If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако нещо ти спъва деловата активност, ти ще заложиш живота и здравето си, за да се сдобиеш с повече свобода и комфорт? Какъв комфорт би имала ако нямаш в последствие здраве?
На второ място, смяташ, че някой може да те принуди през закон? Кое за теб е достатъчно крайно, за да не може да го преглътнеш?
Ако някой гласува закон, че трябва да духаш на заместник кмета веднъж в седмицата, това по-малко или повече крайно е спрямо това, някой да има възможност да се разпореди с биологичното ти здраве въпреки волята ти? Ако допуснеш горното, какво би спряло, някой да измисли правило, че твое дете или внучка трябва да обслужи сексуално, някой управленец или който и да е?
Ако си готова да приемеш един безумен закон или наредба, какво пречи след това да се роди още по-безумен такъв?
те безумията от 2001 почнаха с 2-те кули - не от властелина . И досега само ограничения, от пролетта изнагляха грубо. Вчера четох за опитите да направят и преди страхова пандемия с ебола, свински грип за да премахнат всички права на гражданите които УЖ в конституциите даже ги пише
Смъртността от тази ваксина е доста стряскаща, защото от всички 38 000 участника половината са получили плацебо. Така, че не са умрели 2ма на 38 000, а са умрели 2ма на 19 000!
Това ще рече, че принципно от избираните здрави тестъри, ние имаме шокиращата смъртност от под 1:9 500.
Ще дойде така, че смъртността от ваксината ще доближи смъртността от самия вирус, при хора без тежки хронични заболявания!
4ма с лицева парализа, често оставаща за цял живот като заболяване е това, нищо, че пишат, че уж отшумявала....
И всичко това преди да се видят дълготрайните странични ефекти....
Е*ати и ваксината майна!
п.п.
То това даже не звучи и сериозно, да искаш да си я поставиш, звучи като някаква шега, с оглед на резултатите!
Прочетох и инфото за част от реално възможните нежелани реакции и странични ефекти от експерта на FDA.
Мисля, че правителството/та - налагат геноцид над гласоподавателите си (за тях - най-обикновен електорат)!
С какво обяснявам геноцидът? С евентуалните ограничения и рестрикции по отношение на неваксинираните.
Фактът на "доброволната" и "безплатна" ваксина е част от рекламната кампания, за да бъде дадено началото на подобен геноцид.
Геноцид е самото прилагане на определена субстанция - към всички хора, без да се вземат под внимание - нито общо състояние, нито съпътстващи заболявания, нито хронични такива, нито възраст....!
И веднага ще опонират: тя е "доброволна"!
Щом ограничава (потенциално) възможността за свободно придвижване - тя НЕ е доброволна!
........................
Очевидно е : ще се намери изход от ситуацията.
На първо време - правителството ще си ходи! (дори уж да липсва връзка с темата)...
На личностно ниво нещата са по-леки за решаване. Иначе - във всички възрастови групи има "доброволци" И - независимо от тяхната обремененост и медицински проблеми - за които не се знае как биха влияли върху страничните ефекти... (сериозен момент!)
А там, където се регистрират летални случаи - тях ще ги "отчитат" в рамките на "допустимото" и "нормалното" (МатеевЦИ, които скоро ваксина НЯМА да си поставят, но сериозно ЩЕ призовават другите да се ваксинират!)
Това ще бъде част от "цената" на т.нар. "свободно придвижване"...
На този етап няма да се ваксинирам.
Ако въведат рестрикции, които спъват деловата ми активност ще обмисля, с отвращение, подобна възможност.
Ако нещо ти спъва деловата активност, ти ще заложиш живота и здравето си, за да се сдобиеш с повече свобода и комфорт? Какъв комфорт би имала ако нямаш в последствие здраве?
На второ място, смяташ, че някой може да те принуди през закон? Кое за теб е достатъчно крайно, за да не може да го преглътнеш?
Ако някой гласува закон, че трябва да духаш на заместник кмета веднъж в седмицата, това по-малко или повече крайно е спрямо това, някой да има възможност да се разпореди с биологичното ти здраве въпреки волята ти? Ако допуснеш горното, какво би спряло, някой да измисли правило, че твое дете или внучка трябва да обслужи сексуално, някой управленец или който и да е?
Ако си готова да приемеш един безумен закон или наредба, какво пречи след това да се роди още по-безумен такъв?
Нещо не се вързва.
Тази есен ваксини по аптеките нямаше.Бяха рано-рано изкупени. Толкова глупави ли са хората?
Хората са неграмотни!
Ако по телевизията ти рекламират азбестово яке, като такова, което топли и на всичкото отгоре не може да се запали, ти ако не знаеш какво е азбест и няма кой да ти каже, ще си мислиш, че това е най-готиното нещо на света и ще си първи на опашката да си го купиш!
Едно време смес от радий и цинк е служила за луменсцентиране на часовниците, като радият е бил радиоактивен. Работниците, които са произвеждали тези часовници се разболяват и умират, както и част от притежателите на самите часовници? За времето си това осветяване на часовниците е било "научно-технически" прогрес! Хората просто са вЕрвали У науката и технологичния напредък!
