Първоначално изпратено от sunny
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ханиш Разгледай мнениеАлкохолиците май ги е хванала цирозата и си почиват от кръчмата.
Аз пък аз докато си пиех лимонадката написах нещо.Може би част от бъдещ роман?
Ето го:
"Един ден Нощният пазач попита котарака,толкова ли слаб ловец е,че не може да хване дори една птичка.Котаракът погледна Нощният пазач и му разказа една история.
"Бог живееше съвсем сам в една селска къща.И беше самотен.
Дойде зимата и в същата къща влязоха да живеят на топло и една двойка полски мишки.Те наскоро се бяха влюбили и се бяха събрали.
Мъжкият беше силен а женската добра.
Мишките си намериха местенце в къщата и решиха да си направят деца.Да си направят малки мишлета които да осмислят живота им.Но първо решиха да проучат средата и да опознаят Бог.
Бог не харесваше мишките.Той се страхуваше от тях.
Да,но мишките не знаеха това.Те си мислеха,че Бог е добър и ще им помогне да отгледат децата си.
Женската мишка нощно време отиваше до главата на Бог и решеше косата му.Тя си мислеше,че така помага на Бог да спи по-добре и да сънува сладки сънища.
Но Бог не харесваше това.Той се страхуваше.
На мъжката и женската мишка им се родиха пет малки сладки мишлета.Те бяха тяхната гордост и тяхната любов.
Мишлетата растяха бързо и вече само кърмата от майка им не беше достатъчна.Затова мъжката мишка тръгна да търси храна в къщата където живееше Бог.Беше зимата и никъде другаде не можеше да се намери храна.
Но Бог не харесваше това което правят мишките.Вярно,че те ядяха само изоставена от него храна,като обелки от ябълки или изхвърлена в кофите за боклук храна,но въпреки това той не харесваше това.
Защото се страхуваше.
Така той един ден купи капан и го заложи.
Първо се хвана мъжката мишка.
След като се хвана мъжката мишка на женската и се наложи да излезе от укритието си,да изостави още много малките мишлета и да търси храна.
Тя също се хвана в капана.
Така малките мишлета останаха без храна и гладни.
Въпреки това те не се разсърдиха на Бог.Те разбираха,че Бог се страхува от тях и затова прави така.
Една вечер едно от мишлетата дори отиде да пороши косата на Бог за да може той да сънува сладки сънища.
След това и то се хвана в капана.
След него и едно от сестричетата му.
Третото мишле беше толкова огладняло,че още през деня по светло влезе в кофата за да търси храна.Бог го видя и го уби.
Останалите две мишлета умряха от глад.
И след като изби всички мишки Бог започна да живее както преди.Напълно сам и още по-нещастен."
-Аз не искам да съм напълно сам-каза още котарака-Затова не ловя птичките а само си играя с тях.За да не остана сам.
Наздраве!
Не е ясно основното послание -
Бог е сам и нещастен? (следователно никой земен не може да бъде щастлив???)
Страхът разрушава? (даже ако си Бог, голям, силен и всемогъщ???)
Самотата е най-голямото наказание? (даже ако си създател на всичко живо???)
Добротата е винаги неразбрана/наказана (даже ако не си заплаха за никой, и само си търсиш мъничко местенце под слънцето - за теб и за твоето семейство)?
Даже и некой смотан котарак може да бъде много мъдър? Хихихи
Наздраве!!!
Е??? Чакаме нещо по-свежичко и по-оптимистично!!!
Вкарай малко любов, романтика, късмет и... happy end
Last edited by sunny; Вчера, 13:01.
Коментар
-
Алкохолиците май ги е хванала цирозата и си почиват от кръчмата.
Аз пък аз докато си пиех лимонадката написах нещо.Може би част от бъдещ роман?
Ето го:
"Един ден Нощният пазач попита котарака,толкова ли слаб ловец е,че не може да хване дори една птичка.Котаракът погледна Нощният пазач и му разказа една история.
"Бог живееше съвсем сам в една селска къща.И беше самотен.
