Пробвах няколко ИИ със задачката:
Chat-GPT: ... Късата страна на квадрата
Аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
Chat-GPT:
ИИ2: "Къса страна на квадрата на паралелепипеда (и диаметър на цилиндъра): а" и получава ≈27.4%"
ИИ3: "Ако основата на паралелепипеда е квадрат, тогава късата страна W е равна на дългата страна L (тоест W=L). Нека да обработим въпроса, като приемем, че страната на квадрата е а" ... и получава ≈27.4%"
ИИ4 и ИИ5 не съобразиха, но после ми се извиниха
"колко % е по-голям обема на паралелепипедМного глупав хвалипъцко бил тоя Chat-GPT:
сравнен с цилиндъра с които имат еднаква дължина,
а диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
Chat-GPT: ... Късата страна на квадрата
Аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
Chat-GPT:
"Благодаря за повторното уточнение!ИИ1 : "Обемът на паралелепипед с квадратна основа се дава от формулата: V =a2* L" и получава ≈27.4%"
Сега ще решим задачата, като правилно интерпретираме условието:
Късата страна на основата на паралелепипеда е a.
Дългата страна на основата на паралелепипеда е b.
... Ако зададете конкретни стойности за a и b, можем да изчислим точния процент."
ИИ2: "Къса страна на квадрата на паралелепипеда (и диаметър на цилиндъра): а" и получава ≈27.4%"
ИИ3: "Ако основата на паралелепипеда е квадрат, тогава късата страна W е равна на дългата страна L (тоест W=L). Нека да обработим въпроса, като приемем, че страната на квадрата е а" ... и получава ≈27.4%"
ИИ4 и ИИ5 не съобразиха, но после ми се извиниха

- аз: "Повтарям: диаметъра на цилиндъра е равен на късата страна на квадрата на паралелепеда."
- ИИ4, ИИ5: "Извинявам се за объркването. Вие сте прав - основата на паралелепипеда е квадрат, което означава, че a = b."
Коментар