IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Омръзна ми всеки път когато влезна в темата, да виждам крокодилските сълзи на арменския йезуит относно свръхсмъртноста, без да посочва истинската причина за нея, а именно тоталната абдикация на здравеопазването от своите функции на профилактика, прегледи и неоперативно и оперативно лечение на хронично болни. Интервюто на международно признатия кардиолог проф Гацов, за което дадох линк, посочва ясно че свърхсмъртността е пряк резултат от липсата на адекватно лечение и половината от 71 000 починали от сърдечно съдови заболявания българи през 2020, щяха да са живи, ако не бяха ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИТЕ мерки, направили достъпа на обикновените хора до болницата по-труден от достъпа до Пентагона. Всеки който има болни близки, ще потвърди това за последните две години. В същото време Фейсбука ми е задръстен от снимки на познати доктори и семействата им от Акапулко, Хавана, Пукет, Цейлон и къде ли още не. Така си протича пландемията, а за да е пълен цинизма, голяма част от тези УБИТИ от липсата на здравеопазване хронично болни българи бяха набутани в Ковид стъкмистиката. И това не се случва само у нас, но и по целия свят. И не се случва случайно, просто гледайте интервютата на българския зет Браян Роуз с Дейвид Айк от началото на 2020 в платформата London Real където ясно се казва, че предстои хронично болните хора да бъдат утилизирани чрез отказ от лечение или умишлено грешно лечение.

    За новия пик свръхсмъртност от 2021 в набодените с експерименталните отрови който варира от 40 до 100% за групата от 15-44г, няма да чуете и дума от НПО троловете. Там е истинската трагедия, която тепърва ще излезе наяве. Жертвите в световен мащаб са седем цифрено число и рамките на месец-два ще преминат в осем цифрено.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

      Ако беше така нямаше да сме в челните редици по починали на милион (тотал за ковид пандямията), където делта вълнага ни изстреля.
      Обърни внимание, че ЕС държавите (и не само) посрещнаха делта вълната стабилно 'набодени' както се изказвате тук. Имаха заразени, но в порядък по-малко жертви от нас. Техните основни жертви бяха през първата и отчасти втората вълни, когато тук роптаеха срещу генерл Годжи... е монетата се обърна.

      "Монетата се обърна", защото към "нашите жертви" се включват хора - на възраст, които имат средна възраст в диапазона 75-85-90 и повече години.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

        Ако беше така нямаше да сме в челните редици по починали на милион (тотал за ковид пандямията), където делта вълнага ни изстреля.
        Обърни внимание, че ЕС държавите (и не само) посрещнаха делта вълната стабилно 'набодени' както се изказвате тук. Имаха заразени, но в порядък по-малко жертви от нас. Техните основни жертви бяха през първата и отчасти втората вълни, когато тук роптаеха срещу генерл Годжи... е монетата се обърна.
        Определено е така, но никой не знае какво се случва с имунната система, затова е толкова дълго изследването на нормалните ваксини срещу съвсем кратките 6-7 месеца за модерната пфайзер/бионтех. Така че трябва да изчакаме поне 2-3 години за да се каже дали е било добре или зле. Онзи ден имаше статия че набодените с 2+ ваксини имат вече проблеми с имунната система, тоест за всяка среща с този вирус, което е неминуемо, ще трябва да си ръгат нови щприцове

        Коментар


        • Те са готови на всичко, за да се заразят с коронавирус – включително да си платят. Организират се в групи в "Телеграм" и си търсят болен, от когото да прихванат вируса. Какви са тези хора и защо го правят?



          Мартин не вярва на политиците - нито на числата, които споменават, нито на данните, които споделят. Той чете вестниците, но “алтернативните информации”, които намира в чатове в “Телеграм”, му допадат повече. Още когато чува, че се работи върху ваксината срещу коронавируса, първата му мисъл е, че няма да си я постави. Мартин споделя, че оттогава всеки ден мисли дали е сбъркал, но винаги стига до извода, че е взел правилното решение.


