IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абе я да ви питам...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nia
    Първоначално изпратено от azikram
    Първоначално изпратено от OstapBender
    Чакайте сега да ви кажа.
    Аз първо по форумите въобще не четох щото не съм толкоз навътре и от толкова много мнения се обърквам и незнам на кого да вярвам.
    Прочетох едно две книжлета (за Corporate Finance и една друга) и тъй като реших че да играя директно на борсата е рано за мен и ще ме лапнат като стой та гледай си купих акцийки в няколко фонда (все рискови щото съм много алчен ама все пак ги подбирах де)
    Второ аз съм инвестирал няколко хилядарки които ако загубя нито ще обеднея нито ще забогатея.
    И трето аз знам че по принцип борсата винаги се качва нагоре тъй че в дългосрочна перспектива няма да загубя.
    Не ли тъй сега кажете?
    И последно и да загубя всичко имам къща на село с курник и кочина
    тамън ще се махна от тая гадна София.
    Със здраве на всички.
    Човече, ти си се уредил в живота бе сега ако кажеш, че кочината има 1-2 обитатели дето грухтят..... просто хващай си шапката и ходи да точиш ножа
    HAHAHAHHAHAHA SILA

Istinata e v kochinata i v svinskite prujki, ne v borsata !!!!

NE E PREPORUKA!
    TOva e preporuka za NADEBELQVANE! :PPPP

Коментар

• znaete li koga drujestvoto pod nomer 216 6te zapo4ne turgoviq...i ako znete ne6to pove4e za tqh pi6ete...4e mai ne samo az se interesyvam
      I am so bad with that cash, I drop a whole bag!

Коментар

• hora, pomagaite, vijdam 4e ne samo az sum ot skoro tyk , samo 4e az o6te nqmam kypeni akcii, i pitam kakva e procedyrata prez cobos, i

Виж портфейлите на някои фондове, сравни ги. Кои дружества заемат най-голям дял при тях.
        .... ot kude az moga da napravq tova?....

i kakvo po to4no imate v predvid pod "korekciq"

Blagodarq predvaritelno , pozdravi
        I am so bad with that cash, I drop a whole bag!

Коментар

• Аз не съм от опитните и не бих могъл да изразя особено компетентно мнение, но като гледам, че никой от тези, които могат, не го прави, реших аз да напиша нещо.
          Корекцията към момента е временна и лично аз смятам, че не би траяла много дълго. В средносрочен план едва ли може да има причини за сериозни притеснения - това е казвано много пъти в различни теми в този форум. Сега има ИПО, другия месец също се очакват две (Енемона и Етропал), отделно увеличния на капитал и т.н. Това няма как да не влияе върху останалите акции. Както също нееднократно се е споменавало, поради високия ръст на цените за относително кратко време част от играчите предпочетоха да кешират натрупаната доходност.
          Според мен няма защо да се притесняваш, ако имаш намерение да държиш акциите за поне година време.
          Ей, Остап, добре че отвори тази тема, че да прочета най-накрай, че някой е оптимист. Това направо ми осмисли деня. Аз от скоро съм на борсата. Преди това четох, играх симулативно, после влязох предпазливо, след това по-смело, направих добър портфейл (според мен), всичко растеше, радост голяма и изведнъж ... От една седмица само ближа рани, обаче стискам и не продавам. Не знам обаче докъде ще ми издържат нервите.
          Та по този повод, я да кажат накои от по-опитните и разбиращите - колко горе-долу трае една корекция, или докъде смятат, че ще продължи конкретно тази и разумно ли е да не се продава, че нещо съвсем ми се объркаха представите. Добри дружества, добри отчети, чудесни перспективи - и какво - падат.... Мъка голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
            Искам да се включа още веднъж - говорите за "тълпа". Нека само да се уточним, че НИКЪДЕ ПО СВЕТА ИНВЕСТИРАНЕТО НА БОРСАТА НЕ Е ЕЛИТАРНО ЗАНИМАНИЕ подобно на философията или теологията, например. Макар и борсовата търговия или инвестирането да не е за всеки, навсякъде хората се учат, грешат и т.н. Ако някой смята, че е аристократ или се е издигнал над "тълпата", защото притежава инвестиционна култура или участва на борсата - ... без коментар. Логиката на функциониране на фондовите пазари е именно да бъдат масово достъпни. Човекът е съвсем добронамерен и иска да придобие знание, има и чувство за хумор а някои от вас веднага се почувстваха така сякаш поредния неверник пристъпва в собствения му храм Смях голям!!!
            Никой не ти говори за аристокрация или друга някаква ...ация. Очевидно не си влизал в офис на ИП/брокерски отдел, не в приемната.Очевидно нямаш и най-беглата представа как работи и функционира.Само техническата подръжка и обслужване на месец са една значителна сума.Отделно брокерите са тези през които първи минават слуховете,достигат до тях или ги разпространяват.Това им дава предимство при вземането на инвестиционни решения доста преди масата.Всеки може да има огромни знания но когато не е част от "машината" си остава само със знанията.Както вече отбелязах,това е бизнес и като всеки един бизнес за да печелиш от него изисква доста време,усилия и познания.Трябва да му се отдадеш изцяло иначе нестава. Всеки сам решава пътя по който ще поеме разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
              Първоначално изпратено от azikram
              Чакайте сега да ви кажа.
              Аз първо по форумите въобще не четох щото не съм толкоз навътре и от толкова много мнения се обърквам и незнам на кого да вярвам.
              Прочетох едно две книжлета (за Corporate Finance и една друга) и тъй като реших че да играя директно на борсата е рано за мен и ще ме лапнат като стой та гледай си купих акцийки в няколко фонда (все рискови щото съм много алчен ама все пак ги подбирах де)
              Второ аз съм инвестирал няколко хилядарки които ако загубя нито ще обеднея нито ще забогатея.
              И трето аз знам че по принцип борсата винаги се качва нагоре тъй че в дългосрочна перспектива няма да загубя.
              Не ли тъй сега кажете?
              Със здраве на всички.
              Човече, ти си се уредил в живота бе сега ако кажеш, че кочината има 1-2 обитатели дето грухтят..... просто хващай си шапката и ходи да точиш ножа
              HAHAHAHHAHAHA SILA

