IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Ами и аз това ти казвам,тия са хората на бат Баян.
    Не са. Бат Баян остава там и поема удара на хазарския хаганат и им става васал.

Тогава избухва гражданска война в Българската империя. Аспарух е заточен в Сибир и прави заговор за сваляне на властта на Бат' Баян. За наказание е изселен оттам и пратен на сигурна смърт срещу най-мощната империя тогава в света - Източната римска империя.

Именно Аспарух е предводител на народа оногури, с които бъркаш унгарците. Те нямат нищо общо с тях.

Всичко се развива по план и Източната римска империя прави пълна мобилизация на империята, като събира тракийските, македонските и ... малоазийските теми армиите си. Нещо невиждано като внимание да се обърне на някой навлек ( тоест само още 2 пъти са го правили това през всичките си 900 години жизнь ).

И понякога съдбата си прави шегички. Аспарух взел, че ги попилял от бой и ония се принудили писмено да отпишат Мизия, че вече не е тяхна, а минава към БГ империя и ежегодно плащане на трибут ( данък ).

Та, такива ми ти работи. Кажи сега пак за оногурите, които били унгарци?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Една от хипотезите за произход на държавата им т.нар. Хърт, който можело да се преведе Курт, което било нещо като Курбат = Хръват.

Нали няма да ме караш да ти обяснявам кой е Кубрат, както го наричате тук?

П.П. Те ги пишат тия неща, не аз ( да те успокоя ).
      Ами и аз това ти казвам,тия са хората на бат Баян.

Коментар

Разпадането на така наречената Кара булгар удивително съвпада с появата на
        хърватите на нашия полуостров.
        Една от хипотезите за произход на държавата им т.нар. Хърт, който можело да се преведе Курт, което било нещо като Курбат = Хръват.

Нали няма да ме караш да ти обяснявам кой е Кубрат, както го наричате тук?

П.П. Те ги пишат тия неща, не аз ( да те успокоя ).

Коментар

Унгарците имат за сродни народи: българите, хърватите и поляците.

Мразят неистово сърбелите, румънягите, чехите и словоците.

Някой ден дано разбереш защо

Коментар

Ето да си сричаш кои са днешните унгарци:

Разпадането на Стара Велика България и създаването на днешна Унгария

https://www.facebook.com/ziezibook/p...type=3&theater

П.П. Ако малко повече четеше батко си Маранди, щеше да говориш по-малко глупости, че били оногури и тураци ( ъъ .. смигам )

Коментар

Тогава защо на короната на Геза 1 подарена му от византийският василевс Михаил 7
              Дукас през 1074г пише"Jeuvitsa-настоящ крал на турците"?Това е тюрски народ родствен с турците,не с българите.
              Като ти слушам глупостите за "византийци" се чудя защо въобще ти отговарям. Мислиш, че един надпис е меродавен за нещо от 1074 година, понеже в Константинопол "знаели" всичко ли?

Защо унгарците се имат за наследници на Атила, бре момко синеок? Ти ще изкараш и Атила турак, както си я подкарал - хахаха

П.П. Отговор: Защото техния Арпат е българин, който ги основава като държава, а те много добре знаят, че българите са наследници на Атила. Това им е управленския род до 1300 година.
              Last edited by marandi; 16.11.2016, 20:00.

Коментар

Ето да си сричаш кои са днешните унгарци:

П.П. Ако малко повече четеше батко си Маранди, щеше да говориш по-малко глупости, че били оногури и тураци ( ъъ .. смигам )
                Тогава защо на короната на Геза 1 подарена му от византийският василевс Михаил 7
                Дукас през 1074г пише"Jeuvitsa-настоящ крал на турците"?Това е тюрски народ родствен с турците,не с българите.

Коментар

• Ето да си сричаш кои са днешните унгарци:

Коментар

Маранди,за да ти кажа нещо значи съм го проверил и не дудна с оная си работа.
                    Ти и за англите и саксите разправяше,че не германци и какво се оказа някрая?
                    Синко, аз много добре знам какво дуднат унгарците за себе си, понеже съм ги слушал лично на площада на героите им + замъка на рибарите + катедралата Свети Стефан, понеже батко ти Маранди е бил 4 часа с екскурзовод.

