IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
    Мистериите не се изчерпват с аминокиселините. Примерно, всички музикални произведения във вселената се състоят само от 7 ноти.
    Ако имаше повече аминокиселини щеше да има и на квадрат повече грешки. Ключът е в простотата на кода. И аз толкова за 5 мин..
    Прав си. 7 ноти, но виж петолинията, минор, мажор, диез, бемол...синхронните петолинии с по два-три реда ноти. Симфония...представи си въздъха пълен с музика...и синхрона в различните инструменти....всеки със своя петолиния.
    Има какво да мисли и Пиката.
    Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 01:53.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Лев …. Все пак ти си доктор, пък аз съм прост и неук комарджия. За мен е чест, че изобщо говориш с мен …..
      Опитваш се да ме оплетеш в сложна медицинска специфична терминология. Знаех си че така ще стане и затова още в началото ти казах, че аз ще се изразявам простичко, а ти с медицински термини и понятия. Помниш дискусията за какво е и докъде бяхме стигнали последния път ? Ето тази част от твой пост беше начало на нашия диалог : Ако нямаше мутации всички щяха милиарди години да са картоф или зелена еуглена.

Простичко ще се изкажа, а ти също простичко ми обясни.

Да поговорим като начало за изключителната сложност на основния градивен елемент на живота – клетката. Изследванията на компонентите, съставящи клетката, показват по- голяма степен на сложност от тази на която и да е друга структура във Вселената. Степента на сложност на клетъчните структури надхвърля възможностите на човешкото въображение. Те са, що ли ги изброявам като ги знаеш по- добре от мен, – клетъчна мембрана, митохондрии, апарат на Голджи, мембранни протеини, ендоплазматичен ретикулум, рибозоми, лизозоми, микротубули, ядро (с хромозоми съхраняващи генетичната информация), отделно от това свръх сложността на на молекулата на ДНК, в която е закодирана генетичната информация. Абсурдно и крайно нелепо е да се твърди, че тази изключително сложна система – клетката, е продукт на неконтролирани случайни мутации и процеси !!!!!!!

Очевидните факти сочат, че живота произлиза от вече съществуваш живот. Нито един учен никога и никъде не е наблюдавал клетка, която да се образува чрез случаен и спонтанен процес от основните компоненти и вещества , която я изграждат. Изкуствено синтезираните в лабораторни условия белтъчни полимери нямат свойството асиметрия на живите аминокиселини, нито последователността определена от ДНК чрез РНК. Второ : Никъде и при никакви обстоятелства до ден - днешен няма нито един успешен опит за синтез на белтъчни макромолекули, които да имитират дори и най- простите форми на органичната материя. Така както не можем да синтезираме по изкуствен път един протон или един електрон от материалните компоненти в природата, така и не сме в състояние да синтезираме дори и най -простите органични вещества. Трето : Никой не може да обясни защо в живата материя участват само 20 на брой аминокиселини, въпреки огромното химическо разнообразие на тези съединения. Същото се отнася и до 4-те вида нуклеинови киселини.

За сега да спра до тук и да чуя теб

ПС. Още малко съм на линия щото чакаме гости, жената от 2 часа готви пък аз споря с доктор здрав банкет се оформя, но ти пиши, пиши ... не бързай ... утре ще те чета и ще продължим дискусията.

Поздрави
      Пика, супер, това е ок, пак ще го чета и ще ти отговоря утре, не виждам спора обаче, ти засягаш неща които са доста дълбокомислени, и евала, това е ключа който ни интересува.
      В никакъв случай не искам да те оплитам в терминология, сакън.
      Пиша на пресекулки, сега свърших с вечерята, но пък ми се доспа. А и много щракане с този телефон. Но ще помисля върху това което пишеш, бърза работа нямаме.
      Поздрави и от мен!
      Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 01:54.

Коментар

• Тук има много хора, които "обобщават", мислейки /представяйки си/, че нашите знания за Вселената се изчерпват със знанията ни за Земята и за физичните закони, които действат на нашата планета. Доста погрешно становище!

Все пак, всеки може да мисли, каквото си пожелае...

Коментар

Мистериите не се изчерпват с аминокиселините. Примерно, всички музикални произведения във вселената се състоят само от 7 ноти.
          Ето ти музиката ако не на Вселената, то на Галактиката в рентгеново излъчване.

https://www.nasa.gov/mission_pages/c...milky-way.html
          Last edited by Иван Петкандраганов; 21.11.2020, 20:49.

