IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 5160 Разгледай мнение
    Корумпираният характер на интересите на ЕС към ваксинацията - Труд (trud.bg)

    (Превод за "Труд" - Павел Павлов)
    статията е от 27.07.2021
    Точно си помислих "закопаха ни антиваксърите този път, ето какво нещо са превели от френските медии", а то "превода" бил от fondsk.ru, някакъв руски електронен портал, подобен на От Извора. Браво Труд! Браво Павел Павлов! Добре сте се постарали да скриете от какво е този превод. За пореден път получавам потвърждение, че от мангъропитек не може да видиш никаква истина и никакво достойнство. Написал "Превод за Труд" - тоя читателите си за по-прости от него ли ги има?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

      Нямам намерение да преподавам урок по математика. Който е учил - учил.

      В общи линии твоите заключения са равносилни на това да твърдиш, че тъй като загиналите в ПТП понастящем са повече от загиналите в ПТП през 70-те години, предпазните колани и системите за безопасност в автомобилите са напълно безмислени.

      Гледай си абсолютните числа и си пиши свободни съчинения. Нали затова са форумите. Кой ли се интересува от факти.
      Ами,предпазните колани са измислени ,за да могат да ни глобяват катаджиите....Но това е в по-частния,българския случай...Глобалният замисъл на предпазните колани всъщност е - човек да се чувства унижен, като роб в собствената си кола.....Фашисти....С две думи - предпазните колани са прелюдия към маските и всички останали глупави мерки, с които се опитват да ни отнемат правата и да ни заробят.....

      Как беше оня виц ?- Катаджия към шофьор "- Гледай го пък тоя, за 5 лева ще се удуши." Каква инфлация и при глобите...
      Last edited by retro_69; 19.12.2021, 23:46.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 5160 Разгледай мнение
        [
        (Превод за "Труд" - Павел Павлов)
        статията е от 27.07.2021

        П.С. Странно беше защо сегашния министър предстедател още неполучил реална власт отскочи до Брюксел и за какво ли са си говорили с г-жа Лаен, дали някой не трябва да отработи едни пари, за едни избори или може би нещо повече?
        Момчета и момичета, приятели и съседи това е положението в нашия еврогейски съюз.И това е една малка част от това, което ние въобще можем да си представим

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          Ей така се протестира срещу ковид.
          https://www.facebook.com/10003434730...37256899680693

          Барбарела да не си на барикадата?
          Така се протестира и за далеч по-маловажни глупости. Малоумнците с лопата да ги ринеш, а най-опасни са като им пуснеш мухата, че някой иска да им отнеме нещо.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

            Защо наложиха локдаун в Австрия и Словакия, знаеш ли?
            Не защото мрат малко на милион, а защото заразените скочиха с много - близо 100 000 нови седмично в Австрия при пика. И те са ваксинирани почти всички, но 2,3, или 5% от тях ще отидат в болница. И майка им жална на лекарите, сестрите и другия мед. персонал....
            Няма здравна система, дето да издържи това натоварване. Французите ако не се спрат на 450 000 нови заразени седмично, Барби ще е в локдаун по Коледа и Нова година.
            Защо бе, Фентъзи, така става?
            Айде прочети пак внимателно поста ми, дето си цитирал.
            Защото ваксините не дават 100 процента защита, а само някаква защита. Така абсолютните числа, за които си се хванал ще скачат, защото от в пъти повече заразени, все повече хора ще имат нужда от интензивно лечение, а местата за такова не растат от днес за утре с едно щракване на пръсти. Затова е и цялата паника - местата за лечение са точно определен брой. А от тях имат нужда много повече хора от болните от Ковид. Проблемът е, че статистически другите заболявания са предвидими като честота и на тази база се планира капацитетът. Като дойдат експоненциално растящ брой болни от "грип" става проблем. Някой ще трябва да решава кой да живее и кой не. Това не го иска никой лекар.
            Last edited by fantasy_gt; 19.12.2021, 22:53.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Ей така се протестира срещу ковид.
              https://www.facebook.com/10003434730...37256899680693

              Барбарела да не си на барикадата?
              Мале отдавна не бех виждал полицаи такв пердах да ядат - Къде е това?

