Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеЕдни мантри се папагалстват всеки ден тук, как сме били първи по смъртност във Слънчевата система, поради Ковид,
Как да е иначе, поне 12 млрд се крадат на година от здравната система, липсват цели, стратегии, профилактика, контрол, политика и просвещение.
Късопаметните май са забравили, че носехме тая черна палма по смъртност във света (след Лесито) и през 2019, по същата причина.
Минах Омикрона оня ден за 3-4 дена, само мускулни болки и втрисане, естствената ваксинация сега ще държи дикиш.
Не съм се тествал и ваксинирал изобщо до сега, маската е на брадичката.
Света излиза пстепенно от тази пандемия, ще си го влачим като грипа със подобна смъртност.
В интерес на истината, аз преди няколко (4) месеца го изкарах като теб (на третия ден ми се възстанови изчезналото обоняние). Подозирам, че прихванах от по-продължителен словесен контакт на заразен. Петък, вечер усетих твоето състояние. Събота и неделя разбрах, че нямам обоняние. В понеделник обонянието ми се възстанови. После - около седмица нещата се дооправиха здравословно.
Не давам препоръки. Споделям как е преминала болестта. Маската си нося, според изискванията, не на брадичката, в останалата част от описанието намирам сходство.
Постоянно джиткам напред-назад с пълното метро, в което познавам по физиономия хората, които пътуват редовно без маска. В маркетите влизам 2-3 пъти седмично, при голяма посещаемост, струпвания и опашки по касите. Водя майка ми в болницата, когато е необходимо за преглед или изследвания, а и тя си носи маската на брадичката... Иди, че й говорИ да вдигне маската..., но за ваксина не иска и да чуе...
Споделям, но препоръки НЕ давам! Всеки знае себе си, а хората, които вярват на всяка дума в нета - не мога да ги разбера! Честно!
Живот, здраве, благополучие!
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.worldometers.info/corona.../south-africa/
При сходно население вчера РЮА има три пъти по-малко починали от Франция с почти три пъти по-малкото си ваксинационно покритие.
Най-смъртноносния ден в РЮА обаче е бил по-малко от два пъти по-малко смъртоносен от рекорда във Франция - т.е. не е до младо население, топъл климат, аурата на Нелсън Мандела и прочее, както се опитват да обяснят успеха на южноафриканците.
На всичкото отгоре Омикрона в РЮА е към края си, а французите вчера си счупиха стария рекорд с 470 000 позитивни теста.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
азаха щом нямаш симптоми, но си позитивен може да работиш пак. Така работят поне 4-5 човека в момента. Когато ти се обадят от здравния отдел те питат имаш ли контакт с други хора за 15 или повече минути. Ако кажеш да- в къщи на дивана, ако кажеш не- обратно на бачкане
Сега вече можеш даже да ходиш на бачкане.
Правилата се променят ежемесечно, пандемията се мени на седмица, мерките - ежедневно, според каквото е удобно. Конспирациите една по една си стават истина, науката е пренаписана, медицината е сложна смес от геополитика, обществена психология и бизнес интереси.
Мисля, че не пия достатъчно, за да мога да запазя разсъдъка си.
- 13 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ного лабави немците бе Валентине.Не държат.Тебе как така не са те карантинирали...И не позволявай на шефа да те юрка
Аз нямам никакви симптоми, прекарал съм го, най вероятно имам доста антитела. Дъщерята се тествала по нова година в бг- от 33-35 норма, тя имала 220- има бг сертификат за 3 месеца. Но не важи за тукLast edited by X_Y; 20.01.2022, 08:49.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеПри мен е нещо страшно, от около 320-350 човека фабрика, я имаме да ходим на работа 150, я не. Днес идваха от здравния отдел на общината и предупредили че ако продължаваме така ще ни затворят за седмица. Само днес има около 30 човека болни- имаме човек който се занимава с тестовете- охраната на труда- отиваш казваш боли ме главата- дава теста веднага, правиш го пред него и чао- отиваш при личния за пср тест ми в къщи за 10 дни. Моят отдел сме 7 човека. Останали сме само аз и шефа. Другото всичко болно
- 1 like
Коментар
-
При мен е нещо страшно, от около 320-350 човека фабрика, я имаме да ходим на работа 150, я не. Днес идваха от здравния отдел на общината и предупредили че ако продължаваме така ще ни затворят за седмица. Само днес има около 30 човека болни- имаме човек който се занимава с тестовете- охраната на труда- отиваш казваш боли ме главата- дава теста веднага, правиш го пред него и чао- отиваш при личния за пср тест ми в къщи за 10 дни. Моят отдел сме 7 човека. Останали сме само аз и шефа. Другото всичко болно
Коментар
-
Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение
На Борката малко му е особена текущата политическа ситуация, та не се знае причините дали са само медицински. Но ако са само медицински - държави като Австрия, Франция, Италия, Австралия, как ли биха взели този завой....Засега никой в ЕС не прави завой, а напротив.
