IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от cyclop

    Сега... Да добавим модификатора? Под 1.5% вероятност за година да се заразиш от КОВИД - срещу 100% вероятност да си сложиш експериментален препарат, условно наречен "ваксина"? Като подпишеш пълно освобождаване от отговорност за вредни ефекти. Не е добра сделка.
    Вероятността от заразяване варира. В момента е никаква. Някъде под 1/1000. При пик обаче е над 10% поне при пиковете в България. За целия период на пандемията вероятността от заразяване клони към 100%.

    Коментар


    • Ваксините реално спират пандемията. За ваксинираните. Това че се заразяват и ваксинирани само удължава пандемията за неваксинираните.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Все повече си мисля че на антиваксърите проблемът не са ваксините. Проблемът им е че трябва да вземат потенциално опасно решение за тях самите.

        Нищо подобно. Не искат някой друг, на когото нямат и грам доверие, да взима решението вместо тях. Подозрението че правителствата взимат решения по политически, а не по медицински причини е реално.

        На кого да имаме доверие? Учените които изследват ваксини по какво се различават от тези, които заклеймяват въглеродния двуокис? Светът се напълни с лъжливи овчарчета.

        Бях огромен привърженик на ваксинирането преди да стане ясно че ваксините не могат да спрат пандемията. Засега още не е ясно дали не я усложняват допълнително. По всичко личи че спасяват известен брой болни с вече разклатено здраве, но съм сигурен че те са измежду първите които са се ваксинирали. И правилно, всеки със сериозни медицински проблеми би трябвало да се ваксинира. Както и всеки, който редовно прекарва грип с драми.

        Останалите не пречат никому и неваксинирани, но явно дразнят

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Разликата между 2/100 да го карат тежко и 1/1000 е разликата между препълнени болници и незабележим летен вирус.
          Стига си игра с цифри , проценти и ефективност на “ваксини“ !Всички проучвания за ефективност и положителни случаи са базирани на ПСР тест ,който е недостоверен! CDC to Withdraw Emergency Use Authorization for RT PCR Test Because It Cannot Distinguish Between SARS-CoV-2 and the Flu

          https://healthimpactnews.com/2021/cd...2-and-the-flu/

          пп. сега разбра ли къде изчезна грипа ?!

          Коментар


          • Днешните новини: Бесните врагове развяха 3 бели знамена

            Спечелихме няколко важни битки в информационната надпревара. Войната, която мракобесниците обявиха на човечеството, обаче продължава
            Тези дни имаме поводи за трезво празнуване. Пландемичните тирани бяха заставени да признаят не едно и две поражения. Започнаха да си изпускат и нервите. Във всеки случай маските продължават да падат и това, което се вижда под тях — изненада (?) — са вълци в овчи кожи.

            Първото бяло знаме, което развяха, е свързано с „ваксините“. Въпреки чудовищно агресивната кампания в корпоративните медии, въпреки цензурата на истината в социалните мрежи, въпреки всичко… дойде признанието! А то е, че тези, които не са се наболи досега с експерименталките и техните военизирани спайк протеини, наночастици и токсини, няма да го направят и в бъдеще — независимо от увещанията.

            Ето го признанието на CNN. Вижте и това на „Асошиейтед Прес“. Те изгубиха войната срещу „ваксиналната колебливост“, макар да я репетираха от поне 10 години (от фалшивата пандемия със свински грип).
            Можеше ли да се очаква друго?


            Не. Да вземем за пример CNN, които всяка година губят между 50% и 80% от зрителите си. Да вземем и New York Times, списван от крайно демотивирани „журналисти“, които не вярват в това, което пишат, и си знаят, че са pressтитутки — особено откакто бяха купени от милиардера глобалист Джеф Безос. Има ли изобщо смисъл да споменаваме Гейтсовите и Соросовите грантаджии, чиито пипала душат и България?

            Как можеш да очакваш успех на пропагандата си, когато едва 6% процента от хората са склонни да ти гласуват доверие? По-големият проблем на средствата за масова дезинформация обаче е, че злото не е творческа сила. То може само да покварява повече тези, които вече са покварени.