NE E PREPORUKA!
              Ох, ако знаеш как с удоволствие бих си заживял в едно такова селце дето ги има в Германия или Холандия. Мен ако питаш ние живеем в по-голяма кочина от тази в която живеят щастливо грухчовците на село. Онзи ден ме блъснаха с кола, първо полицаите ме рекетираха за да напишели протокола в моя полза (въпреки че онзи очевидно е виновен) после се оказва че не стига че вината не е моя ами аз не мога и да си покрия разходите по оправяне на щетите.
              И отгоре на всичко и акциите падат ;-)

Както и да е заседанието продължава, делото за спасяване на давещите се е дело преди всичко на самите тях.
              Сполай ви на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah

Само че сривове се случват и борсите не се възстановават дълги години - за справка виж Гърция 1999-2000, Япония в началото на 90-те, Насдак в САЩ след дот ком бума и т.н. И на трите места индексите още не са се възстановили.
                Тия сривове не бяха ли след масово листване на гаражни компании, за които няма никакви данни (нито изисквания) за история, обороти и т.н.? NASDAQ не беше ли с доста по-малки изисквания от NYSE към компаниите, които могат да бъдат листвани, т.е. всеки може да си листне компания, без да дава подробна информация за своята дейност, а само на обещания за светло бъдеще? В Гърция не беше ли подобен случай?

На БФБ може да има проблем, ако започнат да се листват ей такива менте компании и хората масово започнат да пазаруват на сляпо. Но по отношение на сериозните компании не смятам, че ще се стигне дотам.

Пък и с наливането на пари от пенсионните фондове възходящото движение се подкрепя.

При висока инфлация, както е при всяко управление на БСП, акциите се качват.

Това ме кара да мисля, че дори да не се покачи сериозно нагоре ако примерно липсва фундамент на сериозните компании, то поне срив като гореизброените не би трябвало да има.

Не твърдя, че разбирам особено много от борсова търговия, така че ще се радвам на контрааргументи.

Коментар

• Първоначално изпратено от azikram
                  Чакайте сега да ви кажа.
                  Не ли тъй сега кажете?
                  Със здраве на всички.
                  HAHAHAHHAHAHA SILA

NE E PREPORUKA!
                  NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• [... Лично според мен БГ пазар има много голям потенциал за развитие,тъй като компаниите ни са все още доста далеч от стандартите и нормите в развития свят и има много още да гонят, а това предполага растеж и ръст в цените на акциите им.В момента пазара е в корекция поради ред причини, но лично аз съм голям оптимист.[/quote]

Ей, Остап, добре че отвори тази тема, че да прочета най-накрай, че някой е оптимист. Това направо ми осмисли деня. Аз от скоро съм на борсата. Преди това четох, играх симулативно, после влязох предпазливо, след това по-смело, направих добър портфейл (според мен), всичко растеше, радост голяма и изведнъж ... От една седмица само ближа рани, обаче стискам и не продавам. Не знам обаче докъде ще ми издържат нервите.
                    Та по този повод, я да кажат накои от по-опитните и разбиращите - колко горе-долу трае една корекция, или докъде смятат, че ще продължи конкретно тази и разумно ли е да не се продава, че нещо съвсем ми се объркаха представите. Добри дружества, добри отчети, чудесни перспективи - и какво - падат.... Мъка голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от takiteasy
                      Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                      Не мислите ли че 100-те подобни такива темички са:

1. Признак на не много добра инвестиционна култура.

