IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=barbaron;n4239048]
    Кажи ни честно, разбираш ли този текст? Обясни го и на нас
    -----------------------
    Основни характеристики на Джеймс Уеб:
    Ъглова разделителна способност (θ) при дължина на вълната 2 микрона:
    θ = 1.22 * λ / D​,
    където:
    λ = 2 μm = 2 * 10−6 m (дължина на вълната),
    D = 6.5 m (диаметър на огледалото).
    Замествайки стойностите:
    θ = 1.22 * 2 * 10 на степен -6 / 6.5 =3.75 * 10 на степен −7 рад
    Това е приблизително 0.077 арксекунди.
    Разстоянието R:
    Сега, за да се определи на какво разстояние телескопът може да различи кораб с дължина L=1 km, използваме връзката:
    θ = L / R
    Оттук разстоянието R е:
    R = L / θ
    Замествайки стойностите получаваме R = 2.67 млн. км.
    -----------------------------
    Иронично утвърден бизнесмен и утвърден кибернетик не успяват да променят мисленето на Мирето

Оставете го човека да си гледа тик ток по дяволите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Имам чувството, че си технически и математически инвалид, след като не си наясно какво е това ъглова разрешаваща способност на телескопа и какво е това 1 пиксел. Няма как техническия екип на телескопа да види повече, отколкото е видал самия телескоп. Все едно да ми твърдиш, че ако с фотоапарата си снимаш една ябълга, техническия екип може да преброи молекулите в ябълката и да види, че някоя огромна молекула се движи към тебе.
      Аз пък имам чувството, че си един надут пуяк,който във форум се хвали колко е преуспял.
      Щом е съобщено в Конгреса на САЩ за тези неща значи са истина и не се съобщава публично тая информация ЕДИНСТВЕНО, за да не настане паника.

Коментар

• mirodes, има един наземен телескоп който може да го види, но случайно е разрушен. Няма значение че ще го види колкото една точка, като я видят от два телескопа може да се изчисли разстоянието, и колко е голямо също. Проблема е че от много телескопи са видяни двата метеорита които идат..идат според писаниците които съм чел в нета. Не изключвам да е вярно, защото на тази планета и особенно във водещата страна си избират държавен глава който все нещо..не е добре. Нормално е да скрият с идеята да не спре бизнеса с колите и къщите, хората ще спрат да си купуват защото нямало да им трябват. Обратното ще стане, но те нали са от стадото и водачи негови дори съвсем нормално правят абсолютно погрешни изводи. Така че това не е цивилизация, това е антицивилизация. Никакъв проблем няма с метеорите вече, Русия има техническите способности да разбие метеорит колкото този който е избил динозаврите, ще останат без изотопни бомби за известно време само, но аз се съмнявам че биха рискували защото нато само това чакат за да ги нападнат.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
          Първо той НЕ Е специалист.Второ телескопа Джеймс Уеб е хиляди пъти по-мощен от всички досегашни телескопи.Изобщо не може да става и сравнение с другите телескопи,разположен е и в Космоса.
          Кажи ни честно, разбираш ли този текст? Обясни го и на нас
          -----------------------
          Основни характеристики на Джеймс Уеб:
          Ъглова разделителна способност (θ) при дължина на вълната 2 микрона:
          θ = 1.22 * λ / D​,
          където:
          λ = 2 μm = 2 * 10−6 m (дължина на вълната),
          D = 6.5 m (диаметър на огледалото).
          Замествайки стойностите:
          θ = 1.22 * 2 * 10 на степен -6 / 6.5 =3.75 * 10 на степен −7 рад
          Това е приблизително 0.077 арксекунди.
          Разстоянието R:
          Сега, за да се определи на какво разстояние телескопът може да различи кораб с дължина L=1 km, използваме връзката:
          θ = L / R
          Оттук разстоянието R е:
          R = L / θ
          Замествайки стойностите получаваме R = 2.67 млн. км.
          -----------------------------

