IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Разбирам че искаш да прехвърлиш отговорността за собствения си живот на друг, ама ако пукнеш от КОВИД кой ще обезщети близките ти? Помисли ли за това, или чакаш някой да плаща застраховката ти живот?
    Абе ако всеки си плаща от джоба всичко и лечение и ваксини и квото дойде - резултатите ще са други.

Ама с тая пуста социална система къде едни пари влизат и после излизат естествения подбор съвсем се обърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

Мисля че е добре да насочиш противодействията си към Пфайзер, Бионтех и т.н. за да произведат ефективна и безопасна ваксина, а не към редовите данъкоплатци чиито данъци вместо да отиват за обучение и грижи към деца, пенсионерите или хора в неравностойно положение заминават в джобовете на новоизлюпените фармацевтични "гении".
      Ще ти дам тема за размисъл - ако случайно си някой от онези "малкото" със странични въздействия от ваксините в следствие на което останеш я без крак я без ръка заради тромбозите, какъв е шанса ти да бъдеш компенсиран и да получиш поне безплатна инвалидна количка от "грижовната" държава? И защо например в САЩ фонда за компенсации по съдебни дела в следствие на стандартни нормално одобрени ваксини, не покрива случаите на подобни въздействия от Ковид-експерименталките?

И още една тема за това до колко са "малко" случаите на увреждания от недоносчетата на Пфайзер, Бионтех Модерна и сие. Интервюто е на водещ немски патолог и е на немски който иска ще си го преведе автоматично: https://www.swr.de/swraktuell/baden-...acher-100.html
      С две думи в момента в Германия се правят аутопсии на починалите от Ковид, но не и на починалите хора, които наскоро са били ваксинирани - защо ли?. Професор Schirmacher все пак е решил да ги изследва и е понарязал четиридесет и кусур от тях. Над една трета са "гътнати" от "гениалният" продукт на този новоизлюпен гений и жена му:

п.п. На горната снимка това турско семейство ми прилича малко на монтирани целенасочено "бушони". А пък патолога професор Ширмахер иска единствено да има програма не само за изследване на починалите на Ковид, но и на починалите от ваксинационният експеримент.

п.п.п. Аз пък ще се ваксинирам чак когато спрат да ме карат да попълвам документ за отказ от отговорност на държавата, производителя на ваксината и сие. Да не би да имам висше по имунология и второ по фармацевтика, че да се нагърбя с отговорността да съм си сам виновен че са ме сдупчили, щото видиш ли било маловажно дали искам да ходя на ресторант или театър и имам правото доброволно да се занеса до центъра за потенциално отравяне ... опс ваксиниране иначе няма пица за мен.
      Разбирам че искаш да прехвърлиш отговорността за собствения си живот на друг, ама ако пукнеш от КОВИД кой ще обезщети близките ти? Помисли ли за това, или чакаш някой да плаща застраховката ти живот?

Коментар

• Мерките в Китай са изключително строги. На практика влизането и излизането от страната са много трудни. Ако влезеш все пак не е сигурно, че ще те пуснат да излезеш. Изобщо безумие и произвол цари в тази държава. Много държави препоръчват на гражданите си да не ходят в Китай.

Та не знам антиваксърите, вирус-няма и радетели за "личните свободи" колко щяхте да сте щастливи ако живеехте там

China imposes massive travel restrictions to combat Delta outbreak

-- China has imposed massive travel restrictions to contain the spread of the Delta variant.

-- All 31 provincial-level regions in the Chinese mainland have urged citizens not to go to medium and high-risk areas for COVID-19 or leave the provinces where they live unless it is necessary.

-- Twenty-three railway stations have halted ticket sales for Beijing-bound passengers departing from these stations.

BEIJING, Aug. 3 (Xinhua) -- China has imposed massive travel restrictions, including temporary closure of airports and travel alerts for citizens to other places across the country, to contain the spread of the Delta variant.

