Като голям фен на "Параграфа", препоъчвам горещо "Бомбардировачи" от По Бонсън, в стила и във възхвала на "Параграф 22", само че не става въпрос за война а за... финанси. Много увлекателна със страхотно чуство за хумор (на няколко пъти се превивах и падах от смях), много подходяща за разведряване на помръкналия инвестотирски дух!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Поздрави и от мен по случай Световният Ден на Книгата и Авторското право.
Относно
Първоначално изпратено от Longin
P.S. Бюджолд има невероятните 5(!) награди Хюго, далеч по мастити и известни на всички писатели имат макс. 2-3, само Р.Хейнлайн има също 5, но мисля скоро ще бъде надминат
Най-много награди "Хюго" има Кони Уилис (общо 9)
Второто място си делят великите Роджър Зелазни и Робърт Хайнлайн с по 6.
И едва след това идват Лоис Бюджолд, Върнър Виндж и Айзък Азимов(заедно с Хайнлайн и Кларк считани за "Великата Тройка на научната фантастика) с по 5 награди Хюго.
Иначе ако разглеждаме само категорията "Най-добър роман", Бюджолд е на второ място с 4 награди , след великият Хайнлайн (с 5)
P.S.
Първоначално изпратено от diletantНай-хубавата книга за войната за мен е Параграф 22 на Джоузеф Хелър
Коментар
-
Първоначално изпратено от PitagorС изненада установявам, че с годините все по-малко ми се чете сериозна, задълбочена, многопластова литература. Лека, занимателна и с тънко чувство за хумор жадувам, но трудно намирам... Много трудно.
Та в тази връзка, какво ще кажете за тринадесетте книжки от поредицата "Бараяр" на Бюджолд?
последните 2-3 за Майлс : Дипломатически Имунитет , Цивилна Кампания, Зимния Празник - така и не успях да ги намеря... та ги четох в електронен вариант , и то на телефон всъщност за Дипломатически Имунитет още не съм загубил надежда и продължавам да търся - та да я прочета за десерт както си му е редът - на хартия
Pitagor - ако не си ги прочел вече - горещо ти препоръчвам и по-новите 3 книги на ЛМБюджолд/~Шалион/ - и там е надминала себе си! дано да има и 4-та скоро
P.S. Бюджолд има невероятните 5(!) награди Хюго, далеч по мастити и известни на всички писатели имат макс. 2-3, само Р.Хейнлайн има също 5, но мисля скоро ще бъде надминат"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от loloЛека, занимателна и с тънко чувство за хумор жадувам, но трудно намирам... Много трудно.
Колкото до Л.М.Бюджолд -> да интересни са и книгите, но не всичките! Това е проблема на писателите пишещи на килограм, не може всичко да им е велико! Освен ако не носят името С.Кинг, разбира се :-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътДраги Питагоров - ще ти дам да прочетеш 1-2 мои романа... :-)
Ще взема да измисля една книга за кинти и инвестиране - ама ме мързи... :-(
На някой попадала ли му е книгата Sperm Wars! Разказва се за отношенията между половете и защо едните са зли по време на ПМС, а другите по време на без-бирие :-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Корк
Петер
Хиляди книги съм изчел. Много от тях съм харесал. Не малко съм и разбрал...
С изненада установявам, че с годините все по-малко ми се чете сериозна, задълбочена, многопластова литература. Лека, занимателна и с тънко чувство за хумор жадувам, но трудно намирам... Много трудно.
Та в тази връзка, какво ще кажете за тринадесетте книжки от поредицата "Бараяр" на Бюджолд?
А, да не забравя да похваля Амели Нотомб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от c.r.e.a.mСигурно и Богомил Райнов много те впечатлява...
Всеки ,който е живял в комунистическа страна трябва да прочете тази книга за да разбере с кого си има работа.
Коментар
Коментар