Дойде зимата и в същата къща влязоха да живеят на топло и една двойка полски мишки.Те наскоро се бяха влюбили и се бяха събрали.
Мъжкият беше силен а женската добра.
Мишките си намериха местенце в къщата и решиха да си направят деца.Да си направят малки мишлета които да осмислят живота им.Но първо решиха да проучат средата и да опознаят Бог.
Бог не харесваше мишките.Той се страхуваше от тях.
Да,но мишките не знаеха това.Те си мислеха,че Бог е добър и ще им помогне да отгледат децата си.
Женската мишка нощно време отиваше до главата на Бог и решеше косата му.Тя си мислеше,че така помага на Бог да спи по-добре и да сънува сладки сънища.
Но Бог не харесваше това.Той се страхуваше.
На мъжката и женската мишка им се родиха пет малки сладки мишлета.Те бяха тяхната гордост и тяхната любов.
Мишлетата растяха бързо и вече само кърмата от майка им не беше достатъчна.Затова мъжката мишка тръгна да търси храна в къщата където живееше Бог.Беше зимата и никъде другаде не можеше да се намери храна.
Но Бог не харесваше това което правят мишките.Вярно,че те ядяха само изоставена от него храна,като обелки от ябълки или изхвърлена в кофите за боклук храна,но въпреки това той не харесваше това.
Защото се страхуваше.
Така той един ден купи капан и го заложи.
Първо се хвана мъжката мишка.
След като се хвана мъжката мишка на женската и се наложи да излезе от укритието си,да изостави още много малките мишлета и да търси храна.
Тя също се хвана в капана.
Така малките мишлета останаха без храна и гладни.
Въпреки това те не се разсърдиха на Бог.Те разбираха,че Бог се страхува от тях и затова прави така.
Една вечер едно от мишлетата дори отиде да пороши косата на Бог за да може той да сънува сладки сънища.
След това и то се хвана в капана.
След него и едно от сестричетата му.
Третото мишле беше толкова огладняло,че още през деня по светло влезе в кофата за да търси храна.Бог го видя и го уби.
Останалите две мишлета умряха от глад.
И след като изби всички мишки Бог започна да живее както преди.Напълно сам и още по-нещастен."
-Аз не искам да съм напълно сам-каза още котарака-Затова не ловя птичките а само си играя с тях.За да не остана сам.
Наздраве!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
И аз дочаках.
Сипи, Мрънкало, че днес празник имаш. Вади вина, ракии, суджуци и кисело зеле и зареждай масата.
За твое здраве, Мръни!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеДа поздравим нашта бойка другарка Тянка с имен ден заблуден. Да си все такава стойка, че да ни радваш и забавляваш! И да почерпиш. Чакаме.
Сипи, Мрънкало, че днес празник имаш. Вади вина, ракии, суджуци и кисело зеле и зареждай масата.
За твое здраве, Мръни!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнениеЧИД, Тарантуле !
Да си жив и здрав ! Чист, свеж и напоителен като снега навън.
Една ракия в чашата да сипва, друга в устата ти мезе да слага а трета с голо тяло, кръста ти да топли....
Наздраве !
Коментар
-
ЧИД, Тарантуле !
Да си жив и здрав ! Чист, свеж и напоителен като снега навън.
Една ракия в чашата да сипва, друга в устата ти мезе да слага а трета с голо тяло, кръста ти да топли....
Наздраве !
пп И така 7 дни до празника ти...!!!Last edited by ярък; 11.01.2025, 22:38.
- 1 like
Коментар
-
Това мойто бретон, бре. Не някъв там ретривър, се шляпа из калта.
Наздраве!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Отсега нататък само аква за теб, дано жабунясаш. Щото тея палаши требва се подготвят да ловуват и в блатна среда. На теб ще ти отива да замочуряваш и отресавищаваш. Наздраве, Дрън-дзън-дзън-вън....
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Ин вино веритас, ин аква санитас!
Аквата ще ми дойде изключително добре след снощното приключение в Странноприемницата.
Наздраве, Мръни!
Коментар
Коментар