Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове (2)
Collapse
X
-
"Когато бях малък, не обичах да се събуждам рано, а майка ми мразеше това поведение, защото мечтаеше един ден да ме види забогатял търговец.
Един ден майка ми дойде с мен при учителя и учителят ми се съгласи с нея.
Учителят ми казва за ползите от ранното ставане:
- Сократе, ще ти разкажа една красива история и ти ще ми кажеш каква е поуката от нея, става ли?
- Сократ: Добре.
- Учител: Имаше две птици, едната от които се събуди рано и събра насекоми и нахрани малките си, а втората се събуди късно и не намери насекоми за ядене... Какво научи от историята, Сократе?!
- Сократ: Насекомите, които се събуждат рано, биват изядени от птиците!
И Сократ не стана търговец...Той стана философ.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Alina Simeonova · 15 ч ·
Химик, физик, математик и филолог получиха задачата да измерят височината на кулата с помощта на барометър.
^Химикът измерил налягането в подножието на кулата и на покрива и установява, че височината й е от 0 до 100 метра.
^Физикът пуснал барометъра от покрива, измерил времето на падане и изчислил, че височината на кулата е от 60 до 70 метра.
Математикът измерил височината на барометъра, дължината ^на сянката на барометъра и дължината на сянката на кулата, изчислил тангенса на ъгъла и установил, че височината на кулата е от 63 до 64 метра.
^Филологът продаде барометъра, с парите от продажбата купи алкохол и напи пазача, а той от своя страна му сподели, че височината на кулата е 63 метра 40 сантиметра.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар