IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Според ваксизависимите, ако маскирам част от населението на една държава като вражеска армия и им устроя битка с останалите хора, това ще е по-добра подготовка в сравнение с армия, която е водила истинска битка с вражеска армия и е победила. А още по-интересна логика е че ако армията е спечелила битката бързо и леко и с минимум загуби, това е сигнал че е по-слабо подготвена да се справя с нашественици. (Хората прекарали по-леко болестта били по-малко "защитени" хехе... Май гадното тролче Аргирова го твърдеше особено настойчиво).

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development
      Подкупите на правителствата и хранилката на медиите също са им разход.

      Е преди неколко месеца официално хванаха "министърката на здравеопазването" на ЕС с два мельона евро подкуп, банков превод на името на мъжа ѝ, незнайно с какъв мотив. Оная, кипърката; кавичките сложих, защото не мога да се сетя официалното название на длъжността.

      И досега си е на поста, де. Ръководи ваксинацията, подписва поръчки, договори, тава-онава...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development
        Съпругата ли ти го прошепна (на уше)?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

          Никоя власт не може да излезе на глава с народа си.Ще се трошат камери и глави на изедници.Като му налупя лаптопа в главата наистина ще му дотрябва изкуствен интелект.Накрая ще се избием и ще запалим света ама няма да се дадем и няма да е тяхната
          Не е лоша идея, но вече властта е далечна... виртуална...трошиш и ти прецакват банковата сметка и така нататък. То реално не можем да идентифицираме властта. Виждаме ги нашите пионки.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


            Дали си прочел статията на Георги Маринов пусната от математика днес? Щото там се твърди точно обратното. Има и аргументи, а не просто ръкомахане.

            Матеев - ти него не го мисли! Той и втори път, а и всеки следващ - да влезе в болница, здрав ще излезе (и с няколко живота - като котките), от една ваксина (или две)... Май започва да му "увира кратуната", че са го прецакали...

            (ако не е проформа-ваксиниран, разбира се, в този случай изпробва естествения си имунитет...)

            Труден за анализиране казус...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
              Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
              Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.
              .
              Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                Предполагам, че човешки ресурс не е достатъчен, но не мислиш ли че се работи по изкуствен интелект за тази цел?
                Никоя власт не може да излезе на глава с народа си.Ще се трошат камери и глави на изедници.Като му налупя лаптопа в главата наистина ще му дотрябва изкуствен интелект.Накрая ще се избием и ще запалим света ама няма да се дадем и няма да е тяхната

                Коментар


                • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


                  Дали си прочел статията на Георги Маринов пусната от математика днес? Щото там се твърди точно обратното. Има и аргументи, а не просто ръкомахане.
                  Нищо подобно - четеш разни статии както дявола чете евангелието, без да влагаш капка разум. Има си механизми, по които един вирус се размножава в организма, и още преди година съм пускал много материали за това, но явно никой не ги е прочел. Затова сега ще обясня отново като за деца от детската градина.

                  Етап 1 - Вирусът навлиза в организма
                  Ако човек е ваксиниран или преболедувал, и има антитела, вирусът се разпознава като такъв, и борбата с него започва буквално на секундата. Да, антителата вече може да са малко на брой и борбата на организма да не е особенно ефективна, но заводът за антитела вече е построен по време на предишната ваксинация/преболедуване, вече се знае технологията им за изработка, и заводът веднага започва да работи на пълна мощност.

                  Тука се проявяват разликите между различните хора:
                  1. Имунизиран с огромно количество антитела - организмът избива вирусите буквално за минути
                  2. Имунизиран, но с намален брой антитела поради изтеклия период от време след имунизацията - организмът веднага започва борма, но армията му е малка, и затова в началния момент вирусът надделява. Появяват се леки сиптоми и антиваксърите започват да се кефят, че дори и ваксинираните се разболяват. Да, ама завода за нови антитела вече работи на пълна мощност и ги осигурява в огромни количества. В същото време вирусът се нуждае от поне 48 часа, за да превземе част от клетките и да приключи първата репликация. И така става състезание коя от двете армии по-бързо ще си произведе огромен брой войници, за да победи другата армия. В края на краищата почти винаги победител ще е армията на организма, но в първите няколко дена временен превес може да вземе армията на вируса.

                  На този първи етап ако човек не е ваксиниран и не е преболедувал, то той няма антитела и вирусът спокойно се разпространява в организма и започва да търси начин как да пробие защитата на милиони клетки в опити да влезе вътре в тях с цел размножаване посредством репликация. Ако вирусът не намери начин да влезе вътре в клетките, процесът на репликация не може да започне, и човек ще си остане здрав.

                  Етап 2 - Вирусът навлиза в клетките
                  За да влезе в клетката, вирусът трябва някакси да я излъже, че е приятел, а не враг. От вируса стърчат протеини (ключове) и от клетката стърчат други протеини (ключалки). Клетката отваря врата за влизане само ако някой от ключовете на вируса пасне на някоя от ключалките на клетката. Всеки вирус има поне 7-8 различни модела ключове, а всяка клетка има стотици модели ключалки. За да влезе вирусът е достатъчно само един негов ключ да пасне само на една от ключалките на клетката.

                  Следователно при появата на нов щам на вируса, той най-вероятно ще притежава 1 или 2 различни ключа (протеина), но всичките други ключове ще са от стария модел. Това автоматично означава, че имунната система ще може да го разпознае като враг, и ще се опита да го унищожи още преди той да се е добрал до клетката. Да, няма да успее да унищожи 100% от всички вируси, но едно 99% със сигурност, а останалите вече са прекалено малко, за да са в състояние да направят ефективна атака.

