IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• mirodes, виж сега, не знаем какво е това, не смятат че си заслужава да контактуват с нас, може да са си направили извода че ще ги излъжем и няма смисъл да си губят времето. Единственно е ясно че не контактуват.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

А добро утро. Не случайно НЛО стоят по цяла нощ в небето. Разузнават.Ама ви се струва майтап тая работа. А такова събиране на данни си е повод за притеснение.Меко казано.
      Давай по същество : КАК да ги победим?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        По-скоро нямам идея какво детектира.
        В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 сантиметра, което вече е много съмнително.

Та такива неидентифицирани странни събития предизвикват безпокойство точно толкова, колкото и едно НЛО. Затова и писах в тази тема. Иначе дори и с най-стария ми уред (един доста голям бумбалник) още преди 7-8 години пак забелязах нещо подобно. Тогава с него обикалях из имота няколко часа и изведнъж се случи нещо подобно - естествения радиоактивен фон нарастна 3-4 пъти и стоя така 15-20 секунди, след което се върна и стана нормален. Тогава пак се случи 2 пъти през няколко часа и пак писах във форума, с което естествено си изпросих подигравки. Тогава обаче бях далеко от всякакви източници на мощно електромагнитно поле.

Тогава забравих за случая, щото дори и да имаше нещо подобно, показанията пак си оставаха в безопасната зона. Снощните два случая обаче бяха вече в зоната за аларма, така че вече си е притеснително. Тоест на мене вече ми се случват 4 такива неидентифицирани събития и си струва да положа малко повече усилия да се опитам да си изясня за какво става въпрос.

Знам ли - може би някакво сканиране от страна на сателит или на НЛО ....
        И използват гама или рентгенови лъчи, за да погледнат малко по-дълбоко в земята или зад стените на сградите ...
        А добро утро. Не случайно НЛО стоят по цяла нощ в небето. Разузнават.Ама ви се струва майтап тая работа. А такова събиране на данни си е повод за притеснение.Меко казано.

Коментар

• Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнение
          Остави устройството влючено един часовник до него и една WEB камера да ги снима непрекъснато и компютър да записва. Става и да ползваш и охранителна камера ако имаш инсталирана, дори не ти трябва часовник Така ще можеш да върнеш и да видиш какво е било максималното показание и по кое време се е случило. Като понатрупаш наблюдения ще е ясно дали стойностите на облъчването са еднакви/близки дали има определена периодичност и т.н. Това че имаш и други уреди е добре можеш да сравняваш показания от различните уреди и да отхвърлиш евентуални грешки/фалшиви показания които са неизменен спътник при подобни измервания.

Дерзай на времето така едни колеги са открилиреликтовото излъчване :-)
          Между другото, уредът реагира ссмо и единствено на преминали ПРЕЗ него лъчи, частици и т.н. Кой в Галактиката може да гарантира, че всичко /или съвсем нищо/ (не) преминава точно по линията АВ, примерно, в моменти t, t0, t 1,2,3 и т.н.? -Никой. Ще рече, може би говорим за случайни явления или за такива с неясна закономерност на появяване.

Коментар

Както и да е - ще я разследвам тази работа, но загадката си остава - кой ме облъчва с мощен поток неутрони?
            Може просто уредчето да е бъгаво. Ще го разбера това като навключа няколко дни всичките 5-6 уредчета, които ги имам, + спектралния анализатор, който си има и Data логер.
            Остави устройството влючено един часовник до него и една WEB камера да ги снима непрекъснато и компютър да записва. Става и да ползваш и охранителна камера ако имаш инсталирана, дори не ти трябва часовник Така ще можеш да върнеш и да видиш какво е било максималното показание и по кое време се е случило. Като понатрупаш наблюдения ще е ясно дали стойностите на облъчването са еднакви/близки дали има определена периодичност и т.н. Това че имаш и други уреди е добре можеш да сравняваш показания от различните уреди и да отхвърлиш евентуални грешки/фалшиви показания които са неизменен спътник при подобни измервания.

Дерзай на времето така едни колеги са открилиреликтовото излъчване :-)
            Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 самниметра, което вече е много съмнително.

