IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

    ти не разбра ли, че боцкането помага да се намалят случаите дето берат душа в болница и вируса да се избута леко.
    много хора го избутват леко и без ваксинса - факт, но никога не може да се каже кой организъм как ще го изкара и затова ваксината прави така, че да може да се изкара от повече(!) хора по-леко

    в този ред на мисли ваксина е леко неточно определение, но все трябва да му викат нещо.

    доза за засилване на съпоротивителните сили на организма - няка не звучи търговски.

    Еволюция на кoвид ваkcините:
    1. "Ваkcинираните хора не заразяват."
    2. "Ваkcинираните се заразяват, но не се разболяват"
    3. "Ваkcинираните се разболяват, но леко"
    4. "И ваkcинираните боледуват, но не стигат до интензивно отделение"
    5. "Ваkcинираните стигат и до интензивно отделение, но не умират"
    6." Ваkcинираните умират, но в лека форма"
    7. "Ваkcинираните умират мъчително, но с чиста съвест"
    8. "Ваkcинираните ще отидат в рая, а другите просто ще умрат"
    9. "Умрелите ваkcинирани не боледуват в рая"

    Това за една година. Догодина още
    колко ли точки, ще прибавим....???

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Кирил Петков и Румен Радев са се изолирали! Та самите вие не вярвате на течностите! Нали боцкането предпазваше! Тези действия доказват едно! Вие не сте боцнати и имате фалшиви сертификати! Ако сте боцнати и вярвате в тези течности нямаше да се изолирате!
      Пропапагандата се срути със вашите действия! Лошо за хората излъгали се по вашите послания!
      ти не разбра ли, че боцкането помага да се намалят случаите дето берат душа в болница и вируса да се избута леко.
      много хора го избутват леко и без ваксинса - факт, но никога не може да се каже кой организъм как ще го изкара и затова ваксината прави така, че да може да се изкара от повече(!) хора по-леко

      в този ред на мисли ваксина е леко неточно определение, но все трябва да му викат нещо.

      доза за засилване на съпоротивителните сили на организма - няка не звучи търговски.


      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Кирил Петков и Румен Радев са се изолирали! Та самите вие не вярвате на течностите! Нали боцкането предпазваше! Тези действия доказват едно! Вие не сте боцнати и имате фалшиви сертификати! Ако сте боцнати и вярвате в тези течности нямаше да се изолирате!
        Пропапагандата се срути със вашите действия! Лошо за хората излъгали се по вашите послания!
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • колко според вас ще са новите случаи, които ще обявят утре сутрин ?
          ако омикрона започва да налазва трябва да скочат поне с 1000 спрямо днес, че и нагоре.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
            По принцип метрики като тези са измислени, за да дават оценка на опасни, отчетливо протичащи в сравнително кратки времеви периоди болести/вируси. Сегашният случай определено не е такъв. .
            Право в десетката. Това беше едно от нещата, които мислех да включа, но притиснат от времето, в което мога да пиша го забравих. Ти обаче си се досетил. Преди време, когато темата за коефициенти стана актуална, търсейки инфо, попаднах на една много стегната презентация за тези показатели, в която това, което ти отбелязваш беше отчетено като една от основните характеристики на заболявания, при които е удачно използването на CFR като надежден показател.

            Коментар


            • След като стана ясно, че лъжците от Възраждане са вакснирани, същите, во главе със своя лидер, започнаха да скимтят, че никога не били против ваксините! Айде бе! Стотици техни плакати с глупости с/у ваксните цапаха градските пейзажи месеци наред! Глупавите им протести бяха с/у ваксините и с/у "геополитически" конспирации. Сега смениха плочата и скимтят, че никога не били с/у ваксините! ВЕРВАМЕ! Само много болен мозък може да приеме тези невменяеми на сериозно!

              Коментар


              • В тъмночервената зона преминават Враца и Пловдив



                btvnovinite.bg
                14-дневна заболеваемост: София-град вече е с над 1000 на 100 хил. заразени

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

                  Фентъзи, интересно ми е да водя диалог с теб, затова искам да те питам не смяташ ли, че има субективизъм в отчитането на тези данни (в случая cases не е равнозначно на заболелите в популациата). Това, което твърдиш, че CFR дава като информативност по принцип е така, ако cases се приближава до реално заболелите (а в твоята табличка и идеалният вариант - cases=population). А какво се получава, когато имаш разминаване в пъти? ........
                  Извинявай, че орязах поста ти, но дълги цитати размиват понякога същината.

