If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Когато бях малък, не обичах да се събуждам рано, а майка ми мразеше това поведение, защото мечтаеше един ден да ме види забогатял търговец.
Един ден майка ми дойде с мен при учителя и учителят ми се съгласи с нея.
Учителят ми казва за ползите от ранното ставане:
- Сократе, ще ти разкажа една красива история и ти ще ми кажеш каква е поуката от нея, става ли?
- Сократ: Добре.
- Учител: Имаше две птици, едната от които се събуди рано и събра насекоми и нахрани малките си, а втората се събуди късно и не намери насекоми за ядене... Какво научи от историята, Сократе?!
- Сократ: Насекомите, които се събуждат рано, биват изядени от птиците!
Alina Simeonova · 15 ч ·
Химик, физик, математик и филолог получиха задачата да измерят височината на кулата с помощта на барометър.
^Химикът измерил налягането в подножието на кулата и на покрива и установява, че височината й е от 0 до 100 метра.
^Физикът пуснал барометъра от покрива, измерил времето на падане и изчислил, че височината на кулата е от 60 до 70 метра.
Математикът измерил височината на барометъра, дължината ^на сянката на барометъра и дължината на сянката на кулата, изчислил тангенса на ъгъла и установил, че височината на кулата е от 63 до 64 метра.
^Филологът продаде барометъра, с парите от продажбата купи алкохол и напи пазача, а той от своя страна му сподели, че височината на кулата е 63 метра 40 сантиметра.
Коментар