              Коментар


              • Корумпираният характер на интересите на ЕС към ваксинацията - Труд (trud.bg)

                Корумпираният характер на интересите на ЕС към ваксинацията

                Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer

                Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.
                Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.
                Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.
                „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.
                Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.
                „Урсула фон дер Лайен е нашият най-слаб министър. Очевидно е, че това е достатъчно, за да води Европейската комисия“, заяви бившият лидер на СДП на Германия и бивш президент на Европейския парламент Мартин Шулц на 2 юли 2019 г., в деня когато беше номинирана фон дер Лайен за длъжността председател на Европейската комисия, до този момент министър на отбраната на Германия.
                През декември 2013 г. Ангела Меркел назначи Урсула фон дер Лайен, лекар-гинеколог, за министър на отбраната въз основа на ... близкото приятелство, което ги свързва. През петте си години начело на Министерството на отбраната Фрау фон дер Лайен успява практически да разгроми немската армия. Когато тя напуска този министерски пост през 2019 г., само половината от немските изтребители Eurofighter и Tornado, и по-малко от една трета от бронетранспортьорите Puma, 23% от хеликоптерите Tiger и само 17% от немските подводници бяха готови за битка.
                И това не е всичко: през септември 2014 г., по време на маневрите на НАТО в Норвегия, поради липса на оборудване, немските войници бяха принудени да използват ... метли вместо пушки. „Ситуацията в Бундесвера е катастрофална. Цялата отбранителна способност на ФР Германия страда“, каза Рупърт Шолц, бивш министър на отбраната при Хелмут Кол.
                Друго забележително постижение на Урсула фон дер Лайен е реконструкцията на Gorch Fock, тримачтен учебен ветроходен кораб, възстановителните дейности на който струват 10 пъти повече от планираното.
                Некомпетентността на Урсула фон дер Лайен беше очевидна за всички, особено след като се оказа, че 43,5% от страниците на нейната докторска дисертация по медицина са плагиатство или съдържат неправилно цитирани източници.
                А в областта на корупцията протежето на Фрау Меркел също показа забележителни способности. През декември 2018 г. Бундестага започна разследване срещу фон дер Лайен, който беше обвинен в корупция, лошо управление и непотизъм при разпределянето на договорите и наемането на консултанти. Федералната одитна служба на Германия, която следи движението на правителствените парични потоци, откри десетки нередности при наемането на външните консултанти от Министерството на отбраната. През 2015 г. Министерство на отбраната на Германия е похарчило €100 млн. за външни консултанти, но официално е обявило... €2,2 млн. Година по-късно министерството харчи €150 млн. за консултанти, но обявява само €2,9 млн.
                След анализ на 56 от 375 договора, възложени на консултанти през 2015-2016 г., одиторите установиха, че в по-голямата част от случаите Министерството на отбраната не е предоставило достатъчно основания за вземане на решение за необходимостта от външна консултация, а в повече от една трета от случаите процедурите не отговарят на нормалните правила за сключване на договорите.
                При решаването на проблемите с дигитализацията на Бундесвера, поръчките отиваха при една и съща компания Accenture, оглавявана от някой си Тимо Нотцел. Оказа се, че в тази афера е замесена и държавният секретар на Министерството на отбраната Катрин Зудер, която е назначена от фон дер Лайен. По инициатива на Зудър именно Accenture получава поръчките. Както се оказа, Зудер и Нотцел преди това са работили в компанията McKinsey, която министърът на отбраната, заобикаляйки тръжните процедури, привлича в реформирането на армията на Германия.
                „Делото за консултантите“, както бе наречено в Германия, беше потулено на фона на номинацията на съюзничката на Ангела Меркел за поста председател на Европейската комисия.
                И начело на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не забрави своите навици. На 20 май 2021 г. тя подписва трети договор с фармацевтичните компании BionTech и Pfizer за закупуване на допълнителните 1,8 млрд. дози РНК ваксини от Pfizer за периода 2021-2023. Цената на една доза беше €19,5, което е с €4 по-висока в сравнение с първия договор на ЕС с Pfizer.
                В тази връзка своето недоволство изрази българският премиер Бойко Борисов, който дълго време трябваше да бъде убеждаван да закупи скъпата ваксина.
                Този огромен договор предизвика общото недоумение, пише румънският вестник Active News: „Първо, броят на ваксините е 3 пъти по-голям от сегашното население на ЕС. Второ, краят на 2023 г., когато договорът изтича, съвпада с края на периода за тестване на ваксините, който бе решено да се извърши спешно. Трето, откъде фон дер Лайен знае, че пандемията ще продължи до 2023 г. и че в Европа ще има ненужни ваксини на стойност десетки милиарди евро?"
                И тук идва най-интересното. Съпругът на Урсула, медицинският директор на Orgenesis Хайко фон дер Лайен и вицепрезидентът на Orgenesis Винсент Вандам, преди това са работили заедно в британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline (GSK) в продължение на 11 години. Преди да се присъедини към GSK, Вандам е служил 8 години като директор по качеството в ... Pfizer, съобщава Active News. Много други служители на Orgenesis също са работили преди това за Pfizer.
                През август 2019 г. GSK и Pfizer обявиха завършването на сделката по сливането на редица техни бизнеси в съвместното предприятие GSK Consumer Healthcare, а 7 месеца по-късно светът беше информиран за "пандемията".
                Orgenesis, където работи съпругът на ръководителя на Европейската комисия, както и GSK, активно участват в разработването на ваксината на Pfizer, а сега разработват програмата BioChield, заявявайки за намерението си да ваксинират цялото човечество със суперваксината, която все още се тества върху мишки.
                Интересно е колко милиарда евро ще похарчи госпожа фон дер Лайен за закупуването на най-новата суперваксина, която нейният съпруг ще създаде?
                (Превод за "Труд" - Павел Павлов)
                статията е от 27.07.2021

