Първоначално изпратено от vascoss
Здравейте на всички и от мен.
Бяхме в турция в Мармарис този текст започнах да го пиша в ден четвърти в чакане с нетърпение полета обратно за София.
Тук съм със своето семейство, смело мога да напиша следните редове не само от мое име, но и от името на почти всички българи, които срещнах в Мармарис, както и от разговори с англичани.
Хотелите са били хубави, но в тях вече не се инвестира и същите са силно амортизирани - стаите са започнали да се разпадат навярно биха издържали още един сезон най-много с пряко сили (да не се впускам в подробности - изпокъсани кърпи стари чаршафи, мръсен мокет, изпочупени санитарни възли и т.н.).
Прословутия all inclusive не си го представяйте и не го гледайте от брошурите - ама въобще не е това, което си мислите: има по няколко вида салати, които почти винаги са вкиснати заради жегата, и които винаги остават почти непокътнати; има и по няколко плата нещо забъркано от порядъка на грах с боб, боб с грах или нещо такова което не става за ядене и следователно се прибира за следващото зареждане; разбира се има и картофено пюре и пържени картофи и ако искайте вярвайте, днес за вечеря имаше едно плато забъркано от вкиснати домати с пържени картофи от обяда???; идва ред и на месото там е голямата борба и пред това плато стои главния готвач, който те гледа лошо и ти подава едно малко парченце в чинията и ако му направиш знак за още ти изроптава нещо на турски и ти става ясно, че трябва да си вземеш от макароните (много са популярни по all инклузивите). Та за месото редува се пилешко, телешко и два пъти агнешко - реално погледаното, няма какво друго да се яде от all инкузива защото другото не става за ядене или рискуваш от рядкото щастие - и там какво борба става в първите 20 мин. докато свършат двете плата, разбира се борбата е с руснаците те са основния контингент. Българите които сме малко около 10 % просто стоим и ги наблюдаваме.
Студените напитки от мокрия бар, който работи с по двама души и там има други сърдитковци които също гледат лошо и имаш избор между: Танг - три вида, кола и спрайт ама местно производство, които са много ама много по различни от това, което познаваме; БИРАТА също е местна и ти се подава в малки пластмасови чашки - отвратителна е; Джин и тоник - не се притеснявайте не можете да се напиете от тях имам подозрение че са с мнооого ниски градуси.
Мога да описвам още много за чакълестия плаж, за хлора в басейна, от който ти почервеняват очите и всички стават като вампири, за владеенето на езици, за различните видове забрани като например на закуска, обед и вечеря не се допускат лица, които не са облечени (примерно утиваш към чакълестия плаж и искаш да изядеш две яйца едно пържено едно печено, да печено - и си има фейшън контрол, които ти показва една снимка от която става ясно че при 35 градуса сутрин трябва да си облечен поне с тениска и бермуди) и какви ли не тъпотии.
Какво ли отприщи яда в мен, сина ми на 2,7 год. първите два дни дигна висока температура от климата мнооого е жега и съответно ние си стояхме в стаята и на терсата докато се аклиматизира - разбира се в такива моменти ама въобще не ти е до ядене. На третия ден отивам да взема нещо за обядване от прословутия all инклузив. искам да си взема една чиния за стаята с храна, но фейшън контрола ми казва на чист руски че не мога да изнасям от ресторанта чинии. ОК. Връщам се аз в ресторанта и си взимам в една питка две парченца пилешко и малко пържени картофи тръгвам да излизам усмихвам се вежливо на строгия чичко и тръгвам на два метра от ресторанта същия дойде и ми изтръгна грубо от ръцете сандвича. АЗ ИЗБЕСНЯХ исках да говоря с шефа на хотела – не можело говорих с едно момиче от рецепцията някакси си ме разбра говори по тел. с Хасан и би трябвало всичко да е ок, да ама не отивам пак в ресторанта Хасан се беше събрал с още четирима които ми казаха да говоря с Гюнай - боса и т.н.
Знам го това със звездите затова бяхме и в 4* хотел, но от разговора ми с другите българи разбрах, че навсякаде положението в Мармарис се втасало от тази година, защото курорта е бил построен основно от англичани преди 10 –на год. Върху турска земя на концесия и сега турчилята си взимат хотелите и вкарват турски мениджмънт. Е да по ресторантите са много любезни ама там една малка пица кола и бира са ти 25 лв., а пил. Пържола с гарнитура е към 30 лв. – дюнер 8 кинта.
Интересно е да се види част от ориента но не става определено за почивка със семейство.
