Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеСамите снимки и видеозаписи са доказателства.
Това че някой няма капацитет да ги разбере не е мой проблем.
Ето едно доказателство, че извънземните имат домашни животни, които пеят
https://www.facebook.com/reel/577120721840111
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТи пък какво разбираш от законите?Когато има видеозапис или снимки, които не са направени със СРС,се прави видеотехническа експертиза и заключението от нея се признава като доказателство.Last edited by Pyramid; 30.01.2025, 16:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеВ случая цитирам други хора. Аз лично не съм ползвал твои "изобретения"и нямам такива намерения.
Last edited by Pyramid; 30.01.2025, 16:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеВ случая цитирам други хора. Аз лично не съм ползвал твои "изобретения"и нямам такива намерения.
-----------------
Томпообменниците (или топлообменници) са устройства, които се използват за пренос на топлина между две или повече течности с различни температури. Те съществуват от древни времена, но модерните им версии, предназначени специално за икономия на енергия, са се развили значително през последните няколко века.
### Историческо развитие:
1. **Античността**: Прости форми на топлообмен са използвани още в древността. Например, римляните са използвали хипокауст (система за отопление на пода) в баните си, което може да се счита за ранна форма на топлообмен.
2. **Индустриалната революция**: С развитието на парните машини и индустриализацията през 18-ти и 19-ти век, топлообменниците стават все по-важни. Първите модерни топлообменници са били проектирани за ефективно предаване на топлина в индустриални процеси.
3. **20-ти век**: С напредъка на технологиите и нуждата от енергийна ефективност, топлообменниците са усъвършенствани за използване в различни сектори, включително отопление, вентилация и климатизация (HVAC), както и в химическата и петролната промишленост. През този период се появяват и специализирани томпообменници за възстановяване на топлина (рекуператори), които помагат за икономия на енергия.
4. **Съвременността**: Днес томпообменниците са ключов елемент в системите за енергийна ефективност. Те се използват в сгради, промишленост и транспорт, за да рекуперират топлина и да намалят енергийните разходи.
### Приложение за икономия на енергия:
Специално за икономия на енергия, томпообменниците се използват в системи за възстановяване на топлина (HRV - Heat Recovery Ventilation) и енергийно ефективни HVAC системи. Тези устройства позволяват рециклиране на топлината от изходящия въздух, което намалява нуждата от допълнително отопление или охлаждане.
Така че, макар че принципът на топлообмена съществува от древни времена, томпообменниците, предназначени специално за икономия на енергия, са продукт на модерните технологии и нужди от енергийна ефективност, които са се развили през последните няколко десетилетия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Много "снимки" НЕ СА валиден доказателства материал по смисъла на Закона, ама щом си казал.
Коментар
-
И какво си видял ти и каква квалификация имаш да го твърдиш? Може би, имаш сравнителни патентни проучвания? Няма лошо, дай да ги видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Самите снимки и видеозаписи са доказателства. Това че някой няма капацитет да ги разбере не е мой проблем.
Коментар
-
Абе нали казваха във форума, че си искал да им пробуташ някакви фалшиви изобретения. Дали съзнаваш ,че са фалшиви или наистина ги смяташ за изобретения, не знам, но е факт, че твоите изобретения не струват.
Коментар
-
...ама даже и тях, да докажеш, ще те озори...
Коментар
-
Като казах "някой", не съм изключвал и теб самия. Преценил си - браво, нещо полезно наистина да свършиш - махнал си се.
А иначе, за изобретенията... ами няма как да се патентова нещо, преди да е изобретено. После, се прави проучване, за изясняване дали пък не си втори...Да ти е хрумнало, че не всичко се изсипва на света отведнъж? Изобретяваш и едва СЛЕД това патентоваш, а не обратно. Не криеш - и изглежда, даже се хвалиш, че не осъзнаваш елементарни неща.
Коментар
-
Това, че има куковци не отменя факта, че има заснети и наблюдавани хиляди НЛО.Всички тия "контактьори "са обикновени мошеници. Имало е хора,които са общували с извънземни, но от близо и за кратко. Поне историите им звучат достоверно.Естествено мога да потвърдя само тези случаи, при които има заснети снимки и видео.
Коментар
-
Хахаха-и как точно ги е"оценил"при положение ,че напуснах по собствено желание .Като си толкова отворен хвани бас за много пари и ще ти представя заповедта за прекратяване на службата ми,където пише,че прекратяването е по взаимно съгласие, а не съм уволнен.Ама знаеш само да крякаш.
И ти си станал на 60 години и тепърва ще патентоваш изобретенията си.Жалка история.
А иначе, за изобретенията... ами няма как да се патентова нещо, преди да е изобретено. После, се прави проучване, за изясняване дали пък не си втори...Да ти е хрумнало, че не всичко се изсипва на света отведнъж? Изобретяваш и едва СЛЕД това патентоваш, а не обратно. Не криеш - и изглежда, даже се хвалиш, че не осъзнаваш елементарни неща.
Лошо, Седларов! Лошо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеLast edited by mirodes; 30.01.2025, 13:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПовечето хора не се замислят над тия неща. Но ако по телевизията започнат да отразяват всеки случай на забелязани НЛО, бързо ще си променят мнението.Но хората са като овце, чакат какво ще им кажат властите и медиите.
Отразяват, и после 30 години се срамуват
- 1 like
Коментар
Коментар