IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Викаш "народната" медицина с ракия, мас, чесън и газ е доста по-ефективна.

Независимо от опитите ти за интерпретации и поставяне на твои думи в устата на опонентите - не ти се получава...

Здравословният начин на живот и връзката с природата са основните за поддържане на способна да се бори с вирусите имунна система!

После е вирусологията, която ти обяснява ПРАКТИКЪТ Мангъров, които опитаха да пренапишат подкупните "лекари, математици" и т.н...

Коментар

И най-важната причина е пропагандата че вирус няма, маските не пазят и други неща.
      преателю, маските НЕ ПАЗЯТ (пазят само от плюнки/капки)
      хуу че си математик, ама с практиката как си
      ако си мислиш, че пазят, земи ена маска със сертификат, налупи си я на суратя, уплътни с ръчички да не минава въздухът отстрани и подишай 10мин (ако издържиш)
      ако не можеш да си направиш изводите, ше ми разкажеш кво е станало, а аз ше ти ги направя
      Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Да, поне няма да навреди за разлика от ваксините.
        Имам едни съмнения, щото си спомням на случаи на едни хора "употребили" Боряшник - препарат за дезинфекция на бани. Доста понатръшка, та от там идват копейките на пропагандаторите, че Запада бил виновен за високата смъртност у нас.

Справка 2 поста по-надолу.

Коментар

Това показва единствено ниско IQ - да знаеш кога и на кой да вярваш.

Отделно пропагандата помогна да се вярва на различни глупости.

Има и проблеми в здравната система, но не са толкова големи колкото се опитват да ги изкарат и не са само те виновни.

Писал съм и съм съгласен с тезата, че извън 3-4-5 най-големи града здравеопазването е доста зле и там нещата са повече на естествен подбор оставени.

То няма здравеопазване и здравна система, за да оценяваме добро или лошо. Има бизнес модел на медицински услуги. А щом не виждаш големи проблеми... добре, явно е въпрос на гледна точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
            Трябва да се търси отговорност. Трябва да има наказани лекари, журналисти, математици и политици. Иначе ще се повтори експеримента след време. Аз лично мисля да съдя Кацаров персонално за ограничаване на правата ми с въведения от него ЗС.
            А форумни "експерти" няма ли да има наказани?

Или сами глупостите по тиливизора са глупости, по фейса и форумите всичко е чиста монета.

Коментар

Да, поне няма да навреди за разлика от ваксините.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Да говорим с по-съдържателни понятия - ЗдравеОПАЗВАНЕ няма, липсва

Има пластмасови химиоизлъскани зеленчуци и плодове от Запада,
                ...
                режисирана медийна пропаганда, чиято основна цел, особено последните две години е създаване на масова психоза
                сбъркани лекарски протоколи за лечение, спуснати централно, в които количеството лекарства за курс на лечение стигат до 60-70 вида различни продукти и задължително, част от тях - антибиотици

Това е малка част от вноса ни

Коментар

• Трябва да се търси отговорност. Трябва да има наказани лекари, журналисти, математици и политици. Иначе ще се повтори експеримента след време. Аз лично мисля да съдя Кацаров персонално за ограничаване на правата ми с въведения от него ЗС.

Коментар

Има и проблеми в здравната система, но не са толкова големи колкото се опитват да ги изкарат и не са само те виновни.

Писал съм и съм съгласен с тезата, че извън 3-4-5 най-големи града здравеопазването е доста зле и там нещата са повече на естествен подбор оставени.

Мисля, че е много рано, за да парадираш с IQ...

Зер, фактът, че си взел решение да бъдеш "опитно свинче" , без да изчакаш пробните изпитания - ти говори за високо IQ ?

Изчакай да мине поне още някоя година, а?

И по-кротичко и смирено (ако нямаш маТРиален интерес, че то, който можа - вече направи пачките и оттук натам ще има хора, които ще "операт пешкира")...

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

За секунда си представи каква щеше да е смъртността от Ковид, ако имахме правилен протокол, ЛЛ имаха контакт с пациентите си ако ще през 15 маски, но наживо, бяха построени/оборудвани Ковид отделения, бяха насочени достатъчно парични ресурси към лекарите (или се плащаше бонус за всеки спасен пациент) и ако беше направена информационна кампания сред старите и болните относно ползите от ваксинация.

Вместо това малоумниците спряха фитнеса, баровете и кафенетата на най-младите, най-здравите и най-активните.
                      Вместо това малоумниците демонтираха пейки, забраниха ходенето в планината и събраха 1 млн. хвърчащи листа по КППП-та с основание за пътуване "Отивам да садя картофи" и "Отивам на прасе".
                      Вместо това малоумниците наляха милиони в тестове за деца с ниско ниво на чувствителност и с мъка събраха 7 безсимптомни малчугана.
                      Вместо това малоумниците забраниха човек да си купи бормашина и пирони, но няма проблем да отиде да си купи чери домати.
                      Вместо това малоумниците нямаха проблем с чери доматите дори като забраниха пазарите НА ОТКРИТО.