Коментар

Ха ... за психиатър имаш попадения ....
            Ето че и с теб ще се заформи интересен диалог ,, ако нямаш нищо напротив разбира се и ако не е те срам да си комуникираш с комарджия с завършен 8 клас....
            Предлагам Темата да бъде с работно заглавия : Седморността в природата, науката, религията и Вселената. Съвпадения или фундаментален космически принцип ? Навремето ей така от безделничене доста разсъждавах по тия въпроси и да видиш до кви интересни изводи и закономерности достигнах .....

ама утре ... след малко ще почне банкета, утре кат изтрезнея ще си говорим
            Last edited by Асо Пика; 21.11.2020, 20:18.

Коментар

Никой не може да обясни защо в живата материя участват само 20 на брой аминокиселини, въпреки огромното химическо разнообразие на тези съединения. Същото се отнася и до 4-те вида нуклеинови киселини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Последната дума обаче винаги има Бог.
                Говори се, че и първата дума имал също така.
                Само май не е споменато в кой ден е създал бактериите и вирусите?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, ама първо прочети колко вида биват мутациите. Ние гук говорим за делеции, точкови мутации - заместване, дупликейшън, мултипликейшън...
                  Ама те биват и хромозомни - засягащи броя на хромозомите - полиплоидия, анеуплоидия, ако засегне автозомите (без половата двойка хромозоми) полиполоидия е несъвместима с живота. Повечето ранни спонтанни аборти са в резултат на автозомни бройни алтерации.
                  Но по често са инверсии, транслокации, делеции на части от хромозомите които се обръщат наопаки, преместват в рамо на друга хромозомна двойка. Наричат се балансирани, защото няма загуба (без делециите) на генетичен материал а само инверсия, транслокация. Такива индивиди са здрави но заради кросинговъра е възможно при деленето да се получи Даун например (риска е 10% при носител на балансирана транслокация на 21 хромозома другаде. Касае се за Робертсонова транслокация. При делене и разпределение на материал се получават 6 възможности. Но риска не е 1/6 ,а по малко от 10%. Ако попиташ защо ще ти кажа.
                  Виж тук, разбираемо за публика:
                  https://youtu.be/vbGw4VanNjk
                  И виж Робертсонова транслокация и последствията:
                  https://youtu.be/zYvgDya2Yyg
                  Говорим само за хромозомни алтерации. За мутациите засягащи генома и нуклеотидите изобщо не сме започнали. А там има rearrangement, breakpoints, amplification...и то говорим за ДНК.
                  А мутации в РНК геноми са съвсем друга бира. Както е при ковида.
                  Лев …. Все пак ти си доктор, пък аз съм прост и неук комарджия. За мен е чест, че изобщо говориш с мен …..
                  Опитваш се да ме оплетеш в сложна медицинска специфична терминология. Знаех си че така ще стане и затова още в началото ти казах, че аз ще се изразявам простичко, а ти с медицински термини и понятия. Помниш дискусията за какво е и докъде бяхме стигнали последния път ? Ето тази част от твой пост беше начало на нашия диалог : Ако нямаше мутации всички щяха милиарди години да са картоф или зелена еуглена.

Простичко ще се изкажа, а ти също простичко ми обясни.

Да поговорим като начало за изключителната сложност на основния градивен елемент на живота – клетката. Изследванията на компонентите, съставящи клетката, показват по- голяма степен на сложност от тази на която и да е друга структура във Вселената. Степента на сложност на клетъчните структури надхвърля възможностите на човешкото въображение. Те са, що ли ги изброявам като ги знаеш по- добре от мен, – клетъчна мембрана, митохондрии, апарат на Голджи, мембранни протеини, ендоплазматичен ретикулум, рибозоми, лизозоми, микротубули, ядро (с хромозоми съхраняващи генетичната информация), отделно от това свръх сложността на на молекулата на ДНК, в която е закодирана генетичната информация. Абсурдно и крайно нелепо е да се твърди, че тази изключително сложна система – клетката, е продукт на неконтролирани случайни мутации и процеси !!!!!!!

