IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Начев, Русия, каквато и имперска политика да е водила до освобождението, в крайна сметка ни е освободила. По това никой нищо не може да каже. Веднага след това обаче Русия се превръща в последователен враг на България/далеч съм от мисълта, че е някакво лично отношение, просто си следва същите имперски интереси/, забележи Русия е враг на България, а не България на Русия- то няма и как да стане, аз може да се мисля за Дан Колов, но не мога да се боря със слон. И дотам сме се докарали, че век и половина след освобождението още не можем да се освободим от освободителите и постоянно ни заливат пропагандните им тъпотии. Крайно време е да разберете, че те не са универсални за всички българии и на мнозина не им се цъка с език на пропагандата на една враждебна на нас държава. Забележи не казвам нищо за хората, аз в човешки план руснак враг нямам- нито един..

    Коментар


    • Pip, и аз съм умерен във фобиите и филиите..За съжаление още няма еднозначна оценка на историците за миналото ни..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение


        Вярно е, че историята ни е наситена с безброй национални катастрофи, загуба на територии и население. Но на световната карта България все още съществува, завряна някъде там в разлома между Изтока и Запада. Благодарение духа на българина. Това е достойно за уважение, поне в моите очи.

        Наздраве!
        +++

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Браво Начев..Добра теза.. И двамата сте прави всеки във своята плоскост на разсъждения..
          И аз възприех поста на Грую повече като атака не толкова към Начев, колкото към кастата на коленопреклонните безрезервни русофили.
          Един от тях мернах във форумо наскоро да пласира наглата лъжа че всичко от Русия във времето е било в наш интерес.
          Благодарността за помощта преди 141г е налице, само гъон ( или руски националисти по форумите леещи злост по България) може да твърди обратното, хората си поддържат десетки и стотици паметници за тоя период и никой не смее да драска по тях.
          В същото време дори без да броим комун. ера (македония и т.н.) - цялата руска политика след освобождението е била директно насочена срещу нашите национални интереси. Факт.
          Сърбите са техните фаворити на балканите.

          Така казано - да уточня че не съм от фобите...тия дори са още по жалки в очите ми с тяхното заслепение. И че Путин за всйо виноват...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

            Сменен е и то много негативно.Това да станеш предател за да си спасиш кожичката да се стискаш,да се снишиш,да търпиш като животно
            откъде мислиш,че идва.Покорна главичка ятаган не я сече и това да предадеш всички и всичко за собствен келепир.
            Grosss, предполагам, запознат си с еволюционния модел, според който оцеляват не най-силните, а най-приспособимите? Важното нещо, което получава един биологичен вид в своето съществуване - това е живота. И няма нищо срамно в това да искаш да го живееш. На всички живи същества е генетично заложено желанието да оцеляват.

            Естествено, тези които умеят да властват имат по-добри шансове да оцеляват. Като баланс на желанието за властване се развивало и желанието за лична свобода, която трябвало да помага на човека, който се намира в подчинено положение, да избягва чуждата власт и да оцелява по-лесно. В името на личната си свобода, макар и минимална и едва забележима, човек е склонен на подлост, предателство, коварство ... Защото животът е безценен дар.

            И смятам, че чипът ни е съвсем наред. Поглеждайки назад във времето, не е трудно да се установи, че въпреки всички превратности, ние като народ сме оцелели. Много други не са имали този шанс. Изчезнали са от лицето на Земята. Докато, обезкървени откъм управленски, военни и духовни водачи, обезглавени откъм аристокрация, българите са съумели да преживеят тези мрачни 500 години.

            Може ли да се твърди, че чипът ни е сменен в негативна посока, при положение, че само няколко години след като у нас отново има държавност ние успяваме да я защитим? С войска, в която преобладаващия ръководен чин е капитан!? Същото важи и за последвалите Балканска, Междусъюзническа и Първа световна война, че дори и Втората световна.

