Първоначално изпратено от cyclop
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
Рових, но не намерих. Пък гледам песимиста има нужда от сметката в/у графиката от НСИ.
Иначе, оценявам мнението ти за моята възраст, но ако си смятал производни по онова време, не би трябвало да се осигуряваш в УПФ
Като ми напомни за тия интеграли, бях обещал на барбарона (@barbaron) да му ги сметна пак.
Ето я новата сметка след седмица:
Във Франция от ковид са починали с 20% повече хора, отколкото у нас за период от близо 3 месеца, съгласно смъртностите на милион за периода (93.4/78 = 1.197).
P.S. Осигурявам се в УПФ.Last edited by Kildirim_Bei; 08.07.2022, 07:46.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Днес бях при една дама по работа. Влизам в кабинета, а тя ме гледа възмутена че съм без "маска". Вика ми, НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ че сме в "жълта зона"?? А аз я й казвам, спокойно, в момента нямам никакво заразно заболяване. Но тя, още по-сърдита ми казва "Аз съм тройно ваксинирана и тази зима го карах доста тежко (за хобит19 става дума), и нямам намерение да го карам пак! А аз с немалка почуда, въпреки че в думите й няма нищо ново и непознато, осъзнавам че сме се разделили на две паралелни реалности, които обитават едно и също време и пространство, но нямат нищо общо... Само че сега като го написах, разбрах че не е правилно - всъщност реалността е една, и освен нея има пълно отхвърляне и отричане на реалността. Нещо по-скоро религиозно е, но отсъства дори вярата... Тя е изпълнила ритуалите на светото ваксиниране.. Но не вярва че е "предпазена", знае че въпреки това пак ще се разболее... Дори не вярва че " ще го кара по-леко", както са религиозните догми... Понеже вече го е изкарала тежко веднъж... И все пак ми се дразни че не нося религиозния символ, Предпазната маска... За да не я заразя с болестта която нямам... Какво става, хора...
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Определени интеграли ще видиш преди ден-два в един мой отговор до барбарона.
P.S. Не знам възрастта ти, но е много вероятно да съм смятал производни когато ти не си могъл да пишеш още
Иначе, оценявам мнението ти за моята възраст, но ако си смятал производни по онова време, не би трябвало да се осигуряваш в УПФ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
Почти като на изток
@калдаръме, похвално че си стигнал до производните...хайде сега искаме определен интеграл да ни обясниш какво показва
P.S. Не знам възрастта ти, но е много вероятно да съм смятал производни когато ти не си могъл да пишеш още. Висшите математики за Техническия ги бях минал още в гимназията. Не за друго, а щото ми станаха интересни тогава. И досега ми служат добре и в работата, и в дискусии като тая напримерLast edited by Kildirim_Bei; 07.07.2022, 19:48.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
До 4-5 месеца на запад почват ДАЖБИТЕ - 1 път седмично ще се къпеш, 1 път ще се переш, 1 път ще ебеш, ще ядеш само ИЗКУСТВЕНИ боклуци, 1 туба гориво..... То прасето в кочината по свободно - поне сере и пикае де му кефне
@калдаръме, похвално че си стигнал до производните...хайде сега искаме определен интеграл да ни обясниш какво показваLast edited by Тъпо парче; 07.07.2022, 16:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Бота никой не го самоубиват на сила всеки който няма акъл в главата има пълното право да се набоде дето се вика естествен подбор
Хора, земята е пренаселена ако се продължава с тоя темп след 30г няма да има въздух за дишане
Замислете се - Ваксините са невероятен шанс за планетатаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
барби (@barbaron),
вероятно ти и работодателите ти се чудите що стана така, че миналия септември се хвалехте с числа за смъртност в рейндж 1-5/М за ваксинираните държави, докато в държавите от Източна Европа смъртностите бяха дву- и трицифрени числа на милион, а сега, през последните 3 месеца, когато смъртностите в цяла Европа паднаха в рейндж 1-15/М, смъртностите в Централна и Източна Европа масово са двукратно и трикратно по-ниски от тези в силноваксинираните държави (между другото, 15/М е нормална средностатистическа смъртност от сезонен грип).