Очевидните факти сочат, че живота произлиза от вече съществуваш живот. Нито един учен никога и никъде не е наблюдавал клетка, която да се образува чрез случаен и спонтанен процес от основните компоненти и вещества , която я изграждат. Изкуствено синтезираните в лабораторни условия белтъчни полимери нямат свойството асиметрия на живите аминокиселини, нито последователността определена от ДНК чрез РНК. Второ : Никъде и при никакви обстоятелства до ден - днешен няма нито един успешен опит за синтез на белтъчни макромолекули, които да имитират дори и най- простите форми на органичната материя. Така както не можем да синтезираме по изкуствен път един протон или един електрон от материалните компоненти в природата, така и не сме в състояние да синтезираме дори и най -простите органични вещества. Трето : Никой не може да обясни защо в живата материя участват само 20 на брой аминокиселини, въпреки огромното химическо разнообразие на тези съединения. Същото се отнася и до 4-те вида нуклеинови киселини.

За сега да спра до тук и да чуя теб

ПС. Още малко съм на линия щото чакаме гости, жената от 2 часа готви пък аз споря с доктор здрав банкет се оформя, но ти пиши, пиши ... не бързай ... утре ще те чета и ще продължим дискусията.

Поздрави
                  Last edited by Асо Пика; 21.11.2020, 19:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Генерален план не е имало .Но самите процеси на трансформирането на капитала и власта водят до естествена времева линия .А и силите зад тази времева линия в общи линии са едни и същи.
                    Ще видим какво ще стане! Реално в момента технологичния прогрес се осъществява в среда на липса на морал и етика. Това отваря възможността определени психопатични среди да навредят на огромни маси от хора. Последната дума обаче винаги има Бог.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

И какво се опитвате да направите? Да сметнете колко ще откраднат. Споко достатъчно ще е - поне 100млна. И тези първоначални 500млн, ще станат поне 700
                      При 500 милиона аз не виждам как в България ще се ваксинират повече от 700 хиляди души за това нещо, което ще рече, че бройката ще идва някъде към 714 кинта!

Е*ати и ваксината....

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Казаха, че 350 милиона са за самите ваксини, а 150 милиона за транспорт и съхранение.
                        Общо половин милиард, казаха
                        И какво се опитвате да направите? Да сметнете колко ще откраднат. Споко достатъчно ще е - поне 100млна. И тези първоначални 500млн, ще станат поне 700
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Лев .... продължаваме ли дискусията за случайните мутации ?
                          Да, ама първо прочети колко вида биват мутациите. Ние гук говорим за делеции, точкови мутации - заместване, дупликейшън, мултипликейшън...
                          Ама те биват и хромозомни - засягащи броя на хромозомите - полиплоидия, анеуплоидия, ако засегне автозомите (без половата двойка хромозоми) полиполоидия е несъвместима с живота. Повечето ранни спонтанни аборти са в резултат на автозомни бройни алтерации.
                          Но по често са инверсии, транслокации, делеции на части от хромозомите които се обръщат наопаки, преместват в рамо на друга хромозомна двойка. Наричат се балансирани, защото няма загуба (без делециите) на генетичен материал а само инверсия, транслокация. Такива индивиди са здрави но заради кросинговъра е възможно при деленето да се получи Даун например (риска е 10% при носител на балансирана транслокация на 21 хромозома другаде. Касае се за Робертсонова транслокация. При делене и разпределение на материал се получават 6 възможности. Но риска не е 1/6 ,а по малко от 10%. Ако попиташ защо ще ти кажа.
                          Виж тук, разбираемо за публика:
                          https://youtu.be/vbGw4VanNjk
                          И виж Робертсонова транслокация и последствията:
                          https://youtu.be/zYvgDya2Yyg
                          Говорим само за хромозомни алтерации. За мутациите засягащи генома и нуклеотидите изобщо не сме започнали. А там има rearrangement, breakpoints, amplification...и то говорим за ДНК.
                          А мутации в РНК геноми са съвсем друга бира. Както е при ковида.
                          Last edited by bulgarian lev; 21.11.2020, 18:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Гледай сега.
                            Природната радиоактивност на земята спада, както и се полага на всяка радиоактивност.
                            С това случайността на генните мутации спада, докато мутациите от химични или биохимични причини се увеличават, но те вече не са толкова случайни.
                            Не си прочел постовете от нашата дискусия ..... Но това си е дискусия и лек спор между нас, имаме си наша си приказка

Коментар

Гледай сега.
                              Природната радиоактивност на земята спада, както и се полага на всяка радиоактивност.
                              С това случайността на генните мутации спада, докато мутациите от химични или биохимични причини се увеличават, но те вече не са толкова случайни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, може и така да е.

Коментар

Working...
                                X