                  Етап 3 - Вирусът превзема клетката
                  Пътят на вируса вътре в клетката е дълъг и сложен, и е изпълнен с много други препятствия и защити, които той не всеки път успява да ги преодолее. Необходими са от 24 до 48 часа, докато вирусът се добере до клетъчното ядро, и до него стигат по-малко от 1% от навлезлите вируси. В повечето клетки и в повечето случаи до ядрото не успява да достигне нито един вирус, въпреки че са влезли десетки или стотици.

                  Етап 4 - Вирусът навлиза в ядрото на клетката и превзема механизма за репликация (клониране), като го използва за собствени цели
                  На този етап клетката повече не може да се защитава и губи войната. Вирусът започва интензивно да се реплицира и в следващите 24-48 часа е напълнил цялата клетка с поне 10 000 негови копия.

                  Малко преди да умре напълно клетката израща сигнал на имунната система, че загива..Това е повратният момент за неимунизираните хора. 3-4 дена след заразяване имунната система вече е информирана, че в организма загиват клетки от нещо ново, с което тя все още не е запозната. И чак сега започва процесът на запознаване на имунната система с новите вируси, излизащи от умрелите клетки. Отнема време 1-2 дена вирусите да се проучат, да се създаде технология за производство на верните антитела и да се пусне в експлоатация завода, който ще ги произвежда в огромни количества. Целият процес по всички етапи до момента вече е отнел около 1 седмица, и ще отнеме още 2-3 дена докато завода произведе достатъчно количество антитела, и чак тогава ще започне истиското самолечения на неимунизирания пациент.

                  И тука вече се вижда разликата между имунизирани и неимунизирани хора. При имунизираните (ваксина или преболедуване) процесът по самолечение започва на секундата, а при неимунизираните - след 7 до 10 дена.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                    Щом веднъж си се заразил значи си защитен на макс.
                    Дали? Дали, ако продължаваме да компрометираме имунната ни система, не би изкочил някой "по- кръвожаден" щам?

                    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                      То не е до пари, а е до човешки ресурс. Колкото нашата полиция може да хване бай Мангау, толко и световната жандармерия, която ще трябва да бъде създадена, ще го хване. Бай Мангау е Фата Моргана, той ти отмъква портфейла без да присъства около теб. Ще им скъса каските на жандарите.
                      Предполагам, че човешки ресурс не е достатъчен, но не мислиш ли че се работи по изкуствен интелект за тази цел?
                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                        Не знам дали е продажно, но има нещо мътно в обучението му( да не се окаже калин-ка...)...
                        Завършил бакалавар, но за магистратура не пише, после станал нещо си ( най- вероятно лаборант ) и вече дава умни съвети ....
                        По голяма глупост и неграмотност от твърдението му, че имунитета след ваксина е по-добър от естествения няма....
                        Да,наистина!

                        Това "молекулярен биолог от Департамента по генетика на Университета в Станфорд" може да означава всичко: от обикновено техническо лице с вишу, носещо вода на юнаците (то ест некъф филанкишия), до нобелов лауреат. Чини ми се, че вероятността клони повече към първото, щото иначе журналята биха се похвалили с научните му степени и длъжност.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                          Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
                          Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.

                          Вансините за животни струват стотинки. А докато стигнат до крайния потребител цената набъбва поне 100 пъти. Ваксинациите на едно куче излизат към 100лв.
                          Кучета да бяхме, щяха да изкарат повече пари.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 млрд. долара от януари до септември


                            Мисля че държавите купуват по около 30 евро на астра зенека една доза ваксина, как смятате колко е себестойността на една доза
                            Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
                            Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.

                            Вансините за животни струват стотинки. А докато стигнат до крайния потребител цената набъбва поне 100 пъти. Ваксинациите на едно куче излизат към 100лв.

                            Коментар


                            • AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 млрд. долара от януари до септември

                              Мисля че държавите купуват по около 30 евро на астра зенека една доза ваксина, как смятате колко е себестойността на една доза

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Няма нужда да се чака ъпдейтването на ваксината за новия щам Омикрон. Това не е нов вирус, това е само леко променен стар вирус, при който 99% от РНК-то е същото. Същите са и протеините в короната, които вируса използва като шперц, за да отключи вратите на клетката и да влезе в нея. Те са около 10-15 различни шперца (протеини), от които в новия щам са променени най-много 2-3 бройки. По-скоро е променен само един единствен протеин (шперц). Останалите протеини в короната са си същите, и по тях организма пак може да разпознае вируса и да го убие.

                                Докато се говори за нови щамове, значи се говори за стария вирус с минимални промени в него. Непроменената част обаче е над 99% и по нея организма продължава да разпознава вируса. Така че не се притеснявайте за старите ваксини - те продължават да си работят, но с леко намалена ефективност.

                                Ще започнем да се притесняваме ако кажат НОВ ВИРУС, а не нов щам.
                                Ваксините са фалшификат! Нищо не работи освен естествения умунитет след среща с реалния вирус. Щом веднъж си се заразил значи си защитен на макс. По добра защита от това няма.
                                Доколкото разбрах ти си се заразил въпреки че си "напълно" ваксиниран. Сега може да си градиш всякакви теории че си го изкарал леко заради ваксината но това не променя фактите че милиони хора също са го изкарали леко дори без да забележат и не са били ваксинирани.
                                Аз се заразих още миналата година когато нямаше още ваксини. Най обикновен грип какъвто съм карал много пъти през годините. Основната разлика която забелязах беше че имах загуба на обоняние без да имам запушен нос и хрема.

                                Коментар

                                Working...
                                X