          Когато искаш умишлено да се заразиш с коронавирус

          Мартин е на 32 години и живее в Хамбург, разказва “Франкфутер Алгемайне Цайтунг” (ФАЦ). Той има дете, обича да посещава барове и клубове и прекарва много от времето си навън. Но когато в края на лятото Хамбург въвежда правилото 2G (само за ваксинирани и преболедували), той започва да се страхува. Какво ще стане, ако въведат същите ограничения и на работното му място? Той не иска да си купува фалшив сертификат за ваксинация, защото не го смята за “морално оправдано”. Негов познат му разказва, че си е купил фалшив положителен PCR тест и по този начин е получил статут на “преболедувал”. Но Мартин не иска да прави и това. За него остава една единствена възможност: да се зарази умишлено.

          Мъжът намира група в чат приложението “Телеграм”, в която хора като него търсят болен от коронавирус, за да се срещнат с него. Някои дори са готови да си платят. Един потребител разказва, че е поставен под стрес от работодателя си. Други вярват, че човек не може да се зарази с коронавирус, затова начинанието им се струва безсмислено. Трети пък молят някой да им изпрати слюнка в плик по пощата. Търсенето е по-голямо от предлагането. Но един от участниците в групата - Дирк Шнайдер – пише: “Имам корона от скоро и ще я споделя. От Любек съм.”

          Тимур от Швейцария разказва как е стоял в автомобил с инфектиран над 1 час. Болният кашлял и кихал, но нищо не се получило: резултатът на Тимур е негативен. Сега той е принуден да стои по цял ден вкъщи и няма друг избор освен да се зарази. Не вярва, че “грипът” може да му причини нещо, защото “познава тялото си твърде добре”.

          Една потребителка дава съвет на Тимур: да използва клечка за уши, за да вземе проба от инфектиран и след това да си я постави в носа. Нейна приятелка е направила така. В резултат 15 човека се заразили. Някои са боледували, други - не, но всичките са дали положителен резултат.

          Когато положителният резултат носи “облекчение”

          След няколко дни в групата се появява друг мъж от Швейцария, който е с положителен тест. Тимур предлага да се срещнат. Той изпълнява процедурата с клечката за уши, след три дни PCR тестът му е положителен. Вече има и симптоми. Тимур се хвали в групата, другите го поздравяват, той предлага да помогне на още няколко потребители да се заразят.

          Мартин търси някой от района на Хамбург, който да го инфектира. Една жена се свързва с него и предлага да изпрати неин познат, с когото да пият от една и съща чаша. Мартин се съгласява, но след това се уплашва и отказва срещата.

          Седмица по-късно приятели на Мартин се свързват с него – всички са болни с леки симптоми. Двете семейства се срещат няколко дни. След това те се изолират "от уважение към другите хора", а приятелката на Мартин дава положителен резултат на бързия тест. Неговият обаче е отрицателен - „много разочароващо“. Затова той отива да си направи PCR тест и точно преди него бърше носа си с носната кърпа на приятелката си. Резултатът е "положителен" Мартин вече е "напълно облекчен".

          Любимата платформа на коронаскептици, антиваксъри и крайнодесни

          “Телеграм” се превърна в любимата платформа на крайнодесните и последователите на конспиративните теории, казва Юлия Смирнова от лондонския Институт за стратегически диалог. Освен реч на омразата и антисемитизъм, в “Телеграм” се срещат и директни призиви за насилие към политици, ученици и представители на бизнеса. Повечето подобни призиви са от Източна Германия, но се срещат също и в западните провинции.

          В някои групи в Северен Рейн-Вестфалия можете да намерите коментари като този: "Извършителите трябва да получат наказания, които присъстват в учебниците по история и след 200 години. Сравнимо с Нюрнбергските процеси.” В друга група се казва: “Най-доброто нещо е бързата екзекуция веднага след присъдата“. Става дума за американския имунолог Антъни Фаучи.