Коментар

Още веднъж-кой си ти,та да кажеш какво може да види телескопа?Участник в екипите,които разчитат данните ли си?
            И не са ги видяли тиктокърите,а екипи от учени, които разчитат данните от телескопа.
            Имам чувството, че си технически и математически инвалид, след като не си наясно какво е това ъглова разрешаваща способност на телескопа и какво е това 1 пиксел. Няма как техническия екип на телескопа да види повече, отколкото е видял самия телескоп. Все едно да ми твърдиш, че ако с фотоапарата си снимаш една ябълга, техническия екип може да преброи молекулите в ябълката и да види, че някоя огромна молекула се движи към тебе.
            Last edited by Mateev; 12.01.2025, 14:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Той ти обяснява инструменталните ограничения на телескопите.
              Първо той НЕ Е специалист.Второ телескопа Джеймс Уеб е хиляди пъти по-мощен от всички досегашни телескопи.Изобщо не може да става и сравнение с другите телескопи,разположен е и в Космоса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Нищо случайно няма никъде, Мире. Мотивацията гледай обаче на всяка “новина”.
                Виждат или научават хората нещо интересно и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО и споделят информацията.Това им е мотивацията. Същата като моята да ги споделям тия неща, въпреки че търпя подигравки и обиди.

Коментар

И страничен ефект от социалните мрежите се оказа репликацията на човешката глупост в геометрична прогресия до невиждани в човешката история размери.
                  Да, така е
                  Но благодарение на ИнтерНет в експоненциална прогресия нараства и човешкото познание на света

Математическата формула за експоненциален растеж, която може да се приложи за моделиране на еволюцията на човешкото познание, е:
                  N(t) = N0 * er*t
                  където:
                  N(t) е размерът на популацията (или нивото на познание) в момент t
                  N0​ е началният размер (или начално ниво на познание)
                  e е основата на натуралния логаритъм
                  r е скоростта на растеж
                  t е времето
                  За геометричната прогресия, която може да се използва за моделиране на еволюцията на глупостта, формулата е:
                  S(t)=S0 * qt
                  където:
                  S(t) е нивото на глупост в момент t
                  S0​ е началното ниво на глупост
                  q е знаменателят на прогресията (темп на растеж)
                  t е времето
                  Тези формули позволяват моделиране на различни темпове на растеж за познанието и глупостта във времето

Коментар

Още веднъж-кой си ти,та да кажеш какво може да види телескопа?Участник в екипите,които разчитат данните ли си?
                    Той ти обяснява инструменталните ограничения на телескопите. А аз, нека ти напомня че, НЕ ТЕЛЕСКОПЪТ вижда, ами човек. Между него и телескопа, има още ограничения и изкривявания, СЛЕД които, се намесват още преобразования на информацията, ПРЕДИ мозъкът да види. При теб, той "вижда", КАКВОТО МУ СЕ ИСКА а не, каквото е възможно физически. ТВОЯТ МОЗЪК, СИ ДОИЗМИСЛЯ "РЕАЛНОСТИ".
                    Last edited by Pyramid; 12.01.2025, 13:55.

Коментар

Недей обижда жена си …
                      Не бе. Ама с Вергилчо не се спори. Едно си бабин знае, едно си бае.

Коментар

Имам чувството, че споря с жена си ....

Още веднъж - най-добрия телескоп не е в състояние да ги види тези кораби, планети, градове и т.н. Как тогава са ги видели твоите тик-токъри?
                        И не са ги видяли тиктокърите,а екипи от учени, които разчитат данните от телескопа.

Коментар

Сигурно "случайно"имаше изслушване в Конгреса на бивши служители на различни ведомства относно НЛО и извънземните. Които потвърдиха, че става въпрос за извънземна технология.
                          Нищо случайно няма никъде, Мире. Мотивацията гледай обаче на всяка “новина”.

Коментар

А аз - че е напразно.

Коментар

Недей обижда жена си …

Коментар

Напротив-вярвам в науката, технологиите,математиката.И изобщо не са партенки.При положение, че има ХИЛЯДИ заснети НЛО,включително и заснети извънземни, тая информация за открити изкуствени светлини на други планети и приближаваши кораби към Земята си е напълно достоверна Щото все пак отнякъде са дошли на Земята.
                                Не вярвам в Бог,божества,задгробен живот, прераждане, зодии,предсказания,щото противоречат на науката. Но съществуването на извънземен живот и идването на извънземни на Земята не противоречи на науката.

Още веднъж - най-добрия телескоп не е в състояние да ги види тези кораби, планети, градове и т.н. Как тогава са ги видели твоите тик-токъри?
                                Last edited by Mateev; 12.01.2025, 13:48.

Коментар

Working...
                                X