IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

В интерес на истината, аз преди няколко (4) месеца го изкарах като теб (на третия ден ми се възстанови изчезналото обоняние). Подозирам, че прихванах от по-продължителен словесен контакт на заразен. Петък, вечер усетих твоето състояние. Събота и неделя разбрах, че нямам обоняние. В понеделник обонянието ми се възстанови. После - около седмица нещата се дооправиха здравословно.
    Не давам препоръки. Споделям как е преминала болестта. Маската си нося, според изискванията, не на брадичката, в останалата част от описанието намирам сходство.
    Постоянно джиткам напред-назад с пълното метро, в което познавам по физиономия хората, които пътуват редовно без маска. В маркетите влизам 2-3 пъти седмично, при голяма посещаемост, струпвания и опашки по касите. Водя майка ми в болницата, когато е необходимо за преглед или изследвания, а и тя си носи маската на брадичката... Иди, че й говорИ да вдигне маската..., но за ваксина не иска и да чуе...

Споделям, но препоръки НЕ давам! Всеки знае себе си, а хората, които вярват на всяка дума в нета - не мога да ги разбера! Честно!

Живот, здраве, благополучие!
    Всеки може да знае за себе си по отношение на препоръчителните мерки. Който иска да се ваксинира и който иска да си мие ръцете примерно. Задължителните мерки обаче не трябва да са по желание. Но така сме намерили по тези територии.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
      Едни мантри се папагалстват всеки ден тук, как сме били първи по смъртност във Слънчевата система, поради Ковид,
      Как да е иначе, поне 12 млрд се крадат на година от здравната система, липсват цели, стратегии, профилактика, контрол, политика и просвещение.
      Късопаметните май са забравили, че носехме тая черна палма по смъртност във света (след Лесито) и през 2019, по същата причина.

Минах Омикрона оня ден за 3-4 дена, само мускулни болки и втрисане, естствената ваксинация сега ще държи дикиш.
      Не съм се тествал и ваксинирал изобщо до сега, маската е на брадичката.
      Света излиза пстепенно от тази пандемия, ще си го влачим като грипа със подобна смъртност.

В интерес на истината, аз преди няколко (4) месеца го изкарах като теб (на третия ден ми се възстанови изчезналото обоняние). Подозирам, че прихванах от по-продължителен словесен контакт на заразен. Петък, вечер усетих твоето състояние. Събота и неделя разбрах, че нямам обоняние. В понеделник обонянието ми се възстанови. После - около седмица нещата се дооправиха здравословно.
      Не давам препоръки. Споделям как е преминала болестта. Маската си нося, според изискванията, не на брадичката, в останалата част от описанието намирам сходство.
      Постоянно джиткам напред-назад с пълното метро, в което познавам по физиономия хората, които пътуват редовно без маска. В маркетите влизам 2-3 пъти седмично, при голяма посещаемост, струпвания и опашки по касите. Водя майка ми в болницата, когато е необходимо за преглед или изследвания, а и тя си носи маската на брадичката... Иди, че й говорИ да вдигне маската..., но за ваксина не иска и да чуе...

Споделям, но препоръки НЕ давам! Всеки знае себе си, а хората, които вярват на всяка дума в нета - не мога да ги разбера! Честно!

Живот, здраве, благополучие!

Коментар

• https://www.worldometers.info/corona.../south-africa/

При сходно население вчера РЮА има три пъти по-малко починали от Франция с почти три пъти по-малкото си ваксинационно покритие.
        Най-смъртноносния ден в РЮА обаче е бил по-малко от два пъти по-малко смъртоносен от рекорда във Франция - т.е. не е до младо население, топъл климат, аурата на Нелсън Мандела и прочее, както се опитват да обяснят успеха на южноафриканците.

На всичкото отгоре Омикрона в РЮА е към края си, а французите вчера си счупиха стария рекорд с 470 000 позитивни теста.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

азаха щом нямаш симптоми, но си позитивен може да работиш пак. Така работят поне 4-5 човека в момента. Когато ти се обадят от здравния отдел те питат имаш ли контакт с други хора за 15 или повече минути. Ако кажеш да- в къщи на дивана, ако кажеш не- обратно на бачкане
          Преди 1 година ако си положителен безсимптомен те зазиждаха във вас и те заплашваше затвор, ако отидеш да си изхвърлиш боклука.
          Сега вече можеш даже да ходиш на бачкане.

Правилата се променят ежемесечно, пандемията се мени на седмица, мерките - ежедневно, според каквото е удобно. Конспирациите една по една си стават истина, науката е пренаписана, медицината е сложна смес от геополитика, обществена психология и бизнес интереси.

Мисля, че не пия достатъчно, за да мога да запазя разсъдъка си.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ного лабави немците бе Валентине.Не държат.Тебе как така не са те карантинирали...И не позволявай на шефа да те юрка
            промениха правилата- видяха че трябват много пари и няма бачкери и казаха щом нямаш симптоми, но си позитивен може да работиш пак. Така работят поне 4-5 човека в момента. Когато ти се обадят от здравния отдел те питат имаш ли контакт с други хора за 15 или повече минути. Ако кажеш да- в къщи на дивана, ако кажеш не- обратно на бачкане.