            Вярно е, че историята ни е наситена с безброй национални катастрофи, загуба на територии и население. Но на световната карта България все още съществува, завряна някъде там в разлома между Изтока и Запада. Благодарение духа на българина. Това е достойно за уважение, поне в моите очи.

            Наздраве!

            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

            Коментар


            • Браво Начев..Добра теза.. И двамата сте прави всеки във своята плоскост на разсъждения..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Начев, извинявай, знаеш, любим събеседник си ми, ама с тези писания за мадър раша, дето все едно някой от Посирано 20 ги е писал, ми иде да ти тегля една дълга и звучна - я пак погледни, ти ли си писал, или някой ти е хакнал профила????

                Извинявай още веднъж, но един от основните проблеми в последните 200 години на страната ни е точно Русия - с нейната хем хипер кирлива политика относно нас, хем огромно и желание да сме и верни безпрекословно и да и лижем задника - БАСТА, това няма как да стане, не и от много по-древен от славянската измет около Москва и Новогород народ. БАСТА!

                Ти си умен човек, начетен, да ти припомням ли колко войни е водила Русия с Османците (тези с татарите от Крим дори не ги броя) - в тях поне 5 пъти са минавали и разсипвали и родната територия, като под разсипвали имам предвид точно разсипвали и отвличали доброзорно хора със себе си (Раковски си го чел, нали, едва ли можем да го обвиним, че не е патриот), преследвайки собствените си цели. Да напомням ли оная свиня Дибич, на когото имаме кръстено цяло село? Да напомням ли, че Сърбия и Гърция са освободени след войни на Русия с Османската имеприя, водени на родна територия, ама паметник на Царю Освободителю (да, помня как комунистите тихичко ни вменяваха, че бил цар освободител, щото ни освободител, а не заради премахването на крепостничеството) няма ни в Београду, ни в Атенс, а? А пък техния си трети март нито е национален празник, нито пък канят и четата молитви за руските солдати, паднали за тяхната свобода!

                Е, кой е неблагодарника, питам аз, кой? Или трябва вечно да им се гъзим, вечна благодарност, изразена в наколенки до безкрай? Истински благородният никога не изисква подобно поведение, то може да бъде искано само от мерзавеца - и да, тази Рассия е мерзка държава, незаслужаваща четмото, писмото и християнството, което им дадохме. Анатема на тая рассия и вечна слава на падналите герои в боевете против османския поробител, вечна слава на героите, строшили ярема на петвековното турско робство, вечна слава на българските опълченци, на руските солдати, на беларусите, украинците, финландците, румъните и всички, отдали живота си за нашето Отечество. Амин!
                Груев, тресе те омразата и емоцията и ти се привиждат и причуват неизвършени и неизречени от мен неща. Приготви се да чуеш доста неприятни неща. Аз също съм емоционален, но това, че мога да разбера, не значи, че ще простя с добродушно помахване и глуповата усмивка.

                Единственото, което може да се разчете без колебание в моето умишлено гротескно есе е, че подкрепям и славя акта на прогонването на османците и скъсване с тяхната държавна, политическа и културна традиция и възстановяване на нашата държавност.
                Това е дело, което е реализирано от руския цар, руската армия и народите, които са обитавали едновремешната империя. И други съседни народи, та чак до участието на един японски самурай.

                Ако гледната ми точка е правилна, редно е на националния ни празник всеки, които се чувства българин да намери в сърцето си поне една положителна емоция, в ума си една позитивна мисъл.
                Оценки за руската политическа традиция и за руския царизъм не съм давал. Нашата модерна изтънченост не без основание може днес да ги нарече отвратителни! Това е причината, поради която никога не съм настоявал да се славят безусловно. В този единствен ден, намерете обаче нещичко добро, какво да е, нека е по избор - ако не може да си го позволиш за цар, армия и народи, нека да е за овдовелите жени и осиротелите деца.