Та такива неидентифицирани странни събития предизвикват безпокойство точно толкова, колкото и едно НЛО. Затова и писах в тази тема. Иначе дори и с най-стария ми уред (един доста голям бумбалник) още преди 7-8 години пак забелязах нещо подобно. Тогава с него обикалях из имота няколко часа и изведнъж се случи нещо подобно - естествения радиоактивен фон нарастна 3-4 пъти и стоя така 15-20 секунди, след което се върна и стана нормален. Тогава пак се случи 2 пъти през няколко часа и пак писах във форума, с което естествено си изпросих подигравки. Тогава обаче бях далеко от всякакви източници на мощно електромагнитно поле.

Тогава забравих за случая, щото дори и да имаше нещо подобно, показанията пак си оставаха в безопасната зона. Снощните два случая обаче бяха вече в зоната за аларма, така че вече си е притеснително. Тоест на мене вече ми се случват 4 такива неидентифицирани събития и си струва да положа малко повече усилия да се опитам да си изясня за какво става въпрос.

И използват гама или рентгенови лъчи, за да погледнат малко по-дълбоко в земята или зад стените на сградите ...
              А може и да са естествени галактически събития, GRB и други подобни. Просто, до момента, не си бил лично свидетел с апарат за обектив и наблюдения а сега, ги виждаш в реално време. Такива отклонения, изглежда, се случват достатъчно често.
              Last edited by Pyramid; 24.01.2025, 12:10.

Коментар

3 Body Problem

Така се казва сериала, който си го изтеглих от Замундата и в момента го гледам. Научих за него от клипа с руския физик, който Pyramid публикува преди няколко дена. Сезон 1 е с 8 серии, а сезон 2 още не е сниман. Изгледах първите 5 серии и вече съм ужасен, тази нощ или утре ще изгледам и другите 3.

Защо ви го пиша всичко това?
                Ами защото цялата тази тема се връзва с това, което се разказва в сериала.

Накратко за какво става въпрос:
                Извънземна раса на 4 светлинни години от нас живее на планета, която планета се върти около 3 слънца. Това наистина е сериозен математически проблем и наистина земната наука не е в състояние да изчисли орбитите на 3-те слънца и на планетата около тях. Нютоновата механика идеално се справя с изчисляване на орбитите на 2 слънца, който се въртят едно около друго, и планета, която се върти около тях, но при 3 слънца земната математика е безсилна да се справи. Същото е и с тамошните учени - те не са в състояние да прогнозират кога ще има хубави години, кога ще потънат в леден студ, кога ще има адска жега и ще опече цялата планета, кога слънцата ще се наредят в една линия и гравитацията ще ги изсмуче хората в космоса и т.н. Периодично, при това много често, цивилизацията им направо загива, и това се е случвало хиляди пъти и хиляди пъти им се е налагало да започват еволюцията си от чистата нула.

Единственото им спасение е да напуснат планетата си и да потърсят друга такава, която ще е с по-стабилна орбита и по-стабилен климат. И точно в този момент получават радиосигнал, излъчен от един китайски телескоп, който търси извънземен живот. Отговарят на сигнала (това отнема 8 години) и ни питат ще ни приемете ли на вашата планета, като обещават взаимен просперитет. И астрономката, която приема сигнала, без да се консултира с никого, ги кани да дойдат.

След това действието вече се развива десетки години след това (в наши дни). Извънземните вече са успели да поемат контрол над някои хора на земята и започват да избиват всички земни учени. Защо - това се разбира чак в 5-тата серия.Оказва се, че те вече са построили милиони космически кораби, натоварили са се на тях, и тази огромна армада кораби вече пътува към Земята. Въпреки че технологично те са много по-напреднали от нас, безпокоят се, че за тези 400 години, през които корабите им пътуват към Земята, ние също ще се развием технологично и знаейки, че те изкат да ни унищожат, ноже вече да сме намерили начин как ние да ги унищожим.

И наистина в първата фаза намираме начин как да унищожим кораба им, на който се намира техния преден пост. Това обаче ги уплашва и те активират едно от оръжията си - свързани протони, нагънати в много измерения. След разгъването на протоните само един от тях е в състояние да обгради цялата земя, и да създаде връзка в реално време към другия свързан протон, посредством който да управляват този на земята.