            Типичен пример: „Covid-19 се разпространява и чрез пръдня в затворени помещения.“ — След едно такова заглавие, каквото и да напишеш на хората, дори да приложиш творчество, все тая. Изхвърлят ли те веднъж на бунището, вече трудно ще убедиш някого, че не си боклук.

            Друг пример: Антиваксърски групи използват кодови думи, за да не бъдат засечени от Facebook. — Да, голяма тръпка е да заместваш думата „ваксини“ със законспирирани заместители като „вакси“ и „фъксини“, а „ковид“ — с „кромид“. Важното в такива новини е, че разглеждат „ваксинално колебливите“ като врагове, а в същото време медийните говорилници безумно очакват тези врагове да бъдат повлияни положително.
            Как да им имаш доверие и при такива примери:


            Ройтерс: „Ваксинираните хора съставляват 75% от новите ковид случаи в Сингапур, но малцина се разболяват.“ — Признава се, че „ефективността“ на „ваксините“ е лъжа. Поддържа се лъжата, че тези, които не са болни, а „диагностицирани“ с лъжлив „тест“, са „случаи“. Само и само да ви убедят да се инжектирате.

            Израелските официални данни показват, че ефективността на „ваксината“ от Pfizer е „спаднала/избледняла“ до само 39% срещу „делта варианта“ на „вируса“. Хей, 39% са повече от нищо, нали? А винаги можете да разчитате на ежегодната си „подсилваща доза“ срещу новите „щамове“.

            Регулаторът FDA пък вече предупреждава, че експерименталките могат да ви обзаведат не само със сърдечно възпаление, но и със Синдром на Гилен Баре. Нещо, за което в „От Извора“ пишем от над 10 години и беше припомнено точно преди грандиозното откриване на пазарния сезон за ковид експерименталки. Но дори такива новини се захаросват, сякаш ковид е по-страшен от неизлечимия и фатален СГБ.

            Поредно проучване обяви ковид инжекциите за биологично оръжие, понеже „страничните ефекти“ се дължат на спайк протеина. Корпоративките обаче не смятат, че това е новина, която трябва да знаете. Те всеки ден повтарят да „вярваме на науката“, но не искат да вярвате, че „47 нови научни проучвания потвърждават безсмислието на маските, а 32 проучвания потвърждават, че маските вредят на здравето“.

            С такива избирателно пропускливи и доволно компрометирани масмедии е неизбежно, че враговете ги очакват още неприятни изненади. Няма да им помогне и усилването на цензурата. Всемирен Закон е, че Истината винаги си намира път, чрез кого и как да се прояви.
            Втората капитулация тези дни беше свързана с „тестовете“


            CDC се отказва от измамните PCR протоколи, създадени от немския мошеник Кристиан Дрьостен и налагани от Бил-Гейтсовата СЗО. Алтернативните медии положихме нужното старание да ги изобличим: самият създател на PCR технологията, нобеловият лауреат Кари Мълис, е бил против изобретението му да се ползва като „диагностично средство“. При нужните настройки този „тест“ може да открие ковид и в проби от Луната.

            Над една година PCR измамата имаше централна роля в ежедневните обявления на „случаите“. Тези, които са добре информирани, вече знаят, че няма пандемия от коронавирус, но има PCR пландемия. СЗО и CDC знаят, че все повече хора знаят истината, като това е основната причина да се откажат от „теста“.

            Това, че злодеите изгубиха и тази информационна битка, не означава, че имат каквито и да било намерения да подпишат мирен договор. Войната ще продължи. И можете да сте сигурни, че съюзяването на Бил Гейтс и Джордж Сорос за закупуване на нова диагностична технология за ковид вещае това, което ще замени PCR измамата и ще служи в бъдеще като „основание“ за псевдомедицинския фашизъм.

            Любопитно: В официалното изявление на CDC се казва, че основната причина за отказа от PCR тестовете е тяхната неспособност да разграничат ковид от грипа! Това е пореден пример как една „конспиративна теория“ намери потвърждението си, понеже вече не може да се изкривява от „проверителите на факти“. Повече за това в статията ни: „Ако няма такъв вирус, защо хората умират?“

            Третото бяло знаме бяха изтърваните нерви


            След като медийната тактика с „моркова“ не свърши работа за достатъчно масово прилагане на „ваксините“, се задейства тази с „тоягата“. Довчерашната „конспиративна теория“, че трансхуманистките „ваксини“ ще станат задължителни, вече е факт в редица страни. Може би най-напорист в обслужването на господарите си Сорос и Ротшилд е Емануел Макрон, който плаши със затвор неваксинираните и тези, които ги допускат на обществени места, а на всичкото отгоре ги лишава от възможност да гласуват.