Това е от мен всеки сам си решава.
Бяхме в турция в Мармарис този текст започнах да го пиша в ден четвърти в чакане с нетърпение полета обратно за София.
Тук съм със своето семейство, смело мога да напиша следните редове не само от мое име, но и от името на почти всички българи, които срещнах в Мармарис, както и от разговори с англичани.
Хотелите са били хубави, но в тях вече не се инвестира и същите са силно амортизирани - стаите са започнали да се разпадат навярно биха издържали още един сезон най-много с пряко сили (да не се впускам в подробности - изпокъсани кърпи стари чаршафи, мръсен мокет, изпочупени санитарни възли и т.н.).
Прословутия all inclusive не си го представяйте и не го гледайте от брошурите - ама въобще не е това, което си мислите: има по няколко вида салати, които почти винаги са вкиснати заради жегата, и които винаги остават почти непокътнати; има и по няколко плата нещо забъркано от порядъка на грах с боб, боб с грах или нещо такова което не става за ядене и следователно се прибира за следващото зареждане; разбира се има и картофено пюре и пържени картофи и ако искайте вярвайте, днес за вечеря имаше едно плато забъркано от вкиснати домати с пържени картофи от обяда???; идва ред и на месото там е голямата борба и пред това плато стои главния готвач, който те гледа лошо и ти подава едно малко парченце в чинията и ако му направиш знак за още ти изроптава нещо на турски и ти става ясно, че трябва да си вземеш от макароните (много са популярни по all инклузивите). Та за месото редува се пилешко, телешко и два пъти агнешко - реално погледаното, няма какво друго да се яде от all инкузива защото другото не става за ядене или рискуваш от рядкото щастие - и там какво борба става в първите 20 мин. докато свършат двете плата, разбира се борбата е с руснаците те са основния контингент. Българите които сме малко около 10 % просто стоим и ги наблюдаваме.
Студените напитки от мокрия бар, който работи с по двама души и там има други сърдитковци които също гледат лошо и имаш избор между: Танг - три вида, кола и спрайт ама местно производство, които са много ама много по различни от това, което познаваме; БИРАТА също е местна и ти се подава в малки пластмасови чашки - отвратителна е; Джин и тоник - не се притеснявайте не можете да се напиете от тях имам подозрение че са с мнооого ниски градуси.
Мога да описвам още много за чакълестия плаж, за хлора в басейна, от който ти почервеняват очите и всички стават като вампири, за владеенето на езици, за различните видове забрани като например на закуска, обед и вечеря не се допускат лица, които не са облечени (примерно утиваш към чакълестия плаж и искаш да изядеш две яйца едно пържено едно печено, да печено - и си има фейшън контрол, които ти показва една снимка от която става ясно че при 35 градуса сутрин трябва да си облечен поне с тениска и бермуди) и какви ли не тъпотии.
Какво ли отприщи яда в мен, сина ми на 2,7 год. първите два дни дигна висока температура от климата мнооого е жега и съответно ние си стояхме в стаята и на терсата докато се аклиматизира - разбира се в такива моменти ама въобще не ти е до ядене. На третия ден отивам да взема нещо за обядване от прословутия all инклузив. искам да си взема една чиния за стаята с храна, но фейшън контрола ми казва на чист руски че не мога да изнасям от ресторанта чинии. ОК. Връщам се аз в ресторанта и си взимам в една питка две парченца пилешко и малко пържени картофи тръгвам да излизам усмихвам се вежливо на строгия чичко и тръгвам на два метра от ресторанта същия дойде и ми изтръгна грубо от ръцете сандвича. АЗ ИЗБЕСНЯХ исках да говоря с шефа на хотела – не можело говорих с едно момиче от рецепцията някакси си ме разбра говори по тел. с Хасан и би трябвало всичко да е ок, да ама не отивам пак в ресторанта Хасан се беше събрал с още четирима които ми казаха да говоря с Гюнай - боса и т.н.
Знам го това със звездите затова бяхме и в 4* хотел, но от разговора ми с другите българи разбрах, че навсякаде положението в Мармарис се втасало от тази година, защото курорта е бил построен основно от англичани преди 10 –на год. Върху турска земя на концесия и сега турчилята си взимат хотелите и вкарват турски мениджмънт. Е да по ресторантите са много любезни ама там една малка пица кола и бира са ти 25 лв., а пил. Пържола с гарнитура е към 30 лв. – дюнер 8 кинта.
Интересно е да се види част от ориента но не става определено за почивка със семейство.
Това е от мен всеки сам си решава.
Коментар