Накрая понеже се изсмях яко от техните пасквили и екскурзоводът ме дръпна настрани за 15 мин. да си говорим и накрая завършихме: Знаеш, че така са ми казали да говоря и нямам избор, дори да ръся глупости

Коментар

• Маранди,за да ти кажа нещо значи съм го проверил и не дудна с оная си работа.
                      Ти и за англите и саксите разправяше,че не германци и какво се оказа някрая?

Коментар

Цитат от пасквила, който ми пускаш:

"(Бел. авт.: възможно е тези думи да са заети от оногурите-българи, които маджарите са заварили в Среднодунавската равнина)."

Двойка! Садись

П.П. Помолих да не приписвате "история" на останалите, които те не притежават, а ти продължаваш да се напиняш.

Чао!

Коментар

Единствено знам, че от подобни неграмотници България скоро няма да се оправи.

Пускам ти карта, която е взета от днешните турецки източници и които претендират, че са "наследници" на т.нар. огузи, просъществували между 750-1050 година и вече духнали ламБата.

Има ли смисъл да ти коментирам повърнята кои са оногури и огузи. Нерде Ямбол, нерде Стамбул са казали по-старите 'орица, но ти си дрънкай тук небивалици и съчинявай световната хистори.

П.П. Виж горе в ляво какво пише като държава дори според днешната турецка "историография". За някаква Булгериа сякаш, стигаща до Каспийско море.

Цъки:
                          http://www.protobulgarians.com/ungaria-onoguria.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                            Няма как да бъде Нито турците са управлявали, а османците, нито е било робство, а иго! Ама четете българска литерятура, класици бе. Даже левски се е крил в бедни турски фамилии, щото и те са страдали от султана, а Вазов какво казва а? Под Игото или Под Робството? Стига вече! Дойде някой и пак се почне неделното училище за .диоти!
                            Маланди ще го заболи устата да ви повтаря ама вие не та не!
                            Отказал съм се да дудна с балайки и всеки с фантастиките си.

Ако ги метна на тема защо при Калоян се говори за селджук турци, а при Иван Александър за османски турци и те враждуват помежду си и се избиват в Мала Азия, ще трябва да си говоря сам, но познай кой роден пъпеш може да ги нарече цялата тази галимация с името "турци".

Естествено родните краставичари, пардон "историчари". За никакви турци не иде реч, а за 2 владетелски рода: На Селджук и на Осман. Техните преселения чисто географски не съвпадат хич, за да кръщава някой турци.

И това какво общо има с "турци", като дори генома "тураноид" е измислен, подобно на т.нар. "славянски".

После се бълват некви графики за тураноиди и славяни, като то няма такива етноси.

Затова само гавра с родната "Ентелегенция", за да се види колко всъщност е фроста

Поздрави!

Коментар

Маранди ,ти знаеш ли че унгарците преди да станат оногури и маджари първоначално са ги наричали турци?
                              Единствено знам, че от подобни неграмотници България скоро няма да се оправи.

Пускам ти карта, която е взета от днешните турецки източници и които претендират, че са "наследници" на т.нар. огузи, просъществували между 750-1050 година и вече духнали ламБата.

Има ли смисъл да ти коментирам повърнята кои са оногури и огузи. Нерде Ямбол, нерде Стамбул са казали по-старите 'орица, но ти си дрънкай тук небивалици и съчинявай световната хистори.

П.П. Виж горе в ляво какво пише като държава дори според днешната турецка "историография". За някаква Булгериа сякаш, стигаща до Каспийско море.

Цъки:
                              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                                Няма как да бъде Нито турците са управлявали, а османците, нито е било робство, а иго! Ама четете българска литерятура, класици бе. Даже левски се е крил в бедни турски фамилии, щото и те са страдали от султана, а Вазов какво казва а? Под Игото или Под Робството? Стига вече! Дойде някой и пак се почне неделното училище за .диоти!
                                Маланди ще го заболи устата да ви повтаря ама вие не та не!

Първо, Вазов пише "Под игото" доста след края на робството и то с цел да напомни забравени ценности. Поради същата причина пише и "Епопея на забравените". Второ, обиждай някъде другаде. Аз знам какво е иго за разлика от теб и това е уред, който се използва за държане на конете при използване на каруца, така че животното да няма възможност за своеволно движение. Но за да го знаеш трябва да си учил малко повече славянска литература Както и да е. За моите деца е робство, за вашите, може и присъствие да е, все ми е едно.

Коментар

Working...
                                X