Ти, като доктор на мат. науки, предполагам нямаш трудности с концепциите на диференциалното смятане (за статистиката вече знаем) Ето графиките на първите производни на функциите Заразени и Починали във Франция и България за последните 8 месеца:
Първата производна на една функция представлява изменението на функцията за единица време. Положителна първа производна значи увеличаване на скоростта, нулевата - равномерно движение, а отрицателната - намаление на скоростта, или по народному - удряне на спирачка.
Първите производни във Франция са отрицателни само през половината от периода на графиката, докато тези в България са отрицателни през 2/3 от времето. Това обяснява защо ние свалихме смъртността от 175/М на 2/М, а франсетата трудно се крепят около 4/М, което беше стойността на смъртността там през ноември м.г.
Ясно се виждат локалните пикове по време на ковид-вълните, когато заразени и починали рязко нарастват. Но докато в България пиковете се изглаждат от началото на април и производните са около нулата, графиката на Франция изобилства от локални пикове, като ясно се вижда, че там от около месец се заражда нова вълна със значителна скорост.
И да се върнем към темата, а именно "ваксините" - причината за разликата в графиките са именно те. Имунитетът на изток е предимно естествен и работещ, а на запад - изкуствен и неясно какво правещ. Всеизвестен факт е, че човекът не е измислил нищо особено, по-съвършено от природните творения, като това изключително много се отнася за живите организми.Last edited by Kildirim_Bei; 08.07.2022, 04:36.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Бота никой не го самоубиват на сила всеки който няма акъл в главата има пълното право да се набоде дето се вика естествен подбор
Хора, земята е пренаселена ако се продължава с тоя темп след 30г няма да има въздух за дишане
Замислете се - Ваксините са невероятен шанс за планетата
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
по добре към северна корея отколкото доброзорно да ни САМОУБИВАТ
Замислете се - Ваксините са невероятен шанс за планетата
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Защо си мислиш , че това е по желание ?!
Вече е тренирано и с лекота могат да накарат всички да се набодат отново. Иначе гледам, че са раздали центовете и кампанията е започнала. У нас обаче предвид нестабилната политическа обстановка / голям натиск води към Възраждане/ има добра вероятност да минем метър отново Много глупаво по Харвардски би било да ни набутат насила към Русия по такъв маловажен повод спрямо проблемите в света към момента....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеВ БГ има само 5000 ковид идиота. Вторите бустерни дози срещу COVID-19 у нас са под 5 хиляди
Кирчо и кокорчо купуват още идиоти ама няма желаещи.
Вече е тренирано и с лекота могат да накарат всички да се набодат отново. Иначе гледам, че са раздали центовете и кампанията е започнала. У нас обаче предвид нестабилната политическа обстановка / голям натиск води към Възраждане/ има добра вероятност да минем метър отново Много глупаво по Харвардски би било да ни набутат насила към Русия по такъв маловажен повод спрямо проблемите в света към момента....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.07.2022, 21:58.
- 4 Харесвания
Коментар
-
КАКВО НАУКАТА ОТКРИ ЧЕ ПРЕДИЗВИКВА ИНСУЛТ (от 2021г. досега)?
Днес в рубриката!
НАСТОЙЧИВО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!!! Urgent warning to gardeners as soil ‘increases risk of killer heart disease’
GARDENERS have been warned that their habit could leave them at an increased risk of heart disease.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3943158[/ATTACH]
Честита депопулация
Live births by month - provisional results
Year /Month/Born children by date of occurence/Statistical provided birth records by date of registration
мдаам.... грубо 10-15% спад в раждаемостта и за 3-те месеца. Много е.
Позволих си да направя скрийншотове от сайта на немската статистика, за да се видят по-добре данните:
Last edited by Kildirim_Bei; 06.07.2022, 14:42.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 1 like
Коментар
Коментар