Не знам само дали са малоумници или напротив.

Мисля, че само историята може да даде присъдите тук.

А па умните говореха, че няма вирус, че маските не пазят, че от СПИН, малария, ебола и други глупости умирали с хиляди пъти повече хора, че ваксините не пазят и прочие глупости. Накрая малоумниците с помощта на умниците докара нещата до 1% от населението умрели.

Добре че не вярвам нито на едните нито на другите, а си имам акъл за собствени разсъждания. За съжаление акъла не е .......... да го набиеш.

Коментар

• Да говорим с по-съдържателни понятия - ЗдравеОПАЗВАНЕ няма, липсва

Има пластмасови химиоизлъскани зеленчуци и плодове от Запада,
                        ...
                        режисирана медийна пропаганда, чиято основна цел, особено последните две години е създаване на масова психоза
                        сбъркани лекарски протоколи за лечение, спуснати централно, в които количеството лекарства за курс на лечение на ЕДИН човек достигат до 60-70 вида различни продукти и задължително, част от тях - антибиотици

Това е малка част от вноса ни
                        Last edited by съни(тя); 20.01.2022, 22:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

А който викаше линейка навреме, но му казваха, че няма места и да си стои вкъщи? Сигурно е по-маловажен фактор от пропагандата. Или някои лекари, които ги беше страх да се доближават до болните и пращаха сестрите? За тези две години им лъсна цялата здравна система какво представлява. Доверието на българите във ваксините, по-точно липсата на такова, също е оценка за здравната система. Хората вярват повече на написаното във фейсбук, отколкото на казаното от лекари.

Коментар

Здравеопазването в София, Пловдив, Стара Загора, може би Бургас и Варна си е доста добро и на нивото на Запада, в някои отношения даже и може да е по-добро.

Друг е въпроса, че в останалите градове наистина е трагично.

Здравеопазването няма как да се вини за смъртността преди пандемията. Там проблем е демографски, а не на здравеопазването.
                            За секунда си представи каква щеше да е смъртността от Ковид, ако имахме правилен протокол, ЛЛ имаха контакт с пациентите си ако ще през 15 маски, но наживо, бяха построени/оборудвани Ковид отделения, бяха насочени достатъчно парични ресурси към лекарите (или се плащаше бонус за всеки спасен пациент) и ако беше направена информационна кампания сред старите и болните относно ползите от ваксинация.

Вместо това малоумниците спряха фитнеса, баровете и кафенетата на най-младите, най-здравите и най-активните.
                            Вместо това малоумниците демонтираха пейки, забраниха ходенето в планината и събраха 1 млн. хвърчащи листа по КППП-та с основание за пътуване "Отивам да садя картофи" и "Отивам на прасе".
                            Вместо това малоумниците наляха милиони в тестове за деца с ниско ниво на чувствителност и с мъка събраха 7 безсимптомни малчугана.
                            Вместо това малоумниците забраниха човек да си купи бормашина и пирони, но няма проблем да отиде да си купи чери домати.
                            Вместо това малоумниците нямаха проблем с чери доматите дори като забраниха пазарите НА ОТКРИТО.

Не знам само дали са малоумници или напротив.

Мисля, че само историята може да даде присъдите тук.

Коментар

• Айде стига с пропаганда в стил БГ Мама. Смъртността в "нормални" времена зависи от демографията.

Демографията си ни е зле каквото и да си говорим. От там и показателя смъртност в нормални времена е зле.

Показателя смъртност е брой умрели разделено на население.

За да се подобри показателя смъртност в "нормални" времена има 2 начина:

1. Или намаляваш броя умрели
                              2. Или качваш броя население.

За да намалиш броя умрели трябва удължаване продължителността на живот - това няма как да стане с магическа пръчка изведнъж. Отделно и няма как да се увеличава до безкрайност. Факт е че нашата е по-ниска от на Запад, но растеше и скъсяваше дистанцията до преди пандемията.

Броя на населението може да го увеличиш по 2 начина. Или с голяма раждаемост или с внос на млади мигранти. Ако си внесем като Запада млади мигранти по на 20 години - ооо чудо смъртността ще падне, щото броя населението ще стане по-голям.

Коментар

Що мислиш че на Запад всички са здрави, прави, без съпътстващи заболявания и живеят до 120 години без да пият хапчета или може би пият по-хубави хапчета за да живеят до 120 години?

Нямам никакъв интерес да коментирам какво ставало на запад. Това, че са се "ваксинирали" е, защото нямат достатъчна обща култура и болшинството не са чували, че работещата ваксина е предшествана от ДОСТАТЪЧЕН период на изпитания (5-10) години!

Коментар

Working...
                                X