Аз нямам никакви симптоми, прекарал съм го, най вероятно имам доста антитела. Дъщерята се тествала по нова година в бг- от 33-35 норма, тя имала 220- има бг сертификат за 3 месеца. Но не важи за тук
            Last edited by X_Y; 20.01.2022, 08:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              При мен е нещо страшно, от около 320-350 човека фабрика, я имаме да ходим на работа 150, я не. Днес идваха от здравния отдел на общината и предупредили че ако продължаваме така ще ни затворят за седмица. Само днес има около 30 човека болни- имаме човек който се занимава с тестовете- охраната на труда- отиваш казваш боли ме главата- дава теста веднага, правиш го пред него и чао- отиваш при личния за пср тест ми в къщи за 10 дни. Моят отдел сме 7 човека. Останали сме само аз и шефа. Другото всичко болно
              Ного лабави немците бе Валентине.Не държат.Тебе как така не са те карантинирали...И не позволявай на шефа да те юрка

Коментар

• При мен е нещо страшно, от около 320-350 човека фабрика, я имаме да ходим на работа 150, я не. Днес идваха от здравния отдел на общината и предупредили че ако продължаваме така ще ни затворят за седмица. Само днес има около 30 човека болни- имаме човек който се занимава с тестовете- охраната на труда- отиваш казваш боли ме главата- дава теста веднага, правиш го пред него и чао- отиваш при личния за пср тест ми в къщи за 10 дни. Моят отдел сме 7 човека. Останали сме само аз и шефа. Другото всичко болно

Коментар

• Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение

На Борката малко му е особена текущата политическа ситуация, та не се знае причините дали са само медицински. Но ако са само медицински - държави като Австрия, Франция, Италия, Австралия, как ли биха взели този завой....Засега никой в ЕС не прави завой, а напротив.
                  В УК имат много заразени, но болниците им не са пълни и няма голяма смъртност. То и другаде е така.

Та може и да си прав, заради пиянските си изцепки да олабва мерките.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156
                    В ковид отделението на Пирогов 60% са от овцете.
                    повтарям 60%. Източник ЕДК - един доктор ми каза (от отделението)
                    Е това не е новина. Хората си казаха, че само с две стригания си все едно без стригане.
                    С три стригания - имаш 75% по-малко сополи от нестриганите.
                    Уж с четири стригания са топ, ама май у нас такива все още няма, а и евреите днес се оплакаха, че май трябва пето.

Драмата е, че овце, овце, ама имат право да ходят на ресторант, а ние феновете на медицината отпреди 2020 си ядем вкъщи ... не че е толкова страшно, ама много чинии за миене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

...
                      И да видим какво ще се получи за двете държави накрая.
                      Катастрофа в Макрония, това ще се получи....
                      К'во им обясняваш на тия професори и математици тук.

Коментар

• Едни мантри се папагалстват всеки ден тук, как сме били първи по смъртност във Слънчевата система, поради Ковид,
                        Как да е иначе, поне 12 млрд се крадат на година от здравната система, липсват цели, стратегии, профилактика, контрол, политика и просвещение.
                        Късопаметните май са забравили, че носехме тая черна палма по смъртност във света (след Лесито) и през 2019, по същата причина.

Минах Омикрона оня ден за 3-4 дена, само мускулни болки и втрисане, естствената ваксинация сега ще държи дикиш.
                        Не съм се тествал и ваксинирал изобщо до сега, маската е на брадичката.
                        Света излиза пстепенно от тази пандемия, ще си го влачим като грипа със подобна смъртност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Е да де ... всичко е Ковид. Включително и инфарктите ... пък катастрофите, високото кръвно и оплешевяването - "Лонг Ковид". Знаем ги ние новите модерни термини

Преждевременната еякулация и омекването на пишлето след първите минути секс може да ги пишем "мид-търм Ковид", а запека и контактния дерматит са от ранните симптоми.
                          няма да казвам, кое точно от поста ме насочи към мисълта, че го карам безсимптомно,
                          от години.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Да. Доста си заминаха от инфаркт/инсулт след ковид, би трябвало да сте наясно че той удря и кръвоносната система, не само белите дробове. То това е известно поне от година и половина, ама кво от това, ще пийнеш една пърцуца и ще се оправиш.
                            слушай, не подценявай силата на този широко приеман пенкилер
                            а комбинацията с домати е нещо като антибиотик + пробиотик, но без нежеланите ефекти
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение

Грешна интерпретация. По-коректни данни ще се получат ако се брои смъртността седмица напред.
                              Дай да видим твоята правилна интерпретация.

Кажи ми период от коя до коя дата искаш за Франция, и период от коя до коя дата за България. Ще ти дам всички данни - заразени, починали, смъртност на милион ( и бройки за съответните държави), процентни отклонения, корелации, стандартни отклонения, средни, медиани, моди и т.н. Имам всички данни на седмична база за европейските държави от worldometer-а от 13.11.2021 до днес.
                              Ще ти дам резултатите в табличен и в графичен вид. Трябват ми 5-10 минути само, в зависимост от детайлите в рипорта, който поискаш.

И да видим какво ще се получи за двете държави накрая.
                              Last edited by Kildirim_Bei; 19.01.2022, 20:34.
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Да. Доста си заминаха от инфаркт/инсулт след ковид, би трябвало да сте наясно че той удря и кръвоносната система, не само белите дробове. То това е известно поне от година и половина, ама кво от това, ще пийнеш една пърцуца и ще се оправиш.
                                Е да де ... всичко е Ковид. Включително и инфарктите ... пък катастрофите, високото кръвно и оплешевяването - "Лонг Ковид". Знаем ги ние новите модерни термини

Преждевременната еякулация и омекването на пишлето след първите минути секс може да ги пишем "мид-търм Ковид", а запека и контактния дерматит са от ранните симптоми.
                                Last edited by Tepxi; 19.01.2022, 20:29.

Коментар

Working...
                                X