Последната серия, която гледам в момента, извънземните вече са взели тотален контрол върху всички наши комуникации, върху всичката наша техника, телескопи, адронни колайдери и въобще върху всичко електронно. Хората все още не са избити, но те не могат нищо да контролират. И най-важното - извънземните вече не се крият и директно обявиха на цялото човечество, че ще убият неговата наука така, щото да не можем да се развием през следващите 400 години, и когато най-сетне пристигнат, лесно да завземат планетата и да ни унищожат.

Нататък не знам какво се случва, но има още 3 серии, които все още не съм ги изгледал. Горещо препоръчвам на всички да си изтеглят сериала от Замундата и сега през почивните дни да го изгледат. Обещавам ви, че е адски интересен и завладяващ. Твърдо ще ви се хареса.

ПП: Най-накрая да не се окаже, че mirodes е бил прав и че наистина съществува опасност извънземните да дойдат и да ни превземат. В сериала се застъпва същото, което го казва mirodes - ние не знаем как мислят те и какви са техните интереси. В началото уж всичко е било наред с комуникациите до момента, до който те разбират, че при земната раса е нещо нормално хората да се лъжат един друг. Това обаче шокира извънземните и те понеже не знаят как да лъжат, директно си признават, че вече ги е страх от нас и че ще се наложи да ни унищожат.
                Относно уредено ти не знам но, ако се вярва на едно клип че, преминало преди ок.10-тина дни, Белтелгойзе вече Е избухнала и, при скорости от ок.99,9+[%] от Светлинната, потоци неутрони ложе и да ни облъчват и после да се поч ат МАСОВИТЕ онкологии. Отдел о, живее в полите на Балкана, където има.мниго гранит а оттам, уран. Редовните профилактични прегледи в онкологията, поне да навредят, не би трябвало. После, за пришълците: НЕ ОТРИЧАМ изцяло възможността, вероятността и т.н. Забавлявах се с Вергилчо и неговата УБЕДЕНОСТ че, JWST бил "видял кораба". Има разлика. После, преди около година - попаднах на много сериозен ютуб канал, "Вечер с Дмитрием Конаныхиным" ( https://www.youtube.com/live/37dJiFT...FD7tpJ2EvoAuBf) и там, преди време - ставаше дума за ядрения буксир "Зевс", който вече строят - премина идеята за глобална астрономическа ОБСЕРВАТОРИЯ - ИНТЕРФЕРОМЕТЪР, изведен на орбита отвъд Марс/Юпитер, за търсене на подходящи за колонизация планети. Струва ми се, ОТТАМ ВЕЧЕ, предвид абсолютната ъглова.резолюция заради наистина дългата база, биха могли да бъдат видяни И планети около другите звезди. Да се смее който иска, ама вече идва времето. Иначе, едно момче тук, дето зачена, да ми се съеди ако ще, само с телескопи и зяпане по сензационни видеа, не става. Илинизследванията СА сериозни, или сме жертва ПЪРВО на земен, банален лапнишаранизъм. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                  Броячът ти е с модифицирана с борово покритие тръба която детектира и неутрони?
                  Засега е по-добре да не напускаш скривалището, Путин ми се стори доста намусен днес.
                  В инструкцията пише Beta, Gama и X-Ray. Но незащитена електроника би реагирала не само на импулсите от тръбичката, но и на мощно електромагнитно поле. Това го забелязах когато поставих уредчето на поставката за безконтактно зареждане на GSM-и. А снощи ми реагира и на 10 сантиметра от GSM-а, а после и на 50 сантиметра, което вече е много съмнително.

Last edited by Mateev; 24.01.2025, 09:59.

Коментар

Както и да е - ще я разследвам тази работа, но загадката си остава - кой ме облъчва с мощен поток неутрони?
                    Броячът ти е с модифицирана с борово покритие тръба която детектира и неутрони?

Засега е по-добре да не напускаш скривалището, Путин ми се стори доста намусен днес.