          Стратегията за привличане на членове на тези групи е различна. Често се публикуват например видеоклипове от демонстрации срещу мерките или ваксините. “По този начин хората чувстват, че не са сами”, обяснява Смирнова. Използва се и емоционален език. Полицаите се наричат ​​"наемници", германската държава - "диктатура". „По този начин в тези канали се легитимира насилието срещу представители на държавата“, казва Смирнова.

          В тези чатове се смесва хетерогенна група от хора - коронаскептици, антиваксъри, последователи на конспиративни теории, езотерици, крайнодесни. Но за разлика от Фейсбук, Инстаграм, Ютюб и Туитър няма законови изисквания платформата да предприема мерки срещу незаконно съдържание, тъй като се смята за чат приложение, а не за социална мрежа. На опитите на германското правителство да започне диалог с „Телеграм“ реакция от платформата, чиято централа е в Дубай, за момента няма.

          Коментар


          • Официалните национални статистически данни за cмъpтнocтта се предоставят всяка седмица от европейските държави или поднационални региони в мрежата за сътрудничество EuroMOMO, подкрепена от Европейския център за превенция и контрол на зaбoлявaнията (ЕСDC) и Световната здравна организация (CЗO) и хоствана от Statens Serum Institut , Дания.

            EuroMOMO събира рутинни данни за броя на починалите, но няма информация за конкретни причини за cмъpтта, нито каквито и да било данни за други фактори, които могат да бъдат свързани с наблюдаваните сигнали за cмъpтнocт.


            Особено тревожни са данните за възрастовата група при младите хора от 15 до 44 години, където ясно се вижда вече двойно увеличение в cвpъxcмъpтнocтта през 2021 година, след въвеждане на вaкcинaцията и cepтификатите за пропуск, на които правителствата разчитаха да ограничат cмъpтнocтта.
            https://chetilishte.com/%d1%81%d1%80...-%d0%bf%d1%80/
            Last edited by drainlan21; 23.01.2022, 11:50. Причина: линк

            Коментар


            • Според кардиолога професор Гацов само за 2020 са починали 71 000 българи от сърдечно съдови заболявания, като поне 50% са заради липса на лечение.
              https://statii.lekuvai.bg/116265/ Проф. Пламен Гацов алармира пред : 71 хиляди са починалите в България през 2020 г. от сърдечно-съдови заболявания, а сме се съсредоточили само в К-19!


