IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Готвят амбициозна програма за отбелязване на 1300 години от победата на кан Тервел над арабите

Тервел не е най-застъпеният в учебните програми, а е препоръчително дори великите европейци да обяснят на децата си за свършеното.
    Като се замислим, около 35 години след учредяването на една държава, като е подходящо да уточним, че не е без основание допускането, че актът на основаването наистина се е състоял в забиването на едно копие в земята (както беше художествено представено във филма), та само 35 години по-късно тази държава вече е на висотата да извърши акт на спасяване на водещата в световен мащаб цивилизация, представляваща цяла империя.
    Има и други примери за извършени по света огромни културни и цивилизационни скокове за кратки исторически периоди, което днес навява в нас само тъга, но извършеното от България тогава наистина е смайващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Но лесно е да съдиш отстрани, а тогава си е било лепкава мъгла и затискащи обществени порядки и традиции.
      Журналисти питали Ал.Лукашенко (белоруския президент) какво мнение има за управлението на Сталин : "Ние не сме живяли по онова време и не знаем какво е било!....." - бил отговора.
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

Първо , това може въобще да не е вярно , а да е изфабрикувано от ''кой не скача е червен'' - ите
        Спомените на Някойси , няма как да са ''исторически факт''
        .
        Впрочем това е твърде уместен въпрос, защото фалшификати на историята са се ползвали откак има разбиране за История. Поради твърде разлетия й характер, това е достъпно и много измами са добили гражданственост. Дори е имало специализирани звена за съчиняване на подобни пропагандни извращения. В тях явно имало и ще има извратеняци, да не казвам от кои служби.
        Като скромен обект на давление от такива извратеняци, мога да потвърдя, че въображението им верно се ползва за уродливи, не за полезни дела. Психопатията им е видима, но простият народ много се връзва. И хвърля пари през терасата, така както се подвежда по явни лъжи и фалшификации. Затова скептично съм настроен какво ни очаква. 95 % са.
        Не твърдя, че споменатите спомени са неверни. Покой на душите на невинните жертви! Но при революционните борби падат невинни жертви дори между своите. Дори Левски стига до нежелано убийство.
        Last edited by Trakatrak'; 21.02.2018, 19:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Този документален сборник е на четвърт век. Имам го. Подборката на документи ни изкарва не особено сервилни към германците, като свидетелствата за обратното са бая повече, но те не са му тема. Все пак у нас англофилите и русофилите имат стабилни позиции и опозицията подпомага царя да не залитне като баща си. Прословутият ген. Луков вероятно затова е гръмнат, да не направи някоя глупост и съвсем да ни вкара в тресавището, ако германците инспирират преврат. В Унгария точно така става като налагат Салаши.
          1943 г. след преврата в Италия царското семейство заема антигерманска позиция. Само принц Кирил е в колебания, което му коства живота. Багрянов също се оказва страхливец и глупак. Жалка картинка. Но лесно е да съдиш отстрани, а тогава си е било лепкава мъгла и затискащи обществени порядки и традиции. Това е жалкото, че елитът ни за 140 години се състои повечето от тарикати, мошеници, рубладжии, грантаджии, гешефтари. Така е като целият народ не уважава закона. Изтиква нагоре най-калпавите, които стават не за каймак, а за мръсна пяна.
          Моля за снизхождение, но аз съм наясно и напълно открит, че съм изкушен от историята на едно делнично, лаическо ниво. Убеден съм, че разбирането (поне що-годе)на заобикалящата ни действителност минава през познаването на основни факти, обстоятелства, мотиви и закономерности от историята.
          Не е лесно, ама никак.