                  Абсолютно съм съгласен с бележката ти. По принцип метрики като тези са измислени, за да дават оценка на опасни, отчетливо протичащи в сравнително кратки времеви периоди болести/вируси. Сегашният случай определено не е такъв. Така че можем да вземем числата и да са ги сложим някъде, или поне да ги гледаме с половин око.

                  Но, когато истината за произхода на вируса и цялото замитане на следи излязат някога наяве, всички ще са изненадани колко безмислено е било всичко, което сме написали.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

                    Проблемът в случая е, че се сравняват индикатори, които, поради начина им на изчисляване, имат доста различно значение и дават съвсем различна информация.

                    Така например, "Починали/заразени" (на практика CFR) дава представа каква е остротата/сериозността на даденото заболяване, т.е. колко от заболелите в дадена популация се очаква да умрат от него, в случай, че се заразят.

                    От друга страна, "Починали/население" дава информация за честотата (вероятността) член на популацията да умре от точно определена смърт (заболяване). Разликата е тънка на пръв поглед, но съществена на практика.

                    Ето пример "на гърба на плика":

                    [ATTACH=CONFIG]n3853947[/ATTACH]



                    Малко е като в технически анализ да сравняваш 4-часова МА с 200-дневна - нищо няма да изкараш от такъв трейд

                    Накрая, в случай, че всички в популацията се заразят еднократно, двата коефициента за целия перид на разпространение на болестта би трябвало да са приблизително еднакви. При възможност за повторно заразяване, както май е сега, картината е друга.

                    Числата са сила и аз вярвам, че само те дават обективна оценка на много процеси. Само трябва да внимаваме да не ги прочетем грешно.
                    Фентъзи, интересно ми е да водя диалог с теб, затова искам да те питам не смяташ ли, че има субективизъм в отчитането на тези данни (в случая cases не е равнозначно на заболелите в популациата). Това, което твърдиш, че CFR дава като информативност по принцип е така, ако cases се приближава до реално заболелите (а в твоята табличка и идеалният вариант - cases=population). А какво се получава, когато имаш разминаване в пъти? А ако в две различни области(държави) има различен подход към тестването и в едната се хващат 3 от 10, а в другата 7 от 10 какъв полезен извод ще направиш(умрелите не можем да ги манипулираме примерно)- че в едната страна е по-кофти ако се разболееш(то си е така ама поради други причини) До колкото разбирам ти приемаш, че който има симптоми не е проблем да се тества и да влезе в системата, но колко имат желание за това и го правят. Пример как могат да се изкривят нещата- ако има недостиг на тестове и се тестват само тежко болни каква сериозност(използвам твоето определение) на заболяването ще отчетеш? Ужасяваща най-вероятно. Ако се заразиш и не се регистрираш променят ли ти се шансовете(за смърт) спрямо варианта, при който се регистрираш. . Разбирам, че си на мнение да се ползва CFR понеже знаем, колко са случаите, а трябват години(мисля така беше казал) за да се установи IFR. Личното ми мнение е, че епидемиолозите си имат начини за установаване на приблизителна бройка на реалните случаи(чрез контролни групи и в популации). Всичко казано е лично мнение, може и да бъркам, но това, което съм срещал в статии свързани с епидемиологията, дефиницията за mortality rate или death rate е дадена какво представлява. Твое право е, ако искаш да не се съгласиш с нея и да имаш друго мнение по въпроса. И да не ме разбереш погрешно - винаги ми е интересно, когато имам възможността да разгледам различни мнения относно даден проблем.
                    Last edited by neptun266; 11.01.2022, 17:52.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Знаех си аз, че няма смисьл да се спори с материала
                      или пьк да се сьбират данни за всяка секунда ...
                      Аз виждам каква ще е ситуацията при антиваксьрите и ваксьрите след 30 дни и това ми стига
                      А вие продьлжавайте да си дрьнкате , не ми пречите
                      Здраво стригане, хем началника а и тука който не го мързи. Ама пък какво приятно квичене имаш. чак на чалга го издокарваш.
                      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                      Коментар


                      • Знаех си аз, че няма смисьл да се спори с материала
                        или пьк да се сьбират данни за всяка секунда ...
                        Някое дете да обясни на "умника", че X / Y = (X * C) / (Y * C) Винаги
                        Аз виждам каква ще е ситуацията при антиваксьрите и ваксьрите след 30 дни и това ми стига
                        А вие продьлжавайте да си дрьнкате , не ми пречите
                        Last edited by barbaron; 11.01.2022, 17:24.