2. Манипулативни?
                      1. Така е. Ще ми помогнеш ли да си увелича моята?
                      2. Не ставай смешен, кого според теб мога да манипулирам?
                      Никой естесвено!
                      Добре е че си почнал с фондове докато се ореантираш в обстанвката!
                      Виж портфейлите на някои фондове, сравни ги. Кои дружества заемат най-голям дял при тях. Чети какво се пише и по темите тука все пак. Въпреки че има доста манипулативни мнения...обръщай внимание и на критиките. Колкото повече критики толкова повече внимание! Все пак черното е черно бялото е бяло!
                      Успех! ;-)
                      Повярвай ми точно това правя в момента. Радвам се че поне имам идея къде е правия път ;-)
                      Благодаря,
                      Успех.

Заседанието продължава господа съдебни заседатели ;-)

Коментар

• Искам да се включа още веднъж - говорите за "тълпа". Нека само да се уточним, че НИКЪДЕ ПО СВЕТА ИНВЕСТИРАНЕТО НА БОРСАТА НЕ Е ЕЛИТАРНО ЗАНИМАНИЕ подобно на философията или теологията, например. Макар и борсовата търговия или инвестирането да не е за всеки, навсякъде хората се учат, грешат и т.н. Ако някой смята, че е аристократ или се е издигнал над "тълпата", защото притежава инвестиционна култура или участва на борсата - ... без коментар. Логиката на функциониране на фондовите пазари е именно да бъдат масово достъпни. Човекът е съвсем добронамерен и иска да придобие знание, има и чувство за хумор а някои от вас веднага се почувстваха така сякаш поредния неверник пристъпва в собствения му храм Смях голям!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от OstapBender
                          Аз не твърдя, че не съм от "тълпата" качила се на влака и си го признах и още бих могъл да кажа че бях съвсем наясно със рисковете и затова реших да започна с малки суми.
                          Всеки все някога е започнал и далеч не всички са започнали с успех нали?
                          Освен това аз съм с намерения да инвестирам с още пари и то дългосрочно а не спекулативно търсещ бърза печалба. Само, че като се поориентирам малко тогава ще вложа по-големи пари. И не е вярно, че не ми пука все пак са си пари.
                          А темата я пуснах защото исках да чуя и други мнения (аз също имам мое) защо в момента върви надолу. И още това беше един опит да се погледне малко по-весело на (засега) отрицателния резултат от експеримента ми. Само че някой го възприеха не съвсем както трябва, визирам приказките за вазелина.
                          Все пак жалко, че не се чуха достатъчно сериозни мнения по въпроса.
                          Успех на всички.
                          Целта на поста не беше заяждане, а опит да погледнеш от друг ъгъл на нещата.Това е бизнес, а за да правиш бизнес не трябва да си част от тълпата,стадото,масата или каквато дръга дума се сетиш. Разбира се че всеки е започнал някога и от някъде.Но е добре да се научиш/ развиеш усещането за това къде и защо да инвестираш, а не само да инвестираш.Лично според мен БГ пазар има много голям потенциал за развитие,тъй като компаниите ни са все още доста далеч от стандартите и нормите в развития свят и има много още да гонят, а това предполага растеж и ръст в цените на акциите им.В момента пазара е в корекция поради ред причини, но лично аз съм голям оптимист.

Коментар

• Първоначално изпратено от OstapBender
                            Първоначално изпратено от Форекс Форексов

2. Манипулативни?
                            Никой естесвено!
                            Добре е че си почнал с фондове докато се ореантираш в обстанвката!
                            Виж портфейлите на някои фондове, сравни ги. Кои дружества заемат най-голям дял при тях. Чети какво се пише и по темите тука все пак. Въпреки че има доста манипулативни мнения...обръщай внимание и на критиките. Колкото повече критики толкова повече внимание! Все пак черното е черно бялото е бяло!
                            Успех! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов

2. Манипулативни?

Коментар

• Аз не твърдя, че не съм от "тълпата" качила се на влака и си го признах и още бих могъл да кажа че бях съвсем наясно със рисковете и затова реших да започна с малки суми.
                                Всеки все някога е започнал и далеч не всички са започнали с успех нали?
                                Освен това аз съм с намерения да инвестирам с още пари и то дългосрочно а не спекулативно търсещ бърза печалба. Само, че като се поориентирам малко тогава ще вложа по-големи пари. И не е вярно, че не ми пука все пак са си пари.
                                А темата я пуснах защото исках да чуя и други мнения (аз също имам мое) защо в момента върви надолу. И още това беше един опит да се погледне малко по-весело на (засега) отрицателния резултат от експеримента ми. Само че някой го възприеха не съвсем както трябва, визирам приказките за вазелина.
                                Все пак жалко, че не се чуха достатъчно сериозни мнения по въпроса.
                                Успех на всички.

Коментар

Working...
                                X