Приключих "Триумфалната арка" скоро. Уникална книга, страхотен Ремарк
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеАми нормално е това да те откаже да я дочетеш! Благодаря за този пост, поне няма да си губя времето с тази трилогия!
Коментар
-
Благоприемам!
Насила можеш да вземеш, но насила никому нищо не можеш да дадеш.
Все пак в книгата имаше една загадка, която ми бе много интересна и тя звучеше така:
"Появявам се в началото на нощта, в края на всяка сутрин, по средата на годината и мога лесно да бъда забелязана, ако се гледа луната.
Какво съм аз?"
Който е прочел, знае отговора. Друг, който не прочел, може да помисли какво е то.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЕдно цитатче от книгата, която чета в момента Денят на мравките- втора част от трилогията на Бернар Вербер:
Енциклопедия- Икономика:
Навремето икономистите смятали, че едно общество е здраво, когато е в експанзия. Темповете на нарастване служели за термометър, който показвал здравословното състояние на всяка структура: държава, предприятие, наемни работници и служители.
Ала принципно невъзможно е непрекъснато да се върви слепешката напред. Идва време да се спре експанзията, преди тя да ни залее и смаже.
Очевидно е, че икономическата експанзия няма бъдеще.
Единственото трайно състояние е равновесието на силите. Едно общество, една нация или един работник са здрави, когато не накърняват и не са накърнявани от средата, която ги заобикаля.
Ние трябва да се стремим не да завоюваме, а напротив, да се интегрираме в природата и в космоса. Девизът трябва да бъде един: Хармония. Хармонично, взаимно проникване между вътрешния и външния свят-без насилие и без домогвания. Денят, в който човекът престане да изпитва чувство на превъзходство и на страх пред едно природно явление, човекът ще се намира в хомеостазия със своя свят, той ще познае хармонията. Ще престане да се проектира в бъдещето.
Няма да си поставя далечни цели, просто ще живее в настоящето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от burlone Разгледай мнениеВ момента чета "Сицилианецът" на Марио Пузо, а следващата ще е "Понеделник започва в събота" на братя Стругацки
Коментар
-
Едно цитатче от книгата, която чета в момента Денят на мравките- втора част от трилогията на Бернар Вербер:
Енциклопедия- Икономика:
Навремето икономистите смятали, че едно общество е здраво, когато е в експанзия. Темповете на нарастване служели за термометър, който показвал здравословното състояние на всяка структура: държава, предприятие, наемни работници и служители.
Ала принципно невъзможно е непрекъснато да се върви слепешката напред. Идва време да се спре експанзията, преди тя да ни залее и смаже.
Очевидно е, че икономическата експанзия няма бъдеще.
Единственото трайно състояние е равновесието на силите. Едно общество, една нация или един работник са здрави, когато не накърняват и не са накърнявани от средата, която ги заобикаля.
Ние трябва да се стремим не да завоюваме, а напротив, да се интегрираме в природата и в космоса. Девизът трябва да бъде един: Хармония. Хармонично, взаимно проникване между вътрешния и външния свят-без насилие и без домогвания. Денят, в който човекът престане да изпитва чувство на превъзходство и на страх пред едно природно явление, човекът ще се намира в хомеостазия със своя свят, той ще познае хармонията. Ще престане да се проектира в бъдещето.
Няма да си поставя далечни цели, просто ще живее в настоящето.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pecotat Разгледай мнениев момента чета черната кутия на алек попов не е зле дори съм малко изненадан дано повечко такива неща излизат от български автори иначе троянския кон го имам но съм в пловдив а не в търново книжката е прилична спор няма но чак щуро търсене не заслужава
Коментар
Коментар