IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

    Не отразяват зелената светлина, а излъчвайки на свой ред във видимата част на спектъра, след като е била осъществена фотосинтезата, нашите очи възприемат това излъчване и в мозъка ни вече светва зелено. Ако нямаме тези сетива, светът щеше да ни изглежда чернобял - видима и невидима светлина.
    Глупости на търкалета .....

    Нашите очи виждат именно отразената светлина от пасивните обекти. Растенията са именно такива, което означава, че за фотосинтезата те поглъщат всички други спектри и отразяват единствено зеления като ненужен такъв.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
      Някой иска да каже че нещо, което вероятно предпазва от заразяване и кара заразяването да протича по-леко, отговаря на определението за ваксина ли? Да ли?
      Да.

      Коментар


      • Тия, дето дават интервюта за ковида и ползата от ваксините по мейнстрийм медиите, явно знаят нещо, дето ние не знаем
        Пред неумолимата статистика, признават с половин уста, че въпреки намалението на случаите, нищо не било сигурно и можело да има нова вълна, така че "юруш на маслините", който още не се е ваксинирал
        Да, нова вълна ще има, като вземат да си идват за Коледа и да си оправят зъбите у нас тия, дето отпрашиха на Запад. Така стана миналата зима и повторението отново ще се прояви като майка на знанието и баща на тъпотата.
        Барби и другите гурбетчии, имайте малко жал към Родината си, която ви е отгледала и ви е направила хора, и която не обичате, не знам защо.
        Не си идвайте за Коледа - спасете животи.
        Last edited by Kildirim_Bei; 17.11.2021, 14:04.
        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

        Коментар


        • Някой иска да каже че нещо, което вероятно предпазва от заразяване и кара заразяването да протича по-леко, отговаря на определението за ваксина ли? Да ли?
          М.... . ш..... ..й.о!

          Коментар


          • Пинокьо,
            по бабешки не ми излиза сметката със зеленото при хлорофила.

            Това, което виждаме, е отразена слънчева светлина, стигнала очите ни. Един бял или сив лист хартия отразява еднакво синята, зелената и червената част от светлината. Разделяме ги така, защото цветът на зрителния ни апарат се приема от колби в ретината, чувствителни по отделно към една от тези три части.

            И сега! ако хлорофилът използва зелената част, той, съответно, я поглъща донякъде и, като така, я отразява по-малко, и тогава нашето око би трябвало да го види пурпурно – синьо+червено. По същата логика бих казал, че хлорофилът поглъща и използва синьото и червеното, та затова отразява повече останалото от светата троица на цветосъздаването – зеленото.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

              То май зелената светлина /като част от спектъра/ най-малко участва във фотосинтезата . Растенията я отразяват и заради това ги виждаме зелени.
              Сигурен съм, че никъде не използват зелена светлина при изкуствено отглеждане на растения.
              Не отразяват зелената светлина, а излъчвайки на свой ред във видимата част на спектъра, след като е била осъществена фотосинтезата, нашите очи възприемат това излъчване и в мозъка ни вече светва зелено. Ако нямаме тези сетива, светът щеше да ни изглежда чернобял - видима и невидима светлина.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                Бях задал една задачка-закачка на моя приятел Start, на която той не ми отговори, а пък други проявиха интерес към нея, защото беше свързана с темата за храната. Задачката беше - коя е най-важната светлина от светлинния спектър на слънчевото лъчене? Освен, че е най-важна, тя е и с най-голям интензитет от целия спектър на слънчевото електромагнитно лъчене, каквото е светлината. Отговорът е много прост и е видим навсякъде около нас. Именно тази прекалена видност е била причина да не откриваме този факт. Това е зеленият цвят. Затова природата, вижте колко е разумна, е направила така, че животът на земята да се възползва максимално от този факт. Растенията са зелени, защото хлорофилът превръща неорганичната светлина със съответната дължина на вълната в органична материя със зелен цвят. Това означава, че зелените растения, въобще - зеленчуците, плодовете от зелените дървета, имат най-голям слънчев заряд. И този слънчев заряд преминава в нас, когато се храним с тях. После, очите ни, са най-сетивни и чувствителни именно към зеления цвят, затова бидейки сред природата ние неусетно се чувстваме заредени. Това обяснява и странните проявления на хората-слънцеяди, те по някакъв необясним начин изглежда, че фотосинтезират през очите и не им е необходимо да ядат шкембе с бира, за да се нахранят. Затова когато се яде преработена храна, тя в голяма степен е изгубила своя слънчев заряд и организмът изпада в хранителни дефицити, от които следват и съответните болести. Жълтият и зеленият цвят са близки по спектър и затова и изкуственото осветление трябва да бъде такова - така наречената топла бяла светлина. Другата- студенобялата е от синия спектър, който е близо до ултравиолета и съответно влияе негативно на очите и вътре ретина и макула, пръчици и колбички стават на палчинки. Всички уреди с екрани излъчват именно в този спектър. Някой ще възкликне - чакай сега, защо изобщо ни е необходим този слънчев заряд? Ами той е необходим, защото ние, хората, по биологична характеристика сме динамомашини - трябва непрекъснато да въртим педалите като хамстери, за да можем да светим, иначе угасваме. Това е истината за суровоядството и вегетарианството. Но пак казвам, че това е инструмент, който може да бъде ползван и съответно полезен за здравето. И тук е мястото да кажа, че подобни истини са всеизвестни на медицината, но ако хванете гората и го подкарате на жълъди като диви прасета, няма как да ви хванат да ви боцкат.
                То май зелената светлина /като част от спектъра/ най-малко участва във фотосинтезата . Растенията я отразяват и заради това ги виждаме зелени.
                Сигурен съм, че никъде не използват зелена светлина при изкуствено отглеждане на растения.