Коментар

• Електромагнитно излъчване от спътник, може би излъчва към йоносферата и това е отражението на импулса. А може и направо към повърхноста да излъчва.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Представете си че живеете 20 поколения след това, което обитава планетата в момента. Успели сте да пробиете четвъртото измерение - времето на информационно квантово ниво. Нашия Свят има две проявления - първото е физическото, материалното и то е напълно аналогово, при всяко действие резултата е ясен, точен и конкретен, същото и физически. Второто проявление - квантовото е по сложно, там грешките и объркванията са съвсем в реда на нещата, а чрез тях откриваме новото познание на база грешки спрямо установения модел, които обаче се оказват верни, но както многото възможни решения на някои задачи в математиката са повече от едно. Как мислите, какво би било отношението на бъдещи поколения към техните предшественици от тази наша безкрайно объркана цивилизация. Защото те съвсем реално се месят, променят и дори присъстват чрез създадени хора, които не би трябвало да ги има. Също така създават хора които са абсолютно идентични и физически и ментално, двойници но са повече от двойници които без да се познават имат едно и също усещане за Света и предпочитания например да се занимават със строителство или земеделие...Това е което съществува, за извънземните не знам просто нищо повече от това че тази биологична цивилизация ще замести хората с машини и то такива които умеят да мислят и откриват нови неща..някога във времето ще се случи, те ще могат да се пресъздават - възпроизвеждат, но ще могат и да загубят своите способности, ще могат да живеят на Марс, а също ако се случи катаклизъм да хибернират и да се скрият. Бъдещите поколения няма да са доволни от нас, нито от това което ще наследят и ще искат да го променят.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Ако си оставил уреда до прозореца, всеки тътен, дори от цепене на дърва, се съпровожда от електромагнитен импулс. То затова е добре да се строи като китайците - квадратни прозорци на височина над 90 см, а не като нашите аквариуми.

Коментар

• Хайде да напиша и за още едно необяснимо събитие, което буквално се случи тази вечер докато гледах сериала. Нали ви се похвалих, че съм си купил още няколко Гайгер-Мюлерови броячи, единия от които е цяла измервателна лаборатория с анализ на спектралния състав на радиацията. Та днес престигна едно от уредчетата, включих го и понеже батерийката му беше изтощена, оставих го да се зарежда, но забравих да го изключа.

И както си стоя и блея във филма, изведнъж уредчето сякаш се побърка и алармата му запищя. Погледнах към него - мигаше червен авариен светодиод, и на екрана имаше някакво голямо число, което не успях да видя колко е то, понеже всичко приключи за 1-2 секунди. Може би беше 100 или дори 1000 пъти по-голямо от нормалния радиоактивен фон.

Понеже уредчето беше близо до GSM-a, помислих си, че той може би го смущава когато излъчи мощен сигнал към клетката. Та отдалечих уредчето от GSM-a и отново забравих за него. И в момента буквално преди 5 минути всичко това се повтори. За 1-2 секунди уредчето буквално се побърка да пищи, а червената лампичка мигаше. Отново не успях да видя колко висока радиация отчита, но вече започнах да се притеснявам.

Помислих си, че ако Путин някъде взриви атомна бомба, ще го има точно същия ефект - всички уредчета по земята може би ще изпищят за по 1-2 секунди поради мощния поток неутрони в момента на взрива или заради мощния електромагнитен импулс.

Може просто уредчето да е бъгаво. Ще го разбера това като навключа няколко дни всичките 5-6 уредчета, които ги имам, + спектралния анализатор, който си има и Data логер.

Коментар

• 3 Body Problem

Така се казва сериала, който си го изтеглих от Замундата и в момента го гледам. Научих за него от клипа с руския физик, който Pyramid публикува преди няколко дена. Сезон 1 е с 8 серии, а сезон 2 още не е сниман. Изгледах първите 5 серии и вече съм ужасен, тази нощ или утре ще изгледам и другите 3.

Защо ви го пиша всичко това?
                              Ами защото цялата тази тема се връзва с това, което се разказва в сериала.

