IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Цялата ти теза се гради на разни рядко срещани странични ефекти с нищожна вероятност да се случат, но те такива странични ефекти има във всяко едно малко по-силно лекарство (обезболяващо, антибиотик или дори обикновени хапчета).

Ще дам пример с жена ми, когато нейния рак беше в най-силната си и най-болезнена фаза. Всякакви обезболяващи, дори и най-силните, вече не и действаха. Представи си да се гърчиш от болка и да си отчаян, че медицината нищо не може да направи по въпроса. Стигна се дотам, че познати лекари ми крадяха морфин от болницата и ми дадоха няколко ампули, които вече се оказа, че действат.

Да, ама болките продължиха месеци наред. И тогава ме спаси друг познат лекар, който изписа със зелена рецепта едни лепенки, съдържанието на които беше по-силно дори и от самия морфин. Една такава залепена лепенка вкарва в организма еквивалентна доза на 3 инжекции морфин всеки божи ден, а жена ми беше на такива лепенки 7-8 месеца.

Казвам това, защото в листовката на лепенките имаше изреден един почти безкраен списък със странични ефекти, най-малките от които бяха придобиването на наркотична зависимост към активното вещество. Имаше дори толкова страшни странични ефекти, които почти граничеха с възможноста за летален изход или с разни необратими повреди на различни вътрешни органи.

Дотук добре, бяхме предупредени за страничните ефекти, но алтернативата беше гърчене от безкрайно силна болка, от която човек наистина е готов да избере смърта като по-предпочитан вариант.

Затова още веднъж искам да повторя - изборът на ваксина е избор между едно зло (странични ефекти) и друго по-голямо зло (4% вероятност за смърт).

И понеже има различни хора с различен интелектуален капацитет, различно ниво на самозаблуда, и различни рискови групи, то тези различни хора ще изберат и различни варианти - да се ваксинират или не. В това няма нищо лошо и аз не знам защо толкова много се напъваш да наложиш собствената си гледна точка на всички останали. Ами не си прав и го нямаш това право да се налагаш над останалите, включително и с лъжа, измама, манипулации обиди или подигравки.

Темата е само една анкета и нищо повече, а ти я превърна в бойно поле, водейки война срещу всички, които не са на твоя акъл (добър или лош).
    Аз не съм казал, че всеки, които си постави ваксина, задължитено се парализира! Просто съм показал, част от страничните ефекти!

Смъртността от Корната може да е 4%, но само за твоята възрастова група, не го обявявай така сякаш 4% е смъртността потенциално за всеки заразен!
    Общата за популацията е 0,1-0,2%!

Аз представям едната гледна точка! Други хора представят друга такава. Сблъскваме аргументи и тези! Когато си възпитан и виждам, че се държиш нормално и пишеш като гражданин, а не като трол, аз също ще се държа така и ще ти отговарям културно по същия начин!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Цялата ти теза се гради на разни рядко срещани странични ефекти с нищожна вероятност да се случат, но те такива странични ефекти има във всяко едно малко по-силно лекарство (обезболяващо, антибиотик или дори обикновени хапчета).

Ще дам пример с жена ми, когато нейния рак беше в най-силната си и най-болезнена фаза. Всякакви обезболяващи, дори и най-силните, вече не и действаха. Представи си да се гърчиш от болка и да си отчаян, че медицината нищо не може да направи по въпроса. Стигна се дотам, че познати лекари ми крадяха морфин от болницата и ми дадоха няколко ампули, които вече се оказа, че действат.

Да, ама болките продължиха месеци наред. И тогава ме спаси друг познат лекар, който изписа със зелена рецепта едни лепенки, съдържанието на които беше по-силно дори и от самия морфин. Една такава залепена лепенка вкарва в организма еквивалентна доза на 3 инжекции морфин всеки божи ден, а жена ми беше на такива лепенки 7-8 месеца.

Казвам това, защото в листовката на лепенките имаше изреден един почти безкраен списък със странични ефекти, най-малките от които бяха придобиването на наркотична зависимост към активното вещество. Имаше дори толкова страшни странични ефекти, които почти граничеха с възможноста за летален изход или с разни необратими повреди на различни вътрешни органи.

Дотук добре, бяхме предупредени за страничните ефекти, но алтернативата беше гърчене от безкрайно силна болка, от която човек наистина е готов да избере смърта като по-предпочитан вариант.

Затова още веднъж искам да повторя - изборът на ваксина е избор между едно зло (странични ефекти) и друго по-голямо зло (4% вероятност за смърт).

И понеже има различни хора с различен интелектуален капацитет, различно ниво на самозаблуда, и различни рискови групи, то тези различни хора ще изберат и различни варианти - да се ваксинират или не. В това няма нищо лошо и аз не знам защо толкова много се напъваш да наложиш собствената си гледна точка на всички останали. Ами не си прав и го нямаш това право да се налагаш над останалите, включително и с лъжа, измама, манипулации обиди или подигравки.