                Коментар


                • Бях задал една задачка-закачка на моя приятел Start, на която той не ми отговори, а пък други проявиха интерес към нея, защото беше свързана с темата за храната. Задачката беше - коя е най-важната светлина от светлинния спектър на слънчевото лъчене? Освен, че е най-важна, тя е и с най-голям интензитет от целия спектър на слънчевото електромагнитно лъчене, каквото е светлината. Отговорът е много прост и е видим навсякъде около нас. Именно тази прекалена видност е била причина да не откриваме този факт. Това е зеленият цвят. Затова природата, вижте колко е разумна, е направила така, че животът на земята да се възползва максимално от този факт. Растенията са зелени, защото хлорофилът превръща неорганичната светлина със съответната дължина на вълната в органична материя със зелен цвят. Това означава, че зелените растения, въобще - зеленчуците, плодовете от зелените дървета, имат най-голям слънчев заряд. И този слънчев заряд преминава в нас, когато се храним с тях. После, очите ни, са най-сетивни и чувствителни именно към зеления цвят, затова бидейки сред природата ние неусетно се чувстваме заредени. Това обяснява и странните проявления на хората-слънцеяди, те по някакъв необясним начин изглежда, че фотосинтезират през очите и не им е необходимо да ядат шкембе с бира, за да се нахранят. Затова когато се яде преработена храна, тя в голяма степен е изгубила своя слънчев заряд и организмът изпада в хранителни дефицити, от които следват и съответните болести. Жълтият и зеленият цвят са близки по спектър и затова и изкуственото осветление трябва да бъде такова - така наречената топла бяла светлина. Другата- студенобялата е от синия спектър, който е близо до ултравиолета и съответно влияе негативно на очите и вътре ретина и макула, пръчици и колбички стават на палчинки. Всички уреди с екрани излъчват именно в този спектър. Някой ще възкликне - чакай сега, защо изобщо ни е необходим този слънчев заряд? Ами той е необходим, защото ние, хората, по биологична характеристика сме динамомашини - трябва непрекъснато да въртим педалите като хамстери, за да можем да светим, иначе угасваме. Това е истината за суровоядството и вегетарианството. Но пак казвам, че това е инструмент, който може да бъде ползван и съответно полезен за здравето. И тук е мястото да кажа, че подобни истини са всеизвестни на медицината, но ако хванете гората и го подкарате на жълъди като диви прасета, няма как да ви хванат да ви боцкат.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Ей лъжец нагъл, ВСИЧКИ ДО ЕДИН твърдяха, че предпазва от заразяване.
                    Ето ти официално от МЗ:
                    [B]
                    Полека бе, момче!
                    Не се напрягай толкова, ще пукнеш някой очен нерв......