                Категорично не приемам, да ми се изправите на националния празник в тема политика и история и да бълвате омраза и зловонни лайна. При това с назидателен тон. Има още много да растете, докато стигнете до състояние да ме назидавате.
                Ако на празника не може да кажете и една добра дума, толкова ли е трудно да го изиграете поне лицемерно отсъстващи. Ако и това не е приемливо, намерете си други държави и ги чествайте или преорганизирайте по законен път България, като си намерите друг национален празник. На моя национален празник - без отпадъци и зловония, моля!

                Винаги съм пледирал за българския интерес. Тези гадости, които си изписал в контекст до името ми - за наколенки, гъзене, мерзкост, лизане на задници, кирливост, са опит за злонамерено набеждаване и оклеветяване. Това няма да го подмина така. По тази причина, без разрешението ти, контекстуално и аз ще надникна зад неизречени директно от теб неща, но там с изумление и отвращение откривам категорично проосмански и протурски позиции, типични за мекеретата. Това конотира името ти с национално опасни и вредни елементи. Скрит проводник на интересите на основния исторически и геостратегически враг на България. А сега искам за миг да спреш, да погледнеш навътре в себе си и да се запиташ - приятно ли е да откриваш болка там.

                Никой за нищо н е ни е бил длъжен. Опититите да внушиш, че някой народ е бил длъжен да се пожертва още по масирано в други времена и при други политически събития само и единствено заради чужди каузи, издава една трогателна наивност и незрялост. Да му вменяваш вини, че малко своя кръв е пролял, че други народи са получили свободата си на по-ранен етап!?
                Историята е това, което е.

                Независима България има една основа задача - да защитава своя национален интерес безусловно. Мен категорично това ме вълнува през цялото време, не с изключение, а дори най-вече на Трети март.

                Включих се на празника само за да поздравя за Трети Март и да пусна един линк от много полезно изложение на проф. Л. Любенова в Операция История, в което нещата са отразени доста правдиво, балансирано и без емоция. Още не е качено.
                Когато се появи, виж го и после пак си помисли, какви ги надроби.


                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Браво Груйче..Подкрепа..
                  +++ и от мен.

                  Коментар


                  • Браво Груйче..Подкрепа..

                    Коментар


                    • Начев, извинявай, знаеш, любим събеседник си ми, ама с тези писания за мадър раша, дето все едно някой от Посирано 20 ги е писал, ми иде да ти тегля една дълга и звучна - я пак погледни, ти ли си писал, или някой ти е хакнал профила????

                      Извинявай още веднъж, но един от основните проблеми в последните 200 години на страната ни е точно Русия - с нейната хем хипер кирлива политика относно нас, хем огромно и желание да сме и верни безпрекословно и да и лижем задника - БАСТА, това няма как да стане, не и от много по-древен от славянската измет около Москва и Новогород народ. БАСТА!

                      Ти си умен човек, начетен, да ти припомням ли колко войни е водила Русия с Османците (тези с татарите от Крим дори не ги броя) - в тях поне 5 пъти са минавали и разсипвали и родната територия, като под разсипвали имам предвид точно разсипвали и отвличали доброзорно хора със себе си (Раковски си го чел, нали, едва ли можем да го обвиним, че не е патриот), преследвайки собствените си цели. Да напомням ли оная свиня Дибич, на когото имаме кръстено цяло село? Да напомням ли, че Сърбия и Гърция са освободени след войни на Русия с Османската имеприя, водени на родна територия, ама паметник на Царю Освободителю (да, помня как комунистите тихичко ни вменяваха, че бил цар освободител, щото ни освободител, а не заради премахването на крепостничеството) няма ни в Београду, ни в Атенс, а? А пък техния си трети март нито е национален празник, нито пък канят и четата молитви за руските солдати, паднали за тяхната свобода!