Темата е само една анкета и нищо повече, а ти я превърна в бойно поле, водейки война срещу всички, които не са на твоя акъл (добър или лош).
      Респект за поста!
      Съжалявам за жена ти, съчувствам ти и изказвам съболезнования!
      Болките са силни понякога и при много напреднали форми на рак с различна локализация защото се наблюдава т.нар периневрлана инфилтрация (по хода на нервите, особено сетивните) и е един от неблагоприятните белези на туморната прогресия. Важен прогностичен белег...за съжаление.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Всичко хубаво, но аз в случая не съм коментирал това!

Иначе си давай информацията....
        Моите уважения, но коментираш версии безкрайни.

Коментар

По принцип ако тези на другия край на света са на твойто ниво, всичко е възможно....

Затова още веднъж искам да повторя, че не са важни страничните ефекти, а е важна АЛТЕРНАТИВАТА, която предоставя на даден човек СОБСТВЕН ИЗБОР - изборът на ваксина е избор между едно зло (странични ефекти) и друго по-голямо зло (4% вероятност за смърт).

И понеже има различни хора с различен интелектуален капацитет, различно ниво на самозаблуда, и различни рискови групи, то тези различни хора ще изберат и различни варианти - да се ваксинират или не. В това няма нищо лошо и аз не знам защо толкова много се напъваш да наложиш собствената си гледна точка на всички останали. Ами не си прав и го нямаш това право да се налагаш над останалите, включително и с лъжа, измама, манипулации, обиди или подигравки.

Last edited by Mateev; 11.12.2020, 23:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не. Не мисля. Само и ролята на инфекциозната доза (вирусен товар) не бива да забравяме и ролята и за тежестта и изхода в крайна сметка. Но това са двата ключови фактора.
            Възможно ли е вирусния товар да е само хипотеза, а не доказан неоспоримо факт?

Реално възприемчивостта към вируса зависи от генни специфики на дадения индивид, а тези специфики може да са много по-определящи от това, дали са постъпили 50 или 500 вируса за 1 час!

Коментар

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
              Е, да ама къде да тичкаме всички да си направим NGS на TYK2, IFNAR2 и DPP9.
              Last edited by bulgarian lev; 11.12.2020, 23:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Е до вчера тази информация я нямаше и взимах решения с цел избягване на най-лошия възможен случаи, но ако тежкото изкарване е заради гени, а аз съм го изкарал леко нещата стават различни.
                ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Коментар

Ако наистина гени са виновни за тежко изкраване, то прави ли малко вероятно тежко повторно изкарване при леко първо.
                  Не. Не мисля. Само и ролята на инфекциозната доза (вирусен товар) не бива да забравяме и ролята и за тежестта и изхода в крайна сметка. Но това са двата ключови фактора.

Коментар

Не бе слагай ваксината, сега да не вземеш да се откажеш...., че нали уж си минал леко първия път....

Да не стане така, най-големия ваксър да омекне...
                    Е до вчера тази информация я нямаше и взимах решения с цел избягване на най-лошия възможен случаи, но ако тежкото изкарване е заради гени, а аз съм го изкарал леко нещата стават различни.

Коментар

Ако наистина гени са виновни за тежко изкраване, то прави ли малко вероятно тежко повторно изкарване при леко първо.
                      Не бе, слагай ваксината, сега да не вземеш да се откажеш...., че нали уж си минал леко първия път....

Да не стане така, най-големия ваксър да омекне...

Коментар

Същото е, постнах абстракта само от Нейчър...всички съобщават, статията е много дълга и в PDF формат който нямам право да поствам тук.

Коментар

Не я давам само на теб. Нямам време да цитирам поименно глупостите на пиловината които чета тук. А някои питат. Ето, обобщавам, посочвам и генно-молекулярни механизми които гарантират тежкото протичане и ще бъдат систематизирани за таргет поведение.
                          Всичко хубаво, но аз в случая не съм коментирал това!

Иначе си давай информацията....

Коментар

https://www.reuters.com/article/heal...5q7aYFpcz2UwcA

Това мисля че е по-разбираемата версия на това което е постнал Лев
                            Същото е, постнах абстракта само от Нейчър...всички съобщават, статията е много дълга и в PDF формат който нямам право да поствам тук.

Коментар

Аз също съм казал,че антителата манипулативно се използват за генерална отправна точка, като имунен отговор!

Защо ми даваш информация, която аз нито оспорвам нито ме интересува!
                              Не я давам само на теб. Нямам време да цитирам поименно глупостите на половината които чета тук. А някои питат. Ето, обобщавам, посочвам и генно-молекулярни механизми които гарантират тежкото протичане и ще бъдат систематизирани за таргет поведение.
                              Last edited by bulgarian lev; 11.12.2020, 22:49.

Коментар

• https://www.reuters.com/article/heal...5q7aYFpcz2UwcA

Това мисля че е по-разбираемата версия на това което е постнал Лев

Коментар

Working...
                                X