IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

И се виждат, Вергилчо. И. Все електромагнитни вълни. Ако можеш, ги възприемаш. Принципна разлика няма.
    Аз ги чувам. Добре съм със слуха и с ума,така че веднага ми стана ясно,че двата сигнала са дело на едни и същи същества.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Дреме ми дали ще се впечетляваш. Аз всяка вечер с надежда гледам в небето да няма НЛО, ама все са там.С изключение на облачно време. Не само е впечетляващо, но и притеснително
      Имам чувството че, някой съсед някак е узнал за психозата ти, и те тормози нарочно. Кофти станаха някои хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

За да се засече посоката на един радиосигнал има само 2 възможни теехнологии:
        1. Старата технология - остро насочена чиния (може и решетка), което се върти във всички посоки
        2. Новата технология - синфазна антенна решетка, при която има стотици статични антени, но се върти фазата на сигнала между тях

И двете технологии обаче са направени да работят на ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЧЕСТОТА. Причината - ами различните честоти са с различна дължина на вълната и от там изискват антени с различни геометрични размери. Тоест няма как да се измисли антена, която да хваща добре целият радиочестотен обхват. По спектралните анализатори има нещо подобно, но вътре в триъгълната кутия има десетки антени-диполи с различна дължина, и съединени в центъра, където вълната преминава през точката нула. Но това пак е само по едната ос, а по другите оси трябва физически да се мести (върти) самата антенна кутия.

От тука няма как едно НЛО да се направи така, щото да приема на всички честоти и освен всичко друго да определя посоката на сигнала. Такова НЛО би приличало на таралеж, и пак няма да лови в целия радиодиапазон. Та ако Миро види таралеж в небето - нека да се обади и аз обещавам да се впечатля.
        Дреме ми дали ще се впечетляваш. Аз всяка вечер с надежда гледам в небето да няма НЛО, ама все са там.С изключение на облачно време. Не само е впечетляващо, но и притеснително

Коментар

Сигналите се чуват,не се виждат.Ако си глух е друг въпрос
          И се виждат, Вергилчо. И. Все електромагнитни вълни. Ако можеш, ги възприемаш. Принципна разлика няма.

Коментар

Що да не мога? Ако от там свети нещо в червено и тук свети нещо в червено, двете неща си приличат наистина, т.к. светят в червено. Мамка му. Прав си.
            Ти остави, ами поради доплеровия ефект от разширяващата се вселена, сигнала ще си променя честотата, и ако там Веселин Маринов пее готино, то тука ще чуваме фалшиво пеене и ще си помислим, че извънземните са музикални инвалиди.

Коментар

Що да не мога? Ако от там свети нещо в червено и тук свети нещо в червено, двете неща си приличат наистина, т.к. светят в червено. Мамка му. Прав си.
              Сигналите се чуват,не се виждат.Ако си глух е друг въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

1. Старата технология - остро насочена чиния (може и решетка), което се върти във всички посоки
                2. Новата технология - синфазна антенна решетка, при която има стотици статични антени, но се върти фазата на сигнала между тях

И двете технологии обаче са направени да работят на ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЧЕСТОТА. Причината - ами различните честоти са с различна дължина на вълната и от там изискват антени с различни геометрични размери. Тоест няма как да се измисли антена, която да хваща добре целият радиочестотен обхват. По спектралните анализатори има нещо подобно, но вътре в триъгълната кутия има десетки антени-диполи с различна дължина, и съединени в центъра, където вълната преминава през точката нула. Но това пак е само по едната ос, а по другите оси трябва физически да се мести (върти) самата антенна кутия.

От тука няма как едно НЛО да се направи така, щото да приема на всички честоти и освен всичко друго да определя посоката на сигнала. Такова НЛО би приличало на таралеж, и пак няма да лови в целия радиодиапазон. Та ако Миро види таралеж в небето - нека да се обади и аз обещавам да се впечатля.
                Аз също.

