If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защо се появяват картини които като ги гледаш се чудиш кой дава такив пари?
В САЩ богаташ прави 25 милиона печалба на година. Намира някой закъсал художник /такива колкото искаш/ на който обаче му се е чуло името по някакъв повод и поръчва картина за 20000$. Получавайки парите художника първо гледа да се напие с приятели. На другият ден става с махмурлук и не му е до рисуване, но няма как трябва да изпълнява поръчка. Сяда и без идея без настроение почва да драска по платното. Маже и мисли как да кръсти цапаницата. Дали да не е "Размисъл преди изгрев" или "7-то измерение" или " Поетично вдъховение" или някакво друго нищо не значещо заглавие.
Стигайки до окончателното название доволен прави още две-три чертички да изчисти боята от четката. След това внимателно изписва името си долу в ъгъла. По някога слага и дата за да не се заблуди някой, че е правил картината когато е бил петгодишен. Предава платното с чувство за изпълнен дълг. Богаташа след това намира "независим специалист" /и такива има достатъчно/ на който плаща още 20000$ за да направи оценка на картината. Критика е наясно какво се иска от него дава справка за картината - Цена 25 милиона. Богаташа взима картината и я подарява заедно със справката на национален музей за модерно изкуство. С това си действие той се освобождава от данък за тази година.
Участниците знаят, картината не струва толкова, но си траят защото: Художника се надява да стане известен със скъпи картини и да успее да продаде и някоя друга. Критика е сигурен следващият път пак ще го потърсят защото знае как да дава нужната оценка. Богаташа защото е скътал данък печалба. Музеят защото има възможност да предтави картина за 25 милиона на посетителите.
И когато някой каже как може такава цапаница да струва толкова? Всички вкупом се нахвърля върху него. Нищо не разбира от модерно изкуство!
Та не се чудете, то един банан залепен с тиксо за стената може да го купите на далавера само за 6 милиона та какво остава за цяла картина.
Какво казва мъжът на жена си, когато тя с куфар в ръка му казва:
- Това е краят. Напускам те и отивам при друг.
Атеист - Не ти вярвам.
Будист - Стига да си щастлива.
Католик - Аз съм виновен.
Евреин - Ще ти го върна.
Православен - Стига да е от нашата вяра.
Агностик - Не може ли да си и с двама ни?
Мюсюлманин - Една повече, една по-малко .....
Меланхолик - Ще се самоубия.
Холерик - Ще те убия.
Апатик - Ами добре.
Песимист - Знаех си...
Оптимист - Задръж ключа за всеки случай.
Реалист - Взела си моя куфар.
Наивник - Кога ще се върнеш?
Рационалист - Нямаш аргументи.
Скептик - Сигурна ли си?
Романтик - Но аз те обичам.
Философ - Защо точно днес?
Адвокат - Това ще ти струва скъпо.
Банкер - Това ще ми струва скъпо.
Либерал - Най-сетне свободен.
Комунист - Длъжен съм да те деля с други.
Природозащитник - Вземи колелото.
Социалдемократ - Уважавам решението ти.
Българин - Върви на майната си.
Звъни телефона. Вдигам.
- Ало, Ванко?
- Имате грешка.
- Извинете.
И другата страна затвори.
След минута получавам СМС - "Абе Ванко дал си ми грешен номер"
- Купих си телевизор с ИИ. Мога да го настроя да открива и филтрира Fake News, лъжи, измами, насилие, безсмислени и глупави предавания.
- И как е? Доволен ли си?
- Седи тъмен в ъгъла и един два пъти на седмица се включва на някой стар филм.
Какво ще стане ако медиите разпростанят съобщение "Следващата събота в 18:00 всички глупаци са поканени да отидат на площад Батенберг" ?
В събота на площада ще е тъпкано с хора любопитни да видят кои са глупаците отзовали се на поканата.
Това прилича на вица за госпожата и учениците:
Госпожата казала на класа:
- Всеки, който е глупак, да стане прав.
Мълчание, всички стоят седнали и се гледат един друг. По едно време Иванчо се изправя:
- Иванчо, да не би да си признаваш, че си глупав?
- Не госпожо, но някакси ми е неудобно само вие да стоите права ...
Казват на българите "Не излизайте" и те излизат да видят дали някой не е излязъл.
Какво ще стане ако медиите разпростанят съобщение "Следващата събота в 18:00 всички глупаци са поканени да отидат на площад Батенберг" ?
В събота на площада ще е тъпкано с хора любопитни да видят кои са глупаците отзовали се на поканата.
Коментар