                      Е, кой е неблагодарника, питам аз, кой? Или трябва вечно да им се гъзим, вечна благодарност, изразена в наколенки до безкрай? Истински благородният никога не изисква подобно поведение, то може да бъде искано само от мерзавеца - и да, тази Рассия е мерзка държава, незаслужаваща четмото, писмото и християнството, което им дадохме. Анатема на тая рассия и вечна слава на падналите герои в боевете против османския поробител, вечна слава на героите, строшили ярема на петвековното турско робство, вечна слава на българските опълченци, на руските солдати, на беларусите, украинците, финландците, румъните и всички, отдали живота си за нашето Отечество. Амин!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                        Нека уточним, обаче:

                        500 г. с амного време и по тази причина чипът е бил сменен.

                        или

                        500 г. с амного време и по тази причина след 1878 г. чипът още не е успешно заменен
                        Сменен е и то много негативно.Това да станеш предател за да си спасиш кожичката да се стискаш,да се снишиш,да търпиш като животно
                        откъде мислиш,че идва.Покорна главичка ятаган не я сече и това да предадеш всички и всичко за собствен келепир.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          500 г са твърде много време да се смени чипът на българина.
                          Нека уточним, обаче:

                          500 г. с амного време и по тази причина чипът е бил сменен.

                          или

                          500 г. с амного време и по тази причина след 1878 г. чипът още не е успешно заменен

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                            Върнах се да пусна обещания линк, но предаването още не качено. На мен субективно разказът ми изглеждаше баланасиран и правдив, макар и осакатен от орязване на важни подробности, но такива са правилата в медиите. Ама то, знае ли човек, може пък някому изговорът да е изглеждал недостатъчно коректен и правилен.


                            Ползвам случая и ще отговоря на теб.
                            Знам, че тече такъв процес на продажба на българска земя на подставени лица, но процентът ме същиса. Кога успя да стане толкова голям?!

                            Бат Райко, ако се разходим им темата Политика, подраздел История, там ще срещнем много нашенски българчета, които открито и директно жалят, че насилствено и злонамерено са ни изтръгнали от дълбокото рахатясване под благата и справедлива сянка на падишаха, похапвайки шербетец, пилаф и шам-фъстък, бършейки лептещи пръсти в мазни бради и почесвайки рунтави пъпове. То да беше само рахатясването - Империя е било това - неограничени възможности и необятни пазари. Днешните правилни сили за същите тези възможности и пазари ... ейййй, всичко са готови да дадат. Пък ние сме си го имали наготово, срещу едното ужкимско и формално задължение да носим фесове. Разбираш ли сега, каква огромна беля е причинена на наший народ.

                            Този мръсник – руският цар, който дошъл тук с ордите си, с явната цел да навърже деветдесет и девет синджира с роби и насилствено да ги отведе за облагородяване на Сибир, срещнал отпор и съпротива. Е, явно е било, че силиците ни е нямало да стигнат, но хубаво е станало, че през Солун и Варна е дебаркирала безчетна войска с правилна ориентация, та осуетили извождането на синджирите. Само едно не мога д а разбера – защо не ни върнаха на султана. Сега нямаше да има толкова тъжни и нещастни хора.

                            Хич не прави внушения, още от 12-13-ти век турците са наши най-близки братя и можеш да ни занимаваш с подобни послания, едва като минат 49 % от владение на земята ни.

                            През останалото време е подходящо да си концентрираме услията върху нестихващи народни веселия, че изтаковахме мамата на Южни паток след екотно набиване на тимбериците, а остатъкът от енергия и финансов ресурс да инвестираме в Турския, чието кранче да връчим тържествено и лично на най-големия приятел на българския народ – Н. В. Султан Тайип Ердоан Първи. Колко жалко, че не притежаваме достатъчно устойчивост и морални сили, че да отсечем категорично: дори и при наличието на гаранция от най-великия от всички падишаси, ще зъзнем, но не щем и кубически сантиметър неправилна газ! Дори даром!
                            А ако пък въпреки всичко под натиск пуснем газчицата, току-виж стигнала през нас и до Европата, а тези гадове са се изучили да слагат в нея някакви развращаващи, хибридни съставки, ще ни вкарат в беля. Че то, истинският европеец сал за едната солидарност мисли и милее, него файдата хич не го интересува. Ще ни излезе име на солидароразвратители.