Преди много години от моята работа някакъв здравен фонд раздаде безплатни противогрипни ваксини.И аз глупака реших да я сложа на щерката...Цяла зима детето беше със сополи и кашляше,От тогава за ваксина не искам да чувам.
Имам такива наблюдения и по тази оричина съм изключително скептична по отношение на новия китайски грип, ако изобщо е грип. Боледуваха покрай мен доста хора и виждам, че не е грип.
Съгласен съм, така е.
На това и разчитам.
Противогрипна ваксина есента не намерих. Нямаше.
Разчитам на изолация и ограничаване на контактите.
Вече съм пенсионер и мога да си го позволя.
"Саомокарантинирал" съм се в едно селце в централния Балкан
в наследствена къща и тук смятам да презимувам.
Напролет ще видим, какво ще бъде?
Преди много години от моята работа някакъв здравен фонд раздаде безплатни противогрипни ваксини.И аз глупака реших да я сложа на щерката...Цяла зима детето беше със сополи и кашляше,От тогава за ваксина не искам да чувам.
..Явно маските и изолацията дават много добър резултат
Съгласен съм, така е.
На това и разчитам.
Противогрипна ваксина есента не намерих. Нямаше.
Разчитам на изолация и ограничаване на контактите.
Вече съм пенсионер и мога да си го позволя.
"Саомокарантинирал" съм се в едно селце в централния Балкан
в наследствена къща и тук смятам да презимувам.
Напролет ще видим, какво ще бъде?
Ще ти отговоря по следния начин:
До 2005 г. пътувах до работа с градски транспорт /трамвай или тролей/ и всяка година прекарвах
по 2-3 грипа. Понякога - тежко.
От същата година започнах да пътувам с автомобил и да се ваксинирам всяка есен.
Просто имахме лекар във фирмата и ни ваксинираха безплатно.
Оттогава гриповете престанаха.
Трудно ми е да преценя, кое от двете е доминатния фактор.
Разчитам и на двете.
Аз например боледувам от грип веднъж на десетина години но е качествено.Градски транспорт може да се каже че не ползвам.Грипът дома го носи жена ми щото не иска да си изкара книжка и да шофира.Тази година обаче се научихме да носим маски.Явно и това помага.Друго което помага е че в семейството ми няма ученици и деца...Явно маските и изолацията дават много добър резултат
До 2005 г. пътувах до работа с градски транспорт /трамвай или тролей/ и всяка година прекарвах
Разчитам и на двете.
1. По принцип ваксина грип(20-60% по оценка на производители - "насапунисън" процент) медианната защита от ваксините за грип е около 30-35%, че и по-ниско. От там на сетне следва, че всяка една година шанса ваксината да те пази е 3:1 против теб.
Ако написаното от теб е вярно, би следвало, че ти 15 годни по ред винаги си уцелвал и печелил, въпреки че шанса винаги е бил много против теб! Излиза, че си доста голям късметлия!
2. Ако приемем обаче,че ти по някаква причина си "суха клечка" и човек, който е податлив на подобни заразявания или тежкото им прекарване, трябва много добре да обмислиш и това, че ако подобен човек си постави ваксината, потенциалните странични ефекти или пълно заразяване от самата ваксина, са много по-вероятни от това, човек, който е неподатлив на подобни неща да си постави такава. Искам да кажа, че в идеята си да редуцираш риска от потенциално заразяване с вирус във външна среда, ти увеличаваш неимоверно много риска за себе си от самопредизвикани здравословни проблеми!
Как може да твърдиш, че ще се ваксинираш, при положение, че имаш "неясни" моменти?
Звучи ми като, като: Ще тръгна с колата на някъде, но не ми е ясно дали тя има спирачки, бензин и светлини, но определено съм решил да тръгна! Къде е логиката? Няма логика?
Чувал ли си за понятието "Информиран избор"? Не оставам с усещането, че правиш такъв!
На колко години си, пич? Имаш ли хронични? Просто ми е интересно наистина, какво те движи в това ти желание? От чисто любопитство!
Разчитам и на двете.
Как може да твърдиш, че ще се ваксинираш, при положение, че имаш "неясни" моменти?
Звучи ми като, като: Ще тръгна с колата на някъде, но не ми е ясно дали тя има спирачки, бензин и светлини, но определено съм решил да тръгна! Къде е логиката? Няма логика?
Чувал ли си за понятието "Информиран избор"? Не оставам с усещането, че правиш такъв!
На колко години си, пич? Имаш ли хронични? Просто ми е интересно наистина, какво те движи в това ти желание? От чисто любопитство!
Явно страха надделява на "информирани избор" и предизвиква нелогични действия.
За момента нямам намерение да се ваксинирам, нито семейството ми.
Човек живее средно 25 000 дена. Това означава, че ако изберем някаква група от 25 000 човека, средно по един на ден ще умира и без ваксина. За периода на теста, който предполагам че е 1 месец, е нормално да умрат 30 човека. Това че са умрели само 6 е цяло чудо.
Коментар