                        Коментар


                        • Не му се връзвай на бозаещия от две разузнавания...
                          Толкова си може...Затова и младши сътрудник си е останал в науката, та е просъществувал кът изменник....
                          За него количеството на постовете са важни, щот центове капят.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение



                            Надценявал съм те
                            Надявам се поне един Българин тук
                            да разбира какво изобразява графиката и интегралите
                            Я ми кажи ти, осъзнаваш ли каква боза си сътворил с тая екселска таблица?

                            Събираш нормирани променливи, които са актуални към определена дата, и първо трябва да се превърнат в абсолютни стойности в съответствие с нормата (населението на съответната държава), за да придобият някакъв смисъл за по-нататъшни операции като събиране, изваждане и т.н.
                            После събираш нищо незначещи суми от нормирани променливи, неприведени към абсолютни стойности в съответствие с населението за всяка отделна държава, за две различни държави, като че ли правиш сметка в супермаркет...

                            Цепиш мрака, Барби....
                            Умните хора са казали някога, че когато не разбираш нещо, е по-добре да си мълчиш - ще изглеждаш по-умен. Че даже интеграли си лепнал за тежест и достоверност, пък си направил само една функция SUM() в ексела....
                            Хайде със здраве!
                            Last edited by Kildirim_Bei; 11.01.2022, 16:01.
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                            Коментар


                            • Малко снимки и клипчета с хаштаг #BareShelvesBiden - те са от САЩ и по-точно от щатите въвели задължителна ваксинация: https://twitter.com/hashtag/BareShel...=hashtag_click


                              За нас българите това е просто спомен от една уж отминала насилствена соц-епоха. Резултата от модерният медицински фашизъм обаче се оказва, че води до същите щандове и същият житейски "експириънс" какъвто вилнееше по нашите ширини преди има-няма 30 години.



                              Пфайзерофилите пък могат да обяснят на българските майки, защо след набождане здравото им дете може да се озове в болница или на по-лошо за него място. Част от официално документирани медицински случаи на непълнолетни американски деца увредени от експерименталките има тук: https://www.rwmalonemd.com/vaers-and-yellow-card

                              Аз ей така наслуки ще покажа два от случаите, медицински рапортувани и официално заведени в щатската VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System):

                              1. Момче на 15 години починало 1 ден след набождане с Пфайзер: https://medalerts.org/vaersdb/findfi...NUMBER=1242573
                              Age: 15.0
                              Sex: Male
                              Location: Colorado
                              Administered by: Public Purchased by: ?
                              Symptoms: Cardiac failure, Death
                              SMQs:, Cardiac failure (narrow), Cardiomyopathy (broad)

                              Life Threatening? No
                              Birth Defect? No
                              Died? Yes



                              2. Момиче на 16 години починало 9 дни след набождане с Пфайзер: https://medalerts.org/vaersdb/findfi...NUMBER=1694568
                              Age: 16.0
                              Sex: Female
                              Location: Wisconsin
                              Administered by: Other Purchased by: ?
                              Symptoms: Autopsy, Pulmonary embolism
                              SMQs:, Embolic and thrombotic events, venous (narrow)

                              Life Threatening? No
                              Birth Defect? No
                              Died? Yes
                              Last edited by vgc; 11.01.2022, 15:56.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                                За Руските които са клонинги на АЗ би трябвало резултатите да са подобни като при нас. Не тествана технология със съответните последици за пионерите.
                                За Китайските, които са на база на изпитани методи и технологии на ТЕОРИЯ трябва да са по-безвредни , а и с по-добри резултати дългосрочно защото не разчитат само на шипа. На практика обаче не е сигурно дали така ще се получи.... и при стандартните ваксини трябва време за тестване, а и от Китай достоверни данни сложна работа.... не че ги има и на другите места по света по тази тема / ваксините/
                                Малко става като фърляне на боб и дано Омикрона да приключи случая, но не е ясно защото ако пак погледнем Китай там буквално има над милиард свежи възможности за нови версии за света.....
                                Според мен вече макарона си е обикновено грипче. куроната мина през популацията и понеже 50+% са ИМУНИЗИРАНИ той мутира(по скоро нови мутации успяват да оцелеят) за да може да се разпространява и да не ИЗЧЕЗНЕ. Що не се появи пак уханския вариант, като всички пичи, свински и т.н. грипове? Ако всичко не е една голяма лъжа, щото е много вероятно и да е това.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X