Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами явно ни смятат за аборигени.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнениеОстави устройството влючено един часовник до него и една WEB камера да ги снима непрекъснато и компютър да записва. Става и да ползваш и охранителна камера ако имаш инсталирана, дори не ти трябва часовник Така ще можеш да върнеш и да видиш какво е било максималното показание и по кое време се е случило. Като понатрупаш наблюдения ще е ясно дали стойностите на облъчването са еднакви/близки дали има определена периодичност и т.н. Това че имаш и други уреди е добре можеш да сравняваш показания от различните уреди и да отхвърлиш евентуални грешки/фалшиви показания които са неизменен спътник при подобни измервания.
Дерзай на времето така едни колеги са открилиреликтовото излъчване :-)
Има и друг проблем - как после се търсят 2 секунди запис сред файлове от цялото денонощие? Ще трябва да измисля нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПогледнах, за да си припомня, статиите за "реликтовото излъчване" във Википедиа:- на български: "Реликтово излъчване", 55 реда, 4 131 символа
- на руски: "Реликтовое излучение", 246 реда, 47 880 символа
- на френски: "Fond diffus cosmologique", 619 реда, 104 641 символа
- на английски: "Cosmic microwave background", 542 реда, 88 521 символа
така че извънземните да не ви "смятат за аборигени"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнениереликтовото излъчване :-)- на български: "Реликтово излъчване", 55 реда, 4 131 символа
- на руски: "Реликтовое излучение", 246 реда, 47 880 символа
- на френски: "Fond diffus cosmologique", 619 реда, 104 641 символа
- на английски: "Cosmic microwave background", 542 реда, 88 521 символа
така че извънземните да не ви "смятат за аборигени"
Last edited by barbaron; 24.01.2025, 14:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmirodes, виж сега, не знаем какво е това, не смятат че си заслужава да контактуват с нас, може да са си направили извода че ще ги излъжем и няма смисъл да си губят времето. Единственно е ясно че не контактуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
А добро утро. Не случайно НЛО стоят по цяла нощ в небето. Разузнават.Ама ви се струва майтап тая работа. А такова събиране на данни си е повод за притеснение.Меко казано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПо-скоро нямам идея какво детектира.
В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 сантиметра, което вече е много съмнително.
Та такива неидентифицирани странни събития предизвикват безпокойство точно толкова, колкото и едно НЛО. Затова и писах в тази тема. Иначе дори и с най-стария ми уред (един доста голям бумбалник) още преди 7-8 години пак забелязах нещо подобно. Тогава с него обикалях из имота няколко часа и изведнъж се случи нещо подобно - естествения радиоактивен фон нарастна 3-4 пъти и стоя така 15-20 секунди, след което се върна и стана нормален. Тогава пак се случи 2 пъти през няколко часа и пак писах във форума, с което естествено си изпросих подигравки. Тогава обаче бях далеко от всякакви източници на мощно електромагнитно поле.
Тогава забравих за случая, щото дори и да имаше нещо подобно, показанията пак си оставаха в безопасната зона. Снощните два случая обаче бяха вече в зоната за аларма, така че вече си е притеснително. Тоест на мене вече ми се случват 4 такива неидентифицирани събития и си струва да положа малко повече усилия да се опитам да си изясня за какво става въпрос.
Знам ли - може би някакво сканиране от страна на сателит или на НЛО ....
И използват гама или рентгенови лъчи, за да погледнат малко по-дълбоко в земята или зад стените на сградите ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнениеОстави устройството влючено един часовник до него и една WEB камера да ги снима непрекъснато и компютър да записва. Става и да ползваш и охранителна камера ако имаш инсталирана, дори не ти трябва часовник Така ще можеш да върнеш и да видиш какво е било максималното показание и по кое време се е случило. Като понатрупаш наблюдения ще е ясно дали стойностите на облъчването са еднакви/близки дали има определена периодичност и т.н. Това че имаш и други уреди е добре можеш да сравняваш показания от различните уреди и да отхвърлиш евентуални грешки/фалшиви показания които са неизменен спътник при подобни измервания.
Дерзай на времето така едни колеги са открилиреликтовото излъчване :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКакто и да е - ще я разследвам тази работа, но загадката си остава - кой ме облъчва с мощен поток неутрони?
Може просто уредчето да е бъгаво. Ще го разбера това като навключа няколко дни всичките 5-6 уредчета, които ги имам, + спектралния анализатор, който си има и Data логер.
Дерзай на времето така едни колеги са открилиреликтовото излъчване :-)Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПо-скоро нямам идея какво детектира.
В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 самниметра, което вече е много съмнително.
Та такива неидентифицирани странни събития предизвикват безпокойство точно толкова, колкото и едно НЛО. Затова и писах в тази тема. Иначе дори и с най-стария ми уред (един доста голям бумбалник) още преди 7-8 години пак забелязах нещо подобно. Тогава с него обикалях из имота няколко часа и изведнъж се случи нещо подобно - естествения радиоактивен фон нарастна 3-4 пъти и стоя така 15-20 секунди, след което се върна и стана нормален. Тогава пак се случи 2 пъти през няколко часа и пак писах във форума, с което естествено си изпросих подигравки. Тогава обаче бях далеко от всякакви източници на мощно електромагнитно поле.
Тогава забравих за случая, щото дори и да имаше нещо подобно, показанията пак си оставаха в безопасната зона. Снощните два случая обаче бяха вече в зоната за аларма, така че вече си е притеснително. Тоест на мене вече ми се случват 4 такива неидентифицирани събития и си струва да положа малко повече усилия да се опитам да си изясня за какво става въпрос.
И използват гама или рентгенови лъчи, за да погледнат малко по-дълбоко в земята или зад стените на сградите ...Last edited by Pyramid; 24.01.2025, 11:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение3 Body Problem
Така се казва сериала, който си го изтеглих от Замундата и в момента го гледам. Научих за него от клипа с руския физик, който Pyramid публикува преди няколко дена. Сезон 1 е с 8 серии, а сезон 2 още не е сниман. Изгледах първите 5 серии и вече съм ужасен, тази нощ или утре ще изгледам и другите 3.
Защо ви го пиша всичко това?
Ами защото цялата тази тема се връзва с това, което се разказва в сериала.
Накратко за какво става въпрос:
Извънземна раса на 4 светлинни години от нас живее на планета, която планета се върти около 3 слънца. Това наистина е сериозен математически проблем и наистина земната наука не е в състояние да изчисли орбитите на 3-те слънца и на планетата около тях. Нютоновата механика идеално се справя с изчисляване на орбитите на 2 слънца, който се въртят едно около друго, и планета, която се върти около тях, но при 3 слънца земната математика е безсилна да се справи. Същото е и с тамошните учени - те не са в състояние да прогнозират кога ще има хубави години, кога ще потънат в леден студ, кога ще има адска жега и ще опече цялата планета, кога слънцата ще се наредят в една линия и гравитацията ще ги изсмуче хората в космоса и т.н. Периодично, при това много често, цивилизацията им направо загива, и това се е случвало хиляди пъти и хиляди пъти им се е налагало да започват еволюцията си от чистата нула.
Единственото им спасение е да напуснат планетата си и да потърсят друга такава, която ще е с по-стабилна орбита и по-стабилен климат. И точно в този момент получават радиосигнал, излъчен от един китайски телескоп, който търси извънземен живот. Отговарят на сигнала (това отнема 8 години) и ни питат ще ни приемете ли на вашата планета, като обещават взаимен просперитет. И астрономката, която приема сигнала, без да се консултира с никого, ги кани да дойдат.
След това действието вече се развива десетки години след това (в наши дни). Извънземните вече са успели да поемат контрол над някои хора на земята и започват да избиват всички земни учени. Защо - това се разбира чак в 5-тата серия.Оказва се, че те вече са построили милиони космически кораби, натоварили са се на тях, и тази огромна армада кораби вече пътува към Земята. Въпреки че технологично те са много по-напреднали от нас, безпокоят се, че за тези 400 години, през които корабите им пътуват към Земята, ние също ще се развием технологично и знаейки, че те изкат да ни унищожат, ноже вече да сме намерили начин как ние да ги унищожим.
И наистина в първата фаза намираме начин как да унищожим кораба им, на който се намира техния преден пост. Това обаче ги уплашва и те активират едно от оръжията си - свързани протони, нагънати в много измерения. След разгъването на протоните само един от тях е в състояние да обгради цялата земя, и да създаде връзка в реално време към другия свързан протон, посредством който да управляват този на земята.
Последната серия, която гледам в момента, извънземните вече са взели тотален контрол върху всички наши комуникации, върху всичката наша техника, телескопи, адронни колайдери и въобще върху всичко електронно. Хората все още не са избити, но те не могат нищо да контролират. И най-важното - извънземните вече не се крият и директно обявиха на цялото човечество, че ще убият неговата наука така, щото да не можем да се развием през следващите 400 години, и когато най-сетне пристигнат, лесно да завземат планетата и да ни унищожат.
Нататък не знам какво се случва, но има още 3 серии, които все още не съм ги изгледал. Горещо препоръчвам на всички да си изтеглят сериала от Замундата и сега през почивните дни да го изгледат. Обещавам ви, че е адски интересен и завладяващ. Твърдо ще ви се хареса.
ПП: Най-накрая да не се окаже, че mirodes е бил прав и че наистина съществува опасност извънземните да дойдат и да ни превземат. В сериала се застъпва същото, което го казва mirodes - ние не знаем как мислят те и какви са техните интереси. В началото уж всичко е било наред с комуникациите до момента, до който те разбират, че при земната раса е нещо нормално хората да се лъжат един друг. Това обаче шокира извънземните и те понеже не знаят как да лъжат, директно си признават, че вече ги е страх от нас и че ще се наложи да ни унищожат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеБроячът ти е с модифицирана с борово покритие тръба която детектира и неутрони?
Засега е по-добре да не напускаш скривалището, Путин ми се стори доста намусен днес.
В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 сантиметра, което вече е много съмнително.
И използват гама или рентгенови лъчи, за да погледнат малко по-дълбоко в земята или зад стените на сградите ...Last edited by Mateev; 24.01.2025, 08:59.
- 1 like
Коментар
Коментар