                            Срам, исторически срам!
                            500 г са твърде много време да се смени чипът на българина.

                            Коментар


                            • Върнах се да пусна обещания линк, но предаването още не качено. На мен субективно разказът ми изглеждаше баланасиран и правдив, макар и осакатен от орязване на важни подробности, но такива са правилата в медиите. Ама то, знае ли човек, може пък някому изговорът да е изглеждал недостатъчно коректен и правилен.


                              Ползвам случая и ще отговоря на теб.
                              Знам, че тече такъв процес на продажба на българска земя на подставени лица, но процентът ме същиса. Кога успя да стане толкова голям?!

                              Бат Райко, ако се разходим им темата Политика, подраздел История, там ще срещнем много нашенски българчета, които открито и директно жалят, че насилствено и злонамерено са ни изтръгнали от дълбокото рахатясване под благата и справедлива сянка на падишаха, похапвайки шербетец, пилаф и шам-фъстък, бършейки лептещи пръсти в мазни бради и почесвайки рунтави пъпове. То да беше само рахатясването - Империя е било това - неограничени възможности и необятни пазари. Днешните правилни сили за същите тези възможности и пазари ... ейййй, всичко са готови да дадат. Пък ние сме си го имали наготово, срещу едното ужкимско и формално задължение да носим фесове. Разбираш ли сега, каква огромна беля е причинена на наший народ.

                              Този мръсник – руският цар, който дошъл тук с ордите си, с явната цел да навърже деветдесет и девет синджира с роби и насилствено да ги отведе за облагородяване на Сибир, срещнал отпор и съпротива. Е, явно е било, че силиците ни е нямало да стигнат, но хубаво е станало, че през Солун и Варна е дебаркирала безчетна войска с правилна ориентация, та осуетили извождането на синджирите. Само едно не мога д а разбера – защо не ни върнаха на султана. Сега нямаше да има толкова тъжни и нещастни хора.

                              Хич не прави внушения, още от 12-13-ти век турците са наши най-близки братя и можеш да ни занимаваш с подобни послания, едва като минат 49 % от владение на земята ни.

                              През останалото време е подходящо да си концентрираме услията върху нестихващи народни веселия, че изтаковахме мамата на Южни паток след екотно набиване на тимбериците, а остатъкът от енергия и финансов ресурс да инвестираме в Турския, чието кранче да връчим тържествено и лично на най-големия приятел на българския народ – Н. В. Султан Тайип Ердоан Първи. Колко жалко, че не притежаваме достатъчно устойчивост и морални сили, че да отсечем категорично: дори и при наличието на гаранция от най-великия от всички падишаси, ще зъзнем, но не щем и кубически сантиметър неправилна газ! Дори даром!
                              А ако пък въпреки всичко под натиск пуснем газчицата, току-виж стигнала през нас и до Европата, а тези гадове са се изучили да слагат в нея някакви развращаващи, хибридни съставки, ще ни вкарат в беля. Че то, истинският европеец сал за едната солидарност мисли и милее, него файдата хич не го интересува. Ще ни излезе име на солидароразвратители.

                              Срам, исторически срам!
                              Last edited by nachev; 04.03.2019, 15:10.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                Честит 3-ти март - Национален празник на Република България!

                                Отново е време да обърнем откровено взор към времето на освобожвадането на България от османско робство.
                                Време е да обърнем внимание и към сегашното завземане на земята ни от турците.
                                Една четвърт от земята ни вече е изкупена и е под турско управление, хер Начев.

                                Коментар

                                Working...
                                X