              Разговаряме с проф. Гацов за пандемията от коронавирус, как тази извънредна обстановка се отразява на пациентите, кои са най-често срещаните сърдечно-съдови заболявания. Ето как отговори той на въпросите ни: – Живеем повече от 2 години в пандемия. Как това се отрази върху здравето на българина и в частност на сърцето. Много хора отлагат операции, профилактични прегледи?
              – Нищо добро за съжаление не се случи и не се случва с пациентите, които са сърдечно болни, както и с всички хора. Това, което лично мен най-много ме притеснява, е, че пациентите със сърдечно-съдови заболявания, които са основният контингент, които най-често посещават болница, са хоспитализирани и за съжаление, умиращи от тези заболявания, всъщност са в някаква степен неглижирани, изтласкани в страни, поради общата тенденция да се обръща внимание основно на ковид – лечението на ковид, пациентите с ковид, въобще всичко свързано с вируса.
              – На 10 януари стана ясно и че се спират плановият прием и операции в София във връзка с увеличената заболяемост.
              Това се случва вече многократно и става дума не само за операциите, защото медицината не е само хирургия. За съжаление това се случва с всички останали планови дейности. Понеже аз съм кардиолог и ще взема отношение в този аспект, случва се включително и за пациентите, които имат кардиологични проблеми.
              Профилактиката, плановите консултации, плановите прегледи, плановите изследвания на тези хора и предписване на лечение са изключително важни. И тази липса на лечение фактически уврежда и ощетява много пациентите. Още повече, че и Спешната помощ в кардиологията също страда в момента. Държа много да се подчертае, че прекалено много легла и специализирани отделения, които всъщност са предназначени да лекуват кардиологичноболни, неврологично болни, нефрологични болни, включително и хирургични звена, са превърнати в ковид отделения.
              Това в някаква степен подпомага лечението на болните с ковид, но в много голяма степен уврежда и нарушава дейността на останалите специалности, които са не по-малко важни.
              Статистиката например за 2020 г. сочи, че починалите със сърдечно-съдови заболявания като причина са 71 000 души, докато починалите от ковид са 8555. Така че трябва този баланс да бъде поставен там, където му е мястото, за да не бъдат ощетявани болните с кардиологични проблеми, както и останалите от други специалности.
              – Тук ще спомена идеята за „чисти“ болници, която така и не се осъществи.
              – Практически не може да се осъществи, тъй като това е въздушно-капкова инфекция, която се пренася много лесно. Дори вие да изследвате всички пациенти, както става, преди постъпване в болница за ковид, пак може да се получат случаи – да влязат пациенти, които носят този вирус, те да се разболеят вътре и да го предадат.
              – А какво е решението тогава?
              – Решението не е просто и не е еднозначно. Има нещо, което можеше да се направи и може да се направи, все още не е късно. В началото ние нямахме избор освен да превърнем съществуващите вече клиники и отделения в ковид, за да поемат първата вълна на случаи.
              Оттам нататък има бездействие в рамките на тези 2 години в това да не се създадат специализирани болници, които да се занимават с този проблем, особено когато има нова вълна, т.е. да поемат удара. В една София може да бъде създадена нова болница, която да бъде новопостроена или да бъде във вече съществуващи болнични сгради, но не и за сметка на разрушаване на действащи специализирани клиники.
              – Ако вземем пример Китай, където построиха болница за броени дни…
              – Да, това беше изключително впечатляващо. В една съседна Сърбия има 3 такива болници, които са създадени и оборудвани, направени и окомплектовани със съответния персонал за лечение на пациенти с ковид. Аз съм убеден, че ще има достатъчно много желаещи – млади специалисти и опитни специалисти, хора със специалност и среден медицински персонал, които биха искали да работят на такова добре оборудвано място, което да поемат този тип грижа.
              – Вероятно става въпрос и за лекари, които и познават вируса по-добре вече, като са се сблъсквали с него по-често от първо лице?
              – Точно така, не може страхът да бъде толкова причина. По-скоро бездействието в тези 2 години, че не се направи тази стъпка. И не говоря само за София. Такива болници биха могли да бъдат изградени и в Пловдив, и във Варна, и в Русе, т.е. да бъде осигурена някаква верига от такива заведения, не за сметка на вече съществуващите, които работят и ние без тях не можем.
              Без кардиологични клиники не можем, без ортопедични, без нервологични. Няма защо да се чудим, че смъртността на българите е толкова висока, тя далеч не е само от болните с ковид. Имаше много интересно изследване, което бе публикувано на сайта на Центъра за защита на правата в здравеопазването някъде в края на юни миналата година, в което бе направен анализ тези 16 600 души, които са починали „в повече“ през 2020-та година, отколкото 2019, каква е била причината.
              Половината 8855 човека са починали от ковид. Още 8000 „в плюс“, спрямо предишната година, са починали: 2000 от други респираторни инфекции и 6000 основно от сърдечни и съдови заболявания. Те са загинали от липсата на здравна грижа за тях. Ще видим какви са данните за миналата година, те още не са готови, но аз предполагам, че ще бъдат още по-фрапантни.
              – Нека ви върна към вашата специалност. Самият ковид какво отражение има върху сърцето? Нали се говори за последици като тромбози. Хората най-вече от това се страхуват.
              – Безспорно имат основание да се страхуват. Сериозната ковид инфекция е тежко възпаление, ръка за ръка върви с повишена съсирваемост на кръвта, тромбообразуване и опасността от белодробни емболии, периферни емболии на съдовете, включително и на сърцето. Има установени проучвания с хистологични изследвания, че микротромби, които задръстват малките съдове, могат да предизвикат тежко увреждане на сърцето.
              Това е тип миокардит, който след това може да премине в тежка сърдечна недостатъчност и пациентът да загине. Така че едната страната на нещата – самият ковид засяга белите дробове основно, но засяга и сърцето в доста тежки, не толкова чести, Слава Богу, но има такива случаи, включително с тежки миокардити, включително с развитие на сърдечна недостатъчност, белодробна емболия и т.н.
              – Като казвате миокардит, нали точно него го споменават като страничен ефект на някои от ваксините срещу ковид?
              – Безспорно. Това е един от най-опасните странични ефекти на ваксинирането и в крайна сметка, въпреки че самата болест може да предизвика миокардит, оказва се, че и ваксинирането може да го предизвика. Той може да бъде в различна степен тежък, но все пак това е факт. При масово ваксиниране това не е проблем, който трябва да се подценява.
              – А зелените коридори в мола, метрото…
              – Да, защото самият пациент може да не е на ясно с това до каква степен е плюс или минус да се ваксинира. Той трябва да знае, че трябва да се консултира първо със специалист, преди да го предприеме. Така че това говорене – има пунктове отворени, вървете и се ваксинирайте, за мен е страшно.
              – Има частни случаи, при които трябва да се обърне по-голямо внимание.
              – Категорично и за съжаление трябва да кажа, че никой не събира активно дали имат странични ефекти ваксинираните. Не става въпрос за пасивно, т.е. вие да се обадите в РЗИ и да кажете: „Аз имам това и това странично действие от тази ваксина“, а активно, т.е. хората да бъдат проследявани какво се случва с тях от медицинския персонал след ваксинирането. Такова нещо аз не знам да се прави. Това означава, че е възможно да изпускаме много нежелани реакции.
              – Ковид ли е най-голямото предизвикателство в кариерата ви, има ли друг фрапиращ или труден случай, който помните?

              – Кариерата ми е била много интересна. Но за първи път за 34 години и повече, откакто съм лекар, виждам толкова променен стил на медицина и не толкова на медицина, колкото на здравеопазване и то едностранчиво променен, т.е. залитане в една определена посока. В консервативна област, каквато е медицината, никакви резки промени не са добри.
              – Медицината безспорно се развива. В момента много нашумява информацията за лекарства срещу ковид. Как те биха повлияли върху сърцето – за един ваксиниран пациент, за един неваксиниран, т.е. кой би бил по-добрият вариант: Да се поеме рискът човек да се разболее и да вземе лекарство, или да се ваксинира? В бъдеще тази дилема вероятно ще стои пред доста хора?
              – Тази дилема и сега стои. Аз вярвам във ваксините по принцип, че хората могат да бъдат предпазвани. Въпросът е в това, че всяко едно лечение трябва да бъде доказано, че е достатъчно сигурно. В медицината малките стъпки на сигурност са по-важни, отколкото големите несигурни стъпки.
              Не искам да попреча на някой, който е решил да се ваксинира с тези антиковид ваксини, които са най-различни. Но преди да са завършени тези големите рандомизирани, плацебоконтрулирани, многоцентрови, средногодишни проучвания от 3-4 години, които в момента текат, не може да кажем със сигурност колко те предпазват, колко вредят. В този аспект на мен лично ми е много трудно в момента да кажа на хората: да, ваксинирайте се, или не, с този препарат.
              Всеки може да чете, да вярва на когото прецени като специалист. Аз не съм специалист в областта на имунологията, но като лекар знам, че едно нещо трябва да бъде доказано. За да може да бъде доказано, то трябва действително да има съответните проучвания, които са достатъчно сигурни, достатъчно дълго проверени, и особено когато става въпрос за деца, където нещата са още по-деликатни, където перспективата на едно вмешателство е едно много сериозно нео и не трябва да бъде подценявано.