                П.С. Странно беше защо сегашния министър предстедател още неполучил реална власт отскочи до Брюксел и за какво ли са си говорили с г-жа Лаен, дали някой не трябва да отработи едни пари, за едни избори или може би нещо повече?

                Коментар


                • Ей така се протестира срещу ковид.
                  https://www.facebook.com/10003434730...37256899680693

                  Барбарела да не си на барикадата?
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • За Bсички Българи в Германия
                    Shalom Yeshua Ha Mashiach · 55 мин ·
                    "Рецидивист" ли е Pfizer Pharma, която се готви да набоде милиони деца с експериментални инжекции?
                    През 2002 г. Pfizer се съгласи да плати 49 милиона долара за уреждане на обвиненията, че фармацевтичната компания е измамила федералното правителство и 40 щата, като е начислила твърде много за лечението си с холестерол Lipitor. Lipitor има продажби от 6,45 милиарда долара през 2001 г.
                    През 2004 г. Pfizer се съгласи да се признае за виновен за две престъпления и плати 430 милиона долара глоби, за да уреди обвиненията, че измамно популяризира лекарството Neurontin за неодобрени употреби. Pfizer се съгласи, че е пуснал на пазара лекарството за епилепсия чрез незаконни средства за несвързани състояния, включително биполярно разстройство, болка, мигренозно главоболие и отнемане на наркотици и алкохол.
                    През 2009 г. Pfizer беше глобена с 2,3 милиарда долара , тогава най-голямото споразумение за измами в здравеопазването и най-голямата наказателна глоба, налагана някога в Съединените щати. Pfizer се призна за виновен за погрешна марка на болкоуспокояващото Bextra с „намерение за измама или подвеждане“, популяризирайки лекарството за лечение на остра болка в дози, които FDA по-рано сметна за опасно високи. Правителството твърди, че Pfizer е платил отстъпки на лекарите, които отговарят на изискванията, и също така е рекламирал незаконно три други лекарства: антипсихотика Geodon, антибиотик Zyvox и антиепилептично лекарство Lyrica.
                    През 2009 г. Pfizer плати 750 милиона долара за уреждане на 35 000 искове, че лекарството Rezulin е отговорно за 63 смъртни случая и десетки чернодробни недостатъчност.
                    През 2010 г. Pfizer беше осъден да плати 142,1 милиона долара обезщетение за нарушаване на федералния закон за борба с рекета чрез измамна продажба и маркетинг на Neurontin за употреби, които не са одобрени от FDA.
                    През 2010 г. New York Times публикува статия, озаглавена „Pfizer дава подробности за плащанията на лекарите“. Pfizer призна, че е платила около 20 милиона долара на 4500 лекари и други медицински специалисти за консултации и говорене от нейно име през последните шест месеца на 2009 г. Pfizer също е платила 15,3 милиона долара на 250 академични медицински центъра и други изследователски групи за клинични изпитвания в същия период.
                    През 2010 г. Blue Cross Blue Shield заведе дело срещу Pfizer, обвинявайки фармацевтичния гигант в незаконно подкупване на 5000 лекари с пищни карибски ваканции, игри на голф, масажи и други развлекателни дейности, за да убедят лекарите да използват Bextra за употреба извън етикета.
                    През 2012 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси обвини Pfizer Inc в нарушение по Закона за чуждестранни корупционни практики (FCPA), когато неговите дъщерни дружества подкупиха лекари и други здравни специалисти, наети от чужди правителства в България, Китай, Хърватия, Чехия, Италия, Казахстан, Русия и Сърбия. Според SEC служителите на дъщерните дружества на Pfizer са упълномощавали и извършвали плащания в брой и предоставяли други стимули за подкупване на правителствени лекари да използват продуктите на Pfizer.
                    През 2010 г. Pfizer беше осъден да плати 142,1 милиона долара обезщетение за нарушаване на федералния закон за борба с рекета чрез измамна продажба и маркетинг на Neurontin за употреби, които не са одобрени от FDA.
                    През 2010 г. New York Times публикува статия, озаглавена „Pfizer дава подробности за плащанията на лекарите“. Pfizer призна, че е платила около 20 милиона долара на 4500 лекари и други медицински специалисти за консултации и говорене от нейно име през последните шест месеца на 2009 г. Pfizer също е платила 15,3 милиона долара на 250 академични медицински центъра и други изследователски групи за клинични изпитвания в същия период.
                    През 2010 г. Blue Cross Blue Shield заведе дело срещу Pfizer, обвинявайки фармацевтичния гигант в незаконно подкупване на 5000 лекари с пищни карибски ваканции, игри на голф, масажи и други развлекателни дейности, за да убедят лекарите да използват Bextra за употреба извън етикета.
                    През 2012 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси обвини Pfizer Inc в нарушение по Закона за чуждестранни корупционни практики (FCPA), когато неговите дъщерни дружества подкупиха лекари и други здравни специалисти, наети от чужди правителства в България, Китай, Хърватия, Чехия, Италия, Казахстан, Русия и Сърбия. Според SEC служителите на дъщерните дружества на Pfizer са упълномощавали и извършвали плащания в брой и предоставяли други стимули за подкупване на правителствени лекари да използват продуктите на Pfizer.
                    През 2012 г. Pfizer плати 1,2 милиарда долара за уреждане на искове на близо 10 000 жени, че лекарството за хормонална заместителна терапия Prempro причинява рак на гърдата.
                    През 2013 г. Pfizer се съгласи да плати 55 милиона долара за уреждане на наказателни обвинения, че не е предупредил пациентите и лекарите за рисковете от бъбречно заболяване, нараняване на бъбреците, бъбречна недостатъчност и остър интерстициален нефрит, причинени от неговия инхибитор на протонната помпа Protonix.
                    През 2013 г. Pfizer отдели 288 милиона долара за уреждане на искове на 2700 души, че лекарството Chantix причинява мисли за самоубийство и тежки психологически разстройства. FDA установи, че Chantix вероятно е свързан с по-висок риск от сърдечен удар.
                    През 2014 г. Pfizer плати 35 милиона долара за уреждане на съдебно дело, обвинявайки дъщерното си дружество, че рекламира лекарството за бъбречна трансплантация, Rapamune, за неодобрени употреби, включително подкупване на лекари да го предписват на пациенти.
                    През 2016 г. Pfizer беше глобена с рекордните £84,2 милиона за надценяване на NHS за лекарството си против епилепсия фенитоин с 2600 процента (от £2,83 до £67,50 на капсула).
                    Това е само частичен списък на измамите, корупцията и престъпността на Pfizer. Има и други примери за Pfizer неетично тестване на фармацевтични продукти в най-бедните страни в света и участие в други престъпни действия.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                      Влизането в Австрия, Италия, Гърция, Швейцария става след тест, като първите две признават само PCR.

