пък и гърците и македонците били неблагодарни според някои тук, убили невинни български окупационни войници. Те не искат нищо специално от нас днес, но поне е нормално да уважаваме историческата им памет.
Преди да стигнеш до нашите окупационни войски, що не вземеш да прочетеш за потоците изселници и бежанци от Беломорска Тракия и Македония, горд българино с родословно дърво до 9-то коляно. Причина и следствие му се вика на това. Или ако ти е по-достъпно - каквото повикало, такова се обадило.
Last edited by tnm; 15.01.2019, 08:54.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Фоне, аз пък познавам българин изселен от Драма след войната ..Цялата фамилия..Останали са му само едни братовчеди в Драма и ходихме при тях през Златоград..По пътя ми разказа какъв тормоз и натиск е имало върху българите да сменят самосъзнанието им..Отидохме там и видяхме хората стояхме три дни..Младите не знаят вече български, само старите знаят , но не могат да го говорят навън..Ти си приел гръцката пропаганда и повтаряш техните тези..Може и да си грък и това е е разбираемо..Остава обаче въпроса как българите от Беломорска тракия станаха славоезични гърци..Чети по тези въпроси..Потърси и за андартите и офицерите от гръцката армия в Македония с четите им..Там как мислиш не са ли избивали българи..Може и да прочетеш Алексис Зорбас на Казанзакис- самият Алексис признава , че е изнасилвал и колил българки.Разбрахме, че си трол по това, че разглеждаш и защитаваш само едната страна.Винаги е имало и продажни българи гъркофили..По асимилицията едва ли можеш да обвиняваш България..Тук можеш да четеш и книги от република Македония за асимилацията на селата около Преспанското езеро..Като си работил в БАН може ли да ни посочиш някои твои статии да видим тезите ти..Last edited by Kiro; 15.01.2019, 06:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеИнтересно, откъде ти е родата, която явно не е успяла да ти вмени българщина
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДебело подчертаното действително ли си го мислиш или просто ти се изплъзнало из клавиатурата!? Нима смяташ, че в този глобален свят без ясно очертани граници, някой ще тръгне да предявява териториални претенции към съседни държави, заради нещо прочетено в нета, пък били то вярно и отговарящо на действителността!?
Коментар
-
Нека се има предвид, че към 1941г. мнозинството от гръцкото население там не е коренно, а са изселници от Мала Азия. Те се настаняват там след Лозанския мирен договор с Турция от 1923г., и които са били бедни и гладуващи и за тази цел настанени в къщите и оземлени с имотите на прокудените по безлюднити острови или в България, живеещи от векове по тези места българи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Trak, аз се спирам да му обяснявам на тоя, чак ме е срам, че има подобни "българи". Според мен е трол, но не съм го засичал из форумите, новопръкнал се е, та затова е и толкова нахъсан, като всеки адепт...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Trak, аз се спирам да му обяснявам на тоя, чак ме е срам, че има подобни "българи". Според мен е трол, но не съм го засичал из форумите, новопръкнал се е, та затова е и толкова нахъсан, като всеки адепт...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеИнтересно, откъде ти е родата, която явно не е успяла да ти вмени българщина, ами си готов да охулващ собственото си минало в полза на тея, де ни окрадоха и изтормозиха. А след 1944 г. никаква територия не сме отстъпвали на Гърция. Това стана защото влязохме в съветската зона. И гърците още пикаят газ.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар