Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Дреме ми дали ще се впечетляваш. Аз всяка вечер с надежда гледам в небето да няма НЛО, ама все са там.С изключение на облачно време. Не само е впечетляващо, но и притеснително
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
За да се засече посоката на един радиосигнал има само 2 възможни теехнологии:
1. Старата технология - остро насочена чиния (може и решетка), което се върти във всички посоки
2. Новата технология - синфазна антенна решетка, при която има стотици статични антени, но се върти фазата на сигнала между тях
И двете технологии обаче са направени да работят на ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЧЕСТОТА. Причината - ами различните честоти са с различна дължина на вълната и от там изискват антени с различни геометрични размери. Тоест няма как да се измисли антена, която да хваща добре целият радиочестотен обхват. По спектралните анализатори има нещо подобно, но вътре в триъгълната кутия има десетки антени-диполи с различна дължина, и съединени в центъра, където вълната преминава през точката нула. Но това пак е само по едната ос, а по другите оси трябва физически да се мести (върти) самата антенна кутия.
От тука няма как едно НЛО да се направи така, щото да приема на всички честоти и освен всичко друго да определя посоката на сигнала. Такова НЛО би приличало на таралеж, и пак няма да лови в целия радиодиапазон.Та ако Миро види таралеж в небето - нека да се обади и аз обещавам да се впечатля.
Коментар
-
Сигналите се чуват,не се виждат.Ако си глух е друг въпрос
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Що да не мога? Ако от там свети нещо в червено и тук свети нещо в червено, двете неща си приличат наистина, т.к. светят в червено. Мамка му. Прав си.
Коментар
-
Що да не мога? Ако от там свети нещо в червено и тук свети нещо в червено, двете неща си приличат наистина, т.к. светят в червено. Мамка му. Прав си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
За да се засече посоката на един радиосигнал има само 2 възможни теехнологии:
1. Старата технология - остро насочена чиния (може и решетка), което се върти във всички посоки
2. Новата технология - синфазна антенна решетка, при която има стотици статични антени, но се върти фазата на сигнала между тях
И двете технологии обаче са направени да работят на ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЧЕСТОТА. Причината - ами различните честоти са с различна дължина на вълната и от там изискват антени с различни геометрични размери. Тоест няма как да се измисли антена, която да хваща добре целият радиочестотен обхват. По спектралните анализатори има нещо подобно, но вътре в триъгълната кутия има десетки антени-диполи с различна дължина, и съединени в центъра, където вълната преминава през точката нула. Но това пак е само по едната ос, а по другите оси трябва физически да се мести (върти) самата антенна кутия.
От тука няма как едно НЛО да се направи така, щото да приема на всички честоти и освен всичко друго да определя посоката на сигнала. Такова НЛО би приличало на таралеж, и пак няма да лови в целия радиодиапазон.Та ако Миро види таралеж в небето - нека да се обади и аз обещавам да се впечатля.
Коментар
-
Момент: ЛИЧНО АЗ, командвах група пеленгатори. Дори да засечеш посоката, от която идва даден сигнал, това НЕ ЗНАЧИ автоматично, че знаеш, откъде е излъчен. Дори и на УКВ. ЗАЩОТО, ИМА МНОГА ПОСОКИ НА ПРЕизлъчване (отразяване), а при антената, обикновено, се получава онтересна и терференчна картина. Трябва си триангулация но, И там, макс.да видиш, откъде идва до теб сигналът...ОРИЕНТИРОВЪЧНО. А в диапазона 2,4 GHz, яко правят QRM и микровълновите печки (дтрашна сила), пък и външни антени по летящи апарати, създават проблеми. Да, по принцип може, ама те откъде да знаят, дронът на коя честота приема? Излъчват си някакви нещо, голямо чудо. Нещо като "Твоя сигнал" на 106,7.
- 1 like
Коментар
-
Ако се изпрати космически кораб до астероида с теглото си ще оказва влияние на курса му.На големи разстояния е достатъчно леко отклонение на курса и да се размине със Земята
- 1 like
Коментар
-
Глупости. Сигналите на 106.7 мегахерца и сигналът, получен от Проксима Б доста си приличат. Което означава, че ги изпращат едни и същи същества.
Публикувал съм и двата сигнала. Не е мой проблем, че не можеш да разбереш приликите.
- 1 like
Коментар
-
Точно астероид, бая ще те озори да го отклониш. Онова, с Брус Уилис, беше ФАНТАСТИКА. Кино бе. ШОУ. Панаир. За събиране на пари.
Коментар
-
Ами то е в гражданския разпръсквателен обхват, я само, колко ретранслатори излъчват там. При това с по бад 100÷1000[W]. И, по места, се случват интерферентни бдения, подобни на о ова, дето ни пуска. СИГНАЛИТЕ ОТ ДВА ПРЕДАВАТЕЛЯ, НА ВХОДА НА ТВОЯ ПРИЕМНИК, ПРОСТО СИ ПРЕЧАТ. А на теб, само да ти нашепнат за "извънземни", и на мига, откачаш. Нарича се психотично разстройство.
Публикувал съм и двата сигнала. Не е мой проблем, че не можеш да разбереш приликите.
Коментар
-
Астероид винаги може да се отклони.Ако ни нападне цивилизация, която е технологично много по-напред шансовете са ни минимални. Още повече има няколко видеа,в които обстрелват НЛО със снаряди и ракети без никакъв резултат.
И нормално е да съм напрегнат като всяка вечер виждам в небето няколко НЛО.Да наблюдават все едно са на пост.
Коментар
-
Сигналът на 106.7 мегахерца е напълно реален. Гледах поне 5 видеа,където се засича тоя сигнал на тая честота.
Коментар
-
Изводите наистина са тревожни: НАПРЕГНАТ СИ.
Пак да ти река, Апофис е много по-сериозна заплаха.
И нормално е да съм напрегнат като всяка вечер виждам в небето няколко НЛО.Да наблюдават все едно са на пост.Last edited by mirodes; 06.02.2025, 21:25.
Коментар
Коментар