All 31 provincial-level regions in the Chinese mainland have urged citizens not to go to medium and high-risk areas for COVID-19 or leave the provinces where they live unless it is necessary.

Twenty-three railway stations have halted ticket sales for Beijing-bound passengers departing from these stations, said Cui Wei, an official with China Railway Beijing Group Co. Ltd. on Tuesday.

The Chinese capital has suspended 13 pairs of trains to Nanjing and Yangzhou in Jiangsu Province, Zhengzhou in Henan Province and Zhangjiajie in Hunan Province.

Travel agencies online and offline should keep track of epidemic information of destinations and not send groups into or receive groups from areas with medium and high COVID-19 risks, said a circular issued Tuesday by the Ministry of Culture and Tourism.

All flights at the airports in Nanjing, capital of Jiangsu, and Yangzhou have been suspended. Nine long-distance bus stations in Nanjing and public bus services in Yangzhou were also suspended.

The Chinese mainland on Monday reported 61 new locally transmitted COVID-19 cases, the National Health Commission said in its daily report on Tuesday. Forty-five cases were reported in Jiangsu, six in Hunan, three in Hubei, two each in Henan and Yunnan, and one each in Beijing, Shanghai, and Fujian, according to the commission.

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        А удобно пропускаш че тестват МИЛИОНИ за да установят колко и дали е проникнал вируса. Ние ЧАКАМЕ, хубаво чакаме да отиде коня у ряката и после въвеждаме БЕЗСМИСЛЕНИ МЕРКИ - ака след дъжд качулка

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Лично за ваксините обаче мисля, че дезинформацията дето се случва от "противниците" им е твърде сериозна. Даже и по темата имаше доста дезинформация още как почна вируса. Че нямало вирус, че бил безобиден, бла, бла.

Така че трябва да им се противодейства.
          Мисля че е добре да насочиш противодействията си към Пфайзер, Бионтех и т.н. за да произведат ефективна и безопасна ваксина, а не към редовите данъкоплатци чиито данъци вместо да отиват за обучение и грижи към деца, пенсионерите или хора в неравностойно положение заминават в джобовете на новоизлюпените фармацевтични "гении".
          Ще ти дам тема за размисъл - ако случайно си някой от онези "малкото" със странични въздействия от ваксините в следствие на което останеш я без крак я без ръка заради тромбозите, какъв е шанса ти да бъдеш компенсиран и да получиш поне безплатна инвалидна количка от "грижовната" държава? И защо например в САЩ фонда за компенсации по съдебни дела в следствие на стандартни нормално одобрени ваксини, не покрива случаите на подобни въздействия от Ковид-експерименталките?

И още една тема за това до колко са "малко" случаите на увреждания от недоносчетата на Пфайзер, Бионтех Модерна и сие. Интервюто е на водещ немски патолог и е на немски който иска ще си го преведе автоматично: https://www.swr.de/swraktuell/baden-...acher-100.html
          С две думи в момента в Германия се правят аутопсии на починалите от Ковид, но не и на починалите хора, които наскоро са били ваксинирани - защо ли?. Професор Schirmacher все пак е решил да ги изследва и е понарязал четиридесет и кусур от тях. Над една трета са "гътнати" от "гениалният" продукт на този новоизлюпен гений и жена му:

п.п. На горната снимка това турско семейство ми прилича малко на монтирани целенасочено "бушони". А пък патолога професор Ширмахер иска единствено да има програма не само за изследване на починалите на Ковид, но и на починалите от ваксинационният експеримент.

п.п.п. Аз пък ще се ваксинирам чак когато спрат да ме карат да попълвам документ за отказ от отговорност на държавата, производителя на ваксината и сие. Да не би да имам висше по имунология и второ по фармацевтика, че да се нагърбя с отговорността да съм си сам виновен че са ме сдупчили, щото видиш ли било маловажно дали искам да ходя на ресторант или театър и имам правото доброволно да се занеса до центъра за потенциално отравяне ... опс ваксиниране иначе няма пица за мен.
          Last edited by vgc; 13.08.2021, 12:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Какво правят в Китай като се появи един случай на Ковид? Затварят цял пристанищен терминал...