            Закономерно Макрон беше изтипосан като Хитлер на билборд във Франция, а политиката му беше сравнена (основателно) с нацисткия режим. На „народната любов“ се радва и неофашистът Марио Драги в Италия. Но унижението на Макрон беше по-голямо, след като много полицаи застанаха редом с протестиращите, а собствената му охрана отказа да го пази и подаде групово заявление за напускане.

            Актуализация: Появи се информация, че новината за груповото напускане на гвардейците не е правилно предадена в английските източници. Възможно е да има грешки в превода от френски. Но е възможно и да е изцяло фалшива новина. Нека на този етап сведението се разглежда с резерви.

            Протести срещу натрапването на „ваксините“ с тояга, освен във Франция и Италия, има в Англия, Ирландия, Австралия, Испания, Финландия, Гърция, Португалия, Канада, Япония… Имаше и превантивна акция в България. Тя беше рехава, но на този етап няма

            .........................
            https://www.otizvora.com/2021/07/138...-beli-znamena/


            Коментар


            • Много сериозно сте я захванали тая тема. Не мога обаче да се ориентирам процентно как са разделени вакси и анти.

              Коментар


              • Разликата между 2/100 да го карат тежко и 1/1000 е разликата между препълнени болници и незабележим летен вирус.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
                  Имунната система, предполагам е необятно поле за изследвания и анализи. Колкото и да се знае винаги ще се откриват все нови и нови неща. А какво става като добавим към картината и нов вирус. Нещо, което ти изглежда логично, може да се окаже, че съвсем не е така. Това е като пъзел - всяко едно сериозно изследване е парченце от него и помага за сглобяване на картината. Когато правиш твърдение трябва да се цитира достоверен източник, иначе е добре да уточняваш, че е "лично мнение".

                  Това за продължителноста на естествения имунитет не е мое лично мнение. Общо взето е жалко, че журналистите не пускат мнението на доктори в България, които се борят с вируса, на първа линия. (можеби на тези доктори им е омръзнало да говорят или просто са изморени, нямам си на идея какво ги спира).

                  Но ето ти примерно една новина от САЩ: https://eu.courier-journal.com/story...te/8090806002/

                  цитат от там: "All those who think you have natural immunity, you don't," Stack said. "If you got infected and it was six months ago and you think you're bulletproof, you're not. This virus is reinfecting people at a much higher rate than the previous versions. Even if you've had COVID, you should get vaccinated."


                  Има и други подобни, но повечето нямат истинска научна стойност.

                  Ето още една, можеби малко по-качествена:
                  https://www.standard.co.uk/news/uk/d...t-b947397.html

                  Примерно CDC казват следното: "Cases of reinfection with COVID-19 have been reported, but remain rare​.​"

                  След години ще ги имаме твърдите научни данни, но в момента, както се казва: "better safe than sorry".


                  Моето лично мнение по въпроса е, че ако всеки който се е срещал с вируса получаваше "железен имунитет до живот", Covid отдавна щеше да е в историята.


                  Да речем нещо което масово не се знае като симптом или последствие е... Ковид засяга много силно бъбреците, аз познавам лично двама човека на които първо им унищожи бъбреците и после ги погуби. Та да не се чудите, в смисъл не очкавайте само "настинка и кашлица". Повечето хора очакват някаква хрема или нещо подобно. Ковид е жестоко заболяване и причинява много страдание, да точната дума е страдание и само, който не го е видял с очите си може да твърди, че това е "лек грип" и други подобни простотии.




                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                    Тоест понеже не работят, евреите си слагат трета доза? Логично, все пак евреите не са известни като особено умни за разлика от българските тарикати.
                    Тоест, понеже работят, си слагат трета доза?