Заключението ти за елитите твърде вероятно да се окаже далеч по-широко валидно. Последното не казвам, воден от амбиция да оправдая нашата страна. При нас нещата се случват в крайности, понякога нетърпими и особено дразнещи. В един момент политиката започва до доминира в подредбата на социуса. Е, и при доминирането на естествения закон също има крайно отвратителни явления. Ние тук вкусихме и от тяхната благина по време на мутренските времена. Ей-го къде беше - преди двадесет години, ако въобще условно приемем, че те са преминали.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            Ей, за една бройка да изпусна това! Последните 24 часа една особена превъзбуда е плъзнала из форума, почти се бях отказал да чета назад, но добре че кликнах.
            Виждал съм някъде из нета позоваване на този документ, но в този завършен вид не съм го срещал. Масонската връзка е нещо ново за мен, но в тежки времена и при крайно отчаяние човек е готов да се хване за всичко. Много ми беше трудно да повярвам в българофилството на Борис и Евдокия, но ето тук се среща още едно интересно твърдение. За Кирил и Надежда знам крайно недостатъчно.

Много са ми били интересни винаги правителствата на Багрянов и Муравиев.. На какво са стъпили, какво са знаели, на какво са се надявали. Видимо е, че за резултатите от конференциите на великите сили не са знаели нищо, включително и за това, че такива като тях е предвидено да бъдат съдени.
            Като си помисли човек, дори един Муравиев, който идва за да възстанови уж конституцията и демокрацията, да прекрати войната със САЩ и Англия, да обяви война на Германия, и той го отнася здраво.
            Спарт, благодаря за този документ!
            Този документален сборник е на четвърт век. Имам го. Подборката на документи ни изкарва не особено сервилни към германците, като свидетелствата за обратното са бая повече, но те не са му тема. Все пак у нас англофилите и русофилите имат стабилни позиции и опозицията подпомага царя да не залитне като баща си. Прословутият ген. Луков вероятно затова е гръмнат, да не направи някоя глупост и съвсем да ни вкара в тресавището, ако германците инспирират преврат. В Унгария точно така става като налагат Салаши.
            1943 г. след преврата в Италия царското семейство заема антигерманска позиция. Само принц Кирил е в колебания, което му коства живота. Багрянов също се оказва страхливец и глупак. Жалка картинка. Но лесно е да съдиш отстрани, а тогава си е било лепкава мъгла и затискащи обществени порядки и традиции. Това е жалкото, че елитът ни за 140 години се състои повечето от тарикати, мошеници, рубладжии, грантаджии, гешефтари. Така е като целият народ не уважава закона. Изтиква нагоре най-калпавите, които стават не за каймак, а за мръсна пяна.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Към Начев,Груев и Тракчо!

http://samvoin.blog.bg/politika/2011...grianov.744386
              Ей, за една бройка да изпусна това! Последните 24 часа една особена превъзбуда е плъзнала из форума, почти се бях отказал да чета назад, но добре че кликнах.
              Виждал съм някъде из нета позоваване на този документ, но в този завършен вид не съм го срещал. Масонската връзка е нещо ново за мен, но в тежки времена и при крайно отчаяние човек е готов да се хване за всичко. Много ми беше трудно да повярвам в българофилството на Борис и Евдокия, но ето тук се среща още едно интересно твърдение. За Кирил и Надежда знам крайно недостатъчно.

Много са ми били интересни винаги правителствата на Багрянов и Муравиев.. На какво са стъпили, какво са знаели, на какво са се надявали. Видимо е, че за резултатите от конференциите на великите сили не са знаели нищо, включително и за това, че такива като тях е предвидено да бъдат съдени.
              Като си помисли човек, дори един Муравиев, който идва за да възстанови уж конституцията и демокрацията, да прекрати войната със САЩ и Англия, да обяви война на Германия, и той го отнася здраво.
              Спарт, благодаря за този документ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Моля, не принизявайте нивото на темата! Страстите си ги утолявайте в клоаката на форума - тема "Политика"!