              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                Въпрос към ваксинаторите:
                Какво стана във Швеция (73% ваксинирана)?
                Вчера смъртността им беше 79/М - почти колкото нашата.
                Отивай веднага при психиатър и офталмолог
                .
                No Държава Умрели / 1 М Население
                2 Bulgaria 87 6,867,117
                38 Sweden 7 10,197,141
                https://www.worldometers.info/corona.../#weekly_table

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
                  https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mz-sk...za-15-mln-leva

                  15 млн. за тестове с надеждата да се намерят 5-6 безсимптомни малчугана, които по време на тестването вече ще са пръскали така или иначе намиращия се навсякъде Омикрон поне няколко дни.

                  С тези пари можеше да бъдат спасени поне 30 онкоболни деца.
                  Чувствителността на тестовете се оказва много ниска за омикрона. Преки впечатления-в класа на дъщеря ми предния понеделник идва дете, което леко кашля. Минава си теста(отрицателен), но към третия час се е почувствал зле и си тръгва. В петък 11 от 26 са вече болни. Само 2 са се изследвали с пср - и двете положителни.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                    Берти,

                    100 пъти сме обсъждали тук, че през тези години беше доооста по-вероятно да получиш лечение за някакво заболяване в болница, отколкото сега.
                    Последните две години (2020-2021) си умираш на стълбите пред болницата, докато някой се накани да те приеме, от каквото и друго тежко заболяване да си болен. Да не говоря за отмени на планови операции и т.н., и т.н. Хорат си умряха от болестите си - нелекувани и непрофилактирани навреме.
                    Няма никакъв смисъл да сравняваш данни от преди ковида с последните 2 години.
                    говорите и ти и песи без да си давате сметка, че това са хиляди(!) животи
                    имам чуството, че споря с хора с много силно ограничени социални контакти....явно е така щом аз познавам доста хора закъсали от вирусчето (някои си отидоха лека им пръст), а според вас всичко е заради нарушената работа на болниците, която също е факт, но не е причината да измре 'екстра' един град хора за няма и 2 години концентрирано в няколко вълни.

                    за пореден път се убеждавам, че сами сме си виновни в България за дереджето ни ако,че външни сили ни бутат в канавката - трябва да има кой да вярва, че да се случи.. а тук има 70% вярващи в теория на конспирацията и си носим кръста.

                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • Въпрос към ваксинаторите:

                      Какво стана във Швеция (73% ваксинирана)?
                      Вчера смъртността им беше 79/М - почти колкото нашата.
                      Click image for larger version

Name:	SWE-230122.jpg
Views:	1
Size:	64.2 КБ
ID:	3860195

                      Last edited by Kildirim_Bei; 23.01.2022, 11:02.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                        За руснаците човешкия живот не струва нищо. Най-големите убийци на руснаци са собствените им властници. Защо трябва да им пука за полезните идиоти в чужбина?
                        За съжаление повече от 80 българи си отиват ежедневно от ковид,
                        при налични отдавна вече средства за предпазване.

                        Статистиката за България е ужасяваща. Мощната пропаганда на многобройните
                        московски глашатаи като Костя Копейкин, Мангъров, Тодоров, Чорбанов,
                        Андрей Райчев и мн. др. партии и организации като
                        Възраждане, АБВ, БСП, Русофили, Атака, ИТН и други,
                        с помощта на ВСИЧКИ ГОЛЕМИ МЕДИИ, стотици псевдо медии и
                        пълчища платени тролове извършиха чудовищно активно мероприятие
                        у нас.
                        То беше в ход и срещу всички държави от ЕС и НАТО, както нонстоп съобщаваха тамошните служби и медии.