                    Коментар


                    • Който още не е забелязал - цялата ваксиизмама е едно към едно с приказката "новите дрехи на царя". Вирусът се прекарва леко от 97-98% от хората по света. Обаче ако се "ваксинирате" УЖ ще го прекарате по-леко. Тоест, както по принцип щяхте да си го преболедувате. А ако се разболеете тежко след вакса - това била "мутация". Или пък още по-смехотворното - " а смятай без вакса колко зле щеше да е"... Колко? Пак толкова... Но само "Най-Умните" и "Най-Успелите" могат да видят изящния плат... За останалите той е невидим... Хехех

                      Коментар


                      • Все повече си мисля че на антиваксърите проблемът не са ваксините. Проблемът им е че трябва да вземат потенциално опасно решение за тях самите. Не искат да приемат риск 3/100000 от ваксини и за това приемат риск 5/1000 от ковид това за човек на средна възраст. Но втория риск по-големият не го правят те. Прави го съдбата и така няма да е тяхна вината. Няма съзнателно да са взели решение, което да им навреди.

                        Естествено представят си че този риск няма да се материализира. Няма да се стигне до тежко изкарване. Съдбата ще ги защити.

                        Отказват да мислят е добре но какво ще се случи ако се разболеят сериозно. Тогава няма ли да съжаляват че не са се ваксинирали. Сигурно, поне ако наистина си представят такава вероятност ще трябва да си представят и това усещане. Как са можели да минат между капките с ваксина, но те лично са решили да не го правят.

                        И като се сблъскат нежеланието за носене на отговорност от личен избор да се ваксинират и вероятен съжаление че не са го направили и какво правят. Отлагат. Отлагат избора си и намират всякакви безумни причини защо отказват да се погрижат за себе си.

                        А можеше просто да прочетат листовката на аспирина и да видят че опасните странични ефекти там са повече и по често срещани отколкото при ваксините. Но никой не приказва как аспирина е направен за да ги инвалидизира.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                          Няма как да ти дам линк с достатъчно виско качество, за нещо за което все още се спори в научните среди. Просто това са наблюдения на докторите занимаващи се с Ковид болни.

                          В момента няма единна научна позиция. Ето ти един пример, ако ваксината е доживот... защо ще се слага 3-та доза, в смъсл не е ли това противоречие?! Защото е до живот но за съществуващите щамове, логично е да отслаба с всеки нов щам. Същото обяснение е валидно и за естественият имунитет, не е ли?! В смисъл логичната връзка е очевидна и се случва и при вируса на грип (който се видоизменя дори по-бързо).
                          Имунната система, предполагам е необятно поле за изследвания и анализи. Колкото и да се знае винаги ще се откриват все нови и нови неща. А какво става като добавим към картината и нов вирус. Нещо, което ти изглежда логично, може да се окаже, че съвсем не е така. Това е като пъзел - всяко едно сериозно изследване е парченце от него и помага за сглобяване на картината. Когато правиш твърдение трябва да се цитира достоверен източник, иначе е добре да уточняваш, че е "лично мнение".

                          Коментар


                          • Значи лекари и учени не се ваксинират, но хората трябва да са задължени?
                            Все едно инженерите да твърдят, че е ок да се живее в сламени колибки и да бутнат всичкият бетон и тухли?
                            А да се разберат и тогава да се юрва стадото

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Най-големият проблем със статистиката е, че понеже сме хора, а не мишки, няма как научните работници да направят чист експеримент. Тоест да затворят 100 000 човека в един стадион, и на половината да дадат плацебо, а на другата половина - ваксина. В резултат на това учените са принудени да набират данни по заобиколен НЕНАУЧЕН ПОДХОД, и в тези данни не се знае кой страничен фактор какво влияние има.

                              Например факторът ВИРУСНО НАТОВАРВАНЕ по време на заразата. Тоест ако във болница са влезли 3 различни човека, като например:
                              1. Неболедувал, заразил се от само 1000 вируса от някоя дръжка на врата
                              2. Преболедувал, заразил се от 100 000 вируса при кихане в автобус
                              3. Ваксиниран, заразил се от 10 милиона вируса в някое кино, с болни около него от всичките му страни

                              то, тогава медицината и статистиката няма как да направят разлика между тези 3 човека, защото и тримата са болни. Да, ама според начина на заболяване ако преболедувалия и ваксинирания бяха глътнали само 1000 вируса като първия, то те нямаше да се разболеят.

