IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Искаш да кажеш, че по време делтата е било ОК да се ваксинират хората, но по време на Омикрон не? Интересна теза.
    BONI, Омикрон е в пъти по-заразен от Делта. Омикрон е в пъти по-лек от Делта. Омикрон е през зимния период, а Делтата започна началота на Август. Ефективността на ваксините е значително по-ниска за Омикрон. Кажи ми, ако до сега нямаш ваксина, би ли си сложила(извинявай ако бъркам рода, останал съм с впечатление, че си жена) точно в този момент? При положение, че това ще стигне до всеки в следващите седмици. Пак казвам, това не е Делта. Съвсем различно е. Моята теза е спрямо сегашната ситуация.
    ПП В предния пост сравняваш смъртността на ваксинирани и неваксинирани(не съм тръгнал да я оспорвам)- ако се разболееш след първа игла и до 21 дена след втора, знаеш в коя статистика се попада - на неваксинираните.
    Last edited by neptun266; 26.01.2022, 19:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Разбирам, че ти е нервно и се досещам, защо. Мога да простя, така да бъде. Когато се охладиш и дойдеш отново на себе си, разговор дано се получи.
      Тоя п-пат никога не е на себе си Сложил съм в игнор-листата

Коментар

Искаш да кажеш, че по време делтата е било ОК да се ваксинират хората, но по време на Омикрон не? Интересна теза.
        Щастливи кокошки, криви краставици, карантия/шкембе чорба/, тролове на скара. Европейски ценности.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Хе хе, сравняваш ябълки с круши. Виж графиките на заразяемост на делтата с омикрона - като тайминг, скорост на нарастване и продължителност на вълната. Къде шанса ти след първа игла да се заразиш е по-голям при делта или омикрон?

Коментар

Разбирам, че ти е нервно и се досещам, защо. Мога да простя, така да бъде. Когато се охладиш и дойдеш отново на себе си, разговор дано се получи.
            Грешиш! Не ми е нервно, но ти съдиш по себе си, което те кара да правиш погрешни изводи.
            По-спокоен - никога не съм бил в живота си! Разбира се, уверен съм и в правотата на моите действия и решения - не само моите, но и на моята майка!
            Разговор с теб не ме интересува. Нямаме допирни точки за разговор, за тези и идеи - още по-зле!

Коментар

Чувалите се правят за секунди, драги. Работил съм в Есктрапак, за под 2 сек/чувал. Друго ще да е.
              Не си разбрал метафората с "чувалите". Всъщност, никой не те пита къде си работил. Оставам с впечатление, че по-добре беше да си губиш времето с "микромодула", за който четеш популярни статии на пишман-журналисти, иначе до сега Мъск щеше да те "позлатил"...
              Масираната "реклама с чувалите" не те е ориентирала в правилната посока: вместо да се "ваксинираш", трябваше да се върнеш в "Екстрапак" - но ти не си повярвал толкова убедено и си предпочел експеримента със себе си...
              "ИзгорИ, за да светНЕШ!" - имаше такъв филм., май....

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Запиши си някъде, че има много ПО-МОЩНИ фактори, които не са "уравняващи", а са ДОМИНАНТНИ!

Кои са те, ли ме питаш? НЕ, не са експерименталните течности, които рушат имунната (ти) система.

Все пак - ти знаеш най-добре какво се случва с теб.

Коментар

• Отивайки на сайта от който МинЗдраве реве с големия мегафон всеки ден: https://coronavirus.bg/arcgis/apps/o...161aacec190f33 виждаме общо умряли СЪС ковид пациенти 32,869 хиляди души. От тях колко са си отишли защото бяха насилени и набодени с пфайзерска отрова няма да коментирам. Просто запомняме цифрата 32 хиляди починали СЪС съпътсващ ковид.
                  Отиваме на сайта на НСИ: https://nsi.bg/bg/content/18121/basi...B8%D1%86%D0%B8 и намираме тъй наречените "Excess Deads" - те са общо 59,766 хора в повече спрямо пред пандемичната 2019-та година.

И така след като МинЗдраве със съдействието на гнусният Пфайзер според неговата лична статистика утрепаха 59,766 българина и от тях оправдаваха само 32,869 случаи заради съпътстващ ковид, аз питам: Кой пфайзерски боклук уби 26,897 българи нямащи нищо общо със самия ковид вирус по време на тяхното убийство?
                  Last edited by vgc; 26.01.2022, 18:28.