                        България обаче ярко се открои като най-пробитата и
                        неспособна да се защити държава - служби, институции и "медии"
                        упорито мълчат за активното мероприятие
                        което Москва изпълни срещу нашата страна.
                        В резултат безброй бяха излъгани, а България регистрира
                        най-голямата си смъртност от 103 години насам, за малко да подобрим рекорда от 1918 -
                        края на ПСВ, когато се вихрят епидемии от тиф, холера, испански грип,
                        когато са сраженията при Дойран и Добро поле, Войнишкото възстание и
                        Втората национална катастрофа.
                        60 000 е свръхсмъртността в България или близо 1% от населението на страната.

                        Българите са буквално избивани със средствата на пропагандата и лъжата!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                          моята методика е проста
                          сравнявам общ брой починали от НСИ за месеците, когато има вълна с същите месеци за годините 2016-17-18-19-та и преди да пишеш поредния локум се замисли защо има месеци на 2020 и 2021-ва, когато здравната ни система изведнъж става добра както предишните години и извенъж спряха да 'кривят' ако цифрите за починалите...и да умират повече хора.

                          жокерче : защото нямаше вълна от 'вирусчето'
                          Вирусчето ускорява процеса в някаква степен. По това никой не спори. Какво общо имат ваксините с твоят метод за изводи ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            моята методика е проста
                            сравнявам общ брой починали от НСИ за месеците, когато има вълна с същите месеци за годините 2016-17-18-19-та и преди да пишеш поредния локум се замисли защо има месеци на 2020 и 2021-ва, когато здравната ни система изведнъж става добра както предишните години и извенъж спряха да 'кривят' ако цифрите за починалите...и да умират повече хора.

                            жокерче : защото нямаше вълна от 'вирусчето'
                            Берти,

                            100 пъти сме обсъждали тук, че през тези години беше доооста по-вероятно да получиш лечение за някакво заболяване в болница, отколкото сега.
                            Последните две години (2020-2021) си умираш на стълбите пред болницата, докато някой се накани да те приеме, от каквото и друго тежко заболяване да си болен. Да не говоря за отмени на планови операции и т.н., и т.н. Хорат си умряха от болестите си - нелекувани и непрофилактирани навреме.
                            Няма никакъв смисъл да сравняваш данни от преди ковида с последните 2 години.
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                              Как ? Всички цифри се кривят яко. Освен това всички казаха публично / дори и Рокфелеровият грантаджия/ , че ваксините и Омикрон не са много ок.
                              Вируса е по-слаб и ТЕЖЕСТТА на ОСНОВНИТЕ проблеми на починалите С вируса ще е все по-изявена.
                              Каквито и цифри да дойдат те ще имат все по-слаба връзка с ваксина или не, а ще се дължат на други неща.
                              Абсолютно си прав, Песимисте!
                              Докато по време на делтата корелациите заразени/починали бяха силно положителни (от порядъка 0.8 - 0.9) за всички европейски държави с 2-3 изключения, сега през о-микрона над 3/4 от държавите вече са с отрицателни корелации.
                              Да обясня отрицателните корелации за незапознатите със статистиката - това значи, че колкото повече заразени има, толкова по-малко са починалите. Това е абсурдно положение за една "пандемия", дето ни надуват от 2 години главите с нея
                              Last edited by Kildirim_Bei; 23.01.2022, 10:51.
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                                Как ? Всички цифри се кривят яко. Освен това всички публично / дори и Рокфелеровият грантаджия/ , че ваксините и Омикрон не са много ок.
                                Вируса е по-слаб и ТЕЖЕСТТА на ОСНОВНИТЕ проблеми на починалите С вируса ще е все по-изявена.
                                Каквито и цифри да дойдат те ще имат все по-слаба връзка с ваксина или не, а ще се дължат на други неща.
                                моята методика е проста
                                сравнявам общ брой починали от НСИ за месеците, когато има вълна с същите месеци за годините 2016-17-18-19-та и преди да пишеш поредния локум се замисли защо има месеци на 2020 и 2021-ва, когато здравната ни система изведнъж става добра както предишните години и извенъж спряха да 'кривят' ако цифрите за починалите...и да умират повече хора.

                                жокерче : защото нямаше вълна от 'вирусчето'
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X