                      Зеленият сертификат започна да пожълтява или по-скоро да покафенява, явно са разбрали истинското му предназначение.
                      Аз във фашстки държави не ходя...Със същия успех може да искат паспорт от Мелмак

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Един Мангър е достатъчен да размъти приблизително 800 000 суроватки.

                        Горе-долу това е съотношението.........

                        А ако го излъчват по каналите малко по-продължително - горната цифра нараства с още около 50%.

                        Нищо де - той сега нали каза, че с омикроня вируса си отива.

                        Ше следиме изкъсо!
                        А това че с по три дози ги затварят изобщо не мъти главата..Колко дози трябва да ти сложат за да разбереш че тия експериментални течности са пълен ташак.Не помагат ами дано поне да не вредят...Настървението и налудничавостта на политиците изобщо не мътят главите...Как пък не се загрижиха за болните от други болести за пенсиите и заплатите как?Как не се загрижиха за пътищата сградите???Ай ...
                        Last edited by X_Y; 19.12.2021, 18:59.

                        Коментар


                        • Влизането в Австрия, Италия, Гърция, Швейцария става след тест, като първите две признават само PCR.

                          Зеленият сертификат започна да пожълтява или по-скоро да покафенява, явно са разбрали истинското му предназначение.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                            Не виждам какво му е интересното - от самото начало се знаеше точно как протича. Вече се вторачваме с микроскопи и в най-баналното. Ако омикронът се беше развилнял преди 3 години никой нямаше и да научи за него, нито име щяха да му сложат, нито генома да му изследват.
                            Сигурно, ама и на мен взе да ми писва да следя новата информация

                            Скоро май ще съм единствения дето ходи с маска.

                            И ще е като във вица "Абе казвайте ги тея работи" че пандемията е отминала.

                            Оня ден влизам в един офис с маска. Ни служителите, ни посетители с маска. На въпроса не са ли пазите отговарят всички го прекарахме.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              А каква е средната възраст в РЮА (Южна Африка) и България ? ?
                              Няма особено голямо значение. Възрастните хора също настиват и нямам наблюдения да умират от всяка настинка.

                              Не подценявам опасността Омикрон да се окаже блокаж за здравната система, причина за локдаун и какво ли още не. Но причината няма да е самия той.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                А каква е средната възраст в РЮА (Южна Африка) и България ? ?

                                Защо не сравняваш Южна Африка с Франция?

                                Нали вече каза, че си събул цървулите и си станал френче?

                                Коментар

                                Working...
                                X