Първоначално изпратено от Kildirim_Bei
Разгледай мнение
Здравеопазването ни беше много ама много далеч от това в Европа. Нямахме нито добри битови условия в болниците, нито апаратура. Болниците бяха като в 19 век. Може би сме имали добри доктори ,но и в това се съмнявам защото със завършването си спираха да се учат. Не знаеха никакви чужди езици, не можеха да се възползват от новите научни постижения в света ,нямаха нужната апаратура да не говорим за съвременните медикаменти. Може да се пише много по темата, но нищо няма да е към добро.
Зъболечението беше на толкова ниско ниво ,че няма смисъл дори да пишем за него. Днес, е на много високо ниво и много мой познати чужди граждани идват тук да си лекуват зъбите защото е много по-евтино ,а здравните застраховки там се използват в България и хоерата, хем доволни ,хем не плащат. Само един пример ще напиша : За цялостна смяна на всички зъби с базални импланти / тип Холивудска усмивка / в БГ плащат 18-20000 лв. докато това в Швейцария, струва по 10 и в БГ се прави за три дни

И преди 10.11 и след това , всички чужденци не излизат от ресторантите защото е много евтино и не толкова лошо. Обаче нямаме топ готвачи и топ ресторанти и до днес. Тогава имаше малко ресторанти ,но нямаше нужда от повече защото нямахме и много пари за да ги пълним, отвратително обслужване особено към българите и крайно сервилно отношение към чужденците. Много закусвални с не толкова добра храна.
За консервите какво да напиша ,който е ходил на летни бригади в консервените комбинати знае за какво иде реч. Ходила съм и до ден днешен не обичам да използвам консерви ,че ме е гад. Качеството беше такова ,че не исках да хапна нищо консервирано. Нека не забравяме ,че тогава използваха едни торове които бяха забранени в цял свят защото предизвикваха рак / примерно ДДТ / и после ги забраниха дори и у нас.
Качеството на месото ни тогава не беше добро ,но за жалост и днес не е по-хубаво. Нямаме нужните породи за месо и си караме по стария тертип.
За сирената дори дума няма да отворя, че там сме от зле, по-зле, както тогава , така и днес.
Нали няма да пишем за обучението ,че тогава ще ми се доплаче колко много са ни лъгали ?! Писал си за гъзари и т,н. Тогава нямахме ,нито мода, нито промишленост , имахме едно голямо нищо с много лозунги и затова фалирахме

Мисля, че и затова не вярваме в науката, респективно във ваксините. Много сме далеч все още от цивилизования свят и дали ни харесва или не, няма никакво значение ,но това е голата и нелицеприятна истина за обществото ни.
Коментар