Коментар

• ааааааааааа отивам да спя, бях нощна смяна и нямам намерение да търся убииците ня някого

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ами пише инженер, не видях генерал, ама щом казваш може и генералисимус да е станал
                    Не , не , той говори за ''партизанина убил Атанас .......... и Софка Томови ''
                    Първо , това може въобще да не е вярно , а да е изфабрикувано от ''кой не скача е червен'' - ите
                    Спомените на Някойси , няма как да са ''исторически факт''
                    Второ , ако са били предали някой от партизаните , или са си дърпали овцата като за последно ....... ми случват се такива неща ...
                    И трето !!
                    Ако не беше дошла '' народната власт '' - то поручика избил Ястребините , щеше да е генерал , а Генерала у кауша !!
                    Но тук вече отиваме към Алтернативна история , а темата е само История .
                    Last edited by БАЦЕ; 21.02.2018, 12:17.

Коментар

• Моля, не принизявайте нивото на темата! Страстите си ги утолявайте в клоаката на форума - тема "Политика"!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Моломе, ще покажеш ли твоя линк където пише че ремсиста е станал поне генерал

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение

Валентинчо,пиле шарено
                          никъде не оправдавам това зверство
                          твойто идеологическо приятелче мазното
                          се опита да оправдае убийците на невинни хора.
                          Този,който е издал заповедта за разстрел на ястребинчетата влиза в затвора,
                          а какво се случва с убиеца на Атанас , Стефан ,Васил или Тодор и Софка Томови-
                          става генерал от ,,народната власт''.
                          Ами пише инженер, не видях генерал, ама щом казваш може и генералисимус да е станал. Глей ся, имаш някой попадения, но пуста пропаганда те държи много късо. Погледни моя линк и ще видиш ИНЖЕНЕР в плевен, не генерал, не адмирал, не маршал- инженер
                          Last edited by v_tin; 21.02.2018, 12:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Миломчо пиле шарено, твоята тиква кънти на кухо, човека е под пагон, какво може да направи- ако откаже - ще го строят и него до ястребинчетата. Но как ти се струва само- седемгодишно дете да бъде разстреляно- седем годишно дете- за какво е растреляно- и то ли е било комунист. Не в него са виждали сигурно бъдещия путин

Бандитите от наркокартела меделин бледнеят пред тези убиици- и ти си тръгнал да ги защитавяш. Ей затова ви мразят всички българи и то ви мразят безплатно
                            Валентинчо,пиле шарено
                            никъде не оправдавам това зверство
                            твойто идеологическо приятелче мазното
                            се опита да оправдае убийците на невинни хора.
                            Този,който е издал заповедта за разстрел на ястребинчетата влиза в затвора,
                            а какво се случва с убиеца на Атанас , Стефан ,Васил или Тодор и Софка Томови-
                            става генерал от ,,народната власт''.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

Е,на кого кънти главата?
                              Миломчо пиле шарено, твоята тиква кънти на кухо, човека е под пагон, какво може да направи- ако откаже - ще го строят и него до ястребинчетата. Но как ти се струва само- седемгодишно дете да бъде разстреляно- седем годишно дете- за какво е растреляно- и то ли е било комунист. Не в него са виждали сигурно бъдещия путин

Бандитите от наркокартела меделин бледнеят пред тези убиици- и ти си тръгнал да ги защитавяш. Ей затова ви мразят всички българи и то ви мразят безплатно
                              Last edited by v_tin; 21.02.2018, 11:39.

Коментар

Грамотноста не е порок-сега е лесно -за две минути можеш да разбереш какво се е случило ,
                                но или си изключително неграмотен или те е страх да научиш истината.
                                И от къде е тази помия , бе господин Грамотен ...
                                Я дай линк , да видим от що за източници черпиш своята грамотност
                                Само да не ме препратиш към спомените на ''Сурчо и Масурчо'' от село Нам'кое'си
                                Дай , че немам време да ровя у Гугъл 6 дена , докат' намеря ''тоз идиотизъм''

Коментар

Working...
                                X