Първоначално изпратено от IvelinaJensen
Разгледай мнение
Най-голямата му екстра стана подвижната електроцентрала, която монтирах на покрива на буса. Сложих соларни панели, промишлен контролер за заряд и два яки акумулатора. Идеята беше да си имам електроенергия в изобилие за зареждане на акумулаторите на хеликоптерите, за направа на кафе, за осветление през нощта, и за каквото друго ми хрумне там на поляната.
Имаше период от 2-3 години, през които не пропусках уйкенд да ходя с колеги някъде на някоя поляна в цяла България. Страхотен кеф беше, и колегите по достойнство оценяваха соларната централа. На практика зареждах акумулаторите на всички моделисти, които понякога надхвърляха 30-40 на брой.
Впоследствие ми омръзна и престанах да ходя по поляните. Историята обаче има продължение - един мой приятел моделист през цялото време като ме е гледал, е мечтаел за подобен бус. Поиска ми го и аз му го продадох. И човека от голям мерак като се захвана, и натъпка буса с огромно количество екстри, за които дори и не се бях досещал. И към днешна дата този бус интензивно се използва пак за ходене по поляни и къмпинги, но живота с него вече е неизмеримо удоволствие предвид огромното количество екстри, свързани с къмпингуването.
А най-интересното от цялата тази история е, че тя през годините подробно е описвана със снимки в една тема на един форум, която тема я започнах аз, и после я допродължи колегата, който купи буса и го натъпка с екстри. Ако някой му е интересно - ето линк:
https://modelist.bg/showthread.php?t=552
Коментар