Та може и да си прав, заради пиянските си изцепки да олабва мерките.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156В ковид отделението на Пирогов 60% са от овцете.
повтарям 60%. Източник ЕДК - един доктор ми каза (от отделението)
С три стригания - имаш 75% по-малко сополи от нестриганите.
Уж с четири стригания са топ, ама май у нас такива все още няма, а и евреите днес се оплакаха, че май трябва пето.
Драмата е, че овце, овце, ама имат право да ходят на ресторант, а ние феновете на медицината отпреди 2020 си ядем вкъщи ... не че е толкова страшно, ама много чинии за миене.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
...
И да видим какво ще се получи за двете държави накрая.
К'во им обясняваш на тия професори и математици тук.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Едни мантри се папагалстват всеки ден тук, как сме били първи по смъртност във Слънчевата система, поради Ковид,
Как да е иначе, поне 12 млрд се крадат на година от здравната система, липсват цели, стратегии, профилактика, контрол, политика и просвещение.
Късопаметните май са забравили, че носехме тая черна палма по смъртност във света (след Лесито) и през 2019, по същата причина.
Минах Омикрона оня ден за 3-4 дена, само мускулни болки и втрисане, естствената ваксинация сега ще държи дикиш.
Не съм се тествал и ваксинирал изобщо до сега, маската е на брадичката.
Света излиза пстепенно от тази пандемия, ще си го влачим като грипа със подобна смъртност.
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Е да де ... всичко е Ковид. Включително и инфарктите ... пък катастрофите, високото кръвно и оплешевяването - "Лонг Ковид". Знаем ги ние новите модерни термини
Преждевременната еякулация и омекването на пишлето след първите минути секс може да ги пишем "мид-търм Ковид", а запека и контактния дерматит са от ранните симптоми.
от години.препоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Да. Доста си заминаха от инфаркт/инсулт след ковид, би трябвало да сте наясно че той удря и кръвоносната система, не само белите дробове. То това е известно поне от година и половина, ама кво от това, ще пийнеш една пърцуца и ще се оправиш.
а комбинацията с домати е нещо като антибиотик + пробиотик, но без нежеланите ефектипрепоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение
Грешна интерпретация. По-коректни данни ще се получат ако се брои смъртността седмица напред.
Кажи ми период от коя до коя дата искаш за Франция, и период от коя до коя дата за България. Ще ти дам всички данни - заразени, починали, смъртност на милион ( и бройки за съответните държави), процентни отклонения, корелации, стандартни отклонения, средни, медиани, моди и т.н. Имам всички данни на седмична база за европейските държави от worldometer-а от 13.11.2021 до днес.
Ще ти дам резултатите в табличен и в графичен вид. Трябват ми 5-10 минути само, в зависимост от детайлите в рипорта, който поискаш.
И да видим какво ще се получи за двете държави накрая.Last edited by Kildirim_Bei; 19.01.2022, 20:34.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Да. Доста си заминаха от инфаркт/инсулт след ковид, би трябвало да сте наясно че той удря и кръвоносната система, не само белите дробове. То това е известно поне от година и половина, ама кво от това, ще пийнеш една пърцуца и ще се оправиш.
Преждевременната еякулация и омекването на пишлето след първите минути секс може да ги пишем "мид-търм Ковид", а запека и контактния дерматит са от ранните симптоми.
Last edited by Tepxi; 19.01.2022, 20:29.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар