IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    С известно закъснение констатирам, че по-долу е воден един доста интересен разговор по темата: кои сме, от къде идваме, кога се е случило?

Аз скромно признавам, че нямам свои собствени изследвания , но пък доста мотивилано се интересувам от мнението на знаещите и титуловани професионални историци. В тази тема на форума споменаването на мненията на професионални историци предизвиква гнусливо сбръчване на носове, но това не може да накара лично мен да ги игнорирам.
    Гледам всичко, което излиза в История.Бг и след като видях, че сте разговаряли и сте се препирали тук, спомних си, че през последните години този въпрос е бил разискван нееднократно в горното предаване, а за последо някои аспекти бяха коментирани буквално преди десет дни. Въпреки известните нюанси в мненията, специалистите са относително единнни и категорични в изводите си, поне за главното.
    Не считам, че има някакво особено място за спорове по отношение на фактите. ... А полетът на фантазията може леко да бъде поснишен.

Сигурно ще бъде интересно на изкушените:

История.BG - Началото

История БГ - Българите преди Аспарухова България

"ИСТОРИЯ.BG" - 04.03.2019, Другите Българии
    Тези са от германската школа. Нямат много въображение. А фактите трябва се навързват в находчиви хипотези. Иначе няма история,а само откъслечни факти.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Днес е почивен ден - ден за отдих и развлечение.
      Защо "История"та е в раздела под това заглавие, не ми е съвсем ясно?
      Ще предложа на уважаемите съфорумци по лесна задачка.
      Тя е от по-ново време и за съществуванието и има достатъчно достоверни източници.
      А именно: Защо Константинопол е превзет от турците едва в 1453 г. - половин век след като падат българските
      царства и Османската империя е покорила вече една трета от Европа.
      Това е доста време - родени са две-три нови поколения.
      Защото е имал защитници,дебели стени и съюзници.

Коментар

• Днес е почивен ден - ден за отдих и развлечение.
        Защо "История"та е в раздела под това заглавие, не ми е съвсем ясно?
        Ще предложа на уважаемите съфорумци по лесна задачка.
        Тя е от по-ново време и за съществуванието и има достатъчно достоверни източници.
        А именно: Защо Константинопол е превзет от турците едва в 1453 г. - половин век след като падат българските
        царства и Османската империя е покорила вече една трета от Европа.
        Това е доста време - родени са две-три нови поколения.

Коментар

• С известно закъснение констатирам, че по-долу е воден един доста интересен разговор по темата: кои сме, от къде идваме, кога се е случило?

Аз скромно признавам, че нямам свои собствени изследвания , но пък доста мотивилано се интересувам от мнението на знаещите и титуловани професионални историци. В тази тема на форума споменаването на мненията на професионални историци предизвиква гнусливо сбръчване на носове, но това не може да накара лично мен да ги игнорирам.
          Гледам всичко, което излиза в История.Бг и след като видях, че сте разговаряли и сте се препирали тук, спомних си, че през последните години този въпрос е бил разискван нееднократно в горното предаване, а за последо някои аспекти бяха коментирани буквално преди десет дни. Въпреки известните нюанси в мненията, специалистите са относително единнни и категорични в изводите си, поне за главното.
          Не считам, че има някакво особено място за спорове по отношение на фактите. ... А полетът на фантазията може леко да бъде поснишен.

Сигурно ще бъде интересно на изкушените:

История.BG - Началото

История БГ - Българите преди Аспарухова България

"ИСТОРИЯ.BG" - 04.03.2019, Другите Българии

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Няма такова нещо, сега очаквай прикрити внушения от либерастката медийна кочина, че всички бели хетеро мъже са латентно такива, само дето не си признават.
            Mда, за съжаление точно това ще се случи - шовинистичната бяла мъжка свиня е виновна за всичко! Завчера стана скандал в баскета - някакъв играч мангал, след викове от страна на бял запалянко, заплатил си чинно билетчето, му скочил на бой и му се развикал, че ще го пребие и него, и жена му (що и жена му, не е ясно - етнокултурни особености явно). На което пресата (съставена от основно от бели тънкопишковци, недоклатени каки и джендъри) в един глас ревна как фенът е виновен, а черньото реагирал, щото бил провокиран, съответно белият е изгонен доживот от залата. И веднага давам пример с Кантона преди 20-на години, когато фен го обиди и той реагира - Кантона беше наказан с едни 6 месеца ли бяха (по спомени), нищо че беше най-голямата звезда в Англия по това време.

История, баце - всичко тече, всичко се променя, явно сега сме на тема черните рулз. И упорито не искат да видят ЮАР, където точно черните рулз, какво става - освен крими контингент от Източна Европа, там бял емигрант няма да видиш. Виж бяла имиграция оттам към Европа - ум да ти зайде. Black lives matter, white - don't...

P.S. Отплеснах се, затова спирам, че не е точно за тази тема, но който не си знае историята, един ден ще я повтори като фарс!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не знам какъв е, но е доста избирателно промит мозък - получил се е някакъв турлюгювеч в главата му, и резултатът е това, което е станало. Разликата между него и джихадистите е 0. За мен това е много ясна аларма, че политиците трябва да се стреснат и да наложат по-сериозни мерки в емиграцията, радикализирането на религиите, излишната толерастия и т.н., защото крайният резултат ще е такъв - избити невинни, без разлика на националнсот и вяра!
              Няма такова нещо, сега очаквай прикрити внушения от либерастката медийна кочина, че всички бели хетеро мъже са латентно такива, само дето не си признават.

Коментар

Не знам какъв е, но е доста избирателно промит мозък - получил се е някакъв турлюгювеч в главата му, и резултатът е това, което е станало. Разликата между него и джихадистите е 0. За мен това е много ясна аларма, че политиците трябва да се стреснат и да наложат по-сериозни мерки в емиграцията, радикализирането на религиите, излишната толерастия и т.н., защото крайният резултат ще е такъв - избити невинни, без разлика на националнсот и вяра!
                Снимката е взета от статуса на някой си Real Jack Dawkins, което не е предполагаемото име на стрелеца в джамията. (изтрита)
                https://twitter.com/Realjackdawkins/...722416129?s=19

Твърди се, че това се виждало и на видеото от стрелбата, но тъй като то е недостъпно, сега спекулации всякакви може да се правят.
                То ест не е ясно, дали тази снимка има нещо общо със стрелеца.
                Last edited by Джон Бийст; 15.03.2019, 21:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнение

Намерих го и в нормален новинарски сайт. Към дъното на статията е.

https://www.news.com.au/world/pacifi...e2c5c62f445334

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Не ми го отваря, дава ми някакви защити и малишъс сайт, но приемам, че е така. Интересно, че има свързани с България неща в тази "война" на кръста срещу полумесеца. Интересно е и името на града - Крайстчърч - там редовно ги удрят разрушителни земетресения, та може от това да му се е увредил мозъка на човека, знам ли? А може да има и нещо друго, идея си нямам.

Разбира се, няма как да се одобри подобно насилие, но то е полезно дотолкова (звуча цинично, обаче животът е такъв), доколкото поставя нови дебати пред обещствеността, които трябва да ги има - дали, ако мюслитата ни шамаросат, ние трябва да обърнем и другата буза по християнски, или да ударим и ние. Вечни въпроси, на които всеки има отговор, но малцина споделят мнението си, а и тези, които го споделят, масово са заклеймявани, а в някои "демократични" държави като САЩ директно остават и без препитание.

Мир на праха на хората, ние, европейците сме лесни - ще купим няколко плюшени мечета и свещи, ще турим по едно Жу суи в профила у фейса, ще плюем 2 пъти зад гърба си, за да не се случва, пък ще забравим. Що пък да го помним, те, мъртвите, по-мъртви няма да станат, нали - лицемерие на макс...
                    Намерих го и в нормален новинарски сайт. Към дъното на статията е.

https://www.news.com.au/world/pacifi...e2c5c62f445334

Коментар

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1234242/pg4
                      Ползвах reverse image search на снимката, нямам желание да я качвам в имгур. Имаше я в няколко туитър акаунта (вече са изтрити или suspended). Горе-долу се вижда и какво пише по пушката му във видео стрийма който е предавал на живо. Чете се kebab remover по цевта.
                      Не ми го отваря, дава ми някакви защити и малишъс сайт, но приемам, че е така. Интересно, че има свързани с България неща в тази "война" на кръста срещу полумесеца. Интересно е и името на града - Крайстчърч - там редовно ги удрят разрушителни земетресения, та може от това да му се е увредил мозъка на човека, знам ли? А може да има и нещо друго, идея си нямам.

Разбира се, няма как да се одобри подобно насилие, но то е полезно дотолкова (звуча цинично, обаче животът е такъв), доколкото поставя нови дебати пред обещствеността, които трябва да ги има - дали, ако мюслитата ни шамаросат, ние трябва да обърнем и другата буза по християнски, или да ударим и ние. Вечни въпроси, на които всеки има отговор, но малцина споделят мнението си, а и тези, които го споделят, масово са заклеймявани, а в някои "демократични" държави като САЩ директно остават и без препитание.

Мир на праха на хората, ние, европейците сме лесни - ще купим няколко плюшени мечета и свещи, ще турим по едно Жу суи в профила у фейса, ще плюем 2 пъти зад гърба си, за да не се случва, пък ще забравим. Що пък да го помним, те, мъртвите, по-мъртви няма да станат, нали - лицемерие на макс...

Коментар

Може ли малко инфо за тази новина. Иначе нормална реакция - екстремизма при подчовеците ражда и такъв сред уайт траша, за съжаление пацифизма при белите не ражда такъв при другите. Без да искам да оправдавам когото и да било в случая.
                        Ползвах reverse image search на снимката, нямам желание да я качвам в имгур. Имаше я в няколко туитър акаунта (вече са изтрити или suspended). Горе-долу се вижда и какво пише по пушката му във видео стрийма който е предавал на живо. Чете се kebab remover по цевта.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Скъпи, мързи ме до ровя из нета, но по някакви откъслечни спомени, комшиите доста по-рано ги споменават тези племена из хрониките си
                          И аз по далечен спомен от училище.
                          Споменават ги не с общата дума за славяни, а с името на конкретното племе.
                          Става въпрос не дали ги е имало племената, а дали са били наричани обобщаващо славяни.

Коментар

На пълнителите на ненормалника в Нова Зеландия пише Battle for Vienna, Battle for Shipka pass, Battle for Bulair и няколко други. Шантава работа.
                            Може ли малко инфо за тази новина. Иначе нормална реакция - екстремизма при подчовеците ражда и такъв сред уайт траша, за съжаление пацифизма при белите не ражда такъв при другите. Без да искам да оправдавам когото и да било в случая.

Коментар

• На пълнителите на ненормалника в Нова Зеландия пише Battle for Vienna, Battle for Shipka pass, Battle for Bulair и няколко други. Шантава работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

Извинявай,
                                така и не разбрах, чий е всъщност този език, който говорим от векове?
                                Много близък е до авестийският език http://www.protobulgarians.com/Kniga...avestiyski.htm

Коментар

Working...
                                X