Чудно ми е как у форумо горещите фенове на Китай са в същото време анти-ваксъри, нямало вирус и не бил опасет и т.н. Някак не се връзва съвсем

China’s zero-Covid policy is so strict that it shut down a whole shipping terminal after just one case
            • Local officials said at a press briefing that all inbound and outbound services at the Meishan terminal at the Zhoushan port have been suspended till further notice. That’s a key terminal servicing shipments to Europe and North America.
            • Nick Marro, lead of global trade at the Economist Intelligence Unit, said that China’s “zero Covid” approach suggests that this latest port disruption may not be the last.
            • Dawn Tiura, CEO of Sourcing Industry Group, said that shippers will likely pass costs on to consumers, heating up global inflation further ahead of the key holiday season.

https://www.cnbc.com/2021/08/13/chin...rt-shuts-.html
            А удобно пропускаш че тестват МИЛИОНИ за да установят колко и дали е проникнал вируса. Ние ЧАКАМЕ, хубаво чакаме да отиде коня у ряката и после въвеждаме БЕЗСМИСЛЕНИ МЕРКИ - ака след дъжд качулка
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Много ми е интересно как ще противодействаш на човек който смята че няма вирус и категорично не желае да се ваксинира?Можеш ли да разбереш че част от тези хора възприемат ваксинацията като тежка заплаха за здравето а друга част като сигурна смърт..
              Там няма спасение, въпросът е обаче да се противодейства на лъжите дето пускат с реални данни.

Коментар

• Какво правят в Китай като се появи един случай на Ковид? Затварят цял пристанищен терминал...

Чудно ми е как у форумо горещите фенове на Китай са в същото време анти-ваксъри, нямало вирус, не бил опасен и т.н. Някак не се връзва съвсем

China’s zero-Covid policy is so strict that it shut down a whole shipping terminal after just one case
                • Local officials said at a press briefing that all inbound and outbound services at the Meishan terminal at the Zhoushan port have been suspended till further notice. That’s a key terminal servicing shipments to Europe and North America.
                • Nick Marro, lead of global trade at the Economist Intelligence Unit, said that China’s “zero Covid” approach suggests that this latest port disruption may not be the last.
                • Dawn Tiura, CEO of Sourcing Industry Group, said that shippers will likely pass costs on to consumers, heating up global inflation further ahead of the key holiday season.
                https://www.cnbc.com/2021/08/13/chin...rt-shuts-.html
                Last edited by Money; 13.08.2021, 10:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Като цяло съм съгласен с тези неща, темата е дълга и широка и по-скоро е за друга тема, не за баш тука.

Засега в България даже и темата за маниакалната ваксинация не е застъпена, па по другите сме солидно против, въпреки че в София се забелязват сериозни пробиви по темите главно сред феновете на една партия.

Лично за ваксините обаче мисля, че дезинформацията дето се случва от "противниците" им е твърде сериозна. Даже и по темата имаше доста дезинформация още как почна вируса. Че нямало вирус, че бил безобиден, бла, бла.

Много ми е интересно как ще противодействаш на човек който смята че няма вирус и категорично не желае да се ваксинира?Можеш ли да разбереш че част от тези хора възприемат ваксинацията като тежка заплаха за здравето а друга част като сигурна смърт..

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Нямам никакъв проблем с данните които публикуваш. Най-вероятно са достоверни и ваксините наистина позволяват на известен брой хора да живеят по-дълго. Прекрасно е че ги има като опция за тези които се чувстват уязвими.