Накратко за какво става въпрос:
                              Извънземна раса на 4 светлинни години от нас живее на планета, която планета се върти около 3 слънца. Това наистина е сериозен математически проблем и наистина земната наука не е в състояние да изчисли орбитите на 3-те слънца и на планетата около тях. Нютоновата механика идеално се справя с изчисляване на орбитите на 2 слънца, който се въртят едно около друго, и планета, която се върти около тях, но при 3 слънца земната математика е безсилна да се справи. Същото е и с тамошните учени - те не са в състояние да прогнозират кога ще има хубави години, кога ще потънат в леден студ, кога ще има адска жега и ще опече цялата планета, кога слънцата ще се наредят в една линия и гравитацията ще ги изсмуче хората в космоса и т.н. Периодично, при това много често, цивилизацията им направо загива, и това се е случвало хиляди пъти и хиляди пъти им се е налагало да започват еволюцията си от чистата нула.

Единственото им спасение е да напуснат планетата си и да потърсят друга такава, която ще е с по-стабилна орбита и по-стабилен климат. И точно в този момент получават радиосигнал, излъчен от един китайски телескоп, който търси извънземен живот. Отговарят на сигнала (това отнема 8 години) и ни питат ще ни приемете ли на вашата планета, като обещават взаимен просперитет. И астрономката, която приема сигнала, без да се консултира с никого, ги кани да дойдат.

След това действието вече се развива десетки години след това (в наши дни). Извънземните вече са успели да поемат контрол над някои хора на земята и започват да избиват всички земни учени. Защо - това се разбира чак в 5-тата серия.Оказва се, че те вече са построили милиони космически кораби, натоварили са се на тях, и тази огромна армада кораби вече пътува към Земята. Въпреки че технологично те са много по-напреднали от нас, безпокоят се, че за тези 400 години, през които корабите им пътуват към Земята, ние също ще се развием технологично и знаейки, че те изкат да ни унищожат, ноже вече да сме намерили начин как ние да ги унищожим.

И наистина в първата фаза намираме начин как да унищожим кораба им, на който се намира техния преден пост. Това обаче ги уплашва и те активират едно от оръжията си - свързани протони, нагънати в много измерения. След разгъването на протоните само един от тях е в състояние да обгради цялата земя, и да създаде връзка в реално време към другия свързан протон, посредством който да управляват този на земята.

Последната серия, която гледам в момента, извънземните вече са взели тотален контрол върху всички наши комуникации, върху всичката наша техника, телескопи, адронни колайдери и въобще върху всичко електронно. Хората все още не са избити, но те не могат нищо да контролират. И най-важното - извънземните вече не се крият и директно обявиха на цялото човечество, че ще убият неговата наука така, щото да не можем да се развием през следващите 400 години, и когато най-сетне пристигнат, лесно да завземат планетата и да ни унищожат.

Нататък не знам какво се случва, но има още 3 серии, които все още не съм ги изгледал. Горещо препоръчвам на всички да си изтеглят сериала от Замундата и сега през почивните дни да го изгледат. Обещавам ви, че е адски интересен и завладяващ. Твърдо ще ви се хареса.

ПП: Най-накрая да не се окаже, че mirodes е бил прав и че наистина съществува опасност извънземните да дойдат и да ни превземат. В сериала се застъпва същото, което го казва mirodes - ние не знаем как мислят те и какви са техните интереси. В началото уж всичко е било наред с комуникациите до момента, до който те разбират, че при земната раса е нещо нормално хората да се лъжат един друг. Това обаче шокира извънземните и те понеже не знаят как да лъжат, директно си признават, че вече ги е страх от нас и че ще се наложи да ни унищожат.
                              Last edited by Mateev; 23.01.2025, 23:55.

Коментар

• Pyramid, какъвто е да е телескопа както е наситено не само със самолети, а вече и спътници от Земята вече нищо не може да се вижда. Разсърди се нашия човек, не са го отлякли извънземните. В момента учените които разчитат да наблюдават от повърхноста на планетата сигурно са изпаднали в неговата ситуация. Ако наистина има извънземни които биха могли да ни посетят, спокойно могат да дойдат, да си отидат и пак да ни посетят. Това никой няма да го засече. Сащ правят все по големи и по големи ракети, нещо като онези Кадилаци с капаци на двигателя по 2.5 метра, да не ти се налага да го отваряш без кран.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X