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                      Напротив твърдеше се по всички медии Февруари, Март.... Пускал съм линкове да ти ги пусна ли пак ? От всички най-най-най гоУеми медицински медийни авторитети у нас.
                      И не не можеш да се откажеш в никой момент от ваксината. Можеш де, но 6 месеца след 7-мата доза ставаш неваксиниран и антиваксър и няма повече Родопите....
                      Ако е така - ОК, не споря, щото не следя изкъсо изявленията на здравните власти, единствено ако чуя нещо мимоходом. Ако преди са твърдяли, че не се заразяваш, значи са се издънили.
                      Ама след като някои го карат тежко, че даже и умират.... все някоя лампа би трябвало да ви светне.
                      Иначе излиза, че сте станали безполезни от еволюционна гл. т.
                      p.s.
                      Родопите не ги мисли. Искам ли да ида някъде - ще ида.
                      Нито огради в казармата са ме спирали, нито нещо друго.....
                      Просто не тръбя по форуми и сайтове, затова и никой не разбира.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Каква илюзия храниш, че някой може да го изкара на крак без да разбере?
                        90% са така.
                        Аз и обкръжението ми – също.
                        В близкото ми обкръжение има медицинско лице от ковид-отделение и лице, работещо с вирусолози, занимаващи се именно с вироза.

                        Със сигурност много заразният ви вироз е минал през мен, пък и през когото и да е, живеещ в големите градове, няколко пъти.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                          Искам да ти кажа, че в конкретният случай източника на заразата е ваксиниран / той е вече и в болница/ и е бил контактен преди това с негов близък доказано болен в София. Просто си е мислел, че щом е ваксиниран е недосегаем и безсмъртен ама с тази течност нъцки....
                          То ако беше ваксина проблем нямаше да има, ама този буламач не е ваксина уви.... Или ако имаше по-малко игра на думи по медиите ваксинираните щяха да са наясно, че печелят единствено малко понижена смъртност към момента и куп неизвестни странични ефекти от ваксината и нищо друго.
                          И другото нещо да ти го повторя, че бавно схващаш - единственият неразболял се на улицата е тъщата ми, която е преболедувала заедно с нас през Март....
                          А да от тези 20 човека които са болни сега само 3-ма са с официални тестове....Другите са без или с домашни....
                          Е щом си казал че не е ваксина, значи не е.
                          А тия без официални тестове, какви ги играят? Разпространители по твоята логика?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                            Уау , само каква история !
                            Глобете този дето я е написал. Не става !
                            Дай за някой антиваксър , който се е самолекувал с Ивермектин, бил е на 6 години / за да се одобрят по-бързо за задължителни/, , бил е в трети клас и е заразил парнаджията на училището и целият 11 клас на училището в град на 500 км от него, а в същото време 12 годишната му сестра която била ваксинирана успяла да забременее / опровергаване на конспирацията за безплодието/ веднага след ваксината / чудото на живота/ след като преди това 9 месеца не е виждала мъж поради затвора за неваксинирани.... А на 6-годишният антиваксър една снимка как е интубиран и послепис, че му е ударена 4-на доза еднократно, за да го спасят след неуспеха на Ивермектина
                            Или нещо подобно. Оправдавайте го този кеш по-качествено иначе ще ви го спрат !
                            Не знам колко ти плащат, ама и след редакцията не струва.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                              Барби, твърдиш, че си инженер.
                              В твоето "инженерно" ВУЗ, дето си завършил, математиката да не би да е била забранен предмет?
                              Георги Иванов -Гонзо и той е инженер. Възможно е да са от един випуск.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                                Антиваксър в спор с лекар за ваксините:

                                https://webcafe.bg/sport/koshmar-v-t...vaksinite.html
                                Уау , само каква история !
                                Глобете този дето я е написал. Не става !
                                Дай за някой антиваксър , който се е самолекувал с Ивермектин, бил е на 6 години / за да се одобрят по-бързо за задължителни/, , бил е в трети клас и е заразил парнаджията на училището и целият 11 клас на училището в град на 500 км от него, а в същото време 12 годишната му сестра която била ваксинирана успяла да забременее / опровергаване на конспирацията за безплодието/ веднага след ваксината / чудото на живота/ след като преди това 9 месеца не е виждала мъж поради затвора за неваксинирани.... А на 6-годишният антиваксър една снимка как е интубиран и послепис, че му е ударена 4-на доза еднократно, за да го спасят след неуспеха на Ивермектина
                                Или нещо подобно. Оправдавайте го този кеш по-качествено иначе ще ви го спрат !
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.11.2021, 13:07.

                                Коментар

                                Working...
                                X