Проблемът ми е единствено с абсолютно неоправданото насилване с ваксинациите. Всички вече разбраха че с ваксини или без пандемията продължава, а кой как ще кара ковида си е лично негова работа. С изключение на децата, при които родителите трябва да вземат решение. А не някакви бюрократи които не носят за нищо отговорност.

Нямам вече никакви съмнения че цялата ваксинационна трагикомедия има съвършенно други цели. Основно антигонизъм и отслабване структурата на обществото. Начало на революция е, която се подклажда повече от десетилетие, но през последните месеци всичко се ускорява.

Заедно с маниакалната ваксинация се случват и други неща.

- систематично се унищожава световната финансова система

- разселват се огромен брой мигранти, отново, с основна цел да се подкопае структурата на западните общества

- съчиняват се различни абсурдни наративи за въглеродния двуокис, карбоновия отпечатък, екологията

- съчиняват се ощо по-абсусрдни наративи вменяващи на расови малцинства че са обект на расизъм, с който трябва непременно да се борят

- прави се опит дори за разпалване на вражда между половете

- най-различни сексуални девиации се издигат в култ

- образователната система и мас медиите са отдавна част от това горното. Едните промиват мозъците на децата, другите на възрастните

Кога и от какво ще дойде развръзката? Не мога да гадая, но няма да съм учуден ако е от всеобщ финансов срив.

Дали ваксините работят или не няма абсолютно никакво значение на фона на всичко останало.
                    Като цяло съм съгласен с тези неща, темата е дълга и широка и по-скоро е за друга тема, не за баш тука.

Засега в България даже и темата за маниакалната ваксинация не е застъпена, па по другите сме солидно против, въпреки че в София се забелязват сериозни пробиви по темите главно сред феновете на една партия.

Коментар

Тези идеи са на теория прекрасни. Голям фен съм на ел коли и алтернативни енергии, макар много от тях да действат с ефективността на експериментални ваксини. Нито пък ми пречат многополовите, все пак не съм лекоатлетка опитваща да се състезава с биологични мъже

Не е работата в идеите. Работата е че се налагат по най-нечовешки и разединяващ принцип. Че на всички нива изискват безпрекословно съгласие и подчинение. Сляп ли си? Половината страни по света в момента са си суспендирали конституцията, права на човека все едно няма.
                      Напълно съм съгласен...И съм твърдо против агресивността и безпардонността с която се налагат нещата...Задушава се инакомислието....Опонента не получава финансиране лишен е от поле за изява.От студиата на медиите се лее пропаганда....Човешки права никога и никъде не е имало.Има само приказки когато е в угода на Запада...

Коментар

Тези идеи са на теория прекрасни. Голям фен съм на ел коли и алтернативни енергии, макар много от тях да действат с ефективността на експериментални ваксини. Нито пък ми пречат многополовите, все пак не съм лекоатлетка опитваща да се състезава с биологични мъже

Не е работата в идеите. Работата е че се налагат по най-нечовешки и разединяващ принцип. Че на всички нива изискват безпрекословно съгласие и подчинение. Сляп ли си? Половината страни по света в момента са си суспендирали конституцията, права на човека все едно няма.
                        В някои от тези страни допреди две години нямаше задължения на човека. Въобще случва се когато с нещо се прекали в едната посока, отката да е болезнен. Или ...се страхуваш, че е тренд? Вероятно само в това можем да имаме спор. Ама няма да спорим. лека

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Лоши ли са емигрантите, някой създават проблеми, други носят нова енергия в обществата в които влизат.
                          Грешна ли е тази борба за зеленото бъдеще, дори и след време да се окаже, че аргументите да я прегърнем са били погрешни.

Коментар

Нямам никакъв проблем с данните които публикуваш. Най-вероятно са достоверни и ваксините наистина позволяват на известен брой хора да живеят по-дълго. Прекрасно е че ги има като опция за тези които се чувстват уязвими.

Проблемът ми е единствено с абсолютно неоправданото насилване с ваксинациите. Всички вече разбраха че с ваксини или без пандемията продължава, а кой как ще кара ковида си е лично негова работа. С изключение на децата, при които родителите трябва да вземат решение. А не някакви бюрократи които не носят за нищо отговорност.

Нямам вече никакви съмнения че цялата ваксинационна трагикомедия има съвършенно други цели. Основно антигонизъм и отслабване структурата на обществото. Начало на революция е, която се подклажда повече от десетилетие, но през последните месеци всичко се ускорява.

- разселват се огромен брой мигранти, отново, с основна цел да се подкопае структурата на западните общества

- съчиняват се различни абсурдни наративи за въглеродния двуокис, карбоновия отпечатък, екологията

- съчиняват се ощо по-абсусрдни наративи вменяващи на расови малцинства че са обект на расизъм, с който трябва непременно да се борят

- образователната система и мас медиите са отдавна част от това горното. Едните промиват мозъците на децата, другите на възрастните

Кога и от какво ще дойде развръзката? Не мога да гадая, но няма да съм учуден ако е от всеобщ финансов срив.

Дали ваксините работят или не няма абсолютно никакво значение на фона на всичко останало.
                            Много хубав пост
                            Обаче вместо да дава отговори, в мен ражда нови въпроси?
                            Лоши ли са емигрантите, някой създават проблеми, други носят нова енергия в обществата в които влизат.
                            Грешна ли е тази борба за зеленото бъдеще, дори и след време да се окаже, че аргументите да я прегърнем са били погрешни.
                            Ако ги няма тези каузи, които ни разделят на две, то тогава на колко ще сме разделени, когато нямаме каузи.
                            Как си представяш обществото неподвижно, какво точно го прави общество, ако няма общи цели.
                            Не е ли по вероятно тогава да се раздели на броя индивиди от които е съставено, или в най-добрия случай на малки групи, преследващи собствените си интереси и които за удобство в момента наричаме мафия.
                            Гледал ли си филма "Snowpiercer"?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Вижте какви простотии стават ....
                              https://www.facebook.com/angelin.dim...50412138495887

Предлагам да ни делят на е**ни и недое**ни снощи
                              Като ще има подобно деление в двоичен код, хуманитарите го наричат - дихотомия, ще трябва да бъде определено и трето - високоомно състояние, известно в цифровата техника - Матеев ги разбира тия работи, нали е пчелар с образование в областта на електрониката. Това състояние е за преебаните.

Коментар

Не мисля,че е начало на революция,а точно обратното - запазване на статуквото....Разцепвайки непрекъсното обществото по десетки проблеми,много от тях поизмислени и абсурдни ,както ги определяш и аз съм абсолютно съгласен с теб,много трудно ще се пръкне каквато и да е революция....Моите наблюдения са ,че роволюции в обществата се се случват ,когато по-голямата част от обществото не е "нацепено",а точно обратното- обединено е от някоя "велика" идея...
                                И честно казано,и аз съм се нервирал,че тия тъпанари - политиците непрекъсното ни "вкарват" интриги с цел да сме разединени....
                                Но тогава се сещам за света в навечерието на ВСВ ,за германците обединени от национасоциализма,руснацити с тяхна световна социалистическа революция,японците обединени от имперски абиции....И не ,не казвам,че именно само тези три нации са виновни за войната....Причините са дълбоки и се коренят в резултатите от ПСВ....
                                Но последиците от сблъсъка на тези обединени нации са доста брутални....
                                Та в този ред на мисли ми се струва,че е по-добре да сме поразделени,на повече части,отколкото обединени от няко велика и в последствие оказала се безумна идея....
                                И да ,Ковида също е една добре дошла тема за още едно раделение на обществоторваксъри- антиваксъри,конспиратори-антиконспиратори,бяла мафи,фармацевтична мафия и още куп подтеми само окло основнато - Ковид.....

Коментар

Working...
                                X