Коментар

Пълни глупости. Ако беше така, ваксинираните по време на делта вълната щяха да са с по-голяма смъртност от неваксинираните. Обаче йок, антиваксърите имат ПЕТ ПЪТИ по-голяма смъртност от делта. Що тъй?
                    Хе хе, сравняваш ябълки с круши. Виж графиките на заразяемост на делтата с омикрона - като тайминг, скорост на нарастване и продължителност на вълната. Къде шанса ти след първа игла да се заразиш е по-голям при делта или омикрон?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Смехурко, превърни ги твоите числа в абсолютни стойности и
                      после сметни колко процента са измряли от всяко население
                      Това го интересува населението на всяка държава, не твоите глупости
                      П.П. Виждам, че и Bertram ти казва същото

Ще те открехна, че никой не се интересува от това, което постоянно ни навираш: "колко процента били измрЯли". Никой не се интересува от това, Смехурко-Барбарела!

Да ти кажа ли от какво се интересуваме в България? От здравеОПАЗВАНЕ, от производство, инвестиции, справедливо заплащане, висок БВП...

От процент измрЯли се интересуваш само ти, когато слезеш "от ските в Алпите"...

Зная, че не смееш да си подадеш носа от бункера на съпругата си, нали, "французино", пардон - "швейцарецо"... ))

Коментар

Уместен и правилен въпрос. Да речем така: Средата на обитание, е много мощен уравняващ фактор.

Запиши си някъде, че има много ПО-МОЩНИ фактори, които не са "уравняващи", а са ДОМИНАНТНИ!

Кои са те, ли ме питаш? НЕ, не са експерименталните течности, които рушат имунната (ти) система.

Все пак - ти знаеш най-добре какво се случва с теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

бей не ставай смешен

ако на 100 човека в РБ починат 10 ще кажеш е по-малко са от Франция където на 100 починали 2-ма ама понеже повече французите от нас - значи са по-зле

като латерна го играеш е това то не бяха абсолютни стойности, то не беше относително увеличение или намаление на починалите, то скорост на изменение, но смислът се губи.

ако от 100 човека имаш загубени 5% , в друга държава от 100 човека имат загубен 1% - губещият си ти (ние).

Не се измъквайте по терлици

Има ли разлика между 3/М и 30/М за една и съща държава? И това за по-малко от 3 месеца....

Искате ли да ви дам данните за всички държави с над 70% ваксинирани, да видите кво става със смъртността на милион за 60 дни само?

Не искате?

Мдааам.... знам що не искате
                          Last edited by Kildirim_Bei; 26.01.2022, 18:17.
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                            И пак искам да подчертая дебело: едно е 25/М при население 60-70-80 млн., а съвсем друго е 77/М при 7 млн. население.
                            Превърнато в абсолютни стойности говори съвсем друго.
                            Смехурко, превърни ги твоите числа в абсолютни стойности и
                            после сметни колко процента са измряли от всяко население
                            Това го интересува населението на всяка държава, не твоите глупости
                            П.П. Виждам, че и Bertram ти казва същото

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                              Въпрос към ваксинаторите:

Само преди 3 (три) месеца Берти публикуваше едни карти на Европа, на които към съответните държави беше посочена смъртността на милион с ковид, и на които към силноваксинираните държави от Западна Европа стояха числа от порядъка на 2, 3, 4 на милион.
                              Сега срещу същите държави стоят числа от порядъка на 20-30 на милион.
                              Защо смъртността там скочи 5-10 пъти само за 90 дни? Тя растеше през делтата, расте и сега при о-микрона.
                              България намали числото от 172/М на 77/М за същият период.
                              Разтълкувайте ми, моля, това несъответствие....

И пак искам да подчертая дебело: едно е 25/М при население 60-70-80 млн., а съвсем друго е 77/М при 7 млн. население.
                              Превърнато в абсолютни стойности говори съвсем друго.
                              бей не ставай смешен

ако на 100 човека в РБ починат 10 ще кажеш е по-малко са от Франция където на 100 починали 2-ма ама понеже повече французите от нас - значи са по-зле

като латерна го играеш е това то не бяха абсолютни стойности, то не беше относително увеличение или намаление на починалите, то скорост на изменение, но смислът се губи.

ако от 100 човека имаш загубени 5% , в друга държава от 100 човека имат загубен 1% - губещият си ти (ние).

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Подкрепям. За жалост, мнозина отказват да мислят.

Коментар

Working...
                                X