Коментар

Момент: ЛИЧНО АЗ, командвах група пеленгатори. Дори да засечеш посоката, от която идва даден сигнал, това НЕ ЗНАЧИ автоматично, че знаеш, откъде е излъчен. Дори и на УКВ. ЗАЩОТО, ИМА МНОГА ПОСОКИ НА ПРЕизлъчване (отразяване), а при антената, обикновено, се получава онтересна и терференчна картина. Трябва си триангулация но, И там, макс.да видиш, откъде идва до теб сигналът...ОРИЕНТИРОВЪЧНО. А в диапазона 2,4 GHz, яко правят QRM и микровълновите печки (дтрашна сила), пък и външни антени по летящи апарати, създават проблеми. Да, по принцип може, ама те откъде да знаят, дронът на коя честота приема? Излъчват си някакви нещо, голямо чудо. Нещо като "Твоя сигнал" на 106,7.

Коментар

Ако се изпрати космически кораб до астероида с теглото си ще оказва влияние на курса му.На големи разстояния е достатъчно леко отклонение на курса и да се размине със Земята
                    ...или да го отклони по-насам, да не вземе да пропусне. Примерно. И - БАЦ!- В ПАЗАРДЖИК.

Коментар

Глупости. Сигналите на 106.7 мегахерца и сигналът, получен от Проксима Б доста си приличат. Което означава, че ги изпращат едни и същи същества.
                      Публикувал съм и двата сигнала. Не е мой проблем, че не можеш да разбереш приликите.

Коментар

Точно астероид, бая ще те озори да го отклониш. Онова, с Брус Уилис, беше ФАНТАСТИКА. Кино бе. ШОУ. Панаир. За събиране на пари.
                        Ако се изпрати космически кораб до астероида с теглото си ще оказва влияние на курса му.На големи разстояния е достатъчно леко отклонение на курса и да се размине със Земята

Коментар

Ами то е в гражданския разпръсквателен обхват, я само, колко ретранслатори излъчват там. При това с по бад 100÷1000[W]. И, по места, се случват интерферентни бдения, подобни на о ова, дето ни пуска. СИГНАЛИТЕ ОТ ДВА ПРЕДАВАТЕЛЯ, НА ВХОДА НА ТВОЯ ПРИЕМНИК, ПРОСТО СИ ПРЕЧАТ. А на теб, само да ти нашепнат за "извънземни", и на мига, откачаш. Нарича се психотично разстройство.
                          Глупости. Сигналите на 106.7 мегахерца и сигналът, получен от Проксима Б доста си приличат. Което означава, че ги изпращат едни и същи същества.
                          Публикувал съм и двата сигнала. Не е мой проблем, че не можеш да разбереш приликите.

Коментар

Астероид винаги може да се отклони.Ако ни нападне цивилизация, която е технологично много по-напред шансовете са ни минимални. Още повече има няколко видеа,в които обстрелват НЛО със снаряди и ракети без никакъв резултат.
                            И нормално е да съм напрегнат като всяка вечер виждам в небето няколко НЛО.Да наблюдават все едно са на пост.
                            Точно астероид, бая ще те озори да го отклониш. Онова, с Брус Уилис, беше ФАНТАСТИКА. Кино бе. ШОУ. Панаир. За събиране на пари.

Коментар

Сигналът на 106.7 мегахерца е напълно реален. Гледах поне 5 видеа,където се засича тоя сигнал на тая честота.
                              Ами то е в гражданския разпръсквателен обхват, я само, колко ретранслатори излъчват там. При това с по бад 100÷1000[W]. И, по места, се случват интерферентни бдения, подобни на о ова, дето ни пуска. СИГНАЛИТЕ ОТ ДВА ПРЕДАВАТЕЛЯ, НА ВХОДА НА ТВОЯ ПРИЕМНИК, ПРОСТО СИ ПРЕЧАТ. А на теб, само да ти нашепнат за "извънземни", и на мига, откачаш. Нарича се психотично разстройство.

Коментар

Изводите наистина са тревожни: НАПРЕГНАТ СИ.
                                Пак да ти река, Апофис е много по-сериозна заплаха.
                                Астероид винаги може да се отклони.Ако ни нападне цивилизация, която е технологично много по-напред шансовете са ни минимални. Още повече има няколко видеа,в които обстрелват НЛО със снаряди и ракети без никакъв резултат.
                                И нормално е да съм напрегнат като всяка вечер виждам в небето няколко НЛО.Да наблюдават все едно са на пост.
                                Last edited by mirodes; 06.02.2025, 21:25.

Коментар

Working...
                                X