                              Тоест всичките тези статистики, от които антиваксърите във форума си вадят грешни изводи, всъщност нищо не означават, защото публикуваната статистика не е отчела такъв важен фактор, като количеството вируси, необходими за заразяването на хора от трите различни групи.

                              Истината обаче е, че неваксинираните могат да се разболеят много по-лесно от много по-малко на брой вируси, докато преболедувалите и ваксинираните вече си имат готова армия в организма, която лесно ще се справи с всички новопостъпили вируси, ако те са сравнително малко на брой. При огромна армия от вируси обаче нито един организъм няма да се справи, защото все пак на него му е необходимо време да увеличи количеството на своята армия.

                              Разликата между трите типа хора е във времето, в което те могат да създадат армия от Т-клетки, способна да избие всички вируси. При неболедувалите това време е 1, 2 или дори 3 седмици. Затова и някои от тях умират, защото вируса нанася прекалено големи щети преди организма да е успял да създаде необходимата армия. В същото време при преболедували и ваксинирани армията се създава буквално за часове, най-много за ден-два, и това е причината въобще да не се заразяват повторно или при зараза да го изкарвал леко и бързо.

                              Като изводи може да се каже следното:
                              1. Продължаваме да носим маски и да се пазим, дори и да сме ваксинирани, и така шанса да се разболеем става нищожен
                              2. За неваксинираните маските и пазенето НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ при делта варианта на вируса. Тоест тяхното заразяване е 100% гарантирано в една от следващите 2-3 вълни.

                              Освен всичко друго качеството на имунната система на различните хора е различно, и затова непрекъснато се появяват инцидентни случаи на хора, опровергаващи положителната или отрицателната статистика. Тоест ваксинирани да не са придобили имунитет или обратното - неразболели се да имат много силна способност за бързо изграждане на имунитет дори и без ваксина.
                              НЕНАУЧЕН е малко преувеличено. Просто се съпоставят статистическите данни, например: Asparouh Iliev

                              5 ч ·
                              За вчера Великобритания отчита 35000 заразени с Ковид и само 60 (!!) починали. При подобни цифри в предваксинационния период смъртността беше над 1000. Но ние в България не вярваме на математиката. България ще е полеви тест за ефективността на ваксините. Докато Великобритания и Израел екстраполират какво би се случило при неваксиниране, ние ще покажем реалните числа. Също така ще преценим реално какъв процент от неваксинираните са преболедували (практически полеви тест поради липса на проучвания).
                              И една диаграма на новите случаи с Ковид ежедневно (синята линия е средна стойност за отминалите 7 дни), която ще обновявам ежеседмично. Беше много лесно да предотвратим неприятния сценарий, но благодарение на антиваксърите в медицинските и научни среди предстои гадно лято.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                                Може ли линк с инфо за това твърдение ?

                                Няма как да ти дам линк с достатъчно виско качество, за нещо за което все още се спори в научните среди. Просто това са наблюдения на докторите занимаващи се с Ковид болни.

                                В момента няма единна научна позиция. Ето ти един пример, ако ваксината е доживот... защо ще се слага 3-та доза, в смъсл не е ли това противоречие?! Защото е до живот но за съществуващите щамове, логично е да отслаба с всеки нов щам. Същото обяснение е валидно и за естественият имунитет, не е ли?! В смисъл логичната връзка е очевидна и се случва и при вируса на грип (който се видоизменя дори по-бързо).

                                Има и по-дълго обяснение, но нивото на форума за съжаление е прекалено ниско. Всеки разглежда всичко все едно е с "бинарен мозък". Това че ваксината не действа на 100% се приема като "ваксината не действа изобщо". А това че имунитета на някои хора е по-добър от на други и не се заразяват 2-ри път се приема, като "естествния имунитет е 100% ефикасен до живот".... в такава среда е безмислено да се прави по-задълбочена дискусия.
                                Last edited by Xman1; 27.07.2021